emmy1 posted on 14-7-2005 10:08 AM

product salindah

assalamualaikum....
nak tanya pendapat forumers kat sini...sape2 lah ada experience amik product nih masa dlm proses mengandung...and amik juga utk senangkan proses bersalin...betul ker??....sebab saya ada kawan amik product tuh Alhamdulillah senang....tak tau lah samada memang rezki dia bersalin senang atau product tuh pun ada faktor penyumbang skit2....adik saya pun amik gak....adik saya yg bersalin sulung ari ahad semalam pun Alhamdulillah senang....masuk ward tgh...doc. jangka maghrib...tapi kol 5 ptg dia dah bersalin...tuh yg saya teruja nak try...tapi doubt tuh ada skit lah...so sape2 ada exp. harap2 boleh share lah....

oyeen posted on 14-7-2005 10:36 AM

terpulang pada individu nak try atau tak..cam oyeen tak berani nak amik..
my friend is a dr..dia nasihat kan oyeen jgn amik sebarang ubat tanpa pengawasan dr..walaupun salindah ni based on herbs tp kita tak tau kesan jangka panjang ..sebab rasanye belum ada lagik baby salindah yg dah lebih dari umo 5 tahun..wallahualam

pink_frog posted on 14-7-2005 01:45 PM

1st time sy dgr pasal salindah ni pd tahun 1999...jd...kalo budak tu lahir tahun ni...so sekarang dah 6 tahun la...tp...rasanya produk ni dah lama ader sebelun 1999 lagi....cuma baru dlam 3/4 taun lepas je baru femes

dideal_2004 posted on 14-7-2005 03:55 PM

tu ler tak berani nak katakan sebab produk tu atau memang dah rezeki dia senang nak beranak... kalau ikut pengalaman kwn pulak, memang dia amik salindah since 3 months pregnant tapi tak la senang nak beranak pun , mcm biasa gak dia ckp ( dia amik salindah waktu anak kedua, anak pertama tak amik) sakit juger...and at the same time, yg tak amik salindah pun senang juga nak bersalin, masuk lab kul 9, kul 10 dah bersalin... emmm.. anyway kalau nak amik pun takde masalah terpulang kpd kepercayaan kita masing2 la...

oyeen posted on 15-7-2005 09:35 AM

Originally posted by dideal_2004 at 14-7-2005 03:55 PM:
tu ler tak berani nak katakan sebab produk tu atau memang dah rezeki dia senang nak beranak... kalau ikut pengalaman kwn pulak, memang dia amik salindah since 3 months pregnant tapi tak la senang n ...

:setuju:...kira cam sendiri amik sendiri mau tanggung lah ..heheheheh

zurin_79 posted on 15-7-2005 11:26 AM

Zu mmg ambik produk ni, Al-Hamdulillah mmg senag bersalin. 6.30 am pecah ketuban, 7.20 am dah bersalin. Apa-pun zu percaya tak semstinya produk ni yang help, mungkin ini rezeki masing2x. satu lagi, zu banyak minum air kelapa muda..dan rajin-rajinlah basuh toilet. Insya-Allah

Lagi satu jangan lupa amalkan ayat ni;

Doa Nabi Yunus semasa terperangkap di dalam perut
> > > Ikan Nun...
> > >
> > > "LAA ILA HA ILLA ANTA SUBHANAKA INNI KUNTU MINAZ
> > > DZALIMIIN" (Surah
> > > Anbiyak)

pink_frog posted on 15-7-2005 01:50 PM

Originally posted by zurin_79 at 15-7-2005 11:26 AM:
Zu mmg ambik produk ni, Al-Hamdulillah mmg senag bersalin. 6.30 am pecah ketuban, 7.20 am dah bersalin. Apa-pun zu percaya tak semstinya produk ni yang help, mungkin ini rezeki masing2x. satu lagi, ...
:hmm:musykil jugak ..apa kaitannya ke'rajin'an basuh toilet dgn senang beranak???:hmm:

tina^^ posted on 15-7-2005 01:59 PM

sebenarnya salindah nie product dier camana?

selalu denga, but i dont bother to take note. tp kalinie kenalah amek tahu....hihihi..anybody care to share?

wombat posted on 15-7-2005 02:03 PM

aku amik salindah.... tak berkesan kan aku kot... dekat 2 hari aku tahan sakit nak beranak hehehehehehe....

katabatik posted on 15-7-2005 02:17 PM

saya amik salindah semasa anak pertama saya sakit bersalin + turun darah dr pkl 9 pagi tetapi pkl 4 ptg esok baru bersalin

masa anak ke-2 tak amik sakit bersalin pkl 6 pagi pkl 12 t/hari dah bersalin

so kesimpulannya ianya membantu saya atau tidak saya tak pasti bagi saya mungkin berkesan pada sesetengah org tapi ada jugak yg tidak terserah pd diri sendiri sama ada nak mencuba atau tidak

wombat posted on 15-7-2005 11:20 PM

Originally posted by tina^^ at 15-7-2005 01:59 PM:
sebenarnya salindah nie product dier camana?

selalu denga, but i dont bother to take note. tp kalinie kenalah amek tahu....hihihi..anybody care to share?


homeopati

zurin_79 posted on 16-7-2005 11:25 AM

Originally posted by pink_frog at 15-7-2005 01:50 PM:

:hmm:musykil jugak ..apa kaitannya ke'rajin'an basuh toilet dgn senang beranak???:hmm:

:lol :lolHe..he..actually banyak dengar org yang sehari sebelum diorang basuh toilet...baut kerja rumah banyak2x...esoknya diorang dah bersalin...dan sakit tak lama....kalau tak salah dlm forum ni pernah terbaca begitu...so apalagi...zu pun rajinlah menggosok toilet sejak akhir2x pregnant ari tu.....mungkin sebab kita aktif kut sebab tu baby cepat turun....

[ Last edited by zurin_79 on 16-7-2005 at 11:26 AM ]

zurin_79 posted on 16-7-2005 11:28 AM

Originally posted by tina^^ at 15-7-2005 01:59 PM:
sebenarnya salindah nie product dier camana?

selalu denga, but i dont bother to take note. tp kalinie kenalah amek tahu....hihihi..anybody care to share?

Cuba try search kat sini...

http://www.salindah.com/

AjuZ7675 posted on 18-7-2005 02:23 PM

ajuz pun amik salindah utk anak ke-2 dulu. utk mengurangkan masalah spt krem & sembap...walaupun dah ambil kalsium..senang atau susah bersalin ni ikut rezeki masing2 cuma kita berusaha utk mengatasi segalanya. ada jugak kawan2 ajuz yg amik salindah bersalin operate...

wombat posted on 18-7-2005 04:45 PM

kite pon operate gak after 2 long days of painful contraction

wombat posted on 18-7-2005 04:47 PM

kite pon operate gak after 2 long days of painful contraction

kancilbiru posted on 18-7-2005 05:15 PM

skang ni kancil dah start amik salindah...pil yg B1 tu...   

zurin_79 posted on 19-7-2005 12:20 PM

Zu punyer salindah b5 dan b6 tak sempat makan sebab bersalin awal 3 weeks....hanya sempat makan sebji b6 utk sakit setiap 15 minit...then gi hosp. masuk labour room...terus dh nak bersalin......Al-Hamdulillah.........:pray:

k.long posted on 19-7-2005 06:11 PM

Sesiapa yg tinggal di penang ambil peluang berjumpa dgn Prof. DR Azizan. Perumus SALINDAH ni.

Era edar akan mengadakan program kecemerlangan untuk anak-anak untuk kawasan Pulau Pinang (Kompleks Tabung Haji Bayan Lepas). Sesiapa yang berminat boleh lah hubungi saya untuk keterangan lanjut.
zarazilla - 012-5990721. Ada door gift.

http://i8.photobucket.com/albums/a30/zarazilla/roadshowa.jpg

tina^^ posted on 20-7-2005 02:47 PM

amek salindah sumer nie under doc supervision ker ?

kancilbiru posted on 20-7-2005 04:53 PM

salindah ni mcm vitamin tambahan unt ibu2 mengandung...   

pink_frog posted on 20-7-2005 05:58 PM

Originally posted by zurin_79 at 16-7-2005 11:25 AM:


:lol :lolHe..he..actually banyak dengar org yang sehari sebelum diorang basuh toilet...baut kerja rumah banyak2x...esoknya diorang dah bersalin...dan sakit tak lama....kalau tak salah dlm forum ...


teruskan kerajinan anda...heheh

kebetulan mmg sehari sebelum bersalin dulu...mmg saya ada basuh toilet...gosok lantai tile tu sunguh2 sampai putih...besoknya bersalin terus, Alhamdulillah sakit tak lama 2 jam lebih je walaupon induced...

kesimpulannya, jangan manja sgt bila dekat2 nak bersalin sebab proses bersalin tu pun dah keja kuat...jd sebelum tu kena warm-up dulu kan...kalo manja2 sgt takut badan susah nak respond bila labour, so jadila mcm2 masalah mcm jalan tak buka la, sampai last2 kena ceaser  sebab baby lemas..

kebetulan jugak, mmg saya ada amik salindah...problem masa pregnant tu biasala, sakit2 badan sume tu ada...cuma tak loya je...tp effect pd fizikal baby rasanya excellent la, sbb baby tu dah tegap je...& tulang2 dia keras belaka

kancilbiru posted on 20-7-2005 06:53 PM

btul ka org kata klau makan salindah, bleh hilangkan loya??.. sbb ada member, dia mkn salindah dr awal2 pregnant, dan dia xde alahan cam muntah2 tu..

kancil plak, start mkn salindah masa dah masuk 12 weeks.. pastu alahan stop.. xtau la psal salindah atau pun, mmg alahan dah stop psal dah masuk trimester ke-2...   

kancilbiru posted on 20-7-2005 06:57 PM

Originally posted by pink_frog at 20-7-2005 17:58:



teruskan kerajinan anda...heheh

kebetulan mmg sehari sebelum bersalin dulu...mmg saya ada basuh toilet...gosok lantai tile tu sunguh2 sampai putih...besoknya bersalin terus, Alhamdulillah  ...

my mom pun cakap mcm tu...dah masuk 6 bulan nanti, dia ckp jgn nak malas2 lagik... banyakkan berjalan...

pastu hubby plak, dia kata dah masuk 6, 7 bulan nanti, dia nak suh kancil jalan kaki pi kedai yg dekat ngan umah ni...suh exercise..   

saayang79 posted on 21-7-2005 08:11 AM

betul ke pink anak badan tegap2 tulang keras?.....saya amik salindah gak..baru besalin operate sbb baby melintang sejak 5 bulan lagi,,,,,,baby baru sebulan lebih ..so tak nampak lagi la kesan amik salindah pada baby ni.....

selain tulang keras, apa lagi kesan salindah pada anak pink?.....nak sangat tau....baby saya skrg ni kuat nangis bila saya yg jaga.tp bila dgn makcik yg jaga dia tu...ok pulak takde nangis2...baik je...pening2:stp:
Page: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
View full: product salindah