HangPC2 posted on 18-2-2006 02:21 PM

KOLEKSI GAMBAR Jersi Bola Sepak

Post Last Edit by HangPC2 at 15-1-2012 10:20

Jersi World Cup 2006 ADIDAS, NIKE, PUMA, UMBRO, LOTTO, MARATHON

Ok kene Ubah Topik cerita pasal jersi lain pulak sebab musim piala dunia dah habis....!!!

adbrutals posted on 20-2-2006 10:21 AM

Originally posted by HangPC2 at 18-2-2006 02:21 PM
saper kat sini ader gambar pelancaran jersi tahun 2006 Brazil dan portugal...

kalo nak jersi TUMA, ADIBAS, MIKE...boleh dptkan la kat siam...:bgrin:

HangPC2 posted on 20-2-2006 01:30 PM

Originally posted by adbrutals at 20-2-2006 10:21 AM


kalo nak jersi TUMA, ADIBAS, MIKE...boleh dptkan la kat siam...:bgrin:


:2lol::2lol::2lol::2lol::2lol::2lol:

HangPC2 posted on 28-2-2006 01:14 PM

Post Last Edit by HangPC2 at 15-1-2012 10:19

aku tengok jersi england baru kat harian metro simple jer konon nyer inspirasi 1966 lah...


http://img487.imageshack.us/img487/6469/tlma5go.jpg

Inspirasi 1966



LIVERPOOL: Jersi baru England yang bakal digunakan mendapat ilham daripada skuad yang menjulang Piala Dunia 1966.


Ia mungkin sedikit sentuhan pada bahagian jahitan tetapi kapten, David Beckham yakin ia akan menjadi penekanan yang akan membantu England pada kejuaraan di Jerman tahun ini.

Pertama sekali, England perlu berdepan dengan masalah kecederaan pemain dan Uruguay pada perlawanan persahabatan di gelanggang Liverpool di Stadium Anfield, esok.

Beckham berkata dia tetap akan beraksi walaupun terpaksa dikeluarkan berikutan kecederaan bahagian belakang dialaminya ketika Real Madrid menentang Mallorca, kelmarin.

Terdapat sedikit rasa sakit, kata Beckham. Saya berwaspada dan keluar padang tetapi ia akan menjadi OK.

Jersi merah baru England menampilkan tiga lencana singa di bahagian kiri dengan saiz yang sama seperti digunakan pada jersi 1966.

Pakaian baru ini hebat, 66 menjadi bahagian yang besar dalam sejarah negara kami dan jika mendapat sesuatu untuk dicontohi, ia begitu istimewa bagi kami, kata Beckham.

Ia satu perasaan yang hebat dan ia menjadi bahagian yang penting, ia kelihatan bagus dan kita akan lihat kemudian jika kami dapat mencapai tahap prestasi yang baik, .

Kami bekerja-keras untuk berada pada kedudukan kami sekarang, kami berada pada saingan final dan jika kami beraksi dengan baik serta mendapat sedikit peluang dan nasib baik, kami mempunyai bakat dalam pasukan ini untuk meneruskan kemaraan,

Beckham bukan seorang sahaja yang tidak cergas 100 peratus.

Kapten Liverpool, Steven Gerrard terhincut-hincut ketika kelabnya menang 1-0 mengatasi Manchester City, kelmarin.

Michael Owen, Ashley Cole, Sol Campbell, Kieron Dyer, Alan Smith, Chris Kirkland dan Owen Hargreaves juga berada dalam senarai kecederaan.

Owen menjadi model pakaian baru itu semalam tetapi dia tidak beraksi pada perlawanan esok kerana baru pulih daripada patah kaki. Dia cedera ketika pergelutan dengan penjaga gol Tottenham dan England, Paul Robinson.

Ia tidak tiba pada masa buruk dalam dunia, kata Owen. saya terlepas bermain banyak perlawanan kelab tetapi berharap dapat kembali dalam masa beberapa hari dan semua sistem akan berjalan.

Robinson lega Owen akan kembali cergas untuk ke Jerman.

Perlawanan menentang Uruguay ialah salah satu daripada tiga perlawanan persahabatan pra-Piala Dunia England dan digunakan sebagai persiapan berdepan Paraguay pada peringkat kumpulan.

Uruguay, juara dunia dua kali terlepas beraksi di Jerman selepas tewas kepada Australia pada playoff.

Jurulatih England, Sven-Goran Eriksson akan mengendalikan skuad itu untuk pertama kali selepas mengumumkan untuk meninggalkan negara itu selepas pusingan akhir Piala Dunia.

Pemain tengah, Frank Lampard tidak mahu kerakyatan pengganti Sven menjadi isu.

Eriksson, jurulatih berbangsa Sweden pertama bagi England dan sebahagian ahli Persatuan Bola Sepak mahu rakyat British mengambil alih.

Pada pandangan saya, dia perlu orang terbaik untuk tugas itu. Ia semudah itu, kata Lampard.

Bagi saya, ia bukan perkara penting kita perlu ada pengurus Inggeris, apa yang kita perlu ialah memiliki orang terbaik bagi memikul tugas itu.



- Agensi -




conan posted on 28-2-2006 06:20 PM

aiyooo.. red is so not the tenuks player punye kaler :kant:

tsunade_sama posted on 28-2-2006 06:46 PM

Originally posted by adbrutals at 20-2-2006 10:21 AM


kalo nak jersi TUMA, ADIBAS, MIKE...boleh dptkan la kat siam...:bgrin:

Itu kira biasa lagi. Tsunade pernah nampak t-shirt ADIDAS ditulisnya :dia: ADDRESS :2lol::2lol::2lol::2lol:

member beli kat arau masa belajar dulu. dia sendiri pun tak sedar ejaan nama address tu sebab design mmg sebijik dengan ADIDAS.

HangPC2 posted on 11-3-2006 05:07 PM

http://img466.imageshack.us/img466/1689/adidaslogo7gl.jpg


Jersi Penaja ADIDAS

Argentina

http://img46.imageshack.us/img46/2593/argentinahome20067ta.jpg

http://img46.imageshack.us/img46/2308/argentinaaway20069dk.jpg

Perancis

http://img100.imageshack.us/img100/1236/francehome20064je.jpg

http://img46.imageshack.us/img46/8568/franceaway20067eo.jpg

German

http://img100.imageshack.us/img100/8359/germanyhome20066od.jpg

http://img100.imageshack.us/img100/9219/germanyaway20060gf.jpg

Jepun

http://img46.imageshack.us/img46/2897/japanhome20065ed.jpg

http://img46.imageshack.us/img46/7070/japanaway20063oa.jpg

Sepanyol

http://img46.imageshack.us/img46/8601/spainhome20061ik.jpg

http://img100.imageshack.us/img100/1271/spainaway20066se.jpg

Trinidad & Tobago

http://img93.imageshack.us/img93/93/trinidadhome06074au.jpg

[ Last edited by HangPC2 at 1-4-2006 02:54 PM ]

okb posted on 12-3-2006 04:22 PM

huduh giler sepanyol punya sluar

HangPC2 posted on 28-3-2006 11:35 AM

http://img466.imageshack.us/img466/2195/brand80x80nike9eb.gif

Jersi Penaja NIKE

Australia

http://img50.imageshack.us/img50/3803/australiaawayshirt20066tb.jpg

Brazil

http://img466.imageshack.us/img466/4344/brazilhomeshirt2006089oi.jpg

http://img466.imageshack.us/img466/2574/brazilawayshirt2006085dn.jpg

Croatia

http://img466.imageshack.us/img466/5024/croatiahomeshirt2006087xj.jpg

http://img466.imageshack.us/img466/5099/croatiaawayshirt2006083fc.jpg

Belanda

http://img466.imageshack.us/img466/229/hollandhomeshirt2006082qb.jpg

http://img466.imageshack.us/img466/8919/hollandawayshirt2006087ew.jpg

Mexico

http://img466.imageshack.us/img466/2945/mexicohomeshirt2006087xr.jpg

Portugal

http://img529.imageshack.us/img529/3015/portugalhomeshirt2006081pp.jpg

http://img529.imageshack.us/img529/9431/portugalawayshirt2006082ni.jpg

Korea Selatan

http://img529.imageshack.us/img529/9428/southkoreahomeshirt2006081kx.jpg

Amerika Syarikat

http://img529.imageshack.us/img529/8573/usahomeshirt2006085or.jpg

[ Last edited by HangPC2 at 1-4-2006 04:47 PM ]

dollah_bedwi posted on 28-3-2006 10:10 PM

http://img466.imageshack.us/img466/229/hollandhomeshirt2006082qb.jpg

aku nak beli nyer.. ada kolar soit , leh pakai kerje..:cak:.. terperasan mcm abg mat bangla jap..

dollah_bedwi posted on 28-3-2006 10:13 PM

http://img46.imageshack.us/img46/2897/japanhome20065ed.jpg

belum start wc dah ada satu koleksion..yg ini aku baru dpt.. ada member aky balik kursus dari jepun tlg belikan.. saper2 nak order boleh contact j sky..dia kan kat jepun..

HangPC2 posted on 29-3-2006 10:11 AM

Originally posted by dollah_bedwi at 28-3-2006 10:13 PM
http://img46.imageshack.us/img46/2897/japanhome20065ed.jpg

belum start wc dah ada satu koleksion..yg ini aku baru dpt.. ada member aky balik kursus dari jepun tlg belikan.. saper2 nak ...

ooo Order dengan J_Sky mesti kualiti adidas jepun berbeza dengan adidas malaysia

HangPC2 posted on 29-3-2006 10:19 AM

Originally posted by dollah_bedwi at 28-3-2006 10:10 PM
http://img466.imageshack.us/img466/229/hollandhomeshirt2006082qb.jpg

aku nak beli nyer.. ada kolar soit , leh pakai kerje..:cak:.. terperasan mcm abg mat bangla jap..

sebenar Belanda Buat Design macam Jersi Home belanda maser  Piala Dunia 1974 dan Jersi Away belanda Tahun 1905

Jersi Home 1974

http://img223.imageshack.us/img223/3853/6479rj.jpg

http://img59.imageshack.us/img59/6677/jcruyffjpg1pv.jpg

Jersi Away 1905

http://img141.imageshack.us/img141/5866/copa6016fh.jpg

atan posted on 31-3-2006 01:46 PM

team gergasi kembali ke design retro pulak....

ctredzuan posted on 1-4-2006 12:49 PM

Originally posted by adbrutals at 20-2-2006 10:21 AM


kalo nak jersi TUMA, ADIBAS, MIKE...boleh dptkan la kat siam...:bgrin:


tapi kalau yg 1st gred imitation dri siam 100% sama dengan ori maa.. takde laa nama "Adibas" "tuma" tu.. :)

ctredzuan posted on 1-4-2006 12:57 PM

ini koleksi saya.. har.. har.. semua siam mari, 100% like ori..

Originally posted by HangPC2 at 11-3-2006 05:07 PM
http://img466.imageshack.us/img466/1689/adidaslogo7gl.jpg


Jersi Penaja ADIDAS

Argentina

http://img46.imageshack.us/img46/2593/argentinahome20067ta.jpg




http://i13.photobucket.com/albums/a298/batik-moden/JERSEY/JERSI-WORLD5.jpg


http://img100.imageshack.us/img100/1236/francehome20064je.jpg
http://i13.photobucket.com/albums/a298/batik-moden/JERSEY/JERSI-WORLD6.jpg


http://img46.imageshack.us/img46/8601/spainhome20061ik.jpg
http://i13.photobucket.com/albums/a298/batik-moden/JERSEY/JERSI-WORLD7.jpg


http://img466.imageshack.us/img466/229/hollandhomeshirt2006082qb.jpg
http://i13.photobucket.com/albums/a298/batik-moden/JERSEY/HOLLAND.jpg

HangPC2 posted on 1-4-2006 01:39 PM

Originally posted by ctredzuan at 1-4-2006 12:57 PM
ini koleksi saya.. har.. har.. semua siam mari, 100% like ori..




http://i13.photobucket.com/albums/a298/batik-moden/JERSEY/JERSI-WORLD5.jpg


http://img100.imageshack.us/ ...

Cun memang Gred AA+  :P

HangPC2 posted on 1-4-2006 02:50 PM

http://img96.imageshack.us/img96/8849/images6up.jpg



Jenama Penaja PUMA


Arab Saudi

http://img449.imageshack.us/img449/4374/saudiarabiahome06076ru.jpg

Angola

http://img403.imageshack.us/img403/6991/angolahome06076lo.jpg

Cezch Republic

http://img96.imageshack.us/img96/7877/czechrepublichome06078yh.jpg

http://img403.imageshack.us/img403/3503/czechrepublicaway06071ec.jpg

Ghana

http://img403.imageshack.us/img403/8990/ghanahome06072tp.jpg

Iran

http://img403.imageshack.us/img403/538/iranhome06071bc.jpg

Itali

http://img96.imageshack.us/img96/7661/italyhome06071xa.jpg

http://img403.imageshack.us/img403/5973/italyaway05063ig.jpg

http://img440.imageshack.us/img440/8031/italygkhome06076hz.jpg

Ivory Coast

http://img96.imageshack.us/img96/1941/ivorycoasthome06074is.jpg

Paraguay

http://img96.imageshack.us/img96/195/paraguayhome06077ye.jpg

http://img410.imageshack.us/img410/5193/paraguayaway06078yu.jpg

Poland

http://img440.imageshack.us/img440/9431/polandhome06070ad.jpg

http://img449.imageshack.us/img449/8004/polandaway06076cs.jpg

Switzerland

http://img410.imageshack.us/img410/4696/switzerlandhome06070ur.jpg

http://img449.imageshack.us/img449/4421/switzerlandaway06070tv.jpg

Togo

http://img410.imageshack.us/img410/9298/togohome06071wq.jpg

Tunisia

http://img93.imageshack.us/img93/3894/tunisia2006home9at.jpg

[ Last edited by HangPC2 at 1-4-2006 02:56 PM ]

HangPC2 posted on 1-4-2006 03:04 PM

http://img100.imageshack.us/img100/7237/lottos0zp.png


Jersi Penaja LOTTO


Ukraine

http://img100.imageshack.us/img100/6496/ukrainehome06078tf.jpg

Serbia & Montenegro

http://img100.imageshack.us/img100/3659/serbiahome06077tw.jpg


Jersi Penaja MARATHON

Ecuador

http://img90.imageshack.us/img90/5659/ecuadorhome20076ph.jpg

http://img90.imageshack.us/img90/4251/ecuadoraway06078kv.jpg

ctredzuan posted on 1-4-2006 06:25 PM

fuh..!! yg lotto tu semua body tight..! mcm jersey naik beskal pulak :bgrin:

ctredzuan posted on 1-4-2006 06:27 PM

lain2 home jersey utk world cup 2006:

http://i13.photobucket.com/albums/a298/batik-moden/JERSEY/ITALY.jpg
http://i13.photobucket.com/albums/a298/batik-moden/JERSEY/GERMAN.jpg

tutankhamun! posted on 2-4-2006 04:32 PM

Aku minat jersey away Belande 1905
macam baju time skolah asrama dulu
agak2 ade lagi tak jersey2 lame dulu
mane ya ade stok juai??

dollah_bedwi posted on 2-4-2006 07:54 PM

klai ni puma lak yg taja byk team wc.. tapi rimau pun dah kat tgh dah ala2 nike dgn adidas..

tapi design kebykkan team lebih kurang ajer.. yg teruk lotto , sebia dgn ukraine tu tukar warna ajer..

aku dah order dah baju oranje aku.. tunggu time sampai ajer..

MetalFire posted on 3-4-2006 01:06 PM

Kappa takde ke

HangPC2 posted on 3-4-2006 05:40 PM

Originally posted by MetalFire at 3-4-2006 01:06 PM
Kappa takde ke

rasanyer tak der lah...
Page: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
View full: KOLEKSI GAMBAR Jersi Bola Sepak