strike_freedom posted on 14-11-2006 11:21 AM

Video Doa Imam Mekah hingga menangis

Assalamualaikum,
Kepada muslimin dan muslimat sekelian yg mengetahui doa oleh Imam Masjidil Haram al Mukarramah selepas solat tarawikh silalah kemukakan LINK yg boleh dimuaturun di ruangan ini. Sekian terima kasih.

bayi posted on 24-4-2007 11:14 AM

saudara strike...

doa imam dalam B arab tu ke ? tarawikh tahun berapa ?

bayi posted on 24-4-2007 01:47 PM

sila ke link ini...

http://al-ahkam.net/home/upload/mp3/doa/duafull.swf

rzlh01 posted on 24-4-2007 09:27 PM

http://www.youtube.com/watch?v=ZF8Mw0LzWq8&mode=related&search=

atau boleh cari di Google Video "Sheikh Shuraim".

Bateesta posted on 25-4-2007 05:21 AM

Nape lak nak tgk org menangis ?

bayi posted on 25-4-2007 08:34 AM

saya rasa, bukan org ngangis yg nak ditengok... tapi kandungan isidoanya... sambil termenangis... pernahkah anda menangis bila andaberdoa terutama sekali ketika anda solat hajat, tuabat @ tahajjud....bukan tangisan buat-buat....

Cuba renung isi doanya.... ribut kartina, banjir besar dsb...

four_five posted on 25-4-2007 09:43 AM

Allah maha besar.........
kalau kita faham isi kandungan doa tersebut,kita pun boleh menangis sama...

zamnie posted on 25-4-2007 09:59 AM

Reply #7 four_five's post

mmg akan menangis sedehhhhh....

fifie_olin posted on 25-4-2007 11:35 AM

syahdu nyer...aku dgr pon rasa nk menangis..

Bateesta posted on 25-4-2007 07:40 PM

Reply #6 bayi's post

Aku dah renung , tp aku x menangis pun..:hmm:
Ke kena menangis gak , kalau x menangis aku jd salah lak :stp:

ibnur posted on 25-4-2007 09:50 PM

Originally posted by bayi at 25-4-2007 08:34 AM
saya rasa, bukan org ngangis yg nak ditengok... tapi kandungan isidoanya... sambil termenangis... pernahkah anda menangis bila andaberdoa terutama sekali ketika anda solat hajat, tuabat @ tahajju ...


kalau di mekah dan madinah, boleh kata selalu imam-imam menangis semasa solat bukan masa doa sahaja.  terutama sekali bila baca surah al-rahman.  ada juga segelintir makmum yg ikut menangis terutama sekali orang arab.

DARSITA posted on 26-4-2007 06:52 AM

Originally posted by rzlh01 at 4/24/07 05:27
http://www.youtube.com/watch?v=ZF8Mw0LzWq8&mode=related&search=

atau boleh cari di Google Video "Sheikh Shuraim".

Thank you very much.

angio posted on 30-4-2007 11:41 PM

Try this web :

www.aswatalislam.net

They have live telecast Taraweeh prayers from Masjidil Haram back dated to year 1420 Hijrah. Kat Mekah, bagi mereka 27 Ramadhan itu malam Lailatul Qadar. Alhamdulillah, I was among the jemaah in Ramadhan 1423 Hijrah. Doa selepas solat terawih memang panjang, Imam baca doa untk kesemua para muslimin muslimat. Memang syahdu, dan suasana dlm masjid bergema dgn tangisan para jemaah. Aku yg tak berapa fasih bahasa arab pun bercucuran airmata apatah org arab sekelian.

My recommendation is this one. Look for Night 28 Ramadhan 1423 Hijrah. Bacaan pertama dari Imam Shuraim, bacaan kedua dari Imam Abdul Rahman Sudais. He recite Surah Al A'la to Surah An Nas. Subbahanallah, It's the most beautiful Juz Amma recitation I've ever heard. Then came the doa that bring me to tears till today.

[ Last edited by  angio at 1-5-2007 12:42 AM ]

ussopp posted on 1-5-2007 12:20 AM

Reply #13 angio's post

beruntungnyaaa....

thanks 4 da link....

zod posted on 1-5-2007 06:59 PM

thanks for the link...

Kerengge posted on 1-5-2007 09:04 PM

Originally posted by Bateesta at 25-4-2007 07:40 PM
Aku dah renung , tp aku x menangis pun..:hmm:
Ke kena menangis gak , kalau x menangis aku jd salah lak :stp:

salams sdr bateesta.........sdr tak perlu menangis jika tak bole........ttp sdr perlu berhati2........hati yg sukar menangis krn dosa2 yg lalu atau takutkan Allah.........adalah hati yg keras dan mati...........haku dan sdr perlu muhasabah diri masing2........:pray:

Bateesta posted on 1-5-2007 10:14 PM

Reply #16 Kerengge's post

Soalannya knp prlu menangis , adakah psl org lain menangis , aku pun kna menangis gak , psl kalau aku x menangis , hati aku keras dan mati , is it:hmm:

Blh bg dalil ko ckp ni , atau ko biasa dgr org ckp je:D

Maybe ko tahu psl hati ko bro , psl diri ko brckp , tp ko x blh samakan dgn hati aku , manusia ni lain2 , plz respect that , take care n salam

khairuns posted on 1-5-2007 10:40 PM

MANA LEBIH BAIK DAN APA BEZA DENGAN MENANGIS, IKUT MENANGIS ...SAJA 2 NANGIS...DALAM 2 SITUASI INI....DI MEKAH ATAU DI PWTC..(TU LA MASA...ADALAA..SORANG ORG TU* TU  NANGISS...RAMAI GAK YANG IKUT MELALAKK...)
KOMEN????

Bateesta posted on 1-5-2007 11:05 PM

Menangis , atau x menangis adalah hak individu
Kita x leh paksa org menangis krn sbb yg sama kita menangis
Dan plg bruk ialah org yg menangis , krn ikut org lain menangis:lol: , padahal in the 1st place dia x ada sbb pun utk menangis pun :lol
Manusia ni brbeza2 , jgn samakan antara manusia ni , bear in mind abt that:D

madie posted on 1-5-2007 11:19 PM

Originally posted by Bateesta at 25-4-2007 07:40 PM
Aku dah renung , tp aku x menangis pun..:hmm:
Ke kena menangis gak , kalau x menangis aku jd salah lak :stp:

aku tengok ko ni jahil murakab la
tapi perasan macam pandai, sia2 je ko masuk forum, apa yang ko renung, jadi kesimpulan ko selepas ko renung jhaaa, juling mata ko agak nya lepas renung2 kot.

cuba ko cari asal makna kaabah, kenapa orang bila tengok kaabah nangis, bukan nya ada sebab dia orang nak nangis tapi kalimat asal arab kaabah tu buat orang nangis beb.

orang tengok imam nangis pun jadi masalah pada ko ke? kan ko juga cakap semua tu ketentuan allah, jadi kalau dia orang nangis pun ketetentuan allah jugakan, jadi kenapa tak pandang semua tu ketentuan allah dan terima aje bila ko jahil murakab pun dah ketentuan allah juga.

bang oi bab takdir biar betul bang kalau tak betul jadi jahil basit bang. apale nasib badan ye bang, dah lah ngaji arab pun tak tahu pastu main pakai terjemah aje, hishhh budak  ni.

ussopp posted on 1-5-2007 11:36 PM

bro bateesta....

siapa nak kata bro jahat / keras kalo bro tak nagis....

tak da orang kata pun....

maybe bro tak nangis...
tapi  bro dalam hati lebih kesedaran, lebih insaf dari org lain......
maka itu yg kita mahu....

adapun orang yg turut menagis jika melihat video tu....takkan salah juga?

kurang2 rasa kekerdilan itu timbul di hati mereka...........

damiqula posted on 1-5-2007 11:55 PM

dah tengok.mule2 dengar suara die je dah meremang bulu roma.

bila la agaknye kite berpeluang ke sane,dengar sendiri imam mekah bace doa.

Bateesta posted on 2-5-2007 06:07 AM

Reply #28 ussopp's post

Yes, au dah pikir pjg tadi psl ni mlibtkn agama aku gak
X akan psl 2-3 org pnya hal, aku nak libatkan smua
Nanti yg baca org bkn islam lak , so better aku delete la post2 aku tu , i mean no harm:D

madie posted on 2-5-2007 10:29 AM

Originally posted by Bateesta at 2-5-2007 06:07 AM
Yes, au dah pikir pjg tadi psl ni mlibtkn agama aku gak
X akan psl 2-3 org pnya hal, aku nak libatkan smua
Nanti yg baca org bkn islam lak , so better aku delete la post2 aku tu , i mean no harm:D


aku pun nak minta maaf le pasal aku punya komen tentang ko. kita ,masih lagi saudara sesama islam
Page: [1]
View full: Video Doa Imam Mekah hingga menangis