artakus1010 posted on 13-1-2007 09:11 AM

GAMAT HEALIN

gamat jelly & gamogen dari produk healin-- yang mana satu sesuai untuk seisi keluarga, mak saya pengidap kencing manis, tapi kami sekeluarga nak beli yang boleh di makan untuk seisi keluarga..ada pharmacist or doc leh tolong answer? dua product ini berbeza isi kandungan .

shahx posted on 13-1-2007 09:20 AM

boleh chech kat website dia.. kat tv3 pon ade rancangan pasal healin ni.. http://www.healwell.com.my/home.htm

artakus1010 posted on 13-1-2007 09:29 AM

gamat & pesakit buah pinggang

adakah penggunaan gamat dibolehkan bagi pesakit buah pinggang, ada memudaratkan tak?

zerozone posted on 13-1-2007 10:48 AM

Belom banyah study secara saintifik di buat ke atsas gamat ni...saya rasa elok jgn di ambil kalau ada sakit buah pinggang.

okochah posted on 13-1-2007 03:46 PM

Reply #2 shahx's post

bagus ke?:hmm:

shahx posted on 13-1-2007 03:51 PM

Originally posted by okochah at 13-1-2007 03:46 PM
bagus ke?:hmm:
ok tak penah try.. tp dlm rancangan tv3 tu ade la tunjuk pasal tetsimoni pesakit2nye.. dibuat oleh seorg professor yg mengkaji pasal gamat ni.. name dia hassan yaacob kalo tak silap..

DDT_pacak85 posted on 13-1-2007 05:30 PM

tgk kt tv cam boleh caya jer ... nak cari , carilah kat GUARDIAN

art posted on 13-1-2007 10:36 PM

dah lama benda ni kan..
mgkn nk kembalikan kepentingan gamat ni kot..
tp mmg elok..insyaALLAH..klu ada luka2 guna minyak gamat, mmg cepat sembuh..

klu gamat healin ni, elok utk dalaman..

chez_adex posted on 14-1-2007 07:10 PM

GAMOGEN



GAMOGEN MEMBANTU:

mengurangkan sakit sendi , urat & otot

menganjalkan kulit

menjadikan kulit awet muda

meningkatkan daya tahan badan

mengelakkan salur darah tersumbat

mencegah kanser

bronchiolitis

resdung

batuk berpanjangan

alahan

alahan kulit / eczema

mengembang salur darah tersumbat (jantung, stroke)

menurunkan tekanan darah

melancarkan perjalanan darah

melembut parut baru dan lama

meredakan radang

menyurutkan bengkak

mencegah pembekuan darah (sakit jantung, stroke)

membantu pesakit kencing manis

membantu masalah kemandulan

penyembuhan luka luaran & dalaman (gastritis)

memberi tenaga

membakar lemak

lelah, bronchitis

mengatasi kurap dan panau

daya penenang

mengurangkan debaran jantung

penahan sakit

rasa tidak selesa


Cara penggunaan:

Untuk Penjagaan:

Dewasa ~ 1 sudu besar 2 kali sehari
Kanak-kanak < 12 tahun ~ 1 sudu kecil 2 kali sehari

* Digalakkan sebelum sarapan dan makan malam

Untuk Merawat : 2 sudu besar 2 kali sehari

Masalah Gastrik :2 sudu besar 3 kali sehari

ni adex dpt dari info.... xtaulah tahap mana keberkesanannyer...:nyorok:

nmi posted on 14-1-2007 09:06 PM

nengok gamat nie ader mcm2 jenis.smua jenis lain2 ker??

chez_adex posted on 15-1-2007 01:25 PM

Reply #10 nmi's post

gamat ni memang ada macam2 jenis... yg saya bagi tu gamogen... dari gamat healin....
nanti saya cuba cari... jenis lain gak....

zaida posted on 16-1-2007 08:40 AM

me rasa gamogen yg sesuai utk seisi keluarga... :)

BabyFarid posted on 23-1-2007 11:08 PM

Reply #12 zaida's post

agak2 gamat nih boleh bantu baik sakit resdung tak?

chez_adex posted on 24-1-2007 07:45 AM

GAMAT EMULSION



antara fungsinya utk merangsang pertumbuhan sel, membantu menyegarkan badan, menyembuhkan luka, sakit2 tulang, urat saraf.. mengembalikan tenaga dan mengurangkan tahap kolestrol..

HARGA: RM59.00

zaida posted on 24-1-2007 10:10 AM

Originally posted by BabyFarid at 23-1-2007 11:08 PM
agak2 gamat nih boleh bantu baik sakit resdung tak?


kalo ikut information yg me ada, utk resdung kena amik gamogen... :)

BabyFarid posted on 24-1-2007 06:46 PM

Reply #15 zaida's post

pulak dah.. apa benda plak gamogen nih....:L :L ;P

chez_adex posted on 24-1-2007 11:33 PM

Reply #16 BabyFarid's post

baby... gamat healin ada macam2 jenis...
adex tak tau mcm mana nak tempek gambo....
contoh yg adex tau ada gamogen, imulsion, imonul (betul tah eja)...
macam-macam lagiklah....
nanti kalau ada info...
adex copy kat sini ek...:P

BabyFarid posted on 25-1-2007 01:39 AM

Reply #17 chez_adex's post

tq... tapi rasa2nyer kat labuan nih ader tak dealer dier???;P :L  bkn aper dah fed up gak lah.. asik meleleh jer.....:'( :'(

zaida posted on 25-1-2007 07:33 AM

Originally posted by BabyFarid at 24-1-2007 06:46 PM
pulak dah.. apa benda plak gamogen nih....:L :L ;P

gamogen ni salah satu produk di bwh gamat healin... selain gamogen, ada gamat emulsion, gamat xtra spirulina, imunol, jeli gamat dll....

BabyFarid posted on 25-1-2007 07:50 AM

Reply #19 zaida's post

kat labuan buleh dapat tak???:hmm:

chez_adex posted on 25-1-2007 09:39 AM

Reply #20 BabyFarid's post

kalau susah nak dapat pon...
boleh oder kat adex...
tapi takot baby xleh nak telanler...:D :D

BabyFarid posted on 25-1-2007 10:30 PM

Reply #21 chez_adex's post

:ketuk: :ketuk: :tembak:

chez_adex posted on 25-1-2007 11:39 PM

Reply #22 BabyFarid's post

naper nak tembak plak....
gamogen ni elok tau...
bukan nak promosi...
adex pon nak try gak minum ni...
tgklah lps bidadari habis 3 botol...
kalau xder rezeki gak... adex nak try gamogen nih....:lol:

dee_la posted on 26-1-2007 02:00 PM

Reply #20 BabyFarid's post

Yg akak tau kat Kota kinabalu

Mazlee Corporation S/B
No.4, Lorong 13, Sembulan Baru,
88100 Kota Kinabalu Sabah
Hajah Normah Habib Kadir
088 242040 (Shop)
016 8379836

dee_la posted on 26-1-2007 02:01 PM

Reply #23 chez_adex's post

akak pun nak pi beli gamogen. Nak cuba utk kesihatan dalaman kita:)
Page: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
View full: GAMAT HEALIN