Intan-Adlina posted on 11-7-2003 09:14 AM

Sidney Sheldon

Aku suka baca buku dia ni, koleksi aku

1. Windmill of God
2. If Tomorrow Comes
3. The Best Laind Plans
4. Nothing Last Forever


Tapi boleh dikatakan semua motif cerita Sheldon menggunakan wanita. Dan kisah wanita yang kepergunakan dan kemudian membalas dendam terhadap cinta yang mengecewakan.
Aku bila baca, rasa cam hidup watak tu, cam aku lak heroinnya, punyalah bersemangat.

Skrg ni masa tak banyak sangat nak membaca.. tapi kalau masuk bookshop, aku nak cari buku mengenai Vampire. Any suggestion vampire book top three yang besh tak? sape author dia?

mocha posted on 11-7-2003 01:45 PM

sidney..aku baca masa sekolah menengah ..teringat berebut rebut books dia.
vampire..try Anne Rice
Excerpt(so u wud have a taste of her writing  )

Excerpted from Vampire Armand by Anne Rice    Copyright

Intan-Adlina posted on 11-7-2003 02:57 PM

cam menarik je ni, tapi.... iskkkkk, jan la citer, aku nak baca semua tu dengan penuh ke suspenan. hehehe tengkiu 4 da info.

mocha posted on 11-7-2003 03:09 PM

Originally posted by Intan-Adlina at 2003-7-11 02:57 PM:
cam menarik je ni, tapi.... iskkkkk, jan la citer, aku nak baca semua tu dengan penuh ke suspenan. hehehe tengkiu 4 da info.


ala aku bagi sample je ...mcm trailer for the movie..:D

marquez posted on 11-7-2003 04:09 PM

Aku ada gak baca Anne Rice, the first three Lestat books. Tapi sekarang macam tak berminat pulak. Macamana cerita Lestat sekarang? Idup lagi ke? Dengar cerita Anne Rice guna pseudonym untuk tulis cerita S&M, betul tak?

mocha posted on 11-7-2003 04:11 PM

hehehe have no idea la ..marquez..anne rice ... my past phase

fatin posted on 11-7-2003 07:55 PM

sheldon....my favourites....novel dia semua beli...tak habis baca tak senang duduk dibuatnya...

also likes.. autobiography...

mocha posted on 14-7-2003 10:08 AM

Originally posted by fatin at 2003-7-11 07:55 PM:
sheldon....my favourites....novel dia semua beli...tak habis baca tak senang duduk dibuatnya...

also likes.. autobiography...

me too...:D

OGA posted on 14-7-2003 01:49 PM

masa mula-mula baca SS menag seronok, lepas baca 2-3 buku dia, nampak macam patern yg sama, dah mula bosan..tapi still baca gak.

sevenseas posted on 14-7-2003 04:11 PM

aku suker bacer....
1) tomorrow never comes
2) master of the game
3) the stars shine down
4) stranger in the mirror
5) the sands of time:2lol::2lol::2lol::2lol::2lol::2lol:

sevenseas posted on 14-7-2003 04:12 PM

Originally posted by sevenseas at 2003-7-14 04:11 PM:
aku suker bacer....
1) nothing lasts forever
2) master of the game
3) the stars shine down
4) stranger in the mirror
5) the sands of time:2lol::2lol::2lol::2lol::2lol::2lol:

aYuGiLeR posted on 19-7-2003 11:21 PM

http://a1204.g.akamai.net/7/1204/1401/00090511011/images.barnesandnoble.com/images/1060000/1061885.gif http://a1204.g.akamai.net/7/1204/1401/00090212011/images.barnesandnoble.com/images/1250000/1254615.gif http://a1204.g.akamai.net/7/1204/1401/00090212011/images.barnesandnoble.com/images/1060000/1061884.gif http://a1204.g.akamai.net/7/1204/1401/00090510011/images.barnesandnoble.com/images/1250000/1254568.gif http://a1204.g.akamai.net/7/1204/1401/00090212011/images.barnesandnoble.com/images/1250000/1254603.gif http://a1204.g.akamai.net/7/1204/1401/00090212011/images.barnesandnoble.com/images/1250000/1254621.gif http://a1204.g.akamai.net/7/1204/1401/00090212011/images.barnesandnoble.com/images/1060000/1061881.gif

ni koleksi buku sidney sheldon yg aku ada... yg baru

Waikiki posted on 20-7-2003 02:57 AM

eh apa aa nama buku citer die yang pasal pompuan saiko ada dua personaliti tu?? aku dah lupe la..

Strawberry posted on 26-7-2003 12:34 AM

BEry nye fav of all time..
Tell me your dream and Nothg Lasts forever..

Waikiki posted on 26-7-2003 03:29 AM

Tell me your dream.. aa baru ingat.. ho ho ho :D

deadtadpole posted on 27-7-2003 04:51 PM

selit sikit - my fav!

Originally posted by Waikiki at 2003-7-20 02:57:
eh apa aa nama buku citer die yang pasal pompuan saiko ada dua personaliti tu?? aku dah lupe la..

ekskius me
bukan 2 persOnaliti
tapi 3 iaitu :-
:eek:, :mad: dan :rf:

oink! oink!
ekekekkkkk

deadtadpole posted on 27-7-2003 04:52 PM

selit sikit - apa?

Originally posted by OGA at 2003-7-14 13:49:
masa mula-mula baca SS menag seronok, lepas baca 2-3 buku dia, nampak macam patern yg sama, dah mula bosan..tapi still baca gak.

apa bOsan bOsan! :mad:
best apa!!!!!

Hooded^still_am posted on 30-7-2003 12:53 PM

ekekekke taddy. abg tak kata bosan..best sebab tad kasi pinjam..ekekeke!!
lum pulang kan lagi ker? dah kan?

fly_in_d_sky posted on 4-8-2003 08:53 PM

smua cite sidney sheldon smua best2 blaka .. takleh dinafikan coz menunjukkan karekter2 wanita dlm cite dia bersemangat memperjuangkan idup ... :D .. tp .. dah stop baca cite nya. tp ... tp ... ada satu cite yg tak lapuk dek panas, tak lekang dek panas ... cite paling fofuler ... cite I Dream Of Jeanie .... :D :D

~sidney sheldon tu org lelaki kan?~

Waikiki posted on 5-8-2003 01:29 AM

yup.. sidney shieldon tu orang laki..

nikita_cun posted on 2-9-2003 10:53 AM

niki memang minat giloss citer SS ni! rasanya dari citer pertama sampai yg latest ni memang niki ada collection dia...tapi paling citer nothing last forever...siap bleh meleleh tu bila baca....citer tell me your dreams tu pun bes...yg tak besnya, dah puas niki carik buku tu kat jb ni tapi tak jumpa.. last2 masa niki gi indon last month, terjumpa lak buku tu tapi dah translate bahasa indon..nak tak nak, beli la jugak...kalo ada sesapa nak jual second hand buku tell me your dreams, the sky is falling, bitau niki tau! payah nau nak dapat kat sini...

the sky is falling tu citer yg paling baru....sapa yg dah baca??

nikita_cun posted on 2-9-2003 10:54 AM

sapa lagi ek author buku thriller selain sheldon?? korang bleh bitau tak? niki suka baca buku thriller la tapi so far yg paling best cuma SS jek..ada lagi tak yg best??

acid_angel posted on 11-9-2003 11:31 AM

aku baru jer nak knal Sidney Sheldon nih....aku dah baca nothing last forever & criter pasal pompuan yg ader 3 personality tue....and i'm looking forward to read more from him......any suggestion..?

seribulan posted on 22-12-2003 10:02 PM

a tribute to Sydney Sheldon n Harold Robbins (rip)..+ Frederick Forsyth (down my

Huiks...susah betoi nak dpt citer diorg nih
jenuh jelajah website...tak jumpa gak...

yg tau Harold Robbins nih dah mati...
citer dia yg bulan suka..novel dah lama
nih ...Stilletto...besh...espionage...

Sydney Sheldon nih ...ada lagik ker...
last book dier yg baca citer The Best
Laid Plans..besh gak nih...

yg lain2 dah blur..lamo tak baca...
time sekolah je...

ada sesiapa yg tahu n minat
diorg...pleez refresh my memori...:D
tq...

[ Last edited by seribulan on 22-12-2003 at 11:09 PM ]

Waikiki posted on 22-12-2003 10:55 PM

err tak tau la.. sidney sheldon tu ade la jugak aku baca.. tapi harold robbins aku takpernah

tapi buku dia, yang aku pernah tengok jer tak pernah baca lagi..

Memories Of Another Day
The Carpetbaggers
The Raiders
Page: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
View full: Sidney Sheldon