mamatjb posted on 8-5-2008 03:33 PM

kos nak wat ujian DNA

sapa tau brapa kos nak wat ujian dna ekk
kalau boleh hospital kerajaan le
swasta sure mahal..

purpearllyna posted on 8-5-2008 03:48 PM

Reply #1 mamatjb's post

ape yg nak di DNA kan??

mamatjb posted on 8-5-2008 03:49 PM

membe aku nak buat ujian dna sebab husband dia taknak mengaku anak
dia nak dapatkan perintah mahkamah
nak paksa gak  husband dia buat ujian dna
dia takut mahal..

qumang posted on 8-5-2008 03:55 PM

kenapa takut mahal? qumang rasa klu mahal pun takpe. asal kita dapat jaga maruah kita.

mamatjb posted on 8-5-2008 04:00 PM

dia tu org susah qumal
duit susu baby pun dia slalu miss..
husband dia lak taknak ngaku anak
skrg ni mahkamah bgi tau hanya ujian dna je yang paling tepat untuk mengesahkan tu anak suami dia
pastu baru la dia leh tuntut nafkah anak

hyie posted on 8-5-2008 04:01 PM

awat laki dia gitu? bini dia main lain ka? aku da search google x jumpe lak ..

hyie posted on 8-5-2008 04:04 PM

ok dh dpt ..

The test will cost you abt RM4000 in Spore while in Malaysia the one i know ranges from RM400 to RM1500

jumpe kt sini:
http://www.malaysiabrides.com/forum/anyone-heard-of-DNA-testing-t5856.html

mamatjb posted on 8-5-2008 04:05 PM

bukan la..dia kes lelaki bangang ni
bini dia bunting pelamin..dia tak paham kot
trus syak bini dia ada jantan lain
ntahla..membe aku takle citer detail sangat
cuma dia mintak tolong aku survey kan hospital mana
ngan harga je..simpati kat dia..

hyie posted on 8-5-2008 04:06 PM

* DNA test for paternity disputes: This service is extended to the private sector for a fee and mainly to settle paternity disputes through the analysis of blood specimens of the child, mother and alleged father.  

*The cost of DNA analysis is RM1,500 for two blood samples and RM200 for each additional sample (subject to change). Other related DNA tests are maternity testing which can conclusively answer questions relating to maternity; testing to determine whether a person is the biological grandparent of a child; whether or not brothers/sisters are siblings; and body identification to confirm the sex and identity of an unidentified body. Source: Department Of Chemistry Malaysia


* A DNA exhibition is currently being held at the National Science Centre, Persiaran Bukit Kiara, Bukit Kiara, Kuala Lumpur, until the end of the month. Tel: (03) 2092-1150

source:
http://www.redorbit.com/news/science/12424/malaysias_own_csi/

mamatjb posted on 8-5-2008 04:10 PM

thanks ekk hyie atas info tu..dlm rm1500 la ekk
utk 2 blood samples..ok kot..takla mahal sangat

hyie posted on 8-5-2008 04:10 PM

tak pun ko tny org ni thru mail

healthywealthy88@gmail.com

hyie posted on 8-5-2008 04:12 PM

olait .. :)

consider rm400 la paling murah pun ..
awatla laki kwn ko tu bangang sgt yer :'(

hyie posted on 8-5-2008 04:13 PM

in case kwn ko tu nk details psl ujian DNA ni, leh la refer kt sini:

http://dnamazing.com/

mungkin sedikit sebanyak dpt membantu .. ok berehhh!

mamatjb posted on 8-5-2008 04:14 PM

ntahle..dia selalu out station
kawin 2 minggu je dah kena keje luar
balik2 tengok bini mengandung
trus dia halau..ngan trus taknak mengaku anak
nak bercerai cara li'an tapi membe aku taknak
siap nak buang nasab anak..tu yang aku terkejut tu..

ida88 posted on 8-5-2008 04:14 PM

ban gang nye laki :@

haku rase better ko gi spital tros

tnye kt ctu direct

pastu tryla tnye kut ley mtk murah ckit

mamatjb posted on 8-5-2008 04:17 PM

boleh ke gi sepital tanya ekk
aku ni bodoh sket bab2 macam ni..:lol:

tapi memang jantan tu syial..
aku rasa nak hempuk je kepala dia tu kasik pecah

hyie posted on 8-5-2008 04:19 PM

tp kwn ko tu mmg xde laki lain kan? ko kene tny dia btul2 manela tau kan .. tp kalo tu mmg anak laki dia, sah2 la laki dia tu jakon hehe .. tp yela kan, mungkin laki dia ni x berapa alert bab2 ni, maklumla baru kawen :$ suami mane yg x sygkan isteri ..

mamatjb posted on 8-5-2008 04:22 PM

Reply #17 hyie's post

aku tak berani lak nak tanya camtu
tapi dari gaya dia tu memang dia takde laki lain le
dia pun pelik ngapa laki dia taknak terima anak dia
siap call parents,adik bradik membe aku ckp tu bukan anak dia
bengong kot laki dia ni..

qumang posted on 9-5-2008 09:43 AM

agaknya laki tu dgr hasutan org. bangang tul. :@
tapi, dh tau ujian dna takle mahal sgt.. buat cepat2. pinjam duit sedara mara/kekwn. ajar laki tu cukup2. marah ni..:mad:

kinna posted on 9-5-2008 03:53 PM

sorry lah....rasa macam x logik aje...
sbb lelaki tu mesti ada sebab musibah syak bini dia mcm tu kan?:funk:

x kan tetiba aje nak tuduh2 sebarangan....:L

tapi kalau aku kat tempat pompuan tu,
aku akan sedih aje sbb tuduh aku mcm tu..
Aku x akan bazir duit buat DNA test sbb aku tahu anak tu anak aku dgn suami..:shakehead3:

sbb nak nafkah anak punya pasal...aku rela keje, simpan duit besarkan anak. Tanpa meraih simpati kepada lelaki yg x berguna mcm tu..!:@

mamatjb posted on 13-5-2008 09:06 AM

Reply #20 kinna's post

kinna..membe aku baca pendapat ko
dia cakap kau apa yang kau cakap tu betul
dan dia terpengaruh..dia tak jadi nak wat dna
lagipun suami dia dah ugut dia kalau btul tu anak dia
dia takkan lepaskan anak tu..dia akan tuntut walau apa cara sekali pun
membe aku taknak la berpisah ngan anak dia
kesimpulannye..minggu depan dia masuk mahkamah
dia nak tarik balik ujian DNA tu..
dia ucap terimasih kat semua:loveliness:

kinna posted on 13-5-2008 03:23 PM

Reply #21 mamatjb's post

alamak... kinna bagi pendapat aje...x sangka pulak ur friend rasa nak ikut..
alhamdulilah...:loveliness:

nampak sangat yg lelaki tu x boleh pakai...bila tahu anak dia, tetiba pulak dia nak rampas...:@
hampeh tul...

lelaki itu x guna betul !... suka hati aje tuduh kita curang , bila confrim anak dia, tetiba pulak nak rampas...

Abis TU, DUIT buat DNA, beribu2... ,sapa nak Bayar??

nasib kawan ko bijak...x bazir buat DNA..y penting kita lebih tahu...Biarlah laki x guna tu ..
jgn bagi dia jumpa anak tu lagi....Biar dia menyesal seumur hidup..!

kinna posted on 13-5-2008 03:28 PM

Percaya tak ?

lelaki ni selau rindu kat anak2 dia.. nak2 kalau dia besarkan anak2 tu, tgk anak2 membesar depan mata...

satu pengalaman yg sangat hebat bagi org lelaki..tgk zuriat membesar depan mata...

Kebanyakkan lelaki selalu rindukan anak compare dgn wife...

Kinna ckp atas pengalaman kinna n kawan2...

Hubby kinna cakap, dia selalu rindukan anak2..keletah anak2... kadang2 rasa cemburu sbb dia x rindu
kat kita..:shakehead3: :'(

qumang posted on 14-5-2008 02:38 PM

Reply #20 kinna's post

erm.. betul gak kata kinna tu.. tapi mesti x-hubby tu kta kita tak berani buat ujian sbb dah memang salah kita.. :(  

tapi tak puas ati tul. :@ :@  lelaki tu memang bangang. biar la... tau la dia menjawab di akhirat nanti..

mamatjb posted on 14-5-2008 03:21 PM

itu la..sebenarnya dia tak cerai lagi
laki dia halau dia camtu je
skrg baru proses nak cerai..korang tau anak dia dah 4 tahun

laki dia cakap kalau btul u taknak wat DNA angkat sumpah yang tu bukan anak i
kalau btul anak i...u tanggung la dosa..

la skrg ni dah macam terbalik
dulu mati2 taknak ngaku anak..skrg mati2 lak nak mengaku zuriat
membe aku dah pening..aku pun pening nak wat camne:@
Page: [1] 2 3
View full: kos nak wat ujian DNA