leon_mclaren78 posted on 5-6-2008 05:17 PM

THREAD SEMAK HARGA BARANG KEPERLUAN di Forum CARI!

Salam semua! Sempena dgn kos hidup kita yg semakin mencekik poket kita, aku ingin menjemput semua forummer sama2 survey harga barang keperluan di semua hypermarket / supermarket / kedai runcit / kedai mamak. Nnt aku akan update slalu harga yg paling murah korang boleh dpt & lokasi yg paling menjimatkan bajet kita.

Sebagai contoh ye...Aku beli :

Air mineral jenama Spritzer 600ml
Lokasi: Giant Hypermarket
Harga: RM1.99

Ok... pastu ada forummer yg mendakwa boleh dpt brg yg sama kat Tesco dgn harga RM1.80 je... pastu aku akan update & tukar maklumat asal di atas spt berikut:

Air mineral Spritzer 600ml
Lokasi: Tesco
Harga: RM1.80

... faedahnya, bila kita dpt tau Tesco lebih murah, so kita ramai2 akan beli air tu kat Tesco & bukan lagi kat Giant. Tp andaikata tetiba Giant turunkan harga kpd RM1.70, someone please inform kat dlm thread ni, aku akan updatekan... then kita beramai2 pergi beli kat Giant pulak.

Kalo ada forummer yg rajin gi survey kat supermarket / hypermarket pun kagi bagus... Kalo refer kat katalog lagi senang! X kira la Giant ke, Tesco ke, JJ ke, Carrefour ke, The Store ke, Pacific ke, Guardiance Pharmacy ke, Watson ke...

Aku akan reserve few space utk listing barang & harganya sekali... so bila korang nk gi shopping nnt, ko rang refer la brg yg paling murah korang patut beli kat supermarket / hypermarket mana...

Penyertaan anda semua amatlah dialu2kan... tima kasih ye...:loveliness:

leon_mclaren78 posted on 5-6-2008 05:17 PM

PRODUK SEJUK BEKU

PRODUK SEJUK BEKU

leon_mclaren78 posted on 5-6-2008 05:18 PM

MINUMAN

PRODUK MINUMAN DALAM PAKET

leon_mclaren78 posted on 5-6-2008 05:18 PM

PRODUK SABUN / PENCUCI

leon_mclaren78 posted on 5-6-2008 05:18 PM

LAMPIN BAYI / TISU / TUALA WANITA

LAMPIN BAYI

leon_mclaren78 posted on 5-6-2008 05:18 PM

PRODUK KECANTIKAN / PENJAGAAN BADAN

SABUN MANDI / SHOWER GEL / LOSYEN

leon_mclaren78 posted on 5-6-2008 05:19 PM

PRODUK MAKANAN RINGAN

BISKUT / COKLAT

leon_mclaren78 posted on 5-6-2008 05:19 PM

KEPERLUAN DAPUR

BAHAN MASAKAN

Minyak Masak

leon_mclaren78 posted on 5-6-2008 05:20 PM

nnt esok aku akan cuba update... nk balik umah dulu cari katalog!:P

meow_tompok posted on 5-6-2008 05:24 PM

terima kasih. thread yg bagus.

wineps posted on 5-6-2008 06:37 PM

baguih..aku sokong ko...!!!!!

medangmru posted on 5-6-2008 08:59 PM

"meriahnya "reserved space"...:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

medangmru posted on 5-6-2008 09:00 PM

baguih thread ni...amik pinat seketui.........:$ :$ :$

leon_mclaren78 posted on 6-6-2008 10:22 AM

Originally posted by medangmru at 5-6-2008 09:00 PM http://eforum.cari.com.my/images/common/back.gif
baguih thread ni...amik pinat seketui.........:$ :$ :$


Mekasih momod!:loveliness:

Saje buat thread ni utk kebaikan kite bersame!:$

leon_mclaren78 posted on 6-6-2008 10:24 AM

Aku dpt update sket je... manyak keja kat opis la... report bulanan nk antar kat boss pun blum siap lg nih! nnt la aku senang2 aku try buat list kat umah masa mlm2.... pastu pepagi aku dtg keja terus copy & paste je kat sini.

Sesiapa forummer yg ternampak harga lebih rendah, sila report sini ek... Sesiapa yg nk jadi spy CARI adalah dialu2kan!:loveliness:

cikilala posted on 6-6-2008 11:12 AM

Kite nak merepot ,

Drypers XL60/L72/M80/-RM31.90 (Jusco)

pu3_krizalid posted on 6-6-2008 11:23 AM

haku nak tambah..

PRODUK SEJUK BEKU

• Farm’s Best - Golden Crumb Chicken Nugget 1kg – RM7.20 (C4)

PAMPERS

• HEY BABY - M72 (RM23.90) (Econsave)

medangmru posted on 6-6-2008 11:47 AM

tepek lg rega terkini....:lol: :lol:

gasing posted on 6-6-2008 11:55 AM

www.carrefour.com.my

hege susu isian pekat manis.. last week dpt 6 tin = RM11.99.. skrg ada lagi ke..?

medangmru posted on 7-6-2008 10:07 AM

Reply #19 gasing's post

susu jenamaTesco RM1.99....so.kalau 6 tin bih kurang rega tu gak...:lol: :lol: :lol:

t@t posted on 7-6-2008 10:26 AM

telur gred C kat tesco rm7++(30biji)
telur gred C kat Carrefour rm6++(30biji)

baru balik shopping ni....
:lol:

medangmru posted on 7-6-2008 12:11 PM

Reply #21 t@t's post

Gred A 30 bijik kalau x silap aku RM8.69..aku beli minggu lepas...:$ :$ :$

orang_kb posted on 7-6-2008 07:57 PM

Reply #1 leon_mclaren78's post

iiiiiiiiiii.awk nih tokey kedai ke??semua benda tshu..hiuhuhu..anyway thanks coz wat thread nih..blhla check kat ner bez nak beli.k.:lol: :lol: :lol:

wirazam posted on 8-6-2008 08:39 AM

bagus2 bagus..

tp tak silap aku kat giant lagi murah sikit dr Tesco..

pastu ada lak econsave..

masalah kena check satu persatu lak..

laislabonita posted on 9-6-2008 03:28 AM

thread ni camne fungsinye ekk..? so, kalau ada apa2 update, kite akan bgtau dan tuan rumah akan update kat post#2 hingga post#8? :o

aku maybe leh slalu usha produk kat JUSCO dan MaxValu, kalau murah aku bgtau..
Page: [1] 2 3
View full: THREAD SEMAK HARGA BARANG KEPERLUAN di Forum CARI!