ajie2000 posted on 15-11-2010 04:35 PM

SUBHANALLAH!!! Qaum -e -Aad ( KAUM AAD UMAT NABI HUD AS YANG TELAH DIBINASAKAN)

Gambar menunjukkan rangka manusia yang dipercayai dari Kaum Aad,umat Nabi Hud As yang telah dibinasakan oleh ALLAH SWT kerana telahengkar dengan dakwah dan seruan Nabi Hud as. Mereka menjadi sombong danberlagak kerana diciptakan oleh ALLAH swt dengan kelebihan berbadanbesar, tinggi dan gagah. Kekuatan mereka dikatakan mampu mencabut pokokbesar dengan akar ¨C akarnya . Sesiapa yang boleh sahkan gambar ni..sila kongsi disini..terima kasih..


http://melurjelita.com/wp-content/uploads/2010/10/Ad-21.jpg


http://melurjelita.com/wp-content/uploads/2010/10/Ad-4.jpg

http://melurjelita.com/wp-content/uploads/2010/10/Ad-8.jpg


Qaum-e-Aad

Recent gas exploration activity in the south east region of theArabian desert uncovered skeletal remains of a human of henomenal size.This region of the Arabian Desert is called the Empty Quarter , or inArabic, ¡®Rab-Ul-Khalee¡¯.
The discovery was made by the Aramco Exploration team. As Allahstates in the Quran that He had created peole of phenomenal size thelike of which He has not created since. These were the people of Aadwhere Prophet HUD was sent. They were very tall, big, and verypowerful, such that they could put their arms around a tree trunk anduproot it. Later these people, who were given all the power, turnedagainst Allah and the Prophet and transgressed beyond all boundariesset by Allah. As a result they were destroyed. Ulema¡¯s of Saudi Arabiabelieve these to be the remains of the people of Aad. Saudi Militaryhas secured the whole area and no one is allowed to enter except theARAMCO personnel. See the attachment and note the size of the two menstanding in the picture in comparison to the size of the skeleton.


Sorry laa mod kalau dah ada..

tapi aku search tadi belum ada lagi..:D

   
http://melurjelita.com/wp-content/uploads/2010/10/Ad.jpg

unekspekted_II posted on 15-11-2010 04:56 PM

another Nephilim Hoax

unekspekted_II posted on 15-11-2010 05:06 PM

As Allahstates in the Quran that He had created peole of phenomenal size thelike of which He has not created since. T

Doubt that.. takde ayat Quran yg mention keadaan physical kaum Ad..

While.... Cume :

Dalam Quran - cume ade mention 'city of lofty Pillar'.. or.. the city of Iram.. kaum Ad

"Bangun an yang ada di dalam nya adalah bangunan yang tinggi-tinggi (QS. Al-Fajr : 7"

at 1st... it was not recorded in any historical account that Arabia has such city = daripada 640 AD sampai 1980 AD.. so.. orang2 kapir anggap itu cume cerita 'dongeng'

Ia hanya dijumpai dengan bantuan Satellit pada tahun 1980an=== mengesahkan cerita Al Quran  --- menyebabkan pengkritik Al Quran kemalu maluan yg amat sangat

unekspekted_II posted on 15-11-2010 05:09 PM

SO.. again... BERHATI2 DENGAN EMAIL2  YG BUNYINYE MACAM BEST...

last2.. kene tipu.. mcm kisah Niel Armstrong dengar azan kt bulan.. dan kisah Jin di pintu Gua Hiraq

siapey yg malu??

cecari posted on 15-11-2010 05:31 PM

gambar2 tengkorak giant yg tersebar luar di internet tu sebenarnya semua adalah HOAX ... semua itu adalah potosop dari satu contest... nanti aku carik sumbernya.

cecari posted on 15-11-2010 05:33 PM

Reply 1# ajie2000

http://www.hoax-slayer.com/giant-skeleton.html

Commentary:
This classic leg-pull has now been circulating via email, blogs and forums for several years and has even been published by some news outlets as factual. In fact, the "giant skeleton" images that travel with these messages are not photographs depicting real discoveries but instead clever manipulations.  A lot of recipients would be quick to doubt the authenticity of the images. However, submissions indicate that the high quality of the fake images coupled with the vaguely plausible explanations that accompany them are apparently enough to convince many recipients that the "discoveries" are genuine.

So far, there have been two popular variants of the hoax.  The first variant (Example 1 above) claims that a skeleton of a gigantic human was discovered during a gas exploration in the south east region of the Arabian desert and sports an attached photograph to "prove" the claim.  However, the cleverly created image of the giant skeleton is actually an entry in animage manipulation contest by artist "IronKite" in which participants were instructed to create "a picture of an archaeological discovery that looksso real, had it not appeared at Worth1000, people might have done a double take".

The message tries to add legitimacy to its fanciful tale by referencing the Quran'sProphet Hud and the people of Aad (or "Ad"). Some Islamic references do claim that the people of Aad were thought to be giants. However, other material describes them as having a "stature tall among the nations" or as simply being "physically well-built". The Christian Bible also makes mention of giants.

The second variant (Example 2 above) moves the "action" to the Indian desert and replaces the Islamic references with mentions of characters in Indian mythology, including Brahma and Bhima's son.  According to Indian legend, Bhima's son Ghatotkacha was a powerful fighter with magical abilities, although he is not generally described as a giant.  Other than the change in mythological references, much of the wording in the two hoax variants is virtually identical.

The Indian based variant includes IronKite's image along with three other giant skeleton pictures that also originate from the same Worth1000 contest. The second picture in the set, complete with giant revolver, is titled everlasting rest and was created by amaranto. The third image is an entry simply named Giant Skeleton and was created by Anakinnnn.  And the fourth image in the set is named Uncovered Giant and was created by http://www.worth1000.com/stories/stats.asp?uid=22564&display=photoshop]Trit.

The hoax was apparently republished by several media outlets in Indian, Bangladesh and elsewhere.  A scan of one of these newspaper articles is included in one version of the hoax email.  Such articles have given the hoax undeserved credibility.

IronKite's creation has even been featured in a YouTube video entitled "Proof evolution is an evil lie from satan (the devil)".  The video's creator uses IronKite's giant skeleton, along with other dubious images, as "proof" that giants once lived on Earth.  The inclusion of a well-documented hoax image, in addition to a number of logical flaws, seriously undermines the video maker's credibility and has earned him the ridicule of his fellow YouTubers.

The image and "Arabian desert discovery" description is also included in another fanciful YouTube video warning of impending disaster for Earth. Again, the blatant use of a well-known hoax as "proof" decimates what little credibility the video had to begin with.

Even if you do believe that a race of giants once walked the Earth, you can rest assured that these photographs do not depict some of their remains. In their original context as part of a Worth1000 contest, the status of the images as purely fictional "archaeological discoveries" is quite clear. Apparently, however, some unknown prankster stole IronKite's image from its original setting, added some seemingly relevant text, and sent it on its way. Perhaps due largely to the talent of its creator, the image has circulated ever since. In due course, others have apparently added more Worth1000 images to the hoax messages.

abangbikerz posted on 15-11-2010 07:54 PM

beribu tahun dah hancur habis semua tulang...

Chek_am8848 posted on 15-11-2010 08:10 PM

walaupun fake...

tapi ada kebaikkannya....

bagi yg malas nak baca Quran.... kompom diorg tertanya Siapa itu Kaum Ad?
lalau diorg searh/google..

secara tak langsung, kebenaran Al-Quran tersebar dgn kedaifan musuh Islam yg mempermainkan Al-Kitab.

abangbikerz posted on 15-11-2010 08:17 PM

Reply 8# Chek_am8848


    siape musuh2 islam itu???

Chek_am8848 posted on 15-11-2010 08:25 PM

Reply  Chek_am8848


    siape musuh2 islam itu???
abangbikerz Post at 15-11-2010 20:17 http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif

http://c0022506.cdn1.cloudfiles.rackspacecloud.com/2_120.png

dan termasuk org2 yg meragui kebenaran Quran itu sendiri....

abangbikerz posted on 15-11-2010 08:36 PM

Reply 10# Chek_am8848


    maksudnye sesape sahaja yg menolak quran adalah musuh???

Chek_am8848 posted on 15-11-2010 08:45 PM

Reply  Chek_am8848


    maksudnye sesape sahaja yg menolak quran adalah musuh???
abangbikerz Post at 15-11-2010 20:36 http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif


ada penjelasan lain tak?

Ramai yg kata "org yg menolak al-Quran adalah kafir/musuh islam"

tapi bagi aku......

Org kafir atau musuh islam itu ialah, org yg menolak kebenaran Al-Quran dan Islam setelah didatangkan pada mereka pelbagai dalil dan penerangan sedang mereka 'keras' untuk mem'benar'kannya malah mencuba untuk memutarbelit kesahihan kebenaran Kitab Allah itu.

abangbikerz posted on 15-11-2010 08:52 PM

Reply 12# Chek_am8848


    bukan ke sama aje tu???? org yg menolak quran maka terus jadi musuh islam. tu sebab barat kata islam is a religion of hate.

eniliana posted on 15-11-2010 08:59 PM

orang barat punya kata ..kata pi lah..
kire ok lagi tu..
kena gerakan pemuda al-kahfi punya kata,
diorang kata siapa yg TIDAK MEMAHAMI al-quran. adalah kafir..huhuhu..sadis!!

abangbikerz posted on 15-11-2010 09:03 PM

Reply 14# eniliana


    habis tu kalo camtu semua org nak kena belajar ilmu tafsir???

eniliana posted on 15-11-2010 09:40 PM

Reply 15# abangbikerz


bagi mereka mcm tulah ...   
pasal itulah gerakan pemuda al-kahfi dah pun diwarta kan sesat.kekekke...

hasell posted on 15-11-2010 10:51 PM

korg ni, semua gambar yg tak leh nak terima akal sikit mesti cakap "ni photoshop ni"...

sape korg nak klassifikasi ni photoshop ke tak? belajar ke photoshop..
meh abg dari grafik citer gambau2 kat atas dgn riaknya.. ha3

"tak semuanye gambau adalah photoshop.. low resolution pic amat payah untuk di edit, melainkan gambar tu HD.. yg tu leh di edit dgn sesuka atinya dan kemudiannya di jadikan low pic (tp still dpt ditek editted pix cam kes gambau malaikat kat kaabah tu)"

lagi satu, kalu korg nak cheak gambar ni betul ke tak, korg kena kaji gen org dulu. gen org dulu tak sama dgn org skrg. lain iklim lain jasadnya. lain pemakanan, lain habitat dan lain keturunan juga akan menunjukkan kelainan dari manusia2 zaman skrg...

kalu korg jumpa pix tengkorak org sebesar ultraman pun, ia masih manusia (kerana manusia dulu ada beberapa spesis)

ingat, manusia cam haiwan juga. ada spesis2.. manusia zaman skrg je belagak tuan punya bumi sedangkan bumi ni bukan manusia yg punya (ini bumi khalifah yg punya... manusia yg dah jadi insan kamil, yg respek haiwan, tumbuhan dll)

petua untuk tgk photoshop ke tak?

1- tgk shadow dia.. kalu nampak tak selari, tu dah di edit
2- tgk punca cahaya, sebab photoshopper tak semuanya perfect
3- tgk design element cam ketinggian, 2d perspektif, 3d perspektif, balace etc

konklusi dari gambar di atas:

- ya, aku percaya ni gambar arkeologi yg betul. kalu nak di kaitkan dgn fisologi manusia, tulang manusia dan gigi adalah benda paling lama nak reput (fosil pun amik jutaan tahun woo)..benda zaman skrg yg susah nak reput selepas tulang adalah plastik.. so jgn suka suki hati buang plastik.. nnt pas jutaan taun, tak tau jadi apa, minyak senyoyong la kot.

- kalu tgk, pix tu meperlihatkan manusia sebelum matinya cam menjerit kuat giler. ada yg pecah tempurung kepala seakan ada blow dari dalam otak keluar (frenquesi kuat akan mengegarkan otak..silap2 meletup. ni senjata yg kafirun tgh develope / sonic weapon)

apapaun, maha suci ALLAH jua yg maha mengetahui segala2nya

Chek_am8848 posted on 15-11-2010 10:57 PM

Reply  Chek_am8848


    bukan ke sama aje tu???? org yg menolak quran maka terus jadi musuh isl ...
abangbikerz Post at 15-11-2010 20:52 http://mforum1.cari.com.my/images/common/back.gif


abangbikerz...

tak sama statement yg Chek bagi tu....

Org yg telah diberitahu ttg ayat2 Allah dan org yg tak tau adalah 2 golongan yg berbeza.

Org yg dah tau kebenaran tapi menolaknya adalah kafir (kufur)

ttg musuh islam itu, tak kira dia dah islam (munafiq) atau bukan islam (kafir), sekiranya dia ada niat utk merosakkan Islam maka tak keterlaluan kita kategorikan mereka sebagai musuh.

Wallahu a'lam...

abangbikerz posted on 15-11-2010 11:27 PM

Reply 18# Chek_am8848


    so maknanya org2 yg telah didakwahkan kalo die takmo menerima islam jugak maka die itu ialah musuh???

Chek_am8848 posted on 15-11-2010 11:34 PM

Reply  Chek_am8848


    so maknanya org2 yg telah didakwahkan kalo die takmo menerima islam jug ...
abangbikerz Post at 15-11-2010 23:27 http://mforum1.cari.com.my/images/common/back.gif


Abangbikerz tak paham gamaknya statement Chek tuh....

chek kata yg dah didakwah tapi masih kufur dan berusaha utk melingkupkan Islam..itu adalah musuh islam..Paham!?

kalu stakat tak masuk islam, bukan lagi musuh.... cuma tak dpt hidayah...

nobito posted on 15-11-2010 11:34 PM

Post Last Edit by fleurzsa at 21-11-2010 20:37

Melayu yang sebuk perasan bangsa depa suci, mulia dan hebat tu adalah .........


sorry, edited

abangbikerz posted on 15-11-2010 11:40 PM

kalo betul benda ni dah kecoh dah dlm media barat....

abangbikerz posted on 15-11-2010 11:41 PM

Reply 20# Chek_am8848


    boleh ko berikan list2 mereka yg sudah menjadi musuh islam???

Chek_am8848 posted on 15-11-2010 11:43 PM

Reply  Chek_am8848


    boleh ko berikan list2 mereka yg sudah menjadi musuh islam???
abangbikerz Post at 15-11-2010 23:41 http://mforum1.cari.com.my/images/common/back.gif


    apa yg abangbikerz nak sebenarnya?

pegi tanya pakcik gugel....
tak pun pegi mangaji lagi...

dlm sejarah islam banyak tertulis...
tak kuasa den nak senaraikan satu....

unekspekted_II posted on 16-11-2010 12:20 AM

Reply 17# hasell

aku maintain my disagreement on the fact that :

- takde ayat Quran yg describe keadaan physical kaum Ad - seperti dakwaan statement itu
- Aramco tidak mengsupervised projek penggalian semua - dan kawasan itu TIDAK DITUTUP KEPADA awam seperti didakwa
- the 1st 'nephilim theory' was projected in the university in US - utk pertandingan gambar dan photography.. mcm tu, follow by others
- bangsa "Gergasi" memang pernah direkod dalam sejarah - dipanggil "Neanderthal"... tapi, consider haiwan.. bukan manusia.. and.. neanderthal tak pernah membina "Kota" dan tamaddun
Page: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
View full: SUBHANALLAH!!! Qaum -e -Aad ( KAUM AAD UMAT NABI HUD AS YANG TELAH DIBINASAKAN)