DCrystal posted on 16-6-2011 07:41 PM

Minta Cadangan: Tempat untuk Hi Tea+Birthday Party

Post Last Edit by DCrystal at 16-6-2011 19:42

Elo.Aku dah merayau kat dalam forum cari pasal benda ni tapi tak jumpa. Maybe ni kot tempat sesuai untuk mintak cadangan dari sesiapa yang baik hati untuk bagi pendapat.

Tengah bulan depan aku nak buat Birthday Party + Hi Tea untuk anak2 aku yang kebetulan lahir pada bulan yang sama. Mintak cadangan tempat2 yang menarik untuk buat party ni dengan kos di bawah RM40/head atau lagi murah(lagi murah lagi bagus... hehhehe). Biasanya kat hotel jer yang ada Hi Tea tapi kalo ada cadangan tempat2 lain yang menarik ok gak.

For info:-
Tetamu: lebih kurang 100 orang
Location: KL atau Selangor(yang dekat2 ngan KL)
Menu: Makan ringan2/light snack i.e satay, mee kari, desert etc

2 tahun lepas aku buat kat Hotel Legend dapat RM38/head tapi tahun ni nak cari tempat lain plak. Please help me. Thanks.

kbyne posted on 16-6-2011 08:03 PM

Post Last Edit by kbyne at 16-6-2011 20:14

cadangan saya ialah buat di A&W PJ,dia gunakan satu ruang khas parti...sebab ramai orang buat kat situ utk anak anak..depan AmcorpMall PJ...siap ada The Great Root Bear...mascot dia...kanak kanak mesti suka...
yang syoknya makanan macam macam...waffle pun ada juga....budak yang favourite mestilah icecream dia...memang marvellous....
Maaf,harga dia tak pasti pulak saya....

lasagne posted on 16-6-2011 08:32 PM

Try dkt area Laman Seri Sec 13, Shah Alam..dekat situ mostly ade bnyk grilled steak restaurant & ade open space (mcm restoren dlm taman)..tp dia bukak mlm je rasenya

MeeSai posted on 17-6-2011 08:52 AM

tak biasa la buat besday party kat hotel ni..
biasa baca doa selamat sj  :$

tagas posted on 17-6-2011 09:21 PM

Elo.Aku dah merayau kat dalam forum cari pasal benda ni tapi tak jumpa. Maybe ni kot tempat sesuai u ...
DCrystal Post at 16-6-2011 19:41 http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif

br last 2 weeks sy gi situ..my best fwen son nyer besday..ok gak nice place..:C

DCrystal posted on 18-6-2011 12:59 AM

Baru ada 2 cadangan? mmm... tak ada lain2 lagi ke yang baik hati nak bagi idea?

medangmru posted on 18-6-2011 09:58 AM

tak biasa la buat besday party kat hotel ni..
biasa baca doa selamat sj
MeeSai Post at 17-6-2011 08:52 AM http://eforum6.cari.com.my/images/common/back.gif


    Haaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...cadangan yg marbelwsssss gitwww:D

medangmru posted on 18-6-2011 09:59 AM

Try dkt area Laman Seri Sec 13, Shah Alam..dekat situ mostly ade bnyk grilled steak restaurant & ade ...
lasagne Post at 16-6-2011 08:32 PM http://eforum6.cari.com.my/images/common/back.gif

kat depan Opis aku je ni...:$

sincewhen posted on 18-6-2011 10:59 PM

kalo ko pergi ke sec 16 shah alam, ada satu restoran famous kat situ...ambience dia pun exclusive jugak... dia ada hall khas utk event2 cam kenduri kawin, hitea, segala majlis lar...menu dia pun sedap... restoran dia kat apartment suria avenue... ko pi lar recce situ... aku pun teringin gak nak buat apa2 majlis kat situ...tp tatau nak buat majlis apa buat masa nih...hehehe oh yer..nama restoran tuh..

PAKSU CORNER... sila google yer...

DCrystal posted on 19-6-2011 12:26 AM

Post Last Edit by DCrystal at 19-6-2011 00:27

Anyway, thanks pada yang bagi cadangan. Kalo ada lagi, ok gak. :D

Tadi dah pegi ushar tengok area Laman Seri. Monrods ok gak tapi belum dapat decide lagi. Nanti melawat Paksu Corner plak.
Oh ye. Doa Selamat pun buat jugak tapi biasanya bulan 5 ngan bulan 10.

fcl29 posted on 21-6-2011 01:25 PM

bora ombak? harga x mahal sgt rasenye..

DCrystal posted on 2-7-2011 06:40 PM

Aku listkan senarai pendek aku. In case ada sapa2 yang ada nak buat party gak. So boleh kongsi info yang aku ada.

Saloma Bistro
Private Function
RM 65/head
Review: Selection makanan sedikit dan agak mahal.

Monrods Laman Seri
Private Function
RM30-RM45 bergantung pada selection makanan
Review: outdoor. panas sikit. buat malam ok la kot

Mines Wellness Hotel(Mines Beach Resort)
Private Function
RM55/head
Review:Stage, PA system, baloon, kek dan bakdrop disediakan. Tempat outdoor. Panas dan beach ada bau air lombong sikit.

Pullman Putrajaya
Private Function
RM65/head
Review: tempat menarik, selection makanan ok. Jauh sikit dari KL dan agak mahal

Impiana KLCC
Hi Tea Buffet
RM45/head
Review: tempat menarik, selection makanan ok. Parking susah sikit.

The Royale Chulan
BBQ Buffet
RM39/head
Review: tepi pool. Selection makanan sedikit.

Grand Season Hotel
Hi tea buffet
RM65/head
Review: makanan ok. Agak mahal

And the best is:

KL Tower
Hi Tea buffet
RM45/head (with HSBC credit card payment)
Review: tempat sangat menarik. dapat tengok view lembah klang sambil makan. Ada PA system siap ngan live piano performance.

tabasco posted on 2-7-2011 07:58 PM

Aku listkan senarai pendek aku. In case ada sapa2 yang ada nak buat party gak. So boleh kongsi info  ...
DCrystal Post at 2-7-2011 18:40 http://mforum.cari.com.my/images/common/back.gif


    kl tower tu the best kot...harga tak mahal mana,lokasi pun best.adakah pemandangan tu nanti adalah pemandangan kl dari atas?
Page: [1]
View full: Minta Cadangan: Tempat untuk Hi Tea+Birthday Party