Memilih Jubin/tiles...untuk lantai - Hobi,Koleksi & Aktiviti Luar - Hobi & Kehidupan - CARI Infonet -

CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
Search
12Next
Return to list New
View: 36891|Reply: 28

Memilih Jubin/tiles...untuk lantai

[Copy link]
Post time 24-7-2009 06:42 PM | Show all posts |Read mode

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

kawan - kawan aku nak mintak pendapat korang ni...
aku nak pasang tile kt uma aku (rumah aku beli takde mozek..)
korang rasa kan aku nk pasang tile 2 x2 ker yang biasa puya?

aku ada survey kalau pasang 2x2 tak tahan lama ,  yer kerrr?
tue aku aku risau  nie...

satu lagi aku nk beli tiles/jubin yang macam mana bagus dengan harga yg berpatutan...
bole tak korang recommned kat aku...
korang tahu tak nak beli tile yang berkualiti?
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2009 08:59 PM | Show all posts | Share
Jangan beli yg China made.  Cepat pecah & tak tahan lama.
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2009 07:45 AM | Show all posts | Share
kawan - kawan aku nak mintak pendapat korang ni...
aku nak pasang tile kt uma aku (rumah aku beli takde mozek..)
korang rasa kan aku nk pasang tile 2 x2 ker yang biasa puya?

aku ada survey kalau ...
exora Post at 24-7-2009 18:42


I biasa guna MML punya tiles.
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2009 09:23 AM | Show all posts | Share
tahan lama atau tidak ikut kualiti tile dan cara memasang.........  so far i find yang cantik dan tahan lama dari europe macam spain.........
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2009 10:06 PM | Show all posts | Share
tahan lama atau tidak ikut kualiti tile dan cara memasang.........  so far i find yang cantik dan tahan lama dari europe macam spain.........ai
chempaka_ku Post at 26-7-2009 09:23


Jenama apa tu?

Sebenarnya tiles ni banyak jenis... ceramic tiles, homogenius tile, polished.. non polished.. matt finished.. dan macam macam...

Tapi kat Malaysia ni.. kalau projek2 yang I buat... MML banyak digunakan sebagai kemasan lantai...
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2009 01:48 AM | Show all posts | Share
White Horse x ok ka?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-7-2009 01:16 PM | Show all posts | Share
Jenama apa tu?

Sebenarnya tiles ni banyak jenis... ceramic tiles, homogenius tile, polished.. non polished.. matt finished.. dan macam macam...

Tapi kat Malaysia ni.. kalau projek2 yang I bu ...
maizana Post at 26-7-2009 22:06





oo yer ker..
MML stand for what?
aku nie bukannyer pandai sgt bab2 tiles nie...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-7-2009 01:19 PM | Show all posts | Share
korang ada tak recommend pasang tiles di johor ?
aku ada bebrape yg aku kenal bole pasang tiles...
tapi diaorang tak confident utk tiles 2x2...tue yg aku takut nie...
kang tak pasal2....keja 2 kali..
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2009 03:37 PM | Show all posts | Share
bread pernah beli both MML and white horse.

MML  - memang satisfied although choice kurang sikit dari white horse. and always ada same pattern (ni yang penting in case u need to change the tiles later - but bread dah siap beli extra for each tile yang bread guna to replace in case rosak etc)   

White Horse - locally made. banyak choices. also satisfied though tiler bread advice jangan pakai untuk wall tiles coz cepat 'terkeluar' but another tiler's pendapat - depend on siapa yang pasang tile. also series white horse ni selalu je ada.

compared dengan china made tiles - memang murah tapi selepas habis stok satu colour or style - jangan harap boleh beli again sebab dis bawa 1-2 container lepas habis that's it.

end of the day - better buat survey and beli tiles ikut kegunaan - nak beli homogenous ke ceramic ke all depends on kegunaan and citarasa masing-masing.

experience bread masa renovate rumah dulu - bread survey semua tempat esp show house tiles and then bila dah confirm nak beli yang mana - then baru survey harga and terus order. kadang-kadang, showhouse ada sales clearance - memang berbaloi lah ataupun survey dekat kedai jual tiles.

kat area butterworth ni, bread rasa harga yang selalu konsisten is kat shanghai sing mee (area mak mandin)

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2009 09:52 PM | Show all posts | Share
oo yer ker..
MML stand for what?
aku nie bukannyer pandai sgt bab2 tiles nie...
exora Post at 27-7-2009 13:16


Malaysian Mosaics Berhad..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-7-2009 01:26 PM | Show all posts | Share
oooo...thanks maizana
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-7-2009 01:28 PM | Show all posts | Share
bread pernah beli both MML and white horse.

MML  - memang satisfied although choice kurang sikit dari white horse. and always ada same pattern (ni yang penting in case u need to change the tiles la ...
breadbutter Post at 27-7-2009 15:37




thanks breadbutter...
susah gak nk cari yg terbaik ekkk
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2009 10:06 PM | Show all posts | Share
Mula2 kena pastikan tiles nak dipasang dikawasan mana. sbb tiles ni ada byk grade. Yang wall tiles tak sesuai dijadikan floor tiles sbb kekuatannye berbeza. Juga tiles yang selalu terdedah dgn air atau dikawasan heavy duty mcm car posh. Finishing juga kena tgk gak. Klu kat johor, ada byk pilihan kat sana. Byk local manufacturer disana.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-7-2009 04:12 PM | Show all posts | Share
Mula2 kena pastikan tiles nak dipasang dikawasan mana. sbb tiles ni ada byk grade. Yang wall tiles tak sesuai dijadikan floor tiles sbb kekuatannye berbeza. Juga tiles yang selalu terdedah dgn air ata ...
tomyam_pokpek Post at 28-7-2009 22:06



aku nk pasang satu rumah...
tapi aku ingat depan aku nk pasang 2 x2  (cut cost)
dapur nk cari yg kasar skitt
bilik 1 kaki setengah...

tue yg aku tgh survey material nie.....
kalau beli kat kedai jubin MMS ok tak?
skrg nie tgk ada promotioan...cuma aku tak pandai nk pilih material
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2009 07:37 PM | Show all posts | Share
aku nk pasang satu rumah...
tapi aku ingat depan aku nk pasang 2 x2  (cut cost)
dapur nk cari yg kasar skitt
bilik 1 kaki setengah...

tue yg aku tgh survey material nie.....
kalau be ...
exora Post at 29-7-2009 16:12


FYI.. tiles ni...bigger size more expensive than smaller size...
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2009 04:31 PM | Show all posts | Share
masa aku buat umah dulu beli tiles kat kedai amang waterfront.. kedai dia ujuung sekali tuh, ok gak lah banyak pilihan n leh mintak diskaun..
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2009 05:03 PM | Show all posts | Share
kalau area kajang , bangi and cheras lak kat maner yg berpatutan yg korang tau ?

jgn lah suh aku gi jln ipoh.. dah jauhh tu.. klu dpt nk yg dekat2 jer..

klu kite beli sendirik.. kena angkut bwk sendirik ker.. let say utk pasang satu rumah punyer lah... upah antar cost lagikk kan ?....
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2009 03:17 PM | Show all posts | Share
errmm...ada contoh tiles kat porch tak? nurin tgh survy nak wat tiles kat porch..sesapa ada gambar leh tolong show kat thread nie tak..tqvm
Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2010 05:12 PM | Show all posts | Share
ada sesapa tau kedai tile yg murah area puchong?..
malas nak pegi area jln ipoh...
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2010 02:09 PM | Show all posts | Share

river rock tiles
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2010 02:11 PM | Show all posts | Share

Tetris Tiles Ceramic
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2010 04:09 PM | Show all posts | Share
cantikkknyer... kira rege camner nie ? kaki persegi ke keping ? kat ne leh dapat ?
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2010 03:09 AM | Show all posts | Share
kawan - kawan aku nak mintak pendapat korang ni...
aku nak pasang tile kt uma aku (rumah aku beli takde mozek..)
korang rasa kan aku nk pasang tile 2 x2 ker yang biasa puya?

aku ada survey kalau ...
exora Post at 24-7-2009 18:42


Sekarang ni ada jubin corak vantage.. macam style rumah2 kat Melaka... kalau pergi Mydin MITC kat Ayer Keroh tu... indoor foodcourt dia gunakan vantage tiles... cantik..
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2010 10:05 AM | Show all posts | Share
maizana..tiles jenama VENUS ok tak? kalo letak kat porch yg heavy duty/homegenius agak2 bape rm sekeping utk 1x1
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2010 10:05 AM | Show all posts | Share
sespa penah guna VENUS tak? local ke?
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Pesanan penting Segala pendapat dan pandangan yang dikongsi di ruangan forum atau halaman yang berkaitan merupakan pandangan peribadi individu dan tidak sesekali mewakili pendapat/pandangan CARI. CARI juga tidak bertanggungjawab bagi setiap pandangan yang dikongsi. Oleh kerana forum beroperasi dalam waktu sebenar atau 'real time', CARI tidak, dan tidak dapat menapis sebarang bentuk penyampaian dari pengguna setiap masa, namun CARI menggalakkan setiap pengguna mengamalkan budi bicara serta budaya hormat-menghormati untuk tidak menggunakan sebarang perkataan yang menyalahi undang-undang, berbahaya, mengancam, kesat,mengganggu, memfitnah, kasar, lucah, mengeji, menceroboh privasi orang lain, bersifat kebencian, atau perkauman, etnik atau sebaliknya. CARI berhak untuk menahan dan/atau mengeluarkan mana-mana pautan yang berkemungkinan sebagai individu, entiti atau kumpulan yang berpotensi mewujudkan rasa malu dan fitnah. CARI juga berhak untuk menerima, edit dan / atau mengeluarkan apa-apa pautan yang dianggap tidak sesuai dalam mana-mana cara/keadaan/bentuk/situasi/kaedah.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Infonet

1-7-2015 09:51 AM GMT+8 , Processed in 0.265548 second(s), 12 queries , Gzip On.

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list