CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
1234567Next
Return Post new threads
Show: 29767|Reply: 162

Toyota WISH vs CALDINA

[Copy link]

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 28-7-2009 05:27 PM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

tolongg...

saya nak tukar kete..sebab utama ialah.. dah tak muat kete sekarang - anak da 3 ---> 2 dok lam child carseat, 1 dok kat booster... so sempit la ngan kete skang..

masalahnya... saya jatuh chenta bangat ngan caldina... tapi hubby suggest wish kerana faktor bilangan tempat duduknya adohh!! cemana??
patut kah ku melayan sajer napsu ku, beli ajer caldina??
atau beli wish?? hhuuhuhuhu
http://mama-and-kids-junction.blogspot.com
Reply

Props Report

Moderator

ketua polis jepun

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 28-7-2009 05:35 PM |All posts
ikut logik le. jgn ikut nafsu.
JANGAN P.M. aku kalo ada masalah komputer. tanye kat forum kita kongsi ilmu sama-sama.
pm inbox utk private chat je. HARAP MAKLUM.

Personal Message: Hello! If you leave a message, I'll call you soon. If you leave a sexy message, I'll call sooner.

**TradeMark of MegiKawah Inc.**.
Reply

Props Report

Rank: 5Rank: 5

Post on 28-7-2009 05:37 PM |All posts
i like wish...tgk kondisi bonet camnerr? bila beli kete kena pk sumer side..kang ade yg kecik nyesal plak..
siy/rxlite/ML~012-2599304
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 28-7-2009 05:38 PM |All posts
layan aje napsu tu....kalu beli wish takut ada masalah nak climax lah pulak
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 28-7-2009 05:38 PM |All posts
ikut nafsu merana hu..hu..hu
Kids Outlet
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 28-7-2009 05:43 PM |All posts
apa kata ikut napsu dulu..bila dah climax, baru ikut logik...

haaaaa...dua2 dapat!
my life, is my self!

Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 28-7-2009 05:43 PM |All posts
teman pun naik hairan...kat mana yg org suka sgt kat dina ni...ropanya ka, bodi nya ka, muntut nya ka...mai sini cerita sikit.
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 28-7-2009 05:46 PM |All posts
beli je wish 2.0 tapi wish org kata last row seat sempit..jadi beli laaa caldina GT
Reply

Props Report

Rank: 2

Post on 28-7-2009 05:53 PM |All posts
amek jer scania 360....double decker...mak ngan ayah dok kat bawah...biar anak2 main kat atas.....sure x nyesal punya klu beli....
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 28-7-2009 05:56 PM |All posts
7# zzcbr


kalau tanya teman, teman lebih suka la pada bodynya yang mantep!muntotnya yang err..aduuuuuhh salihaa..buat mata tak lepas memandangla..jangan kata hujung mata lagi dah...sampai mata jadik putih la dok jeling kat muntot cik dina toh...

tapi sekali tengok kat ropanya...

adeh..demam!
my life, is my self!

Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 28-7-2009 06:11 PM |All posts
ramai orang keliru antara wish dan caldina..
caldina under kategori sport wagon - pemanduan still macam kereta, 5 seater cuma ruangan boot lebih luas..caldina datang dengan 2 versi, 2.0 NA (enjin Z series) dan GT4 turbo (enjin 3s-gte)..

wish is MPV 7 seater.. sesuai untuk family..walaupun 3rd row agak sempit tapi untuk family ia amat sesuai..datang dengan 2 versi - 1.8 dan 2.0 (enjin Z series).

so untuk family better go for wish.. untuk prestasi, go for caldina.

Make ur own choice..
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 28-7-2009 06:12 PM |All posts
ramai orang keliru antara wish dan caldina..
caldina under kategori sport wagon - pemanduan still macam kereta, 5 seater cuma ruangan boot lebih luas..caldina datang dengan 2 versi, 2.0 NA (enjin Z series) dan GT4 turbo (enjin 3s-gte)..

wish is MPV 7 seater.. sesuai untuk family..walaupun 3rd row agak sempit tapi untuk family ia amat sesuai..datang dengan 2 versi - 1.8 dan 2.0 (enjin Z series).

so untuk family better go for wish.. untuk prestasi, go for caldina.

Make ur own choice..
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 28-7-2009 06:15 PM |All posts
kalau nak murah ...angkat caldina ZT ..yang ni  1.8 je...dari luar lebih kurang cam 2.0 NA gak

aku tengah tunggu  caldina GT adik aku yg dia order.keter dah ada cuma belum ambik sebab dok kat tengah laut sana.nanti aku beri komen pasal caldina ni
Reply

Props Report

Rank: 2

Post on 28-7-2009 06:21 PM |All posts
Kalau tujuan nak keselesaan keluarga baik beli Toyota Estima.

Dulu saya pakai Wish tapi kerusi barisan ketiga tu agak sempit, kalau org dewasa duduk lutut kena kerusi depan.

Jadi kalau untuk pelan jangka panjang baik beli Estima je...

Second hand Estima boleh dibeli dengan harga serendah RM86k (model thn. 2000)
Reply

Props Report

Rank: 5Rank: 5

Post on 28-7-2009 06:23 PM |All posts
kalo nak speed amek caldina...kalo nak drive steady n space amek wish...just my 2cent...
myiceblenz.com
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 28-7-2009 06:23 PM |All posts
ko jangan laa menambah pening tuan umah nak buat pilihan.  ko tambah lagi satu cadangan terus tak leh pk nanti..
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 28-7-2009 06:41 PM |All posts
caldina adalah seperti wagon - car...
wish ok.. tapi kecik sikit.. anak2 kecik lagie oklah... nanti 4 tahun lagie tukjar alphad atau elgrand plak

so.... stream rsz tak minat ke? wish  kang beli takut terkilan plak sebab model 2009 nak masuk malaysia end of this year
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 28-7-2009 06:45 PM |All posts
keter sekarang dah macam model handphone..asyik nak kuar model baru je...jenuh laa kalau nak follow market.
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 28-7-2009 06:46 PM |All posts
Kalu ikut logik Wish kalau ikut nafsu Caldina laaa....Aku rasa baik ikut logik org kata ikut hati mati ikut nafsu binasa baik ikut akal fikiran....
Reply

Props Report

QAX  

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 28-7-2009 07:01 PM |All posts
go for stream RSZ
Bio Aura Water Filter RM1200
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 28-7-2009 07:11 PM |All posts
wish lagi nampak evergreen dari caldina..dulu aku minat caldinan.lelama tengok dah  hilang stim. wish caler hitam mengancam tull
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 28-7-2009 07:13 PM |All posts
kalu nak performance, apa barang pakai caldina...busuk2 ebo x, tak pun GTR
kalu nak ruang, apa barang pakai Wish...busuk2 Alphard, tak pun Frod Transit
Reply

Props Report

Rank: 18Rank: 18Rank: 18Rank: 18Rank: 18

Post on 28-7-2009 07:17 PM |All posts
22# zzcbr

hihihihi....meh aku tambah...kalo nak ruang luas beli aje bas mini sekenhen...gerenti luas punyelah...
Geng Gagak Hitam (GGH) 008 - Presiden Seumur Hidup
Reply

Props Report

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 28-7-2009 07:31 PM |All posts
23# tossee
ni kalo aku tambah lagi karang, kompom lagi panjang listnye.....
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 28-7-2009 08:42 PM |All posts
Ambik dua2.....baru berapa monthly kalau amik dua-dua
Reply

Props Report

1234567Next
Return Post new threads
You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 24-7-2014 02:19 AM , Processed in 0.282778 second(s), 33 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top