Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Search
38131
View
162
Reply

Toyota WISH vs CALDINA

[Copy link]

Author: erleyna       Show all posts   Read mode

Author
Post time 28-7-2009 05:27 PM | Show all posts |Read mode
tolongg...

saya nak tukar kete..sebab utama ialah.. dah tak muat kete sekarang - anak da 3 ---> 2 dok lam child carseat, 1 dok kat booster... so sempit la ngan kete skang..

masalahnya... saya jatuh chenta bangat ngan caldina... tapi hubby suggest wish kerana faktor bilangan tempat duduknya adohh!! cemana??
patut kah ku melayan sajer napsu ku, beli ajer caldina??
atau beli wish?? hhuuhuhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2009 05:35 PM | Show all posts
ikut logik le. jgn ikut nafsu.
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2009 05:37 PM | Show all posts
i like wish...tgk kondisi bonet camnerr? bila beli kete kena pk sumer side..kang ade yg kecik nyesal plak..
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2009 05:38 PM | Show all posts
layan aje napsu tu....kalu beli wish takut ada masalah nak climax lah pulak
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2009 05:38 PM | Show all posts
ikut nafsu merana hu..hu..hu
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2009 05:43 PM | Show all posts
apa kata ikut napsu dulu..bila dah climax, baru ikut logik...

haaaaa...dua2 dapat!
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2009 05:43 PM | Show all posts
teman pun naik hairan...kat mana yg org suka sgt kat dina ni...ropanya ka, bodi nya ka, muntut nya ka...mai sini cerita sikit.
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2009 05:46 PM | Show all posts
beli je wish 2.0 tapi wish org kata last row seat sempit..jadi beli laaa caldina GT
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2009 05:53 PM | Show all posts
amek jer scania 360....double decker...mak ngan ayah dok kat bawah...biar anak2 main kat atas.....sure x nyesal punya klu beli....
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2009 05:56 PM | Show all posts
7# zzcbr


kalau tanya teman, teman lebih suka la pada bodynya yang mantep!muntotnya yang err..aduuuuuhh salihaa..buat mata tak lepas memandangla..jangan kata hujung mata lagi dah...sampai mata jadik putih la dok jeling kat muntot cik dina toh...

tapi sekali tengok kat ropanya...

adeh..demam!
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2009 06:11 PM | Show all posts
ramai orang keliru antara wish dan caldina..
caldina under kategori sport wagon - pemanduan still macam kereta, 5 seater cuma ruangan boot lebih luas..caldina datang dengan 2 versi, 2.0 NA (enjin Z series) dan GT4 turbo (enjin 3s-gte)..

wish is MPV 7 seater.. sesuai untuk family..walaupun 3rd row agak sempit tapi untuk family ia amat sesuai..datang dengan 2 versi - 1.8 dan 2.0 (enjin Z series).

so untuk family better go for wish.. untuk prestasi, go for caldina.

Make ur own choice..
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2009 06:12 PM | Show all posts
ramai orang keliru antara wish dan caldina..
caldina under kategori sport wagon - pemanduan still macam kereta, 5 seater cuma ruangan boot lebih luas..caldina datang dengan 2 versi, 2.0 NA (enjin Z series) dan GT4 turbo (enjin 3s-gte)..

wish is MPV 7 seater.. sesuai untuk family..walaupun 3rd row agak sempit tapi untuk family ia amat sesuai..datang dengan 2 versi - 1.8 dan 2.0 (enjin Z series).

so untuk family better go for wish.. untuk prestasi, go for caldina.

Make ur own choice..
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2009 06:15 PM | Show all posts
kalau nak murah ...angkat caldina ZT ..yang ni  1.8 je...dari luar lebih kurang cam 2.0 NA gak

aku tengah tunggu  caldina GT adik aku yg dia order.keter dah ada cuma belum ambik sebab dok kat tengah laut sana.nanti aku beri komen pasal caldina ni
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2009 06:21 PM | Show all posts
Kalau tujuan nak keselesaan keluarga baik beli Toyota Estima.

Dulu saya pakai Wish tapi kerusi barisan ketiga tu agak sempit, kalau org dewasa duduk lutut kena kerusi depan.

Jadi kalau untuk pelan jangka panjang baik beli Estima je...

Second hand Estima boleh dibeli dengan harga serendah RM86k (model thn. 2000)
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2009 06:23 PM | Show all posts
kalo nak speed amek caldina...kalo nak drive steady n space amek wish...just my 2cent...
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2009 06:23 PM | Show all posts
ko jangan laa menambah pening tuan umah nak buat pilihan.  ko tambah lagi satu cadangan terus tak leh pk nanti..
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2009 06:41 PM | Show all posts
caldina adalah seperti wagon - car...
wish ok.. tapi kecik sikit.. anak2 kecik lagie oklah... nanti 4 tahun lagie tukjar alphad atau elgrand plak

so.... stream rsz tak minat ke? wish  kang beli takut terkilan plak sebab model 2009 nak masuk malaysia end of this year
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2009 06:45 PM | Show all posts
keter sekarang dah macam model handphone..asyik nak kuar model baru je...jenuh laa kalau nak follow market.
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2009 06:46 PM | Show all posts
Kalu ikut logik Wish kalau ikut nafsu Caldina laaa....Aku rasa baik ikut logik org kata ikut hati mati ikut nafsu binasa baik ikut akal fikiran....
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2009 07:01 PM | Show all posts
go for stream RSZ
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2009 07:11 PM | Show all posts
wish lagi nampak evergreen dari caldina..dulu aku minat caldinan.lelama tengok dah  hilang stim. wish caler hitam mengancam tull
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2009 07:13 PM | Show all posts
kalu nak performance, apa barang pakai caldina...busuk2 ebo x, tak pun GTR
kalu nak ruang, apa barang pakai Wish...busuk2 Alphard, tak pun Frod Transit
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2009 07:17 PM | Show all posts
22# zzcbr

hihihihi....meh aku tambah...kalo nak ruang luas beli aje bas mini sekenhen...gerenti luas punyelah...
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2009 07:31 PM | Show all posts
23# tossee
ni kalo aku tambah lagi karang, kompom lagi panjang listnye.....
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2009 08:42 PM | Show all posts
Ambik dua2.....baru berapa monthly kalau amik dua-dua
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2016 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.193666s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list