CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
View: 33024|Reply: 162

Toyota WISH vs CALDINA

[Copy link]
Post time 28-7-2009 05:27 PM | Show all posts |Read mode

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

tolongg...

saya nak tukar kete..sebab utama ialah.. dah tak muat kete sekarang - anak da 3 ---> 2 dok lam child carseat, 1 dok kat booster... so sempit la ngan kete skang..

masalahnya... saya jatuh chenta bangat ngan caldina... tapi hubby suggest wish kerana faktor bilangan tempat duduknya adohh!! cemana??
patut kah ku melayan sajer napsu ku, beli ajer caldina??
atau beli wish?? hhuuhuhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2009 05:35 PM | Show all posts | Share
ikut logik le. jgn ikut nafsu.
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2009 05:37 PM | Show all posts | Share
i like wish...tgk kondisi bonet camnerr? bila beli kete kena pk sumer side..kang ade yg kecik nyesal plak..
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2009 05:38 PM | Show all posts | Share
layan aje napsu tu....kalu beli wish takut ada masalah nak climax lah pulak
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2009 05:38 PM | Show all posts | Share
ikut nafsu merana hu..hu..hu
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2009 05:43 PM | Show all posts | Share
apa kata ikut napsu dulu..bila dah climax, baru ikut logik...

haaaaa...dua2 dapat!
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2009 05:43 PM | Show all posts | Share
teman pun naik hairan...kat mana yg org suka sgt kat dina ni...ropanya ka, bodi nya ka, muntut nya ka...mai sini cerita sikit.
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2009 05:46 PM | Show all posts | Share
beli je wish 2.0 tapi wish org kata last row seat sempit..jadi beli laaa caldina GT
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2009 05:53 PM | Show all posts | Share
amek jer scania 360....double decker...mak ngan ayah dok kat bawah...biar anak2 main kat atas.....sure x nyesal punya klu beli....
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2009 05:56 PM | Show all posts | Share
7# zzcbr


kalau tanya teman, teman lebih suka la pada bodynya yang mantep!muntotnya yang err..aduuuuuhh salihaa..buat mata tak lepas memandangla..jangan kata hujung mata lagi dah...sampai mata jadik putih la dok jeling kat muntot cik dina toh...

tapi sekali tengok kat ropanya...

adeh..demam!
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2009 06:11 PM | Show all posts | Share
ramai orang keliru antara wish dan caldina..
caldina under kategori sport wagon - pemanduan still macam kereta, 5 seater cuma ruangan boot lebih luas..caldina datang dengan 2 versi, 2.0 NA (enjin Z series) dan GT4 turbo (enjin 3s-gte)..

wish is MPV 7 seater.. sesuai untuk family..walaupun 3rd row agak sempit tapi untuk family ia amat sesuai..datang dengan 2 versi - 1.8 dan 2.0 (enjin Z series).

so untuk family better go for wish.. untuk prestasi, go for caldina.

Make ur own choice..
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2009 06:12 PM | Show all posts | Share
ramai orang keliru antara wish dan caldina..
caldina under kategori sport wagon - pemanduan still macam kereta, 5 seater cuma ruangan boot lebih luas..caldina datang dengan 2 versi, 2.0 NA (enjin Z series) dan GT4 turbo (enjin 3s-gte)..

wish is MPV 7 seater.. sesuai untuk family..walaupun 3rd row agak sempit tapi untuk family ia amat sesuai..datang dengan 2 versi - 1.8 dan 2.0 (enjin Z series).

so untuk family better go for wish.. untuk prestasi, go for caldina.

Make ur own choice..
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2009 06:15 PM | Show all posts | Share
kalau nak murah ...angkat caldina ZT ..yang ni  1.8 je...dari luar lebih kurang cam 2.0 NA gak

aku tengah tunggu  caldina GT adik aku yg dia order.keter dah ada cuma belum ambik sebab dok kat tengah laut sana.nanti aku beri komen pasal caldina ni
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2009 06:21 PM | Show all posts | Share
Kalau tujuan nak keselesaan keluarga baik beli Toyota Estima.

Dulu saya pakai Wish tapi kerusi barisan ketiga tu agak sempit, kalau org dewasa duduk lutut kena kerusi depan.

Jadi kalau untuk pelan jangka panjang baik beli Estima je...

Second hand Estima boleh dibeli dengan harga serendah RM86k (model thn. 2000)
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2009 06:23 PM | Show all posts | Share
kalo nak speed amek caldina...kalo nak drive steady n space amek wish...just my 2cent...
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2009 06:23 PM | Show all posts | Share
ko jangan laa menambah pening tuan umah nak buat pilihan.  ko tambah lagi satu cadangan terus tak leh pk nanti..
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2009 06:41 PM | Show all posts | Share
caldina adalah seperti wagon - car...
wish ok.. tapi kecik sikit.. anak2 kecik lagie oklah... nanti 4 tahun lagie tukjar alphad atau elgrand plak

so.... stream rsz tak minat ke? wish  kang beli takut terkilan plak sebab model 2009 nak masuk malaysia end of this year
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2009 06:45 PM | Show all posts | Share
keter sekarang dah macam model handphone..asyik nak kuar model baru je...jenuh laa kalau nak follow market.
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2009 06:46 PM | Show all posts | Share
Kalu ikut logik Wish kalau ikut nafsu Caldina laaa....Aku rasa baik ikut logik org kata ikut hati mati ikut nafsu binasa baik ikut akal fikiran....
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2009 07:01 PM | Show all posts | Share
go for stream RSZ
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2009 07:11 PM | Show all posts | Share
wish lagi nampak evergreen dari caldina..dulu aku minat caldinan.lelama tengok dah  hilang stim. wish caler hitam mengancam tull
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2009 07:13 PM | Show all posts | Share
kalu nak performance, apa barang pakai caldina...busuk2 ebo x, tak pun GTR
kalu nak ruang, apa barang pakai Wish...busuk2 Alphard, tak pun Frod Transit
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2009 07:17 PM | Show all posts | Share
22# zzcbr

hihihihi....meh aku tambah...kalo nak ruang luas beli aje bas mini sekenhen...gerenti luas punyelah...
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2009 07:31 PM | Show all posts | Share
23# tossee
ni kalo aku tambah lagi karang, kompom lagi panjang listnye.....
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2009 08:42 PM | Show all posts | Share
Ambik dua2.....baru berapa monthly kalau amik dua-dua
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Pesanan penting Segala pendapat dan pandangan yang dikongsi di ruangan forum atau halaman yang berkaitan merupakan pandangan peribadi individu dan tidak sesekali mewakili pendapat/pandangan CARI. CARI juga tidak bertanggungjawab bagi setiap pandangan yang dikongsi. Oleh kerana forum beroperasi dalam waktu sebenar atau 'real time', CARI tidak, dan tidak dapat menapis sebarang bentuk penyampaian dari pengguna setiap masa, namun CARI menggalakkan setiap pengguna mengamalkan budi bicara serta budaya hormat-menghormati untuk tidak menggunakan sebarang perkataan yang menyalahi undang-undang, berbahaya, mengancam, kesat,mengganggu, memfitnah, kasar, lucah, mengeji, menceroboh privasi orang lain, bersifat kebencian, atau perkauman, etnik atau sebaliknya. CARI berhak untuk menahan dan/atau mengeluarkan mana-mana pautan yang berkemungkinan sebagai individu, entiti atau kumpulan yang berpotensi mewujudkan rasa malu dan fitnah. CARI juga berhak untuk menerima, edit dan / atau mengeluarkan apa-apa pautan yang dianggap tidak sesuai dalam mana-mana cara/keadaan/bentuk/situasi/kaedah.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Infonet

27-4-2015 06:29 AM GMT+8 , Processed in 0.344045 second(s), 12 queries , Gzip On.

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list