CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
123Next
Return Post new threads
Show: 15350|Reply: 52

Memborong di Bangkok

[Copy link]

Rank: 1

Post on 30-12-2010 07:01 AM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Salam semua. Niat di hati nak memborong pakain wanita dan aksesori di Bangkok penghujung Januari ni. Tapi kita ni tak tahu macam mana dan kat mana tempat memborong tu.

Diharap dapat pertolongan dan nasihat serta tunjuk ajar dari otai2 kat sini. Terima kasih.


(posted by mobile)
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 30-12-2010 01:39 PM |All posts
sampaije Lapangan Terbang svurnabumi,terus amik teksi atau bas menghala di Pratunam, Baiyoke. boleh menginap di Rose hotel. situ mmg pot borong, tapi kena ingat baru-baruni barang naik seringgit.
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 30-12-2010 02:48 PM |All posts
mmg murah ke kt sana? stgh org kata jd mahal plus kos pegi sana compare kita borong kt jln kenanga.
http://rumahamalpenang.blogspot.com/
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 30-12-2010 04:24 PM |All posts
Reply 3# pinkish


tak pernah pergi bangkok.. tapi ade kawan ckp baju yg saya dapat kat KENANGA rm25 kene beli 3 helai di bangkok jual rm9 kene beli 6 helai..

So depa mayb offer murah but they play by volume..
i'm a free soul... i wanna fly wherever n whenever
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 31-12-2010 09:30 PM |All posts
sampaije Lapangan Terbang svurnabumi,terus amik teksi atau bas menghala di Pratunam, Baiyoke. boleh  ...
sumayyah29 Post at 30-12-2010 05:39


salam. terima kasih byk2. kat kwsn hotel tu terus ada port borong ye? ada tips2 atau cara2 nak runding harga etc ke? nanti brg2 tu kirim ke malaysia mcm mana ye? maaf byk tanya. saya ni zero knowledge pasal borong di bangkok ni.


(posted by mobile)
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 1-1-2011 03:17 PM |All posts
bagus jugak kau bukak thread pasal nak borong kat bangkok ni.

sapa ada lubang, selok belok please tolong TT ni.
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 1-1-2011 03:36 PM |All posts
minggu lepas balik dari bangkok.. minggu depan nak pegi lagi...
www.sinarniaga.com
Facebook.com/ilikebisnes
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 1-1-2011 10:18 PM |All posts
sampaije Lapangan Terbang svurnabumi,terus amik teksi atau bas menghala di Pratunam, Baiyoke. boleh  ...
sumayyah29 Post at 30-12-2010 13:39


masa aku gi hari tu...dah ada train dr airport trus ker pratunam...jauh lbh murah dr naik teksi.
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 1-1-2011 10:20 PM |All posts
salam. terima kasih byk2. kat kwsn hotel tu terus ada port borong ye? ada tips2 atau cara2 nak r ...
ujikhadeeja Post at 31-12-2010 21:30


sana nanti ada ejen transport...door to door...dlm RM270 bleh bawak dlm 1000pcs pakaian.
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 1-1-2011 11:18 PM |All posts
Reply 4# beep


    orang cakap ca ya kenanga dapat baju dari china. macam mana pulak ni dari bangkok?  baju style apa?

mungkin ada lubang di bangkok lebih baik dari china kot?
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 2-1-2011 12:00 PM |All posts
Reply  pinkish


tak pernah pergi bangkok.. tapi ade kawan ckp baju yg saya dapat kat KENANGA rm ...
beep Post at 30-12-2010 16:24



correction..jln kenanga minimum 6 pcs,bangkok minimum 3 pcs
beli selai pun bole,rega selai sama mcm borong 6 helai di kenanga
dah lama tak pi borong di bkk..sejak rusuhan tu
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 2-1-2011 12:08 PM |All posts
Reply  beep


    orang cakap ca ya kenanga dapat baju dari china. macam mana pulak ni dari bang ...
star_karat Post at 1-1-2011 23:18



pemborong jln kenanga memborong & ada yg manufacture di China
di BKK,boleh dikatakan most of the wholesaler adalah manufacturer,dia org ada kilang produce baju masing2,sebab tu harga murah & design lebih advance dari jln kenanga sebab they can produce sendiri sikit2 & terus jual as retail.....   

fesyen di BKK sesuai utk org yg jual high end fesyen..trendy & fashionable
kalau nak yg muslimah2 tak der la


rajin pegi BKK dulu time maxi dress tgh hit,time tu kat mesia tak der lagi (sy dapat info pun dari sorang otai internet yg jadi pioneer masukkan maxi dress kat mesia ni time 2008 dulu)
BKK mmg advance in fashion
skrg ni dgn rusuhannya,& trend baju maxi pun dah tak in-trend,tambang air asia pun cam dah tak best jer..so malas dah nak pegi

p/s: bab borong di BKK ni korang kena korek2 info dari sifu Sinar..
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 3-1-2011 12:53 AM |All posts
nama ku terselit.... jgn korek ye.. bahaya
www.sinarniaga.com
Facebook.com/ilikebisnes
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 3-1-2011 10:01 AM |All posts
rambang mata kat baiyok tu...
_________________________________________
jerung mengganas di pantai terengganu
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 3-1-2011 12:00 PM |All posts
Jadi conclusion dia, kita beli baju di tempat - pratunam, baiyoke menginap di hotel - rose. dari airport terus ke tmpt borong ada tren. Dari hotel rose ke tempat borong ada tren x? Rose hotel ni budget punya hotel ke?
Last sekali, sorry..byk tanya psl x faham ejen transport ni camne?
ejen transport...door to door...dlm RM270 bleh bawak dlm 1000pcs pakaian
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 3-1-2011 03:41 PM |All posts
dari rose hotel leh jalan kaki je.. tempat borong dekat-dekat situ jugak. mmg hotel murah. tapi ok.
ejen transport banyak dekat-dekat situ. hotel pun boleh rekmen kite ejen transport, pemborong pun ada ejen transport jugak.
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 3-1-2011 07:17 PM |All posts
Post Last Edit by alyaimra at 3-1-2011 19:23

Tak tau nape.. i memang tak berapa minat nak memborong di bangkok.. pratunam ke... baiyoke ke..
mungkin saya lebih kepada muslimah design... dan juga mungkin sbb ambo gi rantau panjang sokmo.... pas ni nok gi mundok pulok....pasar pagi hari jumaat dan isnin... ssitu lagi murah...
Anyway.. stok yg ada kat pratunam/baiyoke tu kebanyakan dari boabei market... nak lebih murah pergi boabei market... pukul 4 pagi kedai dah buka... pkul 4 ptg dah tutup...
kalau sesiapa nak borong kain.. kena pergi pahurat.. tapi rasanya kain kat situ dari india dan china.. tapi harga murah la....
Harap dapat membantu.....
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 4-1-2011 10:18 AM |All posts
terima kasih alya dan sumayya. byk membantu. dah google rose hotel tu smlm. kat kwsn tu halal food senang dpt ye?

sementara ni jln kenanga dulu borong. hujung januari gi bangkok. tu yg byk tanya ni. sini byk sifu2.


(posted by mobile)
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 5-1-2011 10:18 AM |All posts
salam alyaimra ,
boabei market tu dekat dgn rose hotel ke?
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 5-1-2011 02:04 PM |All posts
sorry,bukan rose hotel, tp rose house pratunam. restoran halal depan hotel ada.
Boabei market naik teksi tak jauh pun. kul 3 pg leh gerak.
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 5-1-2011 02:19 PM |All posts
ok. thanx. ni soalan mcm bodo je..tapi serius..tak tau ni. sebelum nak pergi tu, selain passport, apa lagi yg nak kene prepare ye. huk huk...


(posted by mobile)
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 5-1-2011 02:21 PM |All posts
sbg persediaan la katakan. maklum nak pergi ke tpt yg tak pernah pg. passport dah ada. cuma pengetahuan tu kurang sgt.


(posted by mobile)
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 5-1-2011 07:37 PM |All posts
sbg persediaan la katakan. maklum nak pergi ke tpt yg tak pernah pg. passport dah ada. cuma pengetah ...
ujikhadeeja Post at 5-1-2011 14:21


Dear..... okaylah... ni saya bagi no 'pak supir' saya kat sana... SOMCAI(boleh ckp umputih je). 081-9875841.. sampai kat hotel, minta tolong hotel call dia.. nanti dia bawa u pegi Boibei market @ mana2 u nak pergi.. jangan amik taxi depan hotel tu!!!
Boleh book dia for 1 day...
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 5-1-2011 11:19 PM |All posts
Reply 23# alyaimra


  salam. Alhamdulillah. moga Allah balas kebaikan awak. terima kasih byk2. meskipun org lain yg juga byk thu dan selok belok pasal memborong di bangkok macam tk nk share pengalaman...awak tetap sudi mmberi panduan buat kita yg msih ala ala bodoh ni. terima kasih sekali lagi.


(posted by mobile)
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 5-1-2011 11:19 PM |All posts
/^ Post Last Edit by .*? at .*?

/sReply 23# alyaimra

btw....kalau kita booked dia utk 1 hari utk di boebei tu biasa brp bg kat dia ye?
Reply

Props Report

123Next
Return Post new threads
You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 24-10-2014 11:22 PM , Processed in 0.280310 second(s), 26 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top