CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
123Next
Return to list New
View: 17825|Reply: 52

Memborong di Bangkok

[Copy link]
Post time 30-12-2010 07:01 AM | Show all posts |Read mode

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Salam semua. Niat di hati nak memborong pakain wanita dan aksesori di Bangkok penghujung Januari ni. Tapi kita ni tak tahu macam mana dan kat mana tempat memborong tu.

Diharap dapat pertolongan dan nasihat serta tunjuk ajar dari otai2 kat sini. Terima kasih.


(posted by mobile)
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2010 01:39 PM | Show all posts | Share
sampaije Lapangan Terbang svurnabumi,terus amik teksi atau bas menghala di Pratunam, Baiyoke. boleh menginap di Rose hotel. situ mmg pot borong, tapi kena ingat baru-baruni barang naik seringgit.
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2010 02:48 PM | Show all posts | Share
mmg murah ke kt sana? stgh org kata jd mahal plus kos pegi sana compare kita borong kt jln kenanga.
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2010 04:24 PM | Show all posts | Share
Reply 3# pinkish


tak pernah pergi bangkok.. tapi ade kawan ckp baju yg saya dapat kat KENANGA rm25 kene beli 3 helai di bangkok jual rm9 kene beli 6 helai..

So depa mayb offer murah but they play by volume..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 31-12-2010 09:30 PM | Show all posts | Share
sampaije Lapangan Terbang svurnabumi,terus amik teksi atau bas menghala di Pratunam, Baiyoke. boleh  ...
sumayyah29 Post at 30-12-2010 05:39


salam. terima kasih byk2. kat kwsn hotel tu terus ada port borong ye? ada tips2 atau cara2 nak runding harga etc ke? nanti brg2 tu kirim ke malaysia mcm mana ye? maaf byk tanya. saya ni zero knowledge pasal borong di bangkok ni.


(posted by mobile)
Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2011 03:17 PM | Show all posts | Share
bagus jugak kau bukak thread pasal nak borong kat bangkok ni.

sapa ada lubang, selok belok please tolong TT ni.
Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2011 03:36 PM | Show all posts | Share
minggu lepas balik dari bangkok.. minggu depan nak pegi lagi...
Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2011 10:18 PM | Show all posts | Share
sampaije Lapangan Terbang svurnabumi,terus amik teksi atau bas menghala di Pratunam, Baiyoke. boleh  ...
sumayyah29 Post at 30-12-2010 13:39


masa aku gi hari tu...dah ada train dr airport trus ker pratunam...jauh lbh murah dr naik teksi.
Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2011 10:20 PM | Show all posts | Share
salam. terima kasih byk2. kat kwsn hotel tu terus ada port borong ye? ada tips2 atau cara2 nak r ...
ujikhadeeja Post at 31-12-2010 21:30


sana nanti ada ejen transport...door to door...dlm RM270 bleh bawak dlm 1000pcs pakaian.
Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2011 11:18 PM | Show all posts | Share
Reply 4# beep


    orang cakap ca ya kenanga dapat baju dari china. macam mana pulak ni dari bangkok?  baju style apa?

mungkin ada lubang di bangkok lebih baik dari china kot?
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2011 12:00 PM | Show all posts | Share
Reply  pinkish


tak pernah pergi bangkok.. tapi ade kawan ckp baju yg saya dapat kat KENANGA rm ...
beep Post at 30-12-2010 16:24



correction..jln kenanga minimum 6 pcs,bangkok minimum 3 pcs
beli selai pun bole,rega selai sama mcm borong 6 helai di kenanga
dah lama tak pi borong di bkk..sejak rusuhan tu
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2011 12:08 PM | Show all posts | Share
Reply  beep


    orang cakap ca ya kenanga dapat baju dari china. macam mana pulak ni dari bang ...
star_karat Post at 1-1-2011 23:18



pemborong jln kenanga memborong & ada yg manufacture di China
di BKK,boleh dikatakan most of the wholesaler adalah manufacturer,dia org ada kilang produce baju masing2,sebab tu harga murah & design lebih advance dari jln kenanga sebab they can produce sendiri sikit2 & terus jual as retail.....   

fesyen di BKK sesuai utk org yg jual high end fesyen..trendy & fashionable
kalau nak yg muslimah2 tak der la


rajin pegi BKK dulu time maxi dress tgh hit,time tu kat mesia tak der lagi (sy dapat info pun dari sorang otai internet yg jadi pioneer masukkan maxi dress kat mesia ni time 2008 dulu)
BKK mmg advance in fashion
skrg ni dgn rusuhannya,& trend baju maxi pun dah tak in-trend,tambang air asia pun cam dah tak best jer..so malas dah nak pegi

p/s: bab borong di BKK ni korang kena korek2 info dari sifu Sinar..
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2011 12:53 AM | Show all posts | Share
nama ku terselit.... jgn korek ye.. bahaya
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2011 10:01 AM | Show all posts | Share
rambang mata kat baiyok tu...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-1-2011 12:00 PM | Show all posts | Share
Jadi conclusion dia, kita beli baju di tempat - pratunam, baiyoke menginap di hotel - rose. dari airport terus ke tmpt borong ada tren. Dari hotel rose ke tempat borong ada tren x? Rose hotel ni budget punya hotel ke?
Last sekali, sorry..byk tanya psl x faham ejen transport ni camne?
ejen transport...door to door...dlm RM270 bleh bawak dlm 1000pcs pakaian
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2011 03:41 PM | Show all posts | Share
dari rose hotel leh jalan kaki je.. tempat borong dekat-dekat situ jugak. mmg hotel murah. tapi ok.
ejen transport banyak dekat-dekat situ. hotel pun boleh rekmen kite ejen transport, pemborong pun ada ejen transport jugak.
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2011 07:17 PM | Show all posts | Share
Post Last Edit by alyaimra at 3-1-2011 19:23

Tak tau nape.. i memang tak berapa minat nak memborong di bangkok.. pratunam ke... baiyoke ke..
mungkin saya lebih kepada muslimah design... dan juga mungkin sbb ambo gi rantau panjang sokmo.... pas ni nok gi mundok pulok....pasar pagi hari jumaat dan isnin... ssitu lagi murah...
Anyway.. stok yg ada kat pratunam/baiyoke tu kebanyakan dari boabei market... nak lebih murah pergi boabei market... pukul 4 pagi kedai dah buka... pkul 4 ptg dah tutup...
kalau sesiapa nak borong kain.. kena pergi pahurat.. tapi rasanya kain kat situ dari india dan china.. tapi harga murah la....
Harap dapat membantu.....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-1-2011 10:18 AM | Show all posts | Share
terima kasih alya dan sumayya. byk membantu. dah google rose hotel tu smlm. kat kwsn tu halal food senang dpt ye?

sementara ni jln kenanga dulu borong. hujung januari gi bangkok. tu yg byk tanya ni. sini byk sifu2.


(posted by mobile)
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 5-1-2011 10:18 AM | Show all posts | Share
salam alyaimra ,
boabei market tu dekat dgn rose hotel ke?
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2011 02:04 PM | Show all posts | Share
sorry,bukan rose hotel, tp rose house pratunam. restoran halal depan hotel ada.
Boabei market naik teksi tak jauh pun. kul 3 pg leh gerak.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 5-1-2011 02:19 PM | Show all posts | Share
ok. thanx. ni soalan mcm bodo je..tapi serius..tak tau ni. sebelum nak pergi tu, selain passport, apa lagi yg nak kene prepare ye. huk huk...


(posted by mobile)
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 5-1-2011 02:21 PM | Show all posts | Share
sbg persediaan la katakan. maklum nak pergi ke tpt yg tak pernah pg. passport dah ada. cuma pengetahuan tu kurang sgt.


(posted by mobile)
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2011 07:37 PM | Show all posts | Share
sbg persediaan la katakan. maklum nak pergi ke tpt yg tak pernah pg. passport dah ada. cuma pengetah ...
ujikhadeeja Post at 5-1-2011 14:21


Dear..... okaylah... ni saya bagi no 'pak supir' saya kat sana... SOMCAI(boleh ckp umputih je). 081-9875841.. sampai kat hotel, minta tolong hotel call dia.. nanti dia bawa u pegi Boibei market @ mana2 u nak pergi.. jangan amik taxi depan hotel tu!!!
Boleh book dia for 1 day...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 5-1-2011 11:19 PM | Show all posts | Share
Reply 23# alyaimra


  salam. Alhamdulillah. moga Allah balas kebaikan awak. terima kasih byk2. meskipun org lain yg juga byk thu dan selok belok pasal memborong di bangkok macam tk nk share pengalaman...awak tetap sudi mmberi panduan buat kita yg msih ala ala bodoh ni. terima kasih sekali lagi.


(posted by mobile)
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 5-1-2011 11:19 PM | Show all posts | Share
/^ Post Last Edit by .*? at .*?

/sReply 23# alyaimra

btw....kalau kita booked dia utk 1 hari utk di boebei tu biasa brp bg kat dia ye?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Pesanan penting Segala pendapat dan pandangan yang dikongsi di ruangan forum atau halaman yang berkaitan merupakan pandangan peribadi individu dan tidak sesekali mewakili pendapat/pandangan CARI. CARI juga tidak bertanggungjawab bagi setiap pandangan yang dikongsi. Oleh kerana forum beroperasi dalam waktu sebenar atau 'real time', CARI tidak, dan tidak dapat menapis sebarang bentuk penyampaian dari pengguna setiap masa, namun CARI menggalakkan setiap pengguna mengamalkan budi bicara serta budaya hormat-menghormati untuk tidak menggunakan sebarang perkataan yang menyalahi undang-undang, berbahaya, mengancam, kesat,mengganggu, memfitnah, kasar, lucah, mengeji, menceroboh privasi orang lain, bersifat kebencian, atau perkauman, etnik atau sebaliknya. CARI berhak untuk menahan dan/atau mengeluarkan mana-mana pautan yang berkemungkinan sebagai individu, entiti atau kumpulan yang berpotensi mewujudkan rasa malu dan fitnah. CARI juga berhak untuk menerima, edit dan / atau mengeluarkan apa-apa pautan yang dianggap tidak sesuai dalam mana-mana cara/keadaan/bentuk/situasi/kaedah.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Infonet

30-5-2015 02:14 PM GMT+8 , Processed in 0.423247 second(s), 11 queries , Gzip On.

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list