CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
View: 3204|Reply: 24

Pemasangan NGV

[Copy link]
Post time 10-3-2011 11:19 AM | Show all posts |Read mode

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Kos petrol makin meningkat? Untuk menjimat tukar kepada NGV.

Kos pemasangan
1) Carburator RM 3,000.00 ke atas
2) Injection RM 3,900.00 ke atas
3) Injection (sequential) RM 6,300.00 ke atas

Harga tertakluk kepada saiz tong gas NGV serta model kereta

Petrol - RM 1.90 seliter x 60 = RM 114.00
NGV - RM 0.68 seliter x 60 = RM 40.80

Kedai di tasek, Ipoh.

Sila hubungi En Sam 012-5881569 untuk keterangan lanjut.
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2011 11:33 AM | Show all posts | Share
kalo kat ipoh byk x stesen minyak yg ade ngv
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2011 11:40 AM | Show all posts | Share
kalo kat ipoh byk x stesen minyak yg ade ngv
maleo Post at 10/3/2011 11:33



    kalo jengkaut mana nak letak tong tu.... (tengah pikir)
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2011 11:45 AM | Show all posts | Share
kalo jengkaut mana nak letak tong tu.... (tengah pikir)
yina_lanaa Post at 10-3-2011 11:40



   kalo teman pasang pun bukan kat bekho
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2011 11:48 AM | Show all posts | Share
kalo teman pasang pun bukan kat bekho
maleo Post at 10/3/2011 11:45



    luper... miker ada kete kebai......
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2011 11:55 AM | Show all posts | Share
luper... miker ada kete kebai......
yina_lanaa Post at 10-3-2011 11:48



   tu kete abg teman...teman pakei van rusa je
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2011 12:04 PM | Show all posts | Share
tu kete abg teman...teman pakei van rusa je
maleo Post at 10/3/2011 11:55



    ada ruang..... bleh install
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2011 12:11 PM | Show all posts | Share
ada ruang..... bleh install
yina_lanaa Post at 10-3-2011 12:04



   tu yg tanye kalo pasang mane nak isi ngv..
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2011 12:39 PM | Show all posts | Share
tu yg tanye kalo pasang mane nak isi ngv..
maleo Post at 10-3-2011 12:11



   teman ade nampak stesen petronas ngv kat bandar tasek selatan ni ha...beso...
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2011 12:46 PM | Show all posts | Share
teman ade nampak stesen petronas ngv kat bandar tasek selatan ni ha...beso...
renhayashi Post at 10-3-2011 12:39



  oo yeke kenape x kabo mike nampak kat johor terus
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2011 01:22 PM | Show all posts | Share
berminat nak pasang NGV tapi heran kenapa ramai yang tak pasang lagi....
Pernah tanya pakcik teksi yang pakai NGV...dia kata spare part cepat rosak, ialah sbb gas kan, ingin kering, lain mcm minyak....tanya foreman, dia pun cakap perkara yang sama,

Betul ke TT.....cuma inginkan pencerahan saja...TQ
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2011 01:44 PM | Show all posts | Share
oo yeke kenape x kabo mike nampak kat johor terus
maleo Post at 10-3-2011 12:46



   sebab kat johor teman tak nampak...kat kolumpo teman nampak...
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2011 04:23 PM | Show all posts | Share
mahalnya carburator sampai 3k
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2011 09:52 AM | Show all posts | Share
klu pasang NGV tu,..n kira modal 3k pasang...hmmm nk dpt modal balik 12 bulan pakai baru cover 3k tu.....pasang x pasang..pasang x pasang....hmmmmmm.....

jap..mende alah ni leh tuko tuko ke kete lain ke...maksudnya jual kete lama psg kete baru...ke kena pasang balik cost 3k tu.....bkn apa...satu kete bkn kita pakai lama benor pun...
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2011 11:48 AM | Show all posts | Share
bila minyak seliter dulu RM2.78 semua beria nak pasang ngv hatta kancil pun nak pasang jugak..tapi bila minyak dah turun kepada RM1.90 senyap balik benda ni..sekarang bila ada ura2 nak naik minyak akan tumbuh macam cendawan la kedai2 yang pasang ngv ni..

cuma nak tanya kat tuan tanah (malas nak call en sam tu dan malas jugak nak gugel) ..berat keseluruhan komponen yang dipasang termasuk tong gas tu berapa kilogram semuanya?
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2011 01:46 PM | Show all posts | Share
tu yg tanye kalo pasang mane nak isi ngv..
maleo Post at 10/3/2011 12:11



    kat sri iskandar ada.........
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2011 02:39 PM | Show all posts | Share
kat sri iskandar ada.........
yina_lanaa Post at 11-3-2011 13:46



   yg dekat stesen bas ke atau yg kat utp..tp tu dah luor ipoh hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2011 02:53 PM | Show all posts | Share
yg dekat stesen bas ke atau yg kat utp..tp tu dah luor ipoh hehehe
maleo Post at 11-3-2011 14:39



   pindah le tepi stesen minyak tu...
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2011 02:56 PM | Show all posts | Share
yg dekat stesen bas ke atau yg kat utp..tp tu dah luor ipoh hehehe
maleo Post at 11/3/2011 14:39



    kalo Sri iskandar ada, ipoh lagi la aderrrrrrrrrrrrrrrrr.......
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-3-2011 06:04 PM | Show all posts | Share
Reply 2# maleo


    ipoh ada 4 skrg, tasek, bercham, jln lahat dan kat kpg kepayang.
tak lama lagi, ada mini station akan set up di ipoh
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2011 06:10 PM | Show all posts | Share
Reply  maleo


    ipoh ada 4 skrg, tasek, bercham, jln lahat dan kat kpg kepayang.
tak lama la ...
gemay Post at 22-3-2011 18:04



    bercham area mana hah...kalu tasek leh gak korner simpang hway tu..
    lahat kepayang pun aku tk tauuu...ce kabo ce kabo
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2011 09:47 AM | Show all posts | Share
Reply  maleo


    ipoh ada 4 skrg, tasek, bercham, jln lahat dan kat kpg kepayang.
tak lama la ...
gemay Post at 22-3-2011 18:04



   oo yeke..time kasih
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2011 10:49 AM | Show all posts | Share
kalo kat ipoh byk x stesen minyak yg ade ngv
maleo Post at 10-3-2011 11:33



    aku penah sembang ngn pemandu teksi... die kata susah kalu pakai NGV kat ipoh.. tak ramai pakar..
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2011 10:58 AM | Show all posts | Share
aku penah sembang ngn pemandu teksi... die kata susah kalu pakai NGV kat ipoh.. tak ramai  ...
bbalik Post at 23-3-2011 10:49



   yelah..nanti rosak susah...dah la stesen x byk yg ade..pakai hybrid lg jimat kot..tgk honda insigth pun 98k je. tp masih x mampu
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2011 02:16 AM | Show all posts | Share




           















Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Pesanan penting Segala pendapat dan pandangan yang dikongsi di ruangan forum atau halaman yang berkaitan merupakan pandangan peribadi individu dan tidak sesekali mewakili pendapat/pandangan CARI. CARI juga tidak bertanggungjawab bagi setiap pandangan yang dikongsi. Oleh kerana forum beroperasi dalam waktu sebenar atau 'real time', CARI tidak, dan tidak dapat menapis sebarang bentuk penyampaian dari pengguna setiap masa, namun CARI menggalakkan setiap pengguna mengamalkan budi bicara serta budaya hormat-menghormati untuk tidak menggunakan sebarang perkataan yang menyalahi undang-undang, berbahaya, mengancam, kesat,mengganggu, memfitnah, kasar, lucah, mengeji, menceroboh privasi orang lain, bersifat kebencian, atau perkauman, etnik atau sebaliknya. CARI berhak untuk menahan dan/atau mengeluarkan mana-mana pautan yang berkemungkinan sebagai individu, entiti atau kumpulan yang berpotensi mewujudkan rasa malu dan fitnah. CARI juga berhak untuk menerima, edit dan / atau mengeluarkan apa-apa pautan yang dianggap tidak sesuai dalam mana-mana cara/keadaan/bentuk/situasi/kaedah.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Infonet

28-4-2015 06:19 PM GMT+8 , Processed in 0.298010 second(s), 12 queries , Gzip On.

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list