JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
144872
View
2100
Reply

[Tempatan] Rumah Borak CI

[Copy link]

Author: wak_karman    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 5-1-2019 11:14 PM From the mobile phone | Show all posts
noraidil_06 replied at 5-1-2019 09:47 PM
U tgk Avatar dia pun, u patut tak, buka tin tuna pun dia x reti.
Trust me.ekekekekek

Waaah sesedap menghina. Tengok orang La. Sekadar bukak tin tu kacang jer. Petua i tu you ingat senang orang Nak tau wahai mod perasan pandai masak?

Anyway I think i dah RA 5 wuhuuuuu boleh masuk thread serambi Moscow, Tak perlu lagi kongsi rahsia masakan i
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2019 11:17 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_ummi replied at 5-1-2019 09:39 PM
rocket nak cari kat mana sis? NASA?

Ni Tak reti masak la ni. Rocket pun Tak tau. Inilah perlunya orang Macam i bagi petua.

Ha, ni credits ni. @@FanTasyCreaTioN
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2019 11:19 PM From the mobile phone | Show all posts
noraidil_06 replied at 5-1-2019 08:08 PM
Kau ni mesti level2 masak nasik dalam rice cooker pun hangit kan?

Ko gi oversea ke mana ms NY?  ...

Amboi, rice cooker tu bukan Ke ada preset, mana boleh hangit! Heh Batam tu dimana
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2019 11:58 PM | Show all posts
nurrlisa replied at 5-1-2019 11:17 PM
Ni Tak reti masak la ni. Rocket pun Tak tau. Inilah perlunya orang Macam i bagi petua.

Ha, ni c ...

parti rocket akak tahulah

Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2019 12:15 AM From the mobile phone | Show all posts
cmf_ummi replied at 5-1-2019 11:58 PM
parti rocket akak tahulah

Sungguh ke u tatau rocket tu apa?
Its some kind of salad
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2019 01:32 AM | Show all posts
jazaa100 replied at 5-1-2019 03:34 PM
Iya ke....

Tepung gsndum tu...klu akk buat goreng pisang pun tak jadi....
Untuk cucur pisang FC selalu guna 3/4 tepung beras 1/4 tepung jagung + sedikit kapur

( ada yang kata guna kapur ni tak elok .. tapi kalo ada FC guna jugak )

dan sedikit tepung kunyit dan garam kira secubit gtu ( cubit kita kecik jer tau )

Adunan atas FC guna juga untuk buat sotong goreng salut tepung

cuma beza skit ..
kalau pisang terus jer masuk dalam adunan tu

Untuk sotong .. "kering" kan sotong dengan golek2 kan dalam tepung beras
pastu celupkan dalam tepung tu tadi

** boleh pelbagaikan rasa dengan tambah serbuk kari ke dalam adunan tu tadi kalo suka sotong tu pedas



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2019 01:43 AM | Show all posts
jazaa100 replied at 5-1-2019 01:31 PM
Ha..ha..dik FC...

Tiap kali buat ni..mesti teringat dik FC...pernah cuba guna rempah kari tapi  ...
Ha`ah rempah kari tu sendiri tak brapa sedap

selalu kalo nak pedas memang FC akan campur rempah beriani tu dengan rempah kari

suka tambah itu ini ja sebenar nya sampai lupa ..
eh.. tadi letak apa ey?
atau .. tadi letak banyak mana?



sos lea n perrin pun sedap untuk perap ayam


Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2019 01:51 AM | Show all posts
lazim replied at 5-1-2019 10:35 PM
Meols bt ns beriani. Tp xsedap pon. Rempah tu ringan sgt rasa dia. Xmcm beriani mamak
ha`ah ..
versi instant ni memang kurang rasa rempah nya
fav family sebab family FC tak suka jenis kuat sangat rasa rempah nya




Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2019 02:01 PM From the mobile phone | Show all posts
FanTasyCreaTioN replied at 6-1-2019 01:32 AM
Untuk cucur pisang FC selalu guna 3/4 tepung beras 1/4 tepung jagung + sedikit kapur

( ada yang ...

Cucur pisang tu, jemput pisang ke?
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2019 10:03 PM | Show all posts
noraidil_06 replied at 6-1-2019 02:01 PM
Cucur pisang tu, jemput pisang ke?

Iyer. Nak resipi?

ps: tq bagi markah banyak resipi salmon sandwich I, now duk tengah masuk thread RA 5 kat bod kenamaan tu wuhuuuuu hot story!! Btw, sis da try ke salmon sandwich I tu? Jangan lupa petuanya.
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2019 10:08 PM From the mobile phone | Show all posts
nurrlisa replied at 6-1-2019 10:03 PM
Iyer. Nak resipi?

ps: tq bagi markah banyak resipi salmon sandwich I, now duk tengah masuk t ...

I tunjuk resepi tu kt husband, nak pengsan dia sis .
Lps ni kalau bg resepi mcm tu, akk potong credit.
Resepi masak air pn jangan ye
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2019 10:11 PM | Show all posts
Edited by nurrlisa at 6-1-2019 10:13 PM
noraidil_06 replied at 6-1-2019 10:08 PM
I tunjuk resepi tu kt husband, nak pengsan dia sis .
Lps ni kalau bg resepi mcm tu, akk potong cr ...





Apasal husband you nak pengsan? Dia pun spesis perasan macam sis ke? bukan senang nak buat sandwich setengah orang tak letak mayo la, tak toast the breads. Tu sebab sis kena bagi resipi.

heh nak tolak kredit pulak.
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 07:01 AM | Show all posts
noraidil_06 replied at 6-1-2019 02:01 PM
Cucur pisang tu, jemput pisang ke?
lain
bagi orang Sarawak la
sni jarang ada jemput pisang


Jemput pisang gni


Cucur Pisang gni bagi kita orang sini


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 07:25 AM | Show all posts
nurrlisa replied at 6-1-2019 10:11 PM
Apasal husband you nak pengsan? Dia pun spesis perasan macam sis ke?  bukan senang nak ...
Sebenar nya mana-mana resepi .. ikut tekak memasing

Petuanya, the breads must be toasted.

ada yang tak suka kalo roti nya kena toast ( my bro la )

ada yang nak roti toast tapi takmo d sapu butter (my lil sister )


macam FC

sandwich yang best for me :
Tuna dalam tin



Letak Tuna kat roti
Hiris tomato

Taruk Mayonis + mixed dengan secubit garam ( FC tak suka Mayo rasa gtu ja .. mesti tambah skit garam .. secubit jer )


Potong kasar bawang besar


Tabur bawang atas Mayonis
Letak kan Cheese


Tutup dan letak dalam oven ..
bakar hingga cheese tu cair

Nyum!!~ Nyum!!~


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 05:31 PM From the mobile phone | Show all posts
FanTasyCreaTioN replied at 7-1-2019 07:25 AM
Sebenar nya mana-mana resepi .. ikut tekak memasing



Thanks sis kongsi resipi, sedapnya. I'll try this. Selalu toast jer cheese tu guna sandwich maker, tapi ni Macam sedap. Nanti I try. I like melted cheese. Ni Kalau mozzarella lagi sedap ni.
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2019 12:22 PM | Show all posts
@noraidil_06

nasi lemak kalau kena dgn ayam goreng panas-panas
wow!
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 08:12 AM | Show all posts
nurrlisa replied at 6-1-2019 10:03 PM
Iyer. Nak resipi?

ps: tq bagi markah banyak resipi salmon sandwich I, now duk tengah masuk t ...

nak resepi?
...nah.


Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 08:52 AM From the mobile phone | Show all posts
R2D2 replied at 8-1-2019 12:22 PM
@noraidil_06

nasi lemak kalau kena dgn ayam goreng panas-panas

Iye sis.
Jom mkn
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 06:51 PM From the mobile phone | Show all posts
noraidil_06 replied at 4-1-2019 09:18 AM
Sambil-sambil makan kt pelita ni, i scroll CI.
I grateful dgn forumer yg take the trouble buka thre ...

Minta tunjuk ajar orang lama
Saya budak baru belajar


IMG_2317.PNG
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 07:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Remyda replied at 9-1-2019 06:51 PM
Minta tunjuk ajar orang lama
Saya budak baru belajar

U doing great darling
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 10:57 PM | Show all posts
dekat KL ni dekat mana nak cari pisang goreng cheese yang ada bertabur coklat tu?
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 11:01 PM | Show all posts
FanTasyCreaTioN replied at 7-1-2019 07:01 AM
lain
bagi orang Sarawak la
sni jarang ada jemput pisang

nama panjang, cucur kodok.
nama pendek, cekodok



http://youtu.be/l-Wyb287Oy4

P.S: Kenapa cucur badak tak ada badak?


Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 11:39 AM | Show all posts
nape resepi i bg takde markah??
mak noraidilnish dekut
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 03:17 PM From the mobile phone | Show all posts
bangcak replied at 10-1-2019 11:39 AM
nape resepi i bg takde markah??
mak noraidilnish dekut

Bangcak dh kaya credit. Gi mintak dgn dik FC
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 09:00 PM | Show all posts
assalamualaikum,
apa khabar semua. dgr berita angin tuan rumah tak berapa sihat (mental).
sbb tu himun dtg ziarah
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.115215s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list