Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123
Return to list New
2422
View
49
Reply

Rakyat Indonesia Mula Pulang Beraya

[Copy link]

Author: CARI-HBZ       Show all posts   Read mode

Post time 4-7-2016 02:31 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2016 03:34 PM From the mobile phone | Show all posts
cancer_files replied at 4-7-2016 12:37 PM
Atau mungkin belum lagi...kan cuti di sana baru mulai Rabu ni?

Ya, cuti Lebaran start 6-7 tp cuti anak sekolah dah start hari ni. Klu ikut hitungan biasa, sabtu kemarin yg sd mula mudik. Tp thn ni kurang kereta atas highway
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2016 03:43 PM | Show all posts
pyropura replied at 4-7-2016 01:11 PM
Pengumuman
Sapa2 yang tau/kenal mana2 TKI yang pengen balik labaran ini,
tolong PM atau telpon ka ...

memula baca atas tu, ingat betul2 pengumuman serius


Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2016 03:50 PM From the mobile phone | Show all posts
pyropura replied at 4-7-2016 01:11 PM
Pengumuman
Sapa2 yang tau/kenal mana2 TKI yang pengen balik labaran ini,
tolong PM atau telpon ka ...

Haha kejam banget sihh!!  
Tapi gue suke lor..  
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2016 04:02 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2016 07:23 PM | Show all posts
YB mengucapkan SELAMAT HARI RAYA kepada warga indonesia yang akan balik ke Indonesia atau yang berya di Malaysia....

Semoga Selamat sampai ke kampong halaman dan selamat kembali ke Malaysia.... Berhati hati semasa balik ke kampong....
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 03:14 PM | Show all posts
EJALTI replied at 2-7-2016 12:29 PM
Mesti indon jamban banyak bawak bekal milo dan daging lembu...

hari tu kawan aku cakap nk beli milo.  dia cakap milo dh habis. rak kosong haihhhhh.
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 03:45 PM | Show all posts
tembikai_limau replied at 13-8-2019 03:14 PM
hari tu kawan aku cakap nk beli milo.  dia cakap milo dh habis. rak kosong haihhhhh.

***RESPONSE TO COMPLAINTS***

Dik limau, saya dapat a few komplens, pasal replying to old threads.
CI, by definition pon, adalah utk current postings. Discussion nya pon jenis yang rolling dan forward-moving momentum.
Berbeza dari threads dalam History, LE, FD, SE etc.
So, responding to old threads ni dapat komplen dari forumers.
Just letting you know.

ipes
SMod for CI
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 11:52 AM | Show all posts
ipes2 replied at 13-8-2019 03:45 PM
***RESPONSE TO COMPLAINTS***

Dik limau, saya dapat a few komplens, pasal replying to old thread ...

sorry saya tak tahu tak boleh reply thread lama. . mana la saya tahu .ingat boleh suka2 reply kat mana2 thread yang kita suka.. saya baca lepas tu rasa nak reply saya reply lah. habis tu thread lama tak boleh reply, nmpk nye baca je lah. nnti reply kena komplen ..sedih2.hurmmm.sedih kena komplen..
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 08:37 PM | Show all posts
tembikai_limau replied at 14-8-2019 11:52 AM
sorry saya tak tahu tak boleh reply thread lama. . mana la saya tahu .ingat boleh suka2 reply kat  ...

heh heh jgn la sedih
boleh aje reply to old threads
tapi in CI ie Current Issues, ia jadi suatu yang out-of-place la
juga ia membawa pada terkedepannya news lama yg not what forumers want to see in CI.. depa nak Current Issues je.

CI subjects are mainly news, newsworthy materials or other related publications or articles.
tetapi, ienya hampir semuanya jenis ''date-sensitive'' or ''time-relevent''
ie, cerita or contents nya lari dan tak parallel dihari hari lain

mcm beri pendapat pada ''Malam ini uber kita menang 5 - 0''
jika dijwab news tahun 2010 ini, tidak lah salah, cuma, really outdated and by the time ianya dijawab, it missed the point already

jgn risau, , I dgn ini benarkan dik tembikai jawab mana2 pon old threads dalam CI ni.. cuma takutla the usual forumers yg berkunjung ke sini berkata2 kesat etc
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.083376s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list