JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
29610
View
216
Reply

Tinggalkan saja lelaki x guna itu kalau x sebulu dengan keluarganya. -Vivy Yusof

 Close [Copy link]

Author: LaksamanaBentan    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 18-1-2017 07:22 PM From the mobile phone | Show all posts
naina replied at 18-1-2017 04:51 PM
Kagum la dgn dia.
Life dia nampak perfect sgt
Dikelilingi kasih sayang dan kemewahan

Iols plak nmpk vivy ni biasa2 je. Sb dia kurus so nmpk ok yg dia pkai. Nmpk husband dia muda 8thun dri dia. Huhu. Jgn mrah iols
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2017 07:26 PM From the mobile phone | Show all posts
takayama replied at 18-1-2017 06:38 PM
Klu x salah vivy sofinas yusof

Sedap giler nama dia
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2017 07:31 PM | Show all posts
Aku rasa tips dia bagi ni lebih pada mcm mana nak pilih lelaki yg sesuai utk di jadikan suami. Betul lah apa yg dia cakap.

KAlau nak tips macam mana nak kekal bahagia tanpa dimadukan sampai akhir hayat. Yang tu kena tgk Semanis Kurma or Ustaz Kazim kot



Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2017 07:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Even dia baru in her late 20s and baru anak dua, tips yang dia bagi tu sangat betul. Yes in the future memang we dont know kan what will happen. Tapi hopefully couple ni kekal bahagia. They look like a perfect family.

Kat mana ke Vivy pernah cerita dulu, husband dia masa couple sangat kedekut dengan dia and taklah sweet mana sebab dia kata tak sure lagi vivy akan jadi wife dia but he changed bila they got married. Both are lucky to find each other.
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2017 08:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Suka tengok vivy,,comel je.,dia suka pakai warna off white kan,,nampak seswai sangat dgn dia
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2017 08:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Somehow rasa bertuah sgt vivy ni. She got everything. Ada duit, ada suami penyayang, anak pulak dpt sepasang. Cantik pulak tu. Almost perfect. I is jeleous.
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2017 09:21 PM From the mobile phone | Show all posts
come on

tak sampai 5 tahun lagi
tak semua orang mewah
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2017 09:26 PM From the mobile phone | Show all posts
vivy ni hidup penuh dgn kasih syg n baik hati.tu psl dpt yg best2 je.klu kita x muliakn fmly mmg ssh hidup n x dpt ape yg diimpikan.yg penting makbpk doakn yg baik2 maka baik2 la jgk kehidupan ank nyer.
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2017 09:31 PM | Show all posts
orang bagi nasihat,, kita patut terima je.bukan nak cerca.. advice dia bagi tu pun utk millenials..korang ingat 20 something ni nak dengar ke nasihat ustazah, acik2 kepam yg dh kawin 50 tahun??

Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2017 09:40 PM From the mobile phone | Show all posts
mokcikKSKB replied at 18-1-2017 05:17 PM
Kekosen lglah buk fuki dia dh celop sis.spesis tamak..ciknek dia expired tp nk cikki yg fresh mcm  ...

Kokosen mmg la tak kahwin lebih dari 1. Tapi tengok la life dorang free macam mana. Swing laki/bini utk kekawan pun diorang lek2 jek.. Sporting la katakan..
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2017 09:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Okay. Points vivy kali ni betul. Bagus bergeliga otak sheols up kan reality kehidupan lps kawin ni pada semua. Apa uols ingat kawin ni senang ka? Like the world is ours? Nk conquer cinta hati sorg2 tapi taknak mak dia or family dia?
Memang susah woo kalau x dapat restu keluarga. Menderita tak sudah nnt huhu. Apa2 pn syurga uols dan suami tetap di bawah tapak kaki ibu mertua
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2017 09:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Kakak vivy si intan tu pun cerai ms 1st marriage
La ni dah kawen baru
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2017 10:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Isfa76 replied at 18-1-2017 04:35 PM
Saya yang dah kahwin 15 tahun ni pun tak berani nak bagi tips rumahtangga kat org lain.. Cuma boleh  ...

Respek.....betullah kata2 u ni...
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2017 10:35 PM From the mobile phone | Show all posts
You talk too soon viv..all the best
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2017 11:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Changa replied at 18-1-2017 05:10 PM
sebenar nya cikki moslems kalau dah memang dah decide nak kahwen ciknek moslems,..mereka patut ter ...

Tuhann...  ayat2 sis wpun pedih,  ada benarnya.     
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2017 11:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Akak benchi anak mak.

Tu jew akak nak taip.
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2017 11:09 PM From the mobile phone | Show all posts
barfi replied at 18-1-2017 09:40 PM
Kokosen mmg la tak kahwin lebih dari 1. Tapi tengok la life dorang free macam mana. Swing laki/bin ...


Ada je yang taat setia.

Tak semua kokosen nohorom.

Part swingers pun, meleis pun buat.

Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2017 11:18 PM From the mobile phone | Show all posts
adn replied at 18-1-2017 03:40 PM
ikut dia la nak bagi tips atau nasihat sebegitu...cumanya lebih afdal bersuara bagi segala tips baga ...

A ah noks kalo usia kwen tk brape nan hado lamenye btter lah snyap..dlu pun nurul depp pnh bg tips cmne nk bhagia ble kwen mude..sudahnyer bcerai smpai nyampah each other.poyo lh nasihat smua nie..kcuali dh kwen bpuluh2 thn..
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2017 11:39 PM From the mobile phone | Show all posts
chazey replied at 18-1-2017 11:09 PM
Ada je yang taat setia.

Tak semua kokosen nohorom.

Maksudnya, meleis ke kokosen ke both ada pro dan cons. Tak semua meleis nak menikah dua dan tak semua kokosen curang. Gtuuuuu. It's all about individu itu sendiri...
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2017 11:39 PM From the mobile phone | Show all posts
barfi replied at 18-1-2017 09:40 PM
Kokosen mmg la tak kahwin lebih dari 1. Tapi tengok la life dorang free macam mana. Swing laki/bin ...

Melayu sunni pun bersepah sebegitu, yang bini bermadu dengan jantan pun ada, soooo???  
Ciknek moslems ini bukan sahaja boleh jahwen ramai cikki secara legap, skandal dengan jantan dan cikki secara senyap pun boleh, so baik fikit elok elok sebelum decide nak kahwen ciknek sunni ini,
Kalau enggan murtad, kahweb muallaf yg masuk islam sebab nak kahwen jah, jangan bagi mereka belajar islam sangat biar islam on paper jah, aman hidup  
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2017 11:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Changa replied at 18-1-2017 11:39 PM
Melayu sunni pun bersepah sebegitu, yang bini bermadu dengan jantan pun ada, soooo???   
Cik ...

Kalau kokosen muallaf tapi still takleh tinggal botol arak sama je macam ko kawin ngan tong sampah.
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2017 11:42 PM | Show all posts
Vivy punya tips ni boleh pakai bergantung pada keadaan. Tapi ohbulan annoying eh semua benda nak publish. Kawan iolls kahwin baru sebulan dua pun masuk ohbulan k konon konon kahwin muda lah dugaan LDR lah DIY wedding lah konon konon wedding of the year cinta agung.
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2017 11:46 PM From the mobile phone | Show all posts
adn replied at 18-1-2017 03:40 PM
ikut dia la nak bagi tips atau nasihat sebegitu...cumanya lebih afdal bersuara bagi segala tips baga ...

Stuju.
tips xleh bgantung pd observation ats 1@10 org. Samada baik atau buruk
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2017 11:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Isfa76 replied at 18-1-2017 04:35 PM
Saya yang dah kahwin 15 tahun ni pun tak berani nak bagi tips rumahtangga kat org lain.. Cuma boleh  ...

Setuju sgt..iols pun selalu guna pendekatan yg sama..takut nak ckp lebih2..

Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2017 11:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Nham22 replied at 18-1-2017 07:06 PM
Kecantikan kebahagian kekayaan kemewahan kemasyuran jgn lupe itu juga ujian Allah swt...

Betul... Selalu kita fikir yg tak best tu je ujian..yg senang, happy2 pun ujian jua.. Susah senang sedih gembira moga kita tidak tersasar jauh...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.125272s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list