Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
36050
View
216
Reply

Tinggalkan saja lelaki x guna itu kalau x sebulu dengan keluarganya. -Vivy Yusof

 Close [Copy link]

Author: LaksamanaBentan    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 18-1-2017 09:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Okay. Points vivy kali ni betul. Bagus bergeliga otak sheols up kan reality kehidupan lps kawin ni pada semua. Apa uols ingat kawin ni senang ka? Like the world is ours? Nk conquer cinta hati sorg2 tapi taknak mak dia or family dia?
Memang susah woo kalau x dapat restu keluarga. Menderita tak sudah nnt huhu. Apa2 pn syurga uols dan suami tetap di bawah tapak kaki ibu mertua
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2017 09:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Kakak vivy si intan tu pun cerai ms 1st marriage
La ni dah kawen baru
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2017 10:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Isfa76 replied at 18-1-2017 04:35 PM
Saya yang dah kahwin 15 tahun ni pun tak berani nak bagi tips rumahtangga kat org lain.. Cuma boleh  ...

Respek.....betullah kata2 u ni...
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2017 10:35 PM From the mobile phone | Show all posts
You talk too soon viv..all the best
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2017 11:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Changa replied at 18-1-2017 05:10 PM
sebenar nya cikki moslems kalau dah memang dah decide nak kahwen ciknek moslems,..mereka patut ter ...

Tuhann...  ayat2 sis wpun pedih,  ada benarnya.     
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2017 11:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Akak benchi anak mak.

Tu jew akak nak taip.
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2017 11:09 PM From the mobile phone | Show all posts
barfi replied at 18-1-2017 09:40 PM
Kokosen mmg la tak kahwin lebih dari 1. Tapi tengok la life dorang free macam mana. Swing laki/bin ...


Ada je yang taat setia.

Tak semua kokosen nohorom.

Part swingers pun, meleis pun buat.

Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2017 11:18 PM From the mobile phone | Show all posts
adn replied at 18-1-2017 03:40 PM
ikut dia la nak bagi tips atau nasihat sebegitu...cumanya lebih afdal bersuara bagi segala tips baga ...

A ah noks kalo usia kwen tk brape nan hado lamenye btter lah snyap..dlu pun nurul depp pnh bg tips cmne nk bhagia ble kwen mude..sudahnyer bcerai smpai nyampah each other.poyo lh nasihat smua nie..kcuali dh kwen bpuluh2 thn..
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2017 11:39 PM From the mobile phone | Show all posts
chazey replied at 18-1-2017 11:09 PM
Ada je yang taat setia.

Tak semua kokosen nohorom.

Maksudnya, meleis ke kokosen ke both ada pro dan cons. Tak semua meleis nak menikah dua dan tak semua kokosen curang. Gtuuuuu. It's all about individu itu sendiri...
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2017 11:39 PM From the mobile phone | Show all posts
barfi replied at 18-1-2017 09:40 PM
Kokosen mmg la tak kahwin lebih dari 1. Tapi tengok la life dorang free macam mana. Swing laki/bin ...

Melayu sunni pun bersepah sebegitu, yang bini bermadu dengan jantan pun ada, soooo???  
Ciknek moslems ini bukan sahaja boleh jahwen ramai cikki secara legap, skandal dengan jantan dan cikki secara senyap pun boleh, so baik fikit elok elok sebelum decide nak kahwen ciknek sunni ini,
Kalau enggan murtad, kahweb muallaf yg masuk islam sebab nak kahwen jah, jangan bagi mereka belajar islam sangat biar islam on paper jah, aman hidup  
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2017 11:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Changa replied at 18-1-2017 11:39 PM
Melayu sunni pun bersepah sebegitu, yang bini bermadu dengan jantan pun ada, soooo???   
Cik ...

Kalau kokosen muallaf tapi still takleh tinggal botol arak sama je macam ko kawin ngan tong sampah.
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2017 11:42 PM | Show all posts
Vivy punya tips ni boleh pakai bergantung pada keadaan. Tapi ohbulan annoying eh semua benda nak publish. Kawan iolls kahwin baru sebulan dua pun masuk ohbulan k konon konon kahwin muda lah dugaan LDR lah DIY wedding lah konon konon wedding of the year cinta agung.
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2017 11:46 PM From the mobile phone | Show all posts
adn replied at 18-1-2017 03:40 PM
ikut dia la nak bagi tips atau nasihat sebegitu...cumanya lebih afdal bersuara bagi segala tips baga ...

Stuju.
tips xleh bgantung pd observation ats 1@10 org. Samada baik atau buruk
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2017 11:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Isfa76 replied at 18-1-2017 04:35 PM
Saya yang dah kahwin 15 tahun ni pun tak berani nak bagi tips rumahtangga kat org lain.. Cuma boleh  ...

Setuju sgt..iols pun selalu guna pendekatan yg sama..takut nak ckp lebih2..

Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2017 11:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Nham22 replied at 18-1-2017 07:06 PM
Kecantikan kebahagian kekayaan kemewahan kemasyuran jgn lupe itu juga ujian Allah swt...

Betul... Selalu kita fikir yg tak best tu je ujian..yg senang, happy2 pun ujian jua.. Susah senang sedih gembira moga kita tidak tersasar jauh...
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2017 12:01 AM From the mobile phone | Show all posts
barfi replied at 18-1-2017 11:39 PM
Maksudnya, meleis ke kokosen ke both ada pro dan cons. Tak semua meleis nak menikah dua dan tak se ...

Begitulah. So tak perlu negatif sangat pada sesuatu kaum. Kecuali kaum keturunan Selatan Filipina yang akak rasisi sampai mati.
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2017 12:02 AM From the mobile phone | Show all posts
barfi replied at 18-1-2017 11:40 PM
Kalau kokosen muallaf tapi still takleh tinggal botol arak sama je macam ko kawin ngan tong sampah ...

Melayu yh teguk arak pun bersepah, coba pergi hard rock cafe, trngok.majority yg teguk arak situ bangsa.mana  
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2017 12:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Apa yg vivy sampaikan tu sesuailah utk gadis2 dlm fasa 'profiling' , sikit sebanyak dpt tau character si lelaki..selebihnya tawakal pada Allah if dah buat yg terbaik..if sblm kawin ok, ujian dtg selepas kawin pulak..


*drafl tu kena tone down sikit bab2 rumahtangga/pasangan ni...sorry ot hihi
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2017 12:04 AM From the mobile phone | Show all posts
barfi replied at 18-1-2017 11:40 PM
Kalau kokosen muallaf tapi still takleh tinggal botol arak sama je macam ko kawin ngan tong sampah ...

Better kot banding Moslem sejak lahir namun tetap tak boleh tinggal arak sampai mati ala2 P.  Ramlee.
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2017 12:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Changa at 19-1-2017 12:07 AM
barfi replied at 18-1-2017 11:40 PM
Kalau kokosen muallaf tapi still takleh tinggal botol arak sama je macam ko kawin ngan tong sampah ...


Soal nya ciknek moslems memang boleh nikah ramai cikki secara legal, so tak perlu nak sentap kalau laki kahwen ramai dan kena kongsi konek dgn cikki2 lain sebab ianya di boleh kan dalam islamiyah, kalau laki mati siap kena kkngsi.lagi reta dgn cikki2 lain dan anak anak.tiri  
Kahwen kokesen.secara register jah kompom tak perlu kongsi reta dngn.bini lain etx  

Tak nak.murtad pun ok jah, kahwen jah secara register kat oversea, aman hidup, masing2 tak payah tukar ugama
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.078819s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list