JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
31089
View
216
Reply

Tinggalkan saja lelaki x guna itu kalau x sebulu dengan keluarganya. -Vivy Yusof

 Close [Copy link]

Author: LaksamanaBentan       Show all posts   Read mode

Post time 19-1-2017 12:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Mampu jadi bapak yang baik,

Tak semestinya mampu juga jadi suami yang baik.

Ada beza tu.
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2017 12:34 AM From the mobile phone | Show all posts
chazey replied at 19-1-2017 12:06 AM
Mampu jadi bapak yang baik,

Tak semestinya mampu juga jadi suami yang baik.

setuju dengan statement ni.. lagi2 bila cinta makin pudar dan yg tinggal hanya rasa tanggungjawab dan hormat sahaja. tapi anak tetap menjadi keutamaan.
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2017 12:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Overrated sgt dia ni. Tak pernah plak terlintas nak minat ke adore dia ke ape.
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2017 01:00 AM | Show all posts
Oh datin  vivy dah jadi pakar motivasi keluarga pula? Okeyh, prof muhaya boleh mula gulung tikar. Datin  vivy bakal mencetus fenomena baru dlm dunia ceramah motivasi keluarga.

Terkinja-kinjalah BBNU mengikut satu-satu saranan yang dilontarkan oleh datin  vivy. Zaman skrg kan bersepah manusia taksub manusia.

Sejak gossip mengenai title datin (beli) vivy, I terus tak respect this lady.
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2017 05:42 AM | Show all posts
Edited by auntie_girl at 19-1-2017 05:43 AM

Kenapa ramai sangat bitter? Rasanya general je apa yg vivy cakap. Dia takde pon ala2 mendabik dada "hey; tiru aku, aku best". Rasanya point dia; dia nak pompuan2 sedo sapa yg ada ciri2 husband material. Ni nanti bercinta 30tahun; kawen tak jugak.

Mmg usia perkahwinan sheols still muda lagi. Dah tu; kalau baru kawen takleh nak cakap pape ke?takde plak nampak dia puja fadza tu mati2an dalam post tu.

Kalau syafiqah aina ke yg keluarkan artikel ni; maybe la ku ada hati nak hencap, sbb belum sah suami isteri,ahaks.

Yes, kakak dia intan pernah divorce n dah remarried dengan dah ada 1 adorable daughter. Takkan lah sbb kan kakak dia pernah bercerai dia tak boleh cakap apa2? Bff dia asma' pun bercerai jugak. Kita bukannya tahu apa yg ada kat masa depan. Takde org bercinta yg berkahwin inginkan penceraian dari awal...but along that way; mungkin ada sesuatu yang terjadi menyebabkan jalan akhirnya bercerai.
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2017 07:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Oh bulan ni saja try nasib ke nak vv featured dia dalam ig? Thanks OhBulan for blablabla. Dasar suka mencedok apa saja!
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2017 07:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Cuba klau amyra rosli ke, aten azlan yg ckp, mmpos kene hencap point dia betul, n bgus sbb rmai bbnu taksub dgn dia so mybe rmai akn dgr. Cumanya sbb dia is vivy yusof, sah2 rmai skong. Klau bkn vivy mohon jgn bg tips. Konpem kene hencap
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2017 07:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Ada satu hotel di pinggir bandar dibangunkan oleh sepasang suami isteri ni. Bila hotel tu success, pasangan ni split dan lelama hotel ni terbiar. Sayangnya tgk bangunan tinggi terbiar dh rupa bangunan berhantu.
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2017 07:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Dah xde keje ke .. doa Allah je. .xyah nk kaji.
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2017 07:35 AM | Show all posts
Changa replied at 18-1-2017 05:06 PM
kedia sheols di pavilion yg exlcusive itu pun ada 2 ketul kan???
rasanya sheols ada dapat fund dari ...

haruslah ada investors. tapi mula-mula nak start bisnes jenuh jugak la depa cari fund
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2017 08:02 AM | Show all posts
jointhecurse replied at 18-1-2017 05:24 PM
xberagak bru smgu gaya cm dh pakar!AHAHHA

setahun dua kawin wangi lah lagi... so, x pyh nk bg tips itu ini kalau baru seminggu kawen.
tok nenek kte yg kawin puluh2 tahun pun, xde ak dengar bg nasihat pung pang pung pang... rileks2 je, anak n cucu berderet.  org skg kemain nasihat itu ini hujung2 cerai.
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2017 08:02 AM | Show all posts
LiveYourLife replied at 18-1-2017 07:13 PM
ramai org mcm ni kan... relationship goal la sangat

acah2 bahagia.

ak jumpa ramai gak mcm ni, tayang gmbr sweet tahap nk kencing manis. tp hakikatnya pergolakan rumahtangga retak menanti belah.
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2017 08:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by mokcikKSKB at 19-1-2017 08:14 AM
chazey replied at 19-1-2017 12:04 AM
Better kot banding Moslem sejak lahir namun tetap tak boleh tinggal arak sampai mati ala2 P.  Raml ...


Sama je lahanat yg kaki minum ni x kira bangsa agama..semuanya sampah termasuklah betina kaki minum ni.anak bg mak pak jaga dia minum bjoget kat club..ni bersepah je kawan aku mcm ni.siang feeling mak mitali working mother. Mlm depa laki bini melantak kencing setan...anak makpak jaga.bodoh spesis ni!
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2017 08:22 AM | Show all posts
MissLibra replied at 18-1-2017 03:38 PM
Anyway kata-katanya sedap dibaca dan sejukkan hati.

dia memang pandai bercakap, menulis...ramai terinfluence dgn dia ni
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2017 08:24 AM | Show all posts
mokcikKSKB replied at 18-1-2017 04:30 PM
#vivyisbae

Vivy here vivy there vivy, everywhere a vivy..old mcvivy have a farm...

marketing babe.

heheh..habesla duck pas ni rega 1k.
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2017 08:38 AM | Show all posts
meteorspeed replied at 18-1-2017 03:55 PM
yg point nie iols setuju ngan ko.. alang alang setahun jagung kawin so jgn bagi tips sangat..iols  ...

ni tgk jenis mertua juga ni...

ada kawan i lelaki ...nak kawen lagi...mak dia syg benor dgn wife dia...
so mak dia ckp...klu kamu kawen..kamu jgn berani nak bawak bakal isteri ke dua kamu balik sini bila dah kawen.....
mak tak nak tgk langsung muka dia....pastu mak dia siap buat drama bagai...(lebih kurang gitu le ayat2 mak dia)..

sudahnya x jadi kawen....


Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2017 08:46 AM | Show all posts
neve4881 replied at 18-1-2017 04:56 PM
iols ckp mende yg sama ngn kenkwn iols tadi... perjalanan idup dia panjang lagi tuk bg tips cemgit ...

kan....

baru lagi ....

Jauh lagi perjalanan... banyak lagi dugaan yg belum mai

Anyway minat couple ni, kehidupan yang serba indah... ni namanya istidraj

bersyukur dgn yg ada...

Yang penting kita pempuan kena bijak dan tabah menghadapi semua dugaan...



Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2017 09:05 AM | Show all posts
chazey replied at 18-1-2017 11:06 PM
Akak benchi anak mak.

Tu jew akak nak taip.

kehkehkeh..ko punya benci teringat iolls kat mak dara...
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2017 09:21 AM | Show all posts

naper dikata istidraj? bukan ke istidraj tu dpt rezeki tapi tak diredhai? mana tau tak diredhai? takut pulak baca...
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2017 09:25 AM | Show all posts
chinta89 replied at 18-1-2017 04:17 PM
ade sesetengah blogger tu, baru kawin seminggu, up cte laki baik tlg basuh pinggan, kemas rmh sama ...

betullllllllll..setuju sangat lah uollsss.nak muntah baca tau
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.118103s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list