JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
29518
View
216
Reply

Tinggalkan saja lelaki x guna itu kalau x sebulu dengan keluarganya. -Vivy Yusof

 Close [Copy link]

Author: LaksamanaBentan    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 19-1-2017 09:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Tajuk TT sgt la misleading. I baca berulang kali nak fahamkan content lepas tgk tajuk thread. I rasa dlm artikel vivy ckp kalau dah setahun berkwn still bf takde kenalkan u dkt family/his family not even know about your existance, dia suruh dump je laki mcm tu. Celah mana dia ckp kalau tak ngam dgn family laki suruh tinggalkan laki?
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2017 09:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Kadang-kadang anda sayangkan pasangan anda tetapi keluarga tidak tahu kewujudan anda. Bagi peluang dan masa untuk pasangan anda beri penjelasan kepada pihak keluarganya, tapi jika dah lebih setahun tiada perubahan, tinggalkan sahaja lelaki tak guna tu.

Kadang-kadang anda sayangkan lelaki tu tetapi anda tak boleh ngam dengan keluarganya. Sama ada kena berusaha untuk biasakan diri ataupun anda kena duduk di negara lain.
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2017 09:53 AM | Show all posts
putribonda replied at 19-1-2017 09:25 AM
betullllllllll..setuju sangat lah uollsss.nak muntah baca tau

bila baca kisah hidup tu mcm sesempurna puteri raja dh. yelah dlm hidup berumahtangga ade pasang surut tp ditayang2 sgt semua bahagia sambil memuja pasangan baik gila, org dari suka tgk kebahagiaan, lama2 org nyampah gak. bila blku mslh rumahtangga, org ckp "tulahhh dulu duk puja sgt laki tu" ini realiti, bukan busuk hati ke ape nk tgk hidup org lain musnah ke apa. ujung2 ade yg sentap, blog ak ikut suka hati aku la nk tulis ape, kalau dengki x pyh baca.

pulak dahhh.
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2017 10:16 AM | Show all posts
eleh setakat tips gitu pun achik2 porem nak sentap.itu belum lagi karangan berjela-jela achik2kat bod tertentu bagi nasihat...lagi dasyat bajet bagus
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2017 10:19 AM | Show all posts
atekome replied at 18-1-2017 11:18 PM
A ah noks kalo usia kwen tk brape nan hado lamenye btter lah snyap..dlu pun nurul depp pnh bg tips ...

ada jugak dh 20thn pn still cerai.. cth ler raja azmi.. contoh ja tau.. klo dh jodoh smpai situ xleh kata pa la kan .. sbb tu xd btoi xd slah sbb dalam pekhwinan... msg2 da cara tersendiri..yg rasa ok.. kita ambik.. xok xyah ikt.. apa2 pn bergantung pada kita mngemudi rumahtangga.. suami dia xcm suami kita.. peel msg2.. pa pn dh msuk alam rumahtangga bru paham dugaan dia..
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2017 10:22 AM | Show all posts
setuju semua apa vivy ckp,selaku pernah berkahwin ,aku x sebulu dgn keluarga bekas mentua ,
so tinggal kan aje...
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2017 10:40 AM | Show all posts
chazey replied at 19-1-2017 12:06 AM
Mampu jadi bapak yang baik,

Tak semestinya mampu juga jadi suami yang baik.

Setuju kata2 sis,

anak2 dpt kasih syg secukupnya dari suami tapi isteri dia buat x kisah smpi mkn hati...
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2017 11:05 AM From the mobile phone | Show all posts
aku knal vivy ni sbb tudung rm800 klu dak haram xknl
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2017 11:16 AM | Show all posts
adn replied at 18-1-2017 03:40 PM
ikut dia la nak bagi tips atau nasihat sebegitu...cumanya lebih afdal bersuara bagi segala tips baga ...

betul tu

langit tak selalu cerah
rumput pun tak selamanya hijau




Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2017 11:18 AM | Show all posts
jointhecurse replied at 19-1-2017 10:19 AM
ada jugak dh 20thn pn still cerai.. cth ler raja azmi.. contoh ja tau.. klo dh jodoh smpai situ xl ...

atau lbh dahsyat
usia perkahwinan dh menjangkau 20 thn
blh sampai g bunuh suami

(tgk dlm rncngn snapped)

kt msia ni tak lh kot





Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2017 11:25 AM | Show all posts
Changa replied at 18-1-2017 05:10 PM
sebenar nya cikki moslems kalau dah memang dah decide nak kahwen ciknek moslems,..mereka patut ter ...

setuju la jugak walaupun agak payau membacanya... Mana ada marriage yang perfecto selalu setiap saat kan. Dah namanya laki kegatalan dengan perempuan tetap ada walaupun bini sendiri santek. Paling kurang pun diaorg mimpikan ntah mana2 pompuan buat modal ****. Kenyataan ni.  Paling teragung untuk dicintai adalah Allah...
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2017 11:28 AM | Show all posts
Incanto replied at 18-1-2017 07:31 PM
Aku rasa tips dia bagi ni lebih pada mcm mana nak pilih lelaki yg sesuai utk di jadikan suami. Betul ...

Kannn.. tak faham pehal orang hencap dia. Dia bagi tips mcm mana nak pilih bakal suami yg baik.
Bukan tips rumah tangga.

Btw. blog entry dia dalam english, copy lah sebijik sebijik tepek sini supaya yg kita baca tu betul2 sumber dari Tuan punya badan tadak pusing2.

Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2017 11:28 AM | Show all posts
Daisyna replied at 19-1-2017 10:22 AM
setuju semua apa vivy ckp,selaku pernah berkahwin ,aku x sebulu dgn keluarga bekas mentua ,
so  ...

coba cerita, kenapa tak sebulu sis?
mereka pprt kah?
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2017 11:32 AM From the mobile phone | Show all posts
auntie_girl replied at 19-1-2017 05:42 AM
Kenapa ramai sangat bitter? Rasanya general je apa yg vivy cakap. Dia takde pon ala2 mendabik dada " ...

Oh my, syafiqah aina ada keluarkan statement lebih kurang gini ke? Meols dengar cerita bukan2 pasal aina semenjak jadi instafamous ni. Even from her ex friends..
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2017 11:36 AM | Show all posts
Changa replied at 19-1-2017 11:28 AM
coba cerita, kenapa tak sebulu sis?
mereka pprt kah?

harus sis,dah rumah kita waktu siang mmg panas,blh ckp sbb kita x solat sbb tu rumah panas,
belah banting sana mmg panas sis...apa punya minded lah org tua tu...

i olss minta aircond dah ank laki dia x mo pasangkan...

sis negeri serambi mekah sana lg lah panas,adakah dia pun x solat jua?


Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2017 11:38 AM | Show all posts
amik je lah point2 yg berisi & bagus buat panduan
regardless sape yg tulis.....simple
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2017 11:42 AM | Show all posts
adakah sbb ni jugak vivy xdengan laki kaunter meroyan?
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2017 11:47 AM | Show all posts
Daisyna replied at 19-1-2017 11:36 AM
harus sis,dah rumah kita waktu siang mmg panas,blh ckp sbb kita x solat sbb tu rumah panas,
belah ...

so sis lahar tak mertua sis?
ke jeling2 then buat bodoh jah??
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2017 12:06 PM | Show all posts
Changa replied at 19-1-2017 11:47 AM
so sis lahar tak mertua sis?
ke jeling2 then buat bodoh jah??

Idak lah kita lahar,dia ngadu ke ank laki dia mamposs kita ditibainya
ank emak khennn
i olss sengeh2 persis kerang busuk jah,koser sarung telekung solat dpn dia...
ujung2 ank laki dia pun cari cikki lain,katanya sekampung sekufu gittew dari i olss org luar x sekufu...boleh??
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2017 12:09 PM | Show all posts
robinmosby replied at 18-1-2017 07:51 PM
Even dia baru in her late 20s and baru anak dua, tips yang dia bagi tu sangat betul. Yes in the futu ...

Really? I thought the husband yang masa tu masih lagi status boyfriend and student ada belikan dia balenciaga bag...? I think pernah terbaca dalam her blog
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2017 12:09 PM | Show all posts
cicicumel replied at 18-1-2017 04:42 PM
Tudung itik dia ke yg sold out dlm 10 minit tu uol?

tak silap 5 minit sold out..
tak kira la yg RM800 ni ke or yang lelain..kalau bukak utk jualan mesti sold out..
impress...rezki dia laa
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2017 12:13 PM | Show all posts
anony-mous replied at 19-1-2017 07:23 AM
Cuba klau amyra rosli ke, aten azlan yg ckp, mmpos kene hencap  point dia betul, n bgus sbb rma ...

Muahahahahaha

Yang ni memang betul!
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2017 12:18 PM | Show all posts
WhiskeyScotch replied at 19-1-2017 01:00 AM
Oh datin  vivy dah jadi pakar motivasi keluarga pula? Okeyh, prof muhaya boleh mula gulung tikar. Da ...

Since when Fadza dapat tittle Dato?hehe
ke iols terlepas cerita?
rasa diaorg blm lagi dpt tittle dato/datin
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2017 12:23 PM | Show all posts
ade betulnya ape yg vivy tu ckp..when u marry someone, u have to marry his/her family as well..

UNLESS..in laws ko duk jauh..jarang2 jumpa..then boleh la kalo x sebulu pn haha
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2017 12:36 PM From the mobile phone | Show all posts
dia dpt datin dr mana uolls
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.111285s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list