JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
29519
View
216
Reply

Tinggalkan saja lelaki x guna itu kalau x sebulu dengan keluarganya. -Vivy Yusof

 Close [Copy link]

Author: LaksamanaBentan       Show all posts   Read mode

Post time 19-1-2017 12:41 PM | Show all posts
Dari komen komen kat sini aku dapat agak ramai yg tak happy sama ada yg dah kahwin atau belum

Ngadu lah dgn Allah

Jgn hencap orang yg happy
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2017 12:46 PM | Show all posts
adn replied at 19-1-2017 09:21 AM
naper dikata istidraj? bukan ke istidraj tu dpt rezeki tapi tak diredhai? mana tau tak diredhai? t ...

Betul lah. Macam vivy ni takde pun unsur istidraj
Istidraj yang aku belajar bila org jahat tapi tetap dapat kekayaan / pangkat.
Macam Raja firaun dan ramai pemimpin kita...oops


Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2017 12:55 PM | Show all posts
walaupun dia masih muda dan tak byk pengalaman dalam hidup berumahtangga,tp apa yg dia share ni boleh diterima.xde salah pun.
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2017 01:20 PM From the mobile phone | Show all posts
beatgirlX replied at 19-1-2017 12:09 PM
tak silap 5 minit sold out..
tak kira la yg RM800 ni ke or yang lelain..kalau bukak utk jualan me ...

Wow kaya dia.tp bella ammara tu pon kaya kan.skrg nk jual emas plak katanya.wpon jubah2 deols x la cantik sgt.koleksi terbaru jubah Haute bella no 2 tu x la nmpak ekskusif sgt banding yg 1st.
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2017 01:39 PM | Show all posts
cicicumel replied at 19-1-2017 01:20 PM
Wow kaya dia.tp bella ammara tu pon kaya kan.skrg nk jual emas plak katanya.wpon jubah2 deols x la ...

dia memang anak datuk Yusof..
tp dia punya buss pun not bad
Fashion Valey dah well known..ada caw di Indonesia..Singapore..
DUCK tu completely dia punya own brand..marketing dia bagus..tengok time Vivy session 1 kat Astro aritu..scarf dia bukan je sesuai utk buat tudung..dari sehelai tudung blh di adjust jajdi cardigan, turban, tie etc..hehehe

Well tak sure kenapa ramai hencap sb dia kasi tips utk calon suami..dan tips tu overall semua org da tau..
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2017 01:42 PM From the mobile phone | Show all posts
hanna88 replied at 18-1-2017 08:17 PM
Suka tengok vivy,,comel je.,dia suka pakai warna off white kan,,nampak seswai sangat dgn dia

Yes. Ai is terinspirasi kaler pakaian dia untuk ai. Lawa sgt kaler off white dia pakai. Nampak bersih dan kemas.
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2017 02:00 PM | Show all posts
kdg2 teori bg sesetengah org hnya separuh jalan
kdg2 sdg elok berbahagia dugaan datang bagai ribut taufan
kita merancang Allah yg menentukan..
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2017 03:16 PM From the mobile phone | Show all posts
cicicumel replied at 19-1-2017 01:20 PM
Wow kaya dia.tp bella ammara tu pon kaya kan.skrg nk jual emas plak katanya.wpon jubah2 deols x la ...

Aku nyampah dgn BA punya bisness stylee..menipu je kerjanyaa.pernh skli sbelum dia clearkan unstagram dia time puasa tu ada wat contest.. pemenng dot rm100k.. nak.masuk kena wat itu ini. Tag itu ini. Share bagai..
Tiba2 ig di kosong. Pdm sume gamborr..
X ada pon dia declare saps oemenang rm100k.. bila dia uo gambar baru.. aku tanya dia kt ig saoe pemenang rm100k. Dia delete gambar tu terus.. aku ingt lg poster dia bella dgn duit berteraburr bagaii.. pastu pas aku pasan dia delete gmbr yg aku komen tanya tu.. aku tanya lg siapa oemenang 100k kt gmbr lain.. dia delete lg.. pasty esok tgk2 sume gmbar dia deletee... sennag hiduppp diaa menipuu org
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2017 04:32 PM | Show all posts
omg tadi lunch break p bangsar jap terserempak vivy and shuben... nak jerit ambik gmbr tp kereta dh sampai plk so diorg terus masuk dlm kereta... comel angat.. tp makeup nampak mcm heavy plk td.. mgkn ada photoshoot/interview kot
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2017 04:53 PM | Show all posts
tengok macam tips nak pilih suami je tu....ada betul tips yang vivy kasi tu..nak suami kena tengok macam mana hubungan bakal dengan family dia, itu orang tua2 cakap lah..
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2017 05:13 PM From the mobile phone | Show all posts
ejans replied at 19-1-2017 03:16 PM
Aku nyampah dgn BA punya bisness stylee..menipu je kerjanyaa.pernh skli sbelum dia clearkan unstag ...

Hahaha. Contest bulan puasa last year. Pose dgn shawl bbelle dia banyak2 pastu share utk dapatkan 100k. Ade la fews igers beria beli 10 kaler cmtu and post bersusun banyaknye. Sampai sudah takdak winner. Instagram kosong shutdown sale ade la. Nk bg focus 10 malam terakhir ramadhon katanya



I ade beli selai tak kemas langsung pakai sbb ikat tali kt belakang.
Anywayyy sume ini marketing uols. Including apa yg vivy wt skrg ni  
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2017 05:19 PM | Show all posts
setuju dgn vivy
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2017 05:25 PM | Show all posts
sedey la ko
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2017 05:28 PM From the mobile phone | Show all posts
fairy_fairy replied at 19-1-2017 12:09 PM
Really? I thought the husband yang masa tu masih lagi status boyfriend and student ada belikan dia ...

Yeke? Iols tengok tak tv tak silap ada interview. Tak taulaa betul ke tak kan?
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2017 05:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Walaupun akak x suka vivy
Tp akak admit jah apa yg dia cakap tu mmg betul
Lihat saja vivy dgn her MIL BIL SIL
sume baik2 saja sbb masing2 respek each others
Kalo acik2 kepam lak lihat aja di bod FD sana...sesama SIL MIL pun nak gaduh cari pasal..bahagiakah marriage kalo mcm tu???
Sbb tu vivy bahagia...sbb dia jaga hubungna dgn in laws
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2017 06:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Jajabeans replied at 18-1-2017 10:05 AM
nama sebenar vivy ni ape eh.

Vivy Sofinas Yusof
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2017 07:03 PM From the mobile phone | Show all posts
meteorspeed replied at 18-1-2017 03:55 PM
yg point nie iols setuju ngan ko.. alang alang setahun jagung kawin so jgn bagi tips sangat..iols  ...

Ehh knp ek dh beberapa kes iols tgk jd cmni   mmg laa kamcing tetibe anak dia nkbkhwin lain..terus suh menantu tu redhooo and fhm
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2017 07:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Ok what. Mana yg baik kita ambil. Mana yg tak sesuai kita tolak.
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2017 07:10 PM From the mobile phone | Show all posts
mokcikKSKB replied at 19-1-2017 08:13 AM
Sama je lahanat yg kaki minum ni x kira bangsa agama..semuanya sampah termasuklah betina kaki mi ...

Sila takzirah deyol. Sukor la aiol takda kawan kaki tonggang. Kawan punya laki ada la but laki sheol tak gemar menonggang bersama bini sebab bini aka kawan aiol ni wanita skema -mendoggy bini itu heol gemar la kot.    
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2017 07:24 PM From the mobile phone | Show all posts
chazey replied at 19-1-2017 07:10 PM
Sila takzirah deyol. Sukor la aiol takda kawan kaki tonggang. Kawan punya laki ada la but laki she ...

Hahaha..kawan skolah iols tu non muslim sis. Cumanya tabiat peminum tu mmg x bleh buang hatta dh jd mak org dan badan dh lari alignment
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2017 07:27 PM | Show all posts
Edited by LiveYourLife at 19-1-2017 07:34 PM
chinta89 replied at 19-1-2017 08:02 AM
acah2 bahagia.

ak jumpa ramai gak mcm ni, tayang gmbr sweet tahap nk kencing manis. tp hakikatn ...

aku pun pernah jumpa couple mcm ni. awal2 kenal kawan aku ni, sll bc socmed updates mcm pasangan yg bahagia bak merpati dua sejoli gitu hehe. bila dah rapat, sll jugak la ada dlm situasi depa laki bini gaduh depan kawan2. pastu kita tepaksa buat2 tak dgr. awkward sgt.
and a few kawan jugak yg hang out ngn depa sll hadap menda yg sama. maybe bg depa gaduh mcm tu dpn public normal kot.

lepas dari tu, i terus rasa apa yg org potray kat socmed ni tak tentu betul. propa je hehehe.
utk tak off topic. i suka tgk anak2 vivy. comel. suka bc pengalaman dia besalin. kelakar sgt.

Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2017 07:45 PM | Show all posts
Aku rasa okay aje kalau Vivy nak kasi some general tips tentang relationships. Kadang-kadang yang muda lebih berpengetahuan and updated dari yang tua

Kalau baya nenek-nenek nak kasi tips perkahwinan, dah outdated dah tips diorang.
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2017 08:01 PM | Show all posts
beatgirlX replied at 19-1-2017 04:18 AM
Since when Fadza dapat tittle Dato?hehe
ke iols terlepas cerita?
rasa diaorg blm lagi dpt tittle ...

Dah..

Fadza dpt through ayah dia yg scammer tu jugak..not just him rasanya, his other siblings semua dpt..from pahang juga x silap

Kisah vivy ni, semua manis2 kecuali terpalit sejarah scammer pak mentua dia..so jd x brp sedap di dgr..

Scam org2 kg, tipu hard earned money org2 kg katanya..


Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2017 08:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Incanto replied at 18-1-2017 07:31 PM
Aku rasa tips dia bagi ni lebih pada mcm mana nak pilih lelaki yg sesuai utk di jadikan suami. Betul ...

Setuju..tak salah sebab dia dah melalui fasa berkawan dan menilih bakal suami sampai berjaya kawin...bab kena madu bagai tu fasa perkahwinan dah...
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2017 08:40 PM | Show all posts
rayray28 replied at 19-1-2017 07:03 PM
Ehh knp ek dh beberapa kes iols tgk jd cmni   mmg laa kamcing tetibe anak dia nkbkhwin lain..ter ...

Main point nyer sbb anak dia..kiter nie menantu jer..sbb tue aku menyampah orh ckp mertua buat la mcm mak bapak sendiri..eh hello mertua tetap mertua..kalu anak dia buat onar tetap disokong
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.121862s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list