Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
11409
View
79
Reply

[Pemandangan & Senibina] TUSCANY ROAD TRIP. PEMANDANGAN INDAH.

[Copy link]

Author: transporter       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 27-3-2017 02:18 PM | Show all posts
Dua pemandangan dari belakang hotel kami. Jika bermalam di hotel ini, pilih bilik belakang.

DSC07324-min.JPG
Ladang olive. Pekan San Quirico d'Orcia nun di belakang sana.

DSC07329-min.JPG
Pekan San Quirico d'Orcia

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-3-2017 03:59 PM | Show all posts
Edited by transporter at 27-3-2017 04:22 PM

Sebelah petang, kami ronda2 kawasan perkampongan berhampiran hotel. Kami berpatah balik ke SR2 dan kemudian masuk ke SP137 (SP sinkatan 'Strada Provinciale' bermaksud jalan daerah) sehingga kami sampai di perkampungan Torrenieri 7.5 km dari San Quirico. Sepanjang laluan, kami di angerahkan dengan pemandangan country-side yang sungguh indah dan tenteram. Jika anda tidak bercadang untuk meneroka lebih jauh daripada San Quirico, laluan ini sahaja sudah memadai untuk jelajah Tuscany anda. Laluan SP ini tiada bertol. Dari Torrenieri, kami memandu melusuri SP14 pula yang menemukan kami kembali ke SR2 yang sebelum ini kami guna apabila datang dari Florence. Perjalanan balik ke San Quirico, kita akan sekali lagi melalui location pokok2 cypress kita lalu awal tadi.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-3-2017 03:59 PM | Show all posts
DSC07332-min.JPG
Kehijauan lereng bukit pada pertenggahan April. Lokasi: Laluan SP137.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-3-2017 04:00 PM | Show all posts
DSC07342-min.JPG
Wild flowers and farmhouse di background. Lokasi: Laluan SP137.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-3-2017 04:01 PM | Show all posts
DSC07344-min.JPG
Sejuk mata memandang kehijauan lokasi ini. Lokasi: Laluan SP137.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-3-2017 04:01 PM | Show all posts
DSC07350-min.JPG
Sebatang pokok tepi SP137 pun indah di pandang. Lokasi: Laluan SP137.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-3-2017 04:02 PM | Show all posts
DSC07351-min.JPG
Farmhouse di atas bukit. Lokasi: Laluan SP137.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-3-2017 04:04 PM | Show all posts
DSC07354-min.JPG
Satu lagi farmhouse majestically di atas bukit. Lokasi: Laluan SP137.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-3-2017 04:05 PM | Show all posts
DSC07356-min.JPG
Perkampongan di SP137.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-3-2017 04:05 PM | Show all posts
IMG_6900-min.JPG
Cerun bermandikan cahaya matahari petang. Lokasi:SP137.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-3-2017 04:09 PM | Show all posts
Peta laluan kami keliling perkampongan di San Quirico d'Orcia. Lokasi pokok2 Cypress telah ditandakan.
San-Quirico-Route-min.jpg

DSC07312-min.JPG
Itu dia pokok-pokok Cypress tu lagi. Lokasi: SP2.

DSC07323-min.JPG
Jambatan seperti yang dilihat dari lokasi pokok Cypress. Lokasi: SP2.

End Day-1.
/... bersambung

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2017 11:28 PM | Show all posts
transporter replied at 27-3-2017 02:01 PM
SR222 - regional road yang tidak lebar dan jarang ada bahu jalan.

agak sempit jugak jalan ni... tapi sebab ni kawasan countryside, tak berapa banyak kenderaan? lori / treler takda?  .. jalan tak berapa lebar ni, kalau bawak caravan, kena lebih berhati-hati la kan.

Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2017 11:30 PM | Show all posts
transporter replied at 27-3-2017 04:09 PM
Peta laluan kami keliling perkampongan di San Quirico d'Orcia. Lokasi pokok2 Cypress telah ditandaka ...

marvellousnya pemandangan ... guna kamera apa ni.  area sini ada castle tak?

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-3-2017 11:55 PM | Show all posts
bianglala replied at 27-3-2017 11:30 PM
marvellousnya pemandangan ...  guna kamera apa ni.  area sini ada castle tak?

Jalan agak sempit tapi tak pernah terserempak dengan caravan. Mungkin jarak di antara pekan di Tuscany tidak jauh dan terdapat banyak hotel di setiap pekan/bandar. Lori tak banyak dan yang besar seperti container jarang sekali.

Italy tidak banyak castle seperti Germany atau Britain. Lebih banyak bangunan bersejarah yang 'tiang patah, dinding roboh'. Camera yang di gunakan, RX100 MkII dengan polariser Marumi.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2017 07:52 PM | Show all posts
cantiknya TT. sepanjang perjalanan turun naik bukit je la kwsn ni. jrg org mesia buat roadtrip ke sini.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-3-2017 01:59 PM | Show all posts
Road trip hari ke-2 Tuscany,  kami melalui jalan SP146 untuk melawat beberapa bandar merangkumi Pienza, Montefollonico, Montepulciano, La Foce, Radiocofini dengan hotel 'Borgo Antico' di Monteroni d'Arabia sebagai perhentian terakhir.

Kami menuju timur ke bandar Pienza yang jarak hanya 10km dengan pemanduan 15 minit. Berada saja di SP146, keindahan Tuscany mula terungkap. Anda akan mula melihat desa Tuscany yang indah lagi menakjubkan dengan deretan pokok2 Cypress dari jalan utama masuk ke farmhouse & ladang mereka. SP146 ini terdapat beberapa bahu jalan untuk parking bagi mengambil gambar2 landskap yang mengkagumkan.

Day-2-Tuscan-roadtrip.jpg
Perjalanan road trip Tuscany hari ke-2.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-3-2017 02:00 PM | Show all posts
DSC07412-min.JPG
Menghala ke timur, terdapat beberapa bahu jalan di SP146 untuk parking berbanding SR222 atau SR2.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-3-2017 02:01 PM | Show all posts
DSC07419-min.JPG
Deretan pokok2 Cypress yang menghala masuk ke farmhouse atau high-end B & B serta ladang2. Lokasi: SP146.


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-3-2017 02:02 PM | Show all posts
DSC07428-min.JPG
Pertengahan April, pemandangan kehijauan sekeliling. Lokasi: SP146.


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-3-2017 02:03 PM | Show all posts
DSC07433-min.JPG
Ladang biri2 di bawah lembah. Lokasi: SP146.


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.082578s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list