JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
1234
Return to list New
8155
View
79
Reply

[Pemandangan & Senibina] TUSCANY ROAD TRIP. PEMANDANGAN INDAH.

[Copy link]

Author: transporter       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 29-3-2017 11:53 PM | Show all posts
Radiocofani adalah pekan terakhir kami melawat untuk hari ke-2. Dari sini, kami mula bertolak ke hotel kami 'Borgo Antico' di Monteroni d'Arbia. Hari ini kami mengembara sejauh 122km dan telah benar-benar kagum dengan pemandangan yang indah Tuscany menawarkan. Untuk menikmati ini semua, anda perlu memandu, bukan ambil tour yang kami yakin tak ade pun.

DSC07607-min.JPG
Hotel yang kami menginap. Lokasi: Monteroni d'Arbia.

DSC07605.JPG
Pemandangan hadapan hotel. Ladang anggur. Lokasi: Monteroni d'Arbia.

End Day-2.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-3-2017 09:46 AM | Show all posts
Road trip hari ke-3, kami menuju ke bandar Pisa. Perjalanan agak menghampakan kerana laluannya lebih pada tempat2 yang sudah di bangunkan & tapak2 perindustrian. Hanya 1-2 tempat aje pemandangan agak 'menarik', tapi tidak sehebat apa yang kami lihat sebelum ini.

DSC07623.jpg
Antara pemandangan yang 'menarik' menuju ke Pisa.

DSC07637.JPG
Ahh ... betul lah, belok kiri ke Pisa.

DSC07680.JPG
Tumpuan di Pisa ..... Leaning Tower of Pisa.

IMG_6299-min.JPG
Dari Piazzale Michelangelo memandang ke bandar Florence, ibu negeri Tuscany.

DSC06930-min.JPG
Ponte Vecchio di Florence.

DSC07928-min.JPG
McArthur Glen Barberino designer outlet 40km dari bandar Florence.

DSC06907-min.JPG
Apalah Italy tanpa Ferrari.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-3-2017 09:53 AM | Show all posts
Syukor alhamdulillah kami di beri peluang melawat Italy dan Tuscany khusus nya. Masih terfikir mengapa Italy, nagara pusat Roman Catholic, sungguh indah manakala Rasullullah di lahirkan di negara gersang di kelilingi padang pasir.

Setakad ini posting bagi Tuscany. Panjang2 lagi jadi blog post pulak.

Comments

terima kasih banyak transporter.  Post time 31-3-2017 11:56 AM
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2017 11:58 AM | Show all posts
Strada di Valoresi. tak rasa nak naik ke jalan berliku-liku tu sampai atas.

italy ni bangunan semua sewarna dan lebih kurang sama je kan. diaorang sedaya upaya nak kekalkan bangunan lama, senibina lama. pintu tingkap semua tu.

TT tak singgah Siena?

tertarik pulak saya dengan bandar Montefollonico tu.

ada rasa nak ulang lagi road trip di sini (musim yang berbeza), atau nak road trip area lain pulak di Italy?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-3-2017 12:49 PM | Show all posts
bianglala replied at 31-3-2017 11:58 AM
Strada di Valoresi. tak rasa nak naik ke jalan berliku-liku tu sampai atas.

italy ni bangunan sem ...

Strada di Valoresi dah masuk half-way, jalan berbatu & berpasir. Tak sesuai utk kereta normal rasanya. Risau, patah balik.

Siena dah masuk GPS tapi ada tanah runtuh, jln tutup. Bila minta alternative route, pusing2 kesitu juga beberapa kali. Siena adalah bandar besar, ada traffic lights, jln pun banyak kete, maybe besar mcm Florence kut. Dah fed-up, kami teruskankan ke pekan yg lain.

Italy memang negara yang best buat road trip. Scenery cantik2. Mungkin satu hari pegi balik cover south of Rome pula. Skang tengah gigih study Scotland & western England. Cadang road trip Sep/Oct ni, InshaAllah.



Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2017 01:04 PM | Show all posts
Wow... boleh masuk wish list....
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2017 10:07 AM | Show all posts
transporter replied at 31-3-2017 12:49 PM
Strada di Valoresi dah masuk half-way, jalan berbatu & berpasir. Tak sesuai utk kereta normal rasa ...
Italy memang negara yang best buat road trip. Scenery cantik2. Mungkin satu hari pegi balik cover south of Rome pula. Skang tengah gigih study Scotland & western England. Cadang road trip Sep/Oct ni, InshaAllah.
seronoknya nak roadtrip Scotland dan England.

Itali ni, bandar-bandar yang dikenali ramai... Florence, Venice, Pisa, Siena, Rome, Milan, Amalfi(?) yang tepi laut tu? mungkin ada bandar lain yang best juga kan.. cuma underrated.

Amalfi dah sampai?

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-4-2017 12:14 PM From the mobile phone | Show all posts
bianglala replied at 3-4-2017 10:07 AM
seronoknya nak roadtrip Scotland dan England.

Itali ni, bandar-bandar yang dikenali ramai... Fl ...

South of Rome ...... Almalfi, Positano, Capri, Bari, Naples,  Sicily. InshaAllah.
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2017 11:31 PM | Show all posts
Beautiful
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2017 11:32 PM | Show all posts
Wish to be here
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2017 08:13 PM From the mobile phone | Show all posts
rasa aman je kalau pegi tempat2 macam ni
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2017 02:32 PM | Show all posts
Cantik ya!
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2017 10:39 AM | Show all posts
cantik nyer
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2017 04:50 PM | Show all posts
transporter replied at 29-3-2017 02:15 PM
Montepulciano adalah sebuah bandar juga di atas bukit 9km dari Montefollonico. Seperti tempat2 lain, ...

teringin nk pegi sini
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2017 08:45 PM | Show all posts
cantiknya
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2018 01:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Cantiknya pemandangan...
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2019 01:38 PM | Show all posts
cantiknya... kami pergi dulu x habis explore. rindu nak jalan2 di italy lagi...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-1-2019 01:52 PM | Show all posts
mek.na replied at 23-1-2019 01:38 PM
cantiknya... kami pergi dulu x habis explore. rindu nak jalan2 di italy lagi...

Kan. Ni baru kami cover north & central baru. Central Italy hingga ke Sicily lum lg. Klau dah sampai Sicily, dah dekat dgn Malta & Tunisia lak
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2019 07:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Bi la la nk sampai sini...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.131407s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list