Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
70748
View
2476
Reply

Borak2 forumers Gosip Personaliti Media No.6

   Close [Copy link]

Author: friedfishsoup       Show all posts   Read mode

Post time 10-1-2019 02:37 AM From the mobile phone | Show all posts
nut.legacy replied at 7-1-2019 08:42 AM
ooo dah nk start keje la ni ye?? ni no 1 ke? i x ingt la

I tak kerja u. Penganggur sepenuh masa jaga anak. Ni no 3
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 02:38 AM From the mobile phone | Show all posts
aina_shaira replied at 8-1-2019 02:28 PM
so fast...selalu baca ur post...maternity leave berapa lama?

I housewife takde martenity leave. Pantang pun kerja jaga anak-anak hihihi
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 09:01 AM | Show all posts
cikyahvogue replied at 9-1-2019 06:37 PM
I tak kerja u. Penganggur sepenuh masa jaga anak. Ni no 3

geng la kita... no 3.... xpe la u, jaga anak pn bagus ... bole pantau mcm2.. working mom like me sometimes rasa weekdays ni masa cepat berlalu.. always rushing for everything... not that am complaining, blessing in disguise la. need to remind myself to not whine/complaining all the time... rasa syukur selalu
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 11:56 PM From the mobile phone | Show all posts
nut.legacy replied at 10-1-2019 09:01 AM
geng la kita... no 3.... xpe la u, jaga anak pn bagus ... bole pantau mcm2.. working mom like me s ...

I pun bersyukur boleh tgk anak2 membesar depan mata, tapi i rindu nak kerja. Pegang duit sendiri hihi
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 12:30 PM From the mobile phone | Show all posts
cikyahvogue replied at 10-1-2019 11:56 PM
I pun bersyukur boleh tgk anak2 membesar depan mata, tapi i rindu nak kerja. Pegang duit sendiri h ...

Me too...lamanya x lepak sini..

Anak ai darjah 1 tahun ni..agak bz layan dia....ni baru enroll kelas taekwando..beria dia nak join....semalam tgk her 1st taekwando class, dia enjoy sangat...ni tgh mencari2 kelas kafa/fardhu ain...

Jadi sahm ni penat..sapa kata sahm ni goyang kaki mmg dasar sgt..
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 12:13 AM From the mobile phone | Show all posts
melatibiru replied at 13-1-2019 12:30 PM
Me too...lamanya x lepak sini..

Anak ai darjah 1 tahun ni..agak bz layan dia....ni baru enroll  ...

I suppose masukkan anak i tadika sebab dia punya speech therapist suggest dia berkawan dengan ramai orang. Tapi tak sanggup sebab dia belum diapers free, and dia belum pandai bagitahu yang dia dah poo. Dia bagitahu lepas dia membuang. Takut cikgu dia tak tahan nak jaga dia je.
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 08:21 AM From the mobile phone | Show all posts
cikyahvogue replied at 14-1-2019 12:13 AM
I suppose masukkan anak i tadika sebab dia punya speech therapist suggest dia berkawan dengan rama ...

berapa umur anak u? Maybe u bole bawa your child to playground for a start..
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 09:22 AM | Show all posts
cikyahvogue replied at 10-1-2019 03:56 PM
I pun bersyukur boleh tgk anak2 membesar depan mata, tapi i rindu nak kerja. Pegang duit sendiri h ...

ye you... bila kita keje tu sekurang2nya rasa gak bebas sbb ada earning sendiri. tapi at least u jaga baby sendiri xde la risau safetydia kn?? these days byk sgt kes dera etc minta dijauhkan
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 09:29 AM | Show all posts
melatibiru replied at 13-1-2019 04:30 AM
Me too...lamanya x lepak sini..

Anak ai darjah 1 tahun ni..agak bz layan dia....ni baru enroll  ...

sahm expectation lg tinggi sbb kita kene buat seme.. kalo keje mcm i drop2 je and yg lain transit settle kan... anak i sekolah agama and keb do mmg double belanja dari segi uniforms dan sebagainya cuma bagus sbb bab agama ni insya allah i x yah risau sgt... as a working mom byk benda i x bole nk tgk..

anak u ok x mel masuk sekolah hari tu? bdk2 skang mostly excited nk g sekolah kan?
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 03:03 PM From the mobile phone | Show all posts
nut.legacy replied at 14-1-2019 09:29 AM
sahm expectation lg tinggi sbb kita kene buat seme.. kalo keje mcm i drop2 je and yg lain transit  ...

Anak ai ok..takde drama airmata...cumanya dia jenis penggeli masuk tandas sekolah lol...sampai je rumah, ai suruh dia pegi toilet..ada jugak pesan, kalau x tahan sangat nak buang air kecik/besar, pegi je toilet sekolah and tutup je mata jgn tengok haha...tetap tak nak adoiii...hari2 bawak bekal..ni baru join kelab taekwando, so far dia ok..ai tak sempat nak daftar sek agama...ni menggagau cari kelas kafa/fardhu ain...mengaji x problem sebab dah start dari tahun lepas...eh banyak jugak belanja bila anak masuk sekolah rendah...
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 03:42 PM | Show all posts
melatibiru replied at 14-1-2019 07:03 AM
Anak ai ok..takde drama airmata...cumanya dia jenis penggeli masuk tandas sekolah lol...sampai je  ...

mcm anak i plak baru dua hari g sekolah dah kene infection kencing sbb dh biasa kat umah and tadika dulu ada air nk siram.. sekolah ni mcm susah kot .. haih tu i pesan basuh mcmana ...
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 07:28 PM From the mobile phone | Show all posts
nut.legacy replied at 14-1-2019 03:42 PM
mcm anak i plak baru dua hari g sekolah dah kene infection kencing sbb dh biasa kat umah and tadik ...

Tu yg I risau...anak ai sanggup minum air sikit je kat sekolah...bab toilet memang susah sket...yg lain2 ok xde problem...so far she is happy..ai Mohon DLP..hujung bulan ni dpt jawapan..
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 08:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Seronoknya sembang mak mak sini.. Heheh
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 08:56 AM | Show all posts
melatibiru replied at 14-1-2019 11:28 AM
Tu yg I risau...anak ai sanggup minum air sikit je kat sekolah...bab toilet memang susah sket...yg ...

bawa tak bekal air??? i menyampah mcm kantin ni kengkadang ntah pape... masa husband i teman anak i p beli makanan meehoon sup dia rm1 tiber the next day my mom teman anak i mee hoon dia rm1.50.. aikk cmne bole tukar2 cmtu?

i hope org kantin ni jgn la amik kesempatan kt bdk2 kwecik ni. biasa la baru belajar bila byr bg la baki... kesian bdk2 tu
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 08:56 AM | Show all posts
hidet replied at 15-1-2019 12:41 AM
Seronoknya sembang mak mak sini.. Heheh

hahaha meh2 la sini bole OT smpi ke laut biru gituuu...
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 09:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by melatibiru at 15-1-2019 09:12 AM
nut.legacy replied at 15-1-2019 08:56 AM
bawa tak bekal air??? i menyampah mcm kantin ni kengkadang ntah pape... masa husband i teman anak  ...


Bawak, tapi sebab dia fobia toilet sekolah, dia x minum air masak sgt lol...hari2 ai pujuk dia jangan tahan kencing..nanti sakit naya jek...the problem is, toilet problem paip, dorang tadah air dalam tong besar..so budak2 kene cedok air dari tong tu..tau je la budak2 darjah 1 camner kan ..

Ai join group fb sekolah, parents mmg x puas hati n komplen bab kantin n makanan - kotor, basi, x masak etc...ai dunno la either pihak sekolah ni aware atau buat dek...bulan isu baru, dah lama...tgk lah meeting pibg soon, ada tak yg bersuara...kalau xde, ai ler yg bersuara..

Uik boleh pulak macam tu...kene komplen tu...kesian budak2...ai belum benarkan anak ai membeli di kantin sebab isu ai sebut di atas..duit belanja pun bagi rm2 in case dia teringin nak beli air kotak kat vending machine..
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 09:14 AM | Show all posts
boleh bukak thread baru ya
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.078900s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list