JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
52656
View
2476
Reply

Borak2 forumers Gosip Personaliti Media No.6

   Close [Copy link]

Author: friedfishsoup    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 15-9-2017 11:46 AM | Show all posts
wanta replied at 15-9-2017 03:40 AM
yup...tp mmg seriouly i rs ada perbuatan khianat...sbb api marak dgn sangat2 cepat wpun bomba smpi ...

mula i masih nk pikir lintas pintas, tp skang dh sah ada kesan perbuatan khianat ni. i doakan org tu ditangkap dan dpt hukuman setimpal. sedih tgk mayat2 mangsa terbakar. ada yg duduk, ada yg berpeluk sesama sendiri. ya allah sedih sgt.
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2017 12:16 PM | Show all posts
wanta replied at 15-9-2017 11:34 AM
ada org forward dlm whatsapp...seriously sedih dan xsgup nk tgk smpi abis sbb mmg rentung semua ma ...

Allah.. I ingatkan diorang cakap gambar viral tu gambar muka mangsa ke apa, rupanya gambar mayat rentung ke?
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2017 12:28 PM From the mobile phone | Show all posts
nut.legacy replied at 14-9-2017 09:51 AM
anak2 duk taska suh dr umur 3 tahun dh slowly ajar tp kat rumah kene consistent. i rasa untung ant ...

untung taska nak ajar u, i dulu taska lama cikgu tlg ajar lepas tu terpaksa tukar sebab taska tetiba tutup, takde bekal diapers alih2 dorang mintak ckp susah nak ajar, padahal dah takyah pakai dah time tu
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2017 12:39 PM From the mobile phone | Show all posts
wanta replied at 15-9-2017 11:34 AM
ada org forward dlm whatsapp...seriously sedih dan xsgup nk tgk smpi abis sbb mmg rentung semua ma ...

ermmm...video yg ai tgk tu...ermmm....ai terbayang detik2 budak2 tu menangis2 mintak tolong....
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2017 03:24 PM | Show all posts
whiteorchids replied at 15-9-2017 12:16 PM
Allah.. I ingatkan diorang cakap gambar viral tu gambar muka mangsa ke apa, rupanya gambar mayat r ...

yup gmbr mayat tu rentung...huhuhu..ada yg duduk...ada yg terbaring hempap mangsa2 lain...seriously buat i down sgt smlm...
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2017 03:25 PM | Show all posts
melatibiru replied at 15-9-2017 12:39 PM
ermmm...video yg ai tgk tu...ermmm....ai terbayang detik2 budak2 tu menangis2 mintak tolong....

video tu ai bukak sekejap je sbb xsanggup nk bygkan...
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2017 04:17 PM | Show all posts
hotmak replied at 15-9-2017 04:28 AM
untung taska nak ajar u, i dulu taska lama cikgu tlg ajar lepas tu terpaksa tukar sebab taska teti ...

alhamdullilah, taska ni i ok. berdaftar pastu ada rules and regulation yg parent kene patuh. contoh bdk 3 tahun ke atas sebelum hantar diorang pagi kene mandikan dulu. pastu kalo bole jgn hantar after 8.30 sbb nnt program taska tu lari sbb nk mkn la apa la.

i paham mmg stress bila taska x assist kita toilet train especially utk kita yg bekerja. dah balik umah mmg rasa nak golek je atas katil
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2017 04:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by estrellas at 15-9-2017 04:23 PM
firedragon replied at 14-9-2017 11:49 PM
Siapa biasa shopping thru Amazon uk/us ye? I dah berkenan brg tp Amazon uk tadak direct delivery ke  ...


Tunggu black friday kat us la you. Lepas thanksgiving. thanksgiving 23/11
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2017 04:38 PM From the mobile phone | Show all posts
estrellas replied at 15-9-2017 04:21 PM
Tunggu black friday kat us la you. Lepas thanksgiving. thanksgiving 23/11

Ouh.. Lama lg ni, end nov birthday i pulak. Yg end oct utk org lain punya. U biasa ea shopping thru Amazon? I curious psl currency exchange dgn fees tu. Kalau seller tak prime account pnh beli x?
If nak sgt i kena beli thru amazon us psl ada delivery ke malaysia
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2017 05:06 PM | Show all posts
melatibiru replied at 15-9-2017 04:39 AM
ermmm...video yg ai tgk tu...ermmm....ai terbayang detik2 budak2 tu menangis2 mintak tolong....

sedihkan mel. kemurungan tgk, nasib i x dgr suara2 tu mau depressed semlm.


Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2017 05:08 PM | Show all posts
firedragon replied at 15-9-2017 08:38 AM
Ouh.. Lama lg ni, end nov birthday i pulak. Yg end oct utk org lain punya. U biasa ea shopping thr ...

kalo u bole tunggu, better la sbb jimat byk
mcm i aritu x sabar nk beli periuk sekali sehari dua lepas tu prime sale amazon murah 50-60 ringgit.
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2017 05:23 PM From the mobile phone | Show all posts
nut.legacy replied at 15-9-2017 05:08 PM
kalo u bole tunggu, better la sbb jimat byk
mcm i aritu x sabar nk beli periuk sekali sehari dua  ...

U beli sendiri ke thru amazon tu? I mmg x pnh beli guna website oversea ni. I dok banding price dgn PS, mmg murah byk beli sendiri. Tp tu la, tatau mhl ke murah service fees credit card.
Yg uk ni xde delivery ke malaysia la...sape dulu ada bg tips virtual address tu. I tak alert sgt psl tak rasa nk shopping kt amazon
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2017 06:47 PM From the mobile phone | Show all posts
firedragon replied at 15-9-2017 04:38 PM
Ouh.. Lama lg ni, end nov birthday i pulak. Yg end oct utk org lain punya. U biasa ea shopping thr ...

I biasa beli direct dari amazon jek. Yg prime seller tak penah lagi. I tak ingat ade fee ke ape. I rasa tak ade fee. Cuma harga depends on exchange rate. Kate sekarang 1 usd = rm 5. So you just times price in usd to our exhcange rate.so roughly that is the pricr. Urm, mind you kalo you beli brg > rm500, probably kene tax. So you kene manage the tax bile sampai. I advise you gune personal shopper la. Let them manage everything.
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2017 07:32 PM From the mobile phone | Show all posts
estrellas replied at 15-9-2017 06:47 PM
I biasa beli direct dari amazon jek. Yg prime seller tak penah lagi. I tak ingat ade fee ke ape. I ...

I pun ada nak beli brg kat amazon.
Tapi i takde cc macam mana?
Boleh guna debit or paypal tak?
Atau lebih selamat pakai cc jugak.
Shipping takes time tak?
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2017 07:50 PM From the mobile phone | Show all posts
estrellas replied at 15-9-2017 06:47 PM
I biasa beli direct dari amazon jek. Yg prime seller tak penah lagi. I tak ingat ade fee ke ape. I ...

Ooo sbb yg seller us bukan prime, uk je i dpt prime seller. Dok compare dedua, uk lg murah. Tp tu la xde delivery malaysia. Isk, harga us mmg cecah rm500+ yg uk i boleh dpt dlm rm400+ camtu. PS letak harga rm750-800. Byk sgt beza tu.. Uhuhuu
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2017 07:53 PM From the mobile phone | Show all posts
firedragon replied at 15-9-2017 09:23 AM
U beli sendiri ke thru amazon tu? I mmg x pnh beli guna website oversea ni. I dok banding price dg ...

Tak lah i order thru ps sbb mahal postage dia. Tp i beli dua hari sebelum prime tu so kerugian gak la
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2017 07:55 PM From the mobile phone | Show all posts
nut.legacy replied at 15-9-2017 05:06 PM
sedihkan mel. kemurungan tgk, nasib i x dgr suara2 tu mau depressed semlm.

I dok mengelak ckp psl kes ni. Sedih sgt la.. Kazen my besfren one of yg meninggal, age 12, the only son. Kwn i ada kat Raudhatul sakinah skg :-(
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2017 07:58 PM From the mobile phone | Show all posts
firedragon replied at 15-9-2017 11:55 AM
I dok mengelak ckp psl kes ni. Sedih sgt la.. Kazen my besfren one of yg meninggal, age 12, the on ...

Allahuakbar. Sorry to hear that. Tu la kenangkan masing2 muda2 lg, ya allah sebak td tgk kt kedai mkn pengkebumian 12 pelajar. Nasib leh cover sbb kalo kt umah mmg bergenang air mata.
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2017 08:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Apa kes ni eh? Mohon pencerahan.
IMG_4105.PNG
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2017 09:52 PM From the mobile phone | Show all posts
nut.legacy replied at 15-9-2017 05:06 PM
sedihkan mel. kemurungan tgk, nasib i x dgr suara2 tu mau depressed semlm.

kita yg kene melecur sikit pun terasa sakit, inikan pula terbakar hidup2 stress n sedih sgt..allahurabbi..
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2017 10:30 PM From the mobile phone | Show all posts
firedragon replied at 15-9-2017 07:55 PM
I dok mengelak ckp psl kes ni. Sedih sgt la.. Kazen my besfren one of yg meninggal, age 12, the on ...

sama tapi merata org upload share pasal ni, hati tak kuat, 3 beradik tu anak sedara mas anizan kan, kesian sangat
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2017 10:31 PM From the mobile phone | Show all posts
nut.legacy replied at 15-9-2017 08:00 PM
Apa kes ni eh? Mohon pencerahan.

kat fb ada page viralkan gambar enah dgn jilly, pastu katanya jilly masuk marah2, siap mak enah pun ada komen
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2017 11:19 PM From the mobile phone | Show all posts
hotmak replied at 15-9-2017 02:31 PM
kat fb ada page viralkan gambar enah dgn jilly, pastu katanya jilly masuk marah2, siap mak enah pu ...

Aikk mak enah kata apa? Tp kaj bab pic dorang tu diorang yg share lovey dovey caption and instastory kengkadang pn ada adegan kiss2 pipi. Patut la ig dorang dh private

Nk tau mak enah kata apa?
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2017 11:22 PM From the mobile phone | Show all posts
melatibiru replied at 15-9-2017 01:52 PM
kita yg kene melecur sikit pun terasa sakit, inikan pula terbakar hidup2  stress n sedih sgt..al ...

Kan? At first i was hoping diaorang meninggal suffocate asap tu so xde la kena bakar hidup2 tp bila dpt tau the fire marak dgn cepat alahai sebak dada pikirkan. Kecik2 bdk2 .
Apa lah dosa bdk2 tu smpi org sanggup buat khianat
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2017 06:51 AM From the mobile phone | Show all posts
nut.legacy replied at 15-9-2017 11:19 PM
Aikk mak enah kata apa? Tp kaj bab pic dorang tu diorang yg share lovey dovey caption and instasto ...

sori mak jilly bukan enah, tapi serius kesian lah, sebab sampai mak masuk komen & komen kurang ajar dorang tu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.121698s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list