JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
52657
View
2476
Reply

Borak2 forumers Gosip Personaliti Media No.6

   Close [Copy link]

Author: friedfishsoup       Show all posts   Read mode

Post time 20-9-2017 12:55 PM From the mobile phone | Show all posts
nut.legacy replied at 20-9-2017 10:28 AM
HAHA sama la i cmtu gak, membeli online

aritu obses gak membeli kt shopee baju2 now dah give up ...

Chanel ape nama dia u?
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2017 01:01 PM From the mobile phone | Show all posts
daisies85 replied at 19-9-2017 04:09 PM
tak tahuuuu nape gatal ... dua dah sikat kutu ku beli, tp takde kutu pun ... kelemumur kot {:mlcry ...

I lama dulu ada masalah gatal kulit kepala jgk tp bkn kutu or dandruff. Just gatal je. I tukar pakai shampoo yg organic takde paraben, sulfates etc. Seminggu 2x sapu kulit kepala dgn jus limau nipis, urut2 bagi rata, biar 20 minit and bilas. Rambut pun jd lembut and wangi. Shampoo yg i pernah pakai Organix biotin & collagen, Petal Fresh, Hask Argan oil, to name a few.
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2017 01:29 PM From the mobile phone | Show all posts
nampak kat fb ada budak guna pencuci muka cethapil jadi berjerawat teruk muka, mcm susah je nak percaya sebab cethapil, mcm kesan pakai produk timbang kati
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2017 02:15 PM | Show all posts

chanel Gabrielle
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2017 02:34 PM From the mobile phone | Show all posts
nut.legacy replied at 20-9-2017 02:15 PM
chanel Gabrielle

Thanks uols. Nnt nak pegi check
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2017 02:34 PM | Show all posts
moonbug replied at 20-9-2017 06:34 AM
Thanks uols. Nnt nak pegi check

cek la chuols, mana tau berkenan bole beli.. x seme chanel fragrance i leh masuk. yg chance color hijau tu pn i suka.
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2017 02:37 PM From the mobile phone | Show all posts
nut.legacy replied at 20-9-2017 02:34 PM
cek la chuols, mana tau berkenan bole beli.. x seme chanel fragrance i leh masuk. yg chance color  ...

Tu lah. I dari zaman study dulu bercita2 nak pakai Chanel No 5 konon ultimate perfume for the ladies katanya. Dahlah mahal kan. Sekali tak serasi bau dia dgn i, hancur impian nak acah2 Nicole Kidman
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2017 02:41 PM | Show all posts
moonbug replied at 20-9-2017 06:37 AM
Tu lah. I dari zaman study dulu bercita2 nak pakai Chanel No 5 konon ultimate perfume for the ladi ...

ha ah i pun cm teringin nk pakai coco chanel ke or no 5 tu tp bau dia too strong for my liking. x merasa la nk membeli. now ada floral yg lembut skit bau dia even EDP tu yg teringin nk beli.
tp budget perfume x lepas, dah beli eyeshadow palette .
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2017 11:40 AM | Show all posts
uols, ai nak tanya....kat mana or bole rekemen ps yg bole carikan beg brand vlieger & vandam?? ai is sukaaaaaa sgt beg ni, yg ada pistol..


VliegerVandam.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2017 11:46 AM | Show all posts
moonbug replied at 20-9-2017 01:01 PM
I lama dulu ada masalah gatal kulit kepala jgk tp bkn kutu or dandruff. Just gatal je. I tukar pak ...

thank you darling ... nak cuba la nnt
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2017 11:58 AM | Show all posts
hotmak replied at 20-9-2017 01:29 PM
nampak kat fb ada budak guna pencuci muka cethapil jadi berjerawat teruk muka, mcm susah je nak perc ...

aku pakai cetaphil yg oily skin cleanser & moisturizing lotion dia msa jerawat naik.
mmg ok tp takes time la. berbulan.
b4 cetaphil try local product; jannalawwa, sabun beras siam tp buat muka aku super kering, kaler muka jd pelik n naik jrawat miang2 gatai muka la.
last2 return to drugstore punya product sbb nak baik punya pasai.
now muka dh ok, pakai himalaya neem wash tu (tetiba aku jd pro antiparaben; smua cr free paraben)
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2017 12:17 PM | Show all posts
Duta lover replied at 13-9-2017 11:44 AM
Korang toilet train anak umu bapa

4 thn
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2017 12:24 PM | Show all posts
nut.legacy replied at 20-9-2017 02:41 PM
ha ah i pun cm teringin nk pakai coco chanel ke or no 5 tu tp bau dia too strong for my liking. x  ...

nak suggest blh? olympea paco raban pun wangi.

Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2017 01:04 PM | Show all posts
melatibiru replied at 21-9-2017 11:40 AM
uols, ai nak tanya....kat mana or bole rekemen ps yg bole carikan beg brand vlieger & vandam?? ai is ...

iols tak familiar sgt brand ni uols .. lawa gak ek i ada follow ps yg kita buleh request carikan beg but mostly i tengok dia carikan LV, dior, mek chanel bagai ... tp cuba la request kot sheols buleh - IG dia gekiyasuu
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2017 01:05 PM | Show all posts
daisies85 replied at 19-9-2017 11:52 AM
sogo dah high class sekarang ... berubah abehh kannn

dah siap ke renovate dpn tu?
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2017 01:39 PM From the mobile phone | Show all posts
nut.legacy replied at 20-9-2017 02:41 PM
ha ah i pun cm teringin nk pakai coco chanel ke or no 5 tu tp bau dia too strong for my liking. x  ...

Coco chanel tu mademoiselle ke? I pun teringin sbb org dok review must have perfume katanya. Tak pnh bau sendiri, lama i x merayap sephora.
Fave perfume i Victor & Rolf flowerbomb, tgh tunggu delivery. 1st beli dulu dr ig @pherfumes mmg confirm ori.

Pehtu before raya puasa aritu i beli dr ig lain, issey miyake floral. Tp i x pernah pakai so tatau bau dia ni btol ori ke tak. Then ada pula dia kata flowerbomb nk masuk after raya haji, i booked sesiap. So nanti sampai i boleh bezakan ori ke fake. Psl ig ni murah sgt dia jual. If ori Alhamdulillah lah, if fake mmg idokler beli lg dr dia.
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2017 02:30 PM | Show all posts
cikputih15 replied at 21-9-2017 04:24 AM
nak suggest blh? olympea paco raban pun wangi.

bole2. olympea tu fruitty scent ke apa?

td g sale kt valiram, byk perfume tp malas nk membli sbb yg sedap rm200+ tibe sayang duit plak. end up borong lilin bbw
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2017 02:40 PM | Show all posts
firedragon replied at 21-9-2017 05:39 AM
Coco chanel tu mademoiselle ke? I pun teringin sbb org dok review must have perfume katanya. Tak p ...

mademoiselle ke chanel no 5 ke seme x kene dgn i sbb ada strong scents for my liking.

i ni pelik, sejak peknan first child i mmg x bole hidu bau DNKY Be Delicious. anti betul tau! before that suka gile.
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2017 04:01 PM From the mobile phone | Show all posts
daisies85 replied at 21-9-2017 01:04 PM
iols tak familiar sgt brand ni uols .. lawa gak ek  i ada follow ps yg kita buleh request c ...

from amsterdam ...ai  start tau brand ni bila rihanna pakai....OK thanks uols, ai nak riki harga dgn sheols soon...
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2017 04:33 PM | Show all posts

ni yg model dia guna muka pelakon twillight tu kan..alaa sogo lama kot tak pergi.
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2017 04:43 PM | Show all posts
ubat_batok replied at 21-9-2017 08:33 AM
ni yg model dia guna muka pelakon twillight tu kan..alaa sogo lama kot tak pergi.

tak perasan plak dia guna kristen stewart hehe. xpe u g la time u cuti on weekdays x sesak dgn org sgt
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2017 04:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Nk puah prasaan jap.adoiii baru je bergaduh wasap ngan cikgu skolah anak aku. Alkisahnya dah dua taun anak aku x dpt tshirt sukan skolah dia.so aku komplenlah kat grup parents.rupanya tshirt tu handle under tchr incharge rumah sukan dia.pastu tchr tu wasap aku kata dia dah follow up bkali2 ngan supllier tu tp xde respon.boleh plak selamba kodok dia soh aku call sendiri supllier brunei tu.aku ape lagi hangen lah sbb rude sgt eyh soh aku call plak.aku kata lah skolah patut ada contingency plan kalau baju tu x dapat.ini tidak senyap je..taun ninpon anak aku still x dpt baju.pastu boleh plak cikgu tu kata be patient siap tanda seruan lagikk..geramnya rasa nk sekeh kepala cikgu tu.dah x dpt baju gantilah duit aku balik...nk sabar ape lagi dah dua taun kot anak aku tunggu baju dia x dpt2!gerammmnyaaaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2017 05:05 PM From the mobile phone | Show all posts
nut.legacy replied at 21-9-2017 02:40 PM
mademoiselle ke chanel no 5 ke seme x kene dgn i sbb ada strong scents for my liking.

i ni pel ...

Ooo.. I mmg x pnh try bau chanel. I jenis suka bau bunga, yg manis2 buah tu i x minat. Tadakla try yg range mahal2 pun, tahap marhaen je. Mcm annick i pnh bau, tp x masuk jiwa. Paling mhl i rasa pnh bau bond, x igt la yg jenis mana. Sedapppp je bau. Tp rege boleh byr instalment kereta. Ahahaa
Kdg ada bau yg i suka, tp spray ke diri sendiri x sedap. Ada bau yg ngam dgn kita tp i x berapa kenan. My fren dia mmg kaki perfume, jns mcm2 dia pakai termasuk perfume arab. Ada 1 kedai kat klcc sblh maybank tu, ada juga oud yg bau sedap
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2017 05:15 PM | Show all posts
firedragon replied at 21-9-2017 09:05 AM
Ooo.. I mmg x pnh try bau chanel. I jenis suka bau bunga, yg manis2 buah tu i x minat. Tadakla try ...

kedai OUD tu? ha ah dulu i pun pernah beli attar kt situ mmg sedap2 bau dia. dulu dia kat atas next to watson ke mana ntah now dah pindah kt bawah tu. chanel chance ok you bau dia. xde la strong sgt.

setuju bond tu mmg leh buat installment keter so i lupakan hasrat iols. cukup la sekadar bau and enjoy nikmatnya. haha! annick i ada petit cherie je. last bottle dah now, pasni xde nk membeli lg sbb harga skang mengarut.

kt valiram tu byk perfume ada cuma sbb ramai org malas i nk berasak,. beli lilin BBW aje kesudahannya.
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2017 07:39 PM From the mobile phone | Show all posts
nut.legacy replied at 21-9-2017 05:15 PM
kedai OUD tu? ha ah dulu i pun pernah beli attar kt situ mmg sedap2 bau dia. dulu dia kat atas nex ...

Ye kot nama kedai tu. Ada yg kt mall2 pun ye, booth tgh2 gitu. Kt alamanda dgn wangsa walk ada booth camtu.

Haa valiram warehouse sales kn, i tguk ig my weekly update. Takat tenguk je la, ujung2 bulan haa.. Ahahaa!

U pakai the ordinary kan? I nampak ada 2 ig jual this brand dah. Yg ni pharmacist @dibsy.official sorg lg PS uk i tatau dia keje apa @theuktopstyler_2.0
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.107992s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list