Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
70743
View
2476
Reply

Borak2 forumers Gosip Personaliti Media No.6

   Close [Copy link]

Author: friedfishsoup    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 22-9-2017 04:55 PM From the mobile phone | Show all posts
moonbug replied at 22-9-2017 04:18 PM
Yg Hask tu Guardian ada jual. Petal Fresh kat Aeon Wellness. Organix tu sekarang dah susah sgt n ...

Thank you. Nanti I cari
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2017 05:41 PM From the mobile phone | Show all posts
faraway1 replied at 22-9-2017 11:19 AM
me salah sorang mangsanya..
banyak naik jerawat, dari halus muka masa pakai clinique ..
rasanya  ...

ok yg ni i percaya hehe, sebab yg kat fb tu i macam was2, taulah skrg mcm2 produk nak kasi putih suci murni padahal ada merkuri, dia guna sampai 3 botol tu wlupun muka dia bengkak teruk, mcm naik bisul
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2017 05:42 PM From the mobile phone | Show all posts
mokcikKSKB replied at 21-9-2017 04:45 PM
Nk puah prasaan jap.adoiii baru je bergaduh wasap ngan cikgu skolah anak aku. Alkisahnya dah dua tau ...

maknanya semua yg sama rumah sukan tak dpt lah baju kan, ni pun dah hujung tahun dah, cikgu lah patut follow up, asal kita pulak
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2017 05:43 PM From the mobile phone | Show all posts
pinkypetal replied at 22-9-2017 12:32 PM
Ada sesiapa kat sini pernah try jamu tun teja? Bagi review sikit boleh?

tak pernah i guna nr, rasa benang dulu2 ada yg review, mahal jgk kan tak silap i
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2017 06:18 PM | Show all posts
mokcikKSKB replied at 21-9-2017 04:45 PM
Nk puah prasaan jap.adoiii baru je bergaduh wasap ngan cikgu skolah anak aku. Alkisahnya dah dua tau ...

eh eh boleh pulak dia sound balik parent.

tu dah salah etika kot.

TBH, susah nak jumpa cikgu yg elok sekarang. Mostly teachers skrg ajar sbb nak kerja je, the passion to teach is not there.

Muka cikgu2 ni time sukan atau festival semua mmg muka kena paksa masuk..tak fun langsung..
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2017 07:12 PM From the mobile phone | Show all posts
fairy_fairy replied at 22-9-2017 04:55 PM
Thank you. Nanti I cari

Kalau u nak try yg Petal Fresh tu, I would suggest yg scalp treatment (Tea Tree rasanya) tu
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2017 07:14 PM From the mobile phone | Show all posts
nut.legacy replied at 21-9-2017 02:40 PM
mademoiselle ke chanel no 5 ke seme x kene dgn i sbb ada strong scents for my liking.

i ni pel ...

DKNY Be Delicious green apple sgt sentimental for me haha. Bertahun2 I pakai masa fresh grad dulu tp sekarang dah rasa mcm tak serasi sgt pulak. Hormone change ke ape sejak makin berusia?
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2017 08:42 PM | Show all posts
hotmak replied at 22-9-2017 05:42 PM
maknanya semua yg sama rumah sukan tak dpt lah baju kan, ni pun dah hujung tahun dah, cikgu lah pa ...

anak aku n beberapa budak lain x dpt sbb salah size.tchr tu boleh pulak dah bayar tanpa double check size.nyampah betul.last2 husband aku ss wasap tchr rude tu forward ke guru besar. annoying betulll...geram je
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2017 09:00 PM From the mobile phone | Show all posts
moonbug replied at 22-9-2017 11:14 AM
DKNY Be Delicious green apple sgt sentimental for me haha. Bertahun2 I pakai masa fresh grad dulu  ...

Tu la x tau. Tp i sejak anak pertama mmg x bole bau smpi skang. Akan rasa pening cmtu.
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2017 02:01 PM | Show all posts
hotmak replied at 22-9-2017 09:43 AM
tak pernah  i guna nr, rasa benang dulu2 ada yg review, mahal jgk kan tak silap i

Dah order dah stok sebulan. Mahal jugak. Rm176. Free postage.

Beli jugak sebab dah lama dok tengok benda ni. Try dulu tengok camna.

NR pon ramai kata bagus.
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2017 02:04 PM | Show all posts
moonbug replied at 22-9-2017 08:23 AM
Yg I ckp tu yg OK. Dulu I pakai Sunsilk, Rejoice semua tu yg menjadi2 gatal scalp. A few years ago ...

I pon pakai sunsilk & rejoice gatal kepala. Dove pon. Sunsilk tu paling i pangkah.

Gatal merenyam2 kepala
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2017 08:25 PM From the mobile phone | Show all posts
pinkypetal replied at 23-9-2017 02:01 PM
Dah order dah stok sebulan. Mahal jugak. Rm176. Free postage.

Beli jugak sebab dah lama dok ten ...

boleh tahan jgk harganya, tapi kalau ok berbaloi lah, nanti dah try review ye
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2017 08:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Arini naik MRT dr stesen kajang benti kat stesen merdeka awat takde pun penampakkan yg tulisan rukun negara tu.
Penat je jln jejauh weh turun naik ekskalator yg maha tinggi tu.
Udahnya sia2 je bayo tambang pehtu pusing blk g ikea cheras.
Paling ngeri masa nk tunggu nk lintas jln nk g ke seberang jln ke ikea tu akak tetiba jatuh ke ats jln.
Masa tu nk tunggu keta2 yg lalu lalang tu benti ataupun slowkn keta.
Dahla akak tgh dukung ank time tu mujur gak pkai SSC tidak dah bergolek ank akak. gila bahaya tul.laki akak pelik kenapa akak tetiba duk atas jln tu, pdhal akak ilang keseimbangan tetiba tu yg terjatuh atas jln.
Mujur ade keta tu benti kalo dia tgh laju arwah dah akak.mesti dia pelik tgk akak igt akak nk bunuh diri ke apa.
Btw knp xde jejantas atau laluan pejalan kaki dr stesen mrt tu ke ikea/mytown tu ye. Xkn kena naik feeder bus gak.
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2017 09:18 PM | Show all posts
hotmak replied at 23-9-2017 12:25 PM
boleh tahan jgk harganya, tapi kalau ok berbaloi lah, nanti dah try review ye

Baiklah..nanti i review
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2017 12:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by nut.legacy at 23-9-2017 04:10 PM
mokcikKSKB replied at 21-9-2017 08:45 AM
Nk puah prasaan jap.adoiii baru je bergaduh wasap ngan cikgu skolah anak aku. Alkisahnya dah dua tau ...


Bijak betul cikgu tu suh parent plak follow up. Mmg patut pn u hangin. Anak kita kot, org lain dpt baju sek kita xdpt. so any update now?

Ok2 baru beklog. Sabar la mokcik.
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2017 12:49 PM From the mobile phone | Show all posts
pinkypetal replied at 23-9-2017 02:04 PM
I pon pakai sunsilk & rejoice gatal kepala. Dove pon. Sunsilk tu paling i pangkah.

Gatal mereny ...

Harsh chemicals tu u. Rejoice dgn Pantene paling teruk I kena gatal2, siap ada mcm build up kat scalp. Tp bkn dandruff. Kalau tak tahan gatal sgt, I perah limau nipis/purut gosok kat kulit kepala. Pedih gila tp lps bilas nyaman and wangi, kuranglah gatal for 3-4 days
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2017 12:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 23-9-2017 08:54 PM
Arini naik MRT dr stesen kajang benti kat stesen merdeka awat takde pun penampakkan yg tulisan rukun ...

Syukurlah akak and baby selamat
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2017 01:34 PM | Show all posts
moonbug replied at 22-9-2017 07:12 PM
Kalau u nak try yg Petal Fresh tu, I would suggest yg scalp treatment (Tea Tree rasanya) tu :lovel ...

i guna yg ni.! jumpa dekat watsons tak silap aritu. hilang terus gatal2 kulit kepala. rambut gugur pun dah kurang. kalau tak dulu, time basuh rambut je secekak keluar rambut gugur.
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2017 05:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by moonbug at 24-9-2017 05:54 PM
anissa_kyra replied at 24-9-2017 01:34 PM
i guna yg ni.! jumpa dekat watsons tak silap aritu. hilang terus gatal2 kulit kepala. rambut gugur ...


Oh good, ada kat Watson's jugak eh, I ingat kat Aeon Wellness je. I tak perasan pasal reduced rambut gugur tu tp mmg scalp rasa very clean and tak gatal dah

Siapa ada itchy scalp, nak try shampoo without harsh chemicals boleh la try Petal Fresh scalp treatment (tea tree). Harga dlm RM38 tp I beli masa sale Aeon dpt RM26 mcm tu sebotol 355ml. Ni rupa die:

petal-fresh-scalp-treatment-shampoo-tea-tree-355ml-1494210638-36636002-74195db77.jpg




Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2017 08:31 PM From the mobile phone | Show all posts
moonbug replied at 24-9-2017 05:53 PM
Oh good, ada kat Watson's jugak eh, I ingat kat Aeon Wellness je. I tak perasan pasal reduced ra ...

Mekaseh u tunjuk gambar. I nak cari esok, kepala i pun gatal2 dgn rambut gugur segala. Dah rasa nak cantas rambut bg kontot. Senang nak menjaga.


@Duta_Lover sekaligus reply sini sbb i malas nk post asing berderet2. Uols aritu cari diapers bag dh jumpa lom? Ig monamie_boutique tu ada post kipling sales kt @monamie_kipling_cathkidston boleh la if nak survey2.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.077238s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list