JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
52547
View
2476
Reply

Borak2 forumers Gosip Personaliti Media No.6

   Close [Copy link]

Author: friedfishsoup       Show all posts   Read mode

Post time 2-1-2019 02:35 PM From the mobile phone | Show all posts
ninnamina replied at 29-11-2018 02:03 PM
Hi uols tau tak mana seller fb/ig ygjual longchamp ori

Hannahshops4you

Ni ig kakak forumer dlm ni. I tak ingt sape. Tp kakaknya dok germany, so longchamp dr outlet sana.

Other than that u can check ig mak carl belle amara, khatijahabdullah
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2019 09:21 AM | Show all posts
cikyahvogue replied at 29-10-2018 06:08 AM
Tengah tunggu hari nak bersalin u. Lambat pulak baby nak keluar. Selalu 37w dah keluar yg ni dah n ...

you..dhn abis pantang ke??? nampak benang ni baru perasan u
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2019 08:47 PM From the mobile phone | Show all posts
nut.legacy replied at 3-1-2019 09:21 AM
you..dhn abis pantang ke??? nampak benang ni baru perasan u

Dah u dah nak dua bulan dah baby.
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2019 10:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by mrsjones at 5-1-2019 10:37 PM
cikyahvogue replied at 21-10-2018 01:21 PM
Boleh suggest brand ok yg senang dapat dan tak pricey?


tak pun cik yah, why not u try brand melano cc? ada jual kat watsons je..
ni vit c la utk skin brightening.
after pki vit c ni, u pki la moisturiser n sun block.
kena pki sun block tau sbb i tak tau sgt hihii

ye la, kalau beli to ni mcm lambat kan nk dpt brgnya.. haa kalau nak beli melano cc, senang. masuk je watsons..
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2019 10:41 PM From the mobile phone | Show all posts
mrsjones replied at 5-1-2019 10:33 PM
tak pun cik yah, why not u try brand melano cc? ada jual kat watsons je..
ni vit c la utk skin  ...

Tak la lambat. Dorg punya service cepat gila kot. Seminggu sampai dah.
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2019 11:40 AM From the mobile phone | Show all posts
brookemcqueen replied at 5-1-2019 10:41 PM
Tak la lambat. Dorg punya service cepat gila kot. Seminggu sampai dah.

tak de laa, maksud i kalau cik yah nak beli hari ni dpt hari ni, gitu.. mcm nak urgent la..
sementara nak belek2 atau order to ni..
melano cc pun harga lebih kurang je dgn to punya vit c..
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 08:42 AM | Show all posts
cikyahvogue replied at 5-1-2019 12:47 PM
Dah u dah nak dua bulan dah baby.

ooo dah nk start keje la ni ye?? ni no 1 ke? i x ingt la
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2019 12:18 PM | Show all posts
anyone ada tips nak naikkan berat badan ? i ada consume herbalife la, yg mcm ada schedule apa kena makan segala but naikknya sekilo jeeee. i dh 30 tau this yr and berat i 35kg tinggi 148. i pg body checkup so far all ok cuma kenapalah susah sgt nak naik. anyone ada tips ? i google some (bab apa yg perlu makan or not) but begitu jualahhhhhhh berat i
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2019 02:28 PM | Show all posts
cikyahvogue replied at 5-1-2019 08:47 PM
Dah u dah nak dua bulan dah baby.

so fast...selalu baca ur post...maternity leave berapa lama?
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 02:36 AM From the mobile phone | Show all posts
mrsjones replied at 5-1-2019 10:33 PM
tak pun cik yah, why not u try brand melano cc? ada jual kat watsons je..
ni vit c la utk skin  ...

Tq suggest nanti i terjah watson. Muka i dah macam baya laki iols je padahal laki iols tua lagi. T_T
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 02:37 AM From the mobile phone | Show all posts
nut.legacy replied at 7-1-2019 08:42 AM
ooo dah nk start keje la ni ye?? ni no 1 ke? i x ingt la

I tak kerja u. Penganggur sepenuh masa jaga anak. Ni no 3
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 02:38 AM From the mobile phone | Show all posts
aina_shaira replied at 8-1-2019 02:28 PM
so fast...selalu baca ur post...maternity leave berapa lama?

I housewife takde martenity leave. Pantang pun kerja jaga anak-anak hihihi
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 09:01 AM | Show all posts
cikyahvogue replied at 9-1-2019 06:37 PM
I tak kerja u. Penganggur sepenuh masa jaga anak. Ni no 3

geng la kita... no 3.... xpe la u, jaga anak pn bagus ... bole pantau mcm2.. working mom like me sometimes rasa weekdays ni masa cepat berlalu.. always rushing for everything... not that am complaining, blessing in disguise la. need to remind myself to not whine/complaining all the time... rasa syukur selalu
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 11:56 PM From the mobile phone | Show all posts
nut.legacy replied at 10-1-2019 09:01 AM
geng la kita... no 3.... xpe la u, jaga anak pn bagus ... bole pantau mcm2.. working mom like me s ...

I pun bersyukur boleh tgk anak2 membesar depan mata, tapi i rindu nak kerja. Pegang duit sendiri hihi
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 12:30 PM From the mobile phone | Show all posts
cikyahvogue replied at 10-1-2019 11:56 PM
I pun bersyukur boleh tgk anak2 membesar depan mata, tapi i rindu nak kerja. Pegang duit sendiri h ...

Me too...lamanya x lepak sini..

Anak ai darjah 1 tahun ni..agak bz layan dia....ni baru enroll kelas taekwando..beria dia nak join....semalam tgk her 1st taekwando class, dia enjoy sangat...ni tgh mencari2 kelas kafa/fardhu ain...

Jadi sahm ni penat..sapa kata sahm ni goyang kaki mmg dasar sgt..
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 12:13 AM From the mobile phone | Show all posts
melatibiru replied at 13-1-2019 12:30 PM
Me too...lamanya x lepak sini..

Anak ai darjah 1 tahun ni..agak bz layan dia....ni baru enroll  ...

I suppose masukkan anak i tadika sebab dia punya speech therapist suggest dia berkawan dengan ramai orang. Tapi tak sanggup sebab dia belum diapers free, and dia belum pandai bagitahu yang dia dah poo. Dia bagitahu lepas dia membuang. Takut cikgu dia tak tahan nak jaga dia je.
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 08:21 AM From the mobile phone | Show all posts
cikyahvogue replied at 14-1-2019 12:13 AM
I suppose masukkan anak i tadika sebab dia punya speech therapist suggest dia berkawan dengan rama ...

berapa umur anak u? Maybe u bole bawa your child to playground for a start..
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 09:22 AM | Show all posts
cikyahvogue replied at 10-1-2019 03:56 PM
I pun bersyukur boleh tgk anak2 membesar depan mata, tapi i rindu nak kerja. Pegang duit sendiri h ...

ye you... bila kita keje tu sekurang2nya rasa gak bebas sbb ada earning sendiri. tapi at least u jaga baby sendiri xde la risau safetydia kn?? these days byk sgt kes dera etc minta dijauhkan
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 09:29 AM | Show all posts
melatibiru replied at 13-1-2019 04:30 AM
Me too...lamanya x lepak sini..

Anak ai darjah 1 tahun ni..agak bz layan dia....ni baru enroll  ...

sahm expectation lg tinggi sbb kita kene buat seme.. kalo keje mcm i drop2 je and yg lain transit settle kan... anak i sekolah agama and keb do mmg double belanja dari segi uniforms dan sebagainya cuma bagus sbb bab agama ni insya allah i x yah risau sgt... as a working mom byk benda i x bole nk tgk..

anak u ok x mel masuk sekolah hari tu? bdk2 skang mostly excited nk g sekolah kan?
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 03:03 PM From the mobile phone | Show all posts
nut.legacy replied at 14-1-2019 09:29 AM
sahm expectation lg tinggi sbb kita kene buat seme.. kalo keje mcm i drop2 je and yg lain transit  ...

Anak ai ok..takde drama airmata...cumanya dia jenis penggeli masuk tandas sekolah lol...sampai je rumah, ai suruh dia pegi toilet..ada jugak pesan, kalau x tahan sangat nak buang air kecik/besar, pegi je toilet sekolah and tutup je mata jgn tengok haha...tetap tak nak adoiii...hari2 bawak bekal..ni baru join kelab taekwando, so far dia ok..ai tak sempat nak daftar sek agama...ni menggagau cari kelas kafa/fardhu ain...mengaji x problem sebab dah start dari tahun lepas...eh banyak jugak belanja bila anak masuk sekolah rendah...
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 03:42 PM | Show all posts
melatibiru replied at 14-1-2019 07:03 AM
Anak ai ok..takde drama airmata...cumanya dia jenis penggeli masuk tandas sekolah lol...sampai je  ...

mcm anak i plak baru dua hari g sekolah dah kene infection kencing sbb dh biasa kat umah and tadika dulu ada air nk siram.. sekolah ni mcm susah kot .. haih tu i pesan basuh mcmana ...
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 07:28 PM From the mobile phone | Show all posts
nut.legacy replied at 14-1-2019 03:42 PM
mcm anak i plak baru dua hari g sekolah dah kene infection kencing sbb dh biasa kat umah and tadik ...

Tu yg I risau...anak ai sanggup minum air sikit je kat sekolah...bab toilet memang susah sket...yg lain2 ok xde problem...so far she is happy..ai Mohon DLP..hujung bulan ni dpt jawapan..
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 08:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Seronoknya sembang mak mak sini.. Heheh
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 08:56 AM | Show all posts
melatibiru replied at 14-1-2019 11:28 AM
Tu yg I risau...anak ai sanggup minum air sikit je kat sekolah...bab toilet memang susah sket...yg ...

bawa tak bekal air??? i menyampah mcm kantin ni kengkadang ntah pape... masa husband i teman anak i p beli makanan meehoon sup dia rm1 tiber the next day my mom teman anak i mee hoon dia rm1.50.. aikk cmne bole tukar2 cmtu?

i hope org kantin ni jgn la amik kesempatan kt bdk2 kwecik ni. biasa la baru belajar bila byr bg la baki... kesian bdk2 tu
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 08:56 AM | Show all posts
hidet replied at 15-1-2019 12:41 AM
Seronoknya sembang mak mak sini.. Heheh

hahaha meh2 la sini bole OT smpi ke laut biru gituuu...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.101632s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list