Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
9450
View
70
Reply

Jika Sudah Berkahwin, Berapa Orang Anak Yang Anda Inginkan?

[Copy link]

Author: CARI-HBZ       Show all posts   Read mode

Post time 22-9-2017 09:13 AM From the mobile phone | Show all posts
cmf_premierleag replied at 21-9-2017 07:02 PM
Iols pun x suka budak2. So iols vote takmo anak.. Lg suke berdua dgn suami and bleh cikcur kelilil ...

Serius eh x nak? Seronok la bdk2.akak pantang cuti, angkut ank2 n anak2 sedara travel.m the only adult. Always looking fwd for our trip.the kids pun sgt looking forward.
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 22-9-2017 01:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Siapa yg 10 ke atas tu woi.. lelaki yg ada bini 2 ke sapa?
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2017 01:44 PM From the mobile phone | Show all posts
noraidil_06 replied at 22-9-2017 09:13 AM
Serius eh x nak? Seronok la bdk2.akak pantang cuti, angkut ank2 n anak2 sedara travel.m the only a ...

Bagus u ni.. loving heart. Mesti anak2 buah suka. Fav auntie ni...
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2017 01:47 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_BeachBoys replied at 20-9-2017 11:58 AM
Sebelum itu Allah SWT telah menerangkan secara terperinci berkenaan rezeki anak.

Surah Al An'aam  ...

Boleh tau anak u brapa...
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2017 02:31 PM From the mobile phone | Show all posts
ninnakarinna replied at 22-9-2017 01:44 PM
Bagus u ni.. loving heart. Mesti anak2 buah suka. Fav auntie ni...

Tq for the kind word. I think children have so much love to offer.

Tp pilihan msg2 la nak ank or tak
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2017 02:48 PM From the mobile phone | Show all posts
noraidil_06 replied at 22-9-2017 02:31 PM
Tq for the kind word. I think children have so much love to offer.

Tp pilihan msg2 la nak ank  ...

I anak bongsu x suka bdk2 dulu. In fact takut dgn budak2. Dah kawin ada anak sndiri n jd cikgu baru fhm skit karenah bdk2 ni.

Kat skolah i lg rapat dgn bdk2 banding cgu2. Bukan rapat bercerita camtu. Tp boleh gurau physically. Peluk usap cubit gurau diorang. Poke2 camtu. Dgn cgu2 mana bleh weh.... control ayu je memasing...

Yes, stuju. They have so much love to offer. I rasa budak2 sangat suci.
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2017 02:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by cmf_BeachBoys at 22-9-2017 03:01 PM

Kesian aku tengok orang yang kata taknak anak ni sebab ada anak atau takde anak ni urusan Tuhan,bukan hak manusia.

Kita dikategorikan sebagai orang yang sombong kalau cuba menentukan sesuatu yang bukan hak kita.
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2017 04:44 PM From the mobile phone | Show all posts
ninnakarinna replied at 22-9-2017 02:48 PM
I anak bongsu x suka bdk2 dulu. In fact takut dgn budak2. Dah kawin ada anak sndiri n jd cikgu bar ...

Plg best bile nephew yg plg pemalu ckp pd mak dia,  pegi mekah pun nk gi dgn mommy (me).

End of this year kami nk road trip ke perak n johor. Wish me luck!

I ingat zmn2 sekolah ade cikgu yg suke layan ank murid n some of the teachers sampai dh pencen ttp menang kt hati murid. U nanti mcm tu lah kut
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2017 09:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Nk 3 or 4 org...tp stkt ni baru sorang....tkde rezeki lgi..hrp2 adalah nanti....huhu
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2017 08:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Min2 max 4 cukup la tue hehe
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2017 03:28 PM | Show all posts
jiwarasa replied at 18-9-2017 04:44 PM
tu la pasal

tapi anak aku tak kisah berapa. bini nak 4 kalau ada rezeki

aku conpius sikit ayat ko ni..
"bini nak 4" tu...

ko nak 4 org bini ke..?
ke
bini ko nak 4 org anak jek.. ko x kisah berapa pun...

mana satu tuh..??
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2017 07:08 PM From the mobile phone | Show all posts
noraidil_06 replied at 22-9-2017 04:44 PM
Plg best bile nephew yg plg pemalu ckp pd mak dia,  pegi mekah pun nk gi dgn mommy (me).

End of ...

Bagusnya...trip johor n perak bg i SANGAT jauh kalau bawa budak2 k.. hehe good luck!

Amin2..harap2 masin mulut u..

Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2017 04:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku 3 org cukup dah. Beranak ramai zaman skrg mencabar, bukan mcm zaman dulu lg. Zaman skrg byk org jahat., maksiat berleluasa, rumah mahal, harga2 barang semua mahal. Semua benda nak pakai duit. Kalau anak lebih 3 takut tak mampu nak bagi perhatian. Kewangan pun nak fikir lg.
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2017 09:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Awal kawen plan 2 je tp tanpa sedar jd 4 dah hahaha.cukup la pening kepala yg ni pon
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2017 04:20 PM | Show all posts
Madel replied at 21-9-2017 09:18 PM
Ada juga org mcm aku ya..tak suka budak2..hihi.
Ibu aku ckp aku tak normal..semua org nak  berana ...

Same with me! Just suka tengok baby tapi tak suka budak2. Lagi-lagi yang jenis nakal, tak reti duduk diam, menjerit sana sini, melalak. Rasa bingit. Cepat panas bila tengok budak-budak macam tu.
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2017 10:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak 4 or 5. Tapi belum ada rzeki lagi. Huhu.
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2017 03:48 PM | Show all posts
nak twins kalau bleh
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2017 07:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Buat masa ni ada 2. Sy suka baby. Tp bila terkenang sakit bersalin. Cancel. Kalau ada rezeki lebih nak ambil anak angkat.
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2017 10:58 PM | Show all posts
sy suka mempunyai seorg shj ank.segala jiwa raga ku serahkan....
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2017 02:48 PM | Show all posts
Memang laa org kate anak tu rezeki. Tapi nak membesarkan bukan pikir rezeki tapi nak pikir mampu ke nak bentuk anak2 tu jadi anak2 yang soleh/solehah dan yang tidak menconteng arang ke muka kita balik. It's not about quantity, it's about quality...

Tolonglah berenti cakap dah tue2 senang, anak ramai... eh beranak ni mmg utk jaga kita masa tue ke? Tolonglah jangan jadi melayu typical. My nenek n my mom both sahres the same value - anak2 dah besar pandai2 nak hidup, pelajaran dah bagi, ilmu dah bagi... carilah duit & harta sendiri. Dah tue2 my mom kate die nak rehat enjoy travelling and everything yang die nak buat. Masa muda die byk ikat perut menabung utk besarkan anak2. So now it's time for her to enjoy, travelling, pergi kelas mengaji, dengar ceramah agama, layan sinetron etc etc etc...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list