JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
30296
View
2287
Reply

BORAK KOSONG, CHAT, GOSIP, LUAHAN DAN BERSANTAI DI BOD PERUBATAN

[Copy link]

Author: ipes2    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 16-11-2017 06:06 PM | Show all posts |Read mode
Edited by ipes2 at 16-11-2017 06:15 PM

Now Hear This!:

Di beritahu, bahawa bod perubatan ini macam  susah untuk letak thread jika persoalan nya ringkas, kot kot malu kononnya sbb simple sgt. Juga pernah dikatakan, susah untuk berbual dengan forumers lain disini, seolah kena bukak thread untuk bertanya sesuatu, dan topics nya lurus je. Ini semua tidak tepat..sy sendiri selalu off-topic bila menulis atau menjawab soklan forumers. Jadi saya buka ruang kosong ini untuk berborak / chat / mendengus / komplen / luah/ tanya / ludah / lepak / mintak info / off-topic / marah / kirim salam / berkenalan etc.

Di thread dibawah, saya perkenal 3 concept yang sangat salah; kerana ianya berulang kali kita dapati di perkatakan:
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-11-2017 06:12 PM | Show all posts
1) Tidak. Sangat ramai doctors yang tiada rupa, ''tidak-sepertinya'', tidak cantik, tidak hensem dan sangat koman. TV je yang seringkali letak mereka yang square-jawed, sasa, tinggi, bersuara dalam, cantik, slim, tirus etc.

2) Tidak. Doctors melambak diluar sana, bukan ''tak ramai''. Specialists ye, mungkinlah tak ramai dan tidak mencukupi (di negara mana sekalipun)

3) Tidak. Sangat ramai doctros yang tidak boring, yang kelakar dan funny. Yang suka borak etc. Cuma ye, masa sgt suntuk untuk berkelakar lama-lama. Tetapi ramai je yg best dibawak borak.
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2017 07:19 PM From the mobile phone | Show all posts
U no.3 ye?  
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2017 07:23 PM From the mobile phone | Show all posts
cek in.wah topik menarik
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2017 07:37 PM From the mobile phone | Show all posts
https://www.facebook.com/chaku

I follow this  doc.  Dia sll tulis citer hantu. Antara doc yg x snob sgt bile menulis.

I sll rase doc di fb snob berlagak n suke marah2.  So i seldom follow doctor. When the need arise baru i pegi baca.

Antara doc yg i rase agak sombong  n keras penulisan  dia is doc rafidah.  I lupe nama penuh fb dia. I will check on that later.
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2017 07:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni doc kamarul. Kalau dia tulis citer hantu,  alamak mcm real
Screenshot_2017-11-16-19-38-28-77.png
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2017 07:42 PM From the mobile phone | Show all posts
https://www.facebook.com/rafidah72

Sll keras nada penulisan  dia.jd stress i nk baca.
Screenshot_2017-11-16-19-40-45-99.png
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-11-2017 08:07 PM | Show all posts
noraidil_06 replied at 16-11-2017 07:39 PM
Ni doc kamarul. Kalau dia tulis citer hantu,  alamak mcm real

citer hantu??
wah multiple talent this doctor
at least berbezalah dari ramai yg boring dan nerdy
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-11-2017 08:08 PM | Show all posts

ya, ie tak boring dan ok for borak ha ha
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2017 11:54 PM | Show all posts
doc homo ada x doc? hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2017 11:56 PM | Show all posts
camne nak tahu seseorang Tu doc ke x DRI gaya dia dkt luar tempat kerja( etc pasaraya)
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2017 11:58 PM | Show all posts
btul ke byk doc belagak?
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2017 11:59 PM | Show all posts
noraidil_06 replied at 16-11-2017 07:42 PM
https://www.facebook.com/rafidah72

Sll keras nada penulisan  dia.jd stress i nk baca.

? aku check fb dia,biasa je nada post Tu.
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2017 12:01 AM | Show all posts
noraidil_06 replied at 16-11-2017 07:42 PM
https://www.facebook.com/rafidah72

Sll keras nada penulisan  dia.jd stress i nk baca.

tapi aku suka doc jenis marah2, mesti best usik.
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2017 12:02 AM | Show all posts
ipes ni doc pakar ke?
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2017 12:05 AM | Show all posts
doc ni stay Ireland ke?
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2017 12:12 AM | Show all posts
doc - doc luar sana senang dingorat x?
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2017 12:39 AM | Show all posts
Esmiria replied at 18-11-2017 12:12 AM
doc - doc luar sana senang dingorat x?

u dont want a doctor as bf.sibuk manjang
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-11-2017 12:48 AM | Show all posts
Esmiria replied at 17-11-2017 11:54 PM
doc homo ada x doc? hahaha

ada.....
alahai ada sgt..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-11-2017 12:53 AM | Show all posts
Esmiria replied at 17-11-2017 11:56 PM
camne nak tahu seseorang Tu doc ke x DRI gaya dia dkt luar tempat kerja( etc pasaraya)

ramai docs kena pakai specs sebab rabun
mmm rasanya di pasarraya, ramailah yg pakai agak kemas, maybe sebab terbiasa sbb dalam fraternity nya, dan kat spital mmg dresscode is ''kemas''
kebanyakan negara, if tak semua, membri pendapatan yang lebih tinggi dari purata pendapatan negara pada doktor mereka, jadi mungkin dipasar raya mereka pakai yg agak elok sikit dan mungkin shopping lebih sikit

yg lain lain, adalah tak tepat dah hanyalah dari TV je: tinggi, tegap, sasa, handsome; cantik, bau wangi, kurus tirus, nama best.. (ramai je nama limah, kiah..)
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.128167s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list