JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
30106
View
2270
Reply

BORAK KOSONG, CHAT, GOSIP, LUAHAN DAN BERSANTAI DI BOD PERUBATAN

[Copy link]

Author: ipes2       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 18-11-2017 12:54 AM | Show all posts
Edited by ipes2 at 18-11-2017 01:05 AM

ye saya.
saya di dublin
sebelum ini stoke liverpool glasgow birmingham coventry london; semuanya 10 years di uk, 17 di dublin
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-11-2017 01:03 AM | Show all posts
Esmiria replied at 18-11-2017 12:12 AM
doc - doc luar sana senang dingorat x?

tak.
tak disini tak juga dimesia (sy rasa).
takde byk masa free.
if Esmiria nak ngorat doktor, tgk tgk tempat depa makan eg masa lunch ke etc
(makan is associated dgn tenang, puas, lega, happy..masa begini sesuai utk kita sapa)
if plan nak buat buat terserempak, jgn lama lama tapi mcm kejap je
lempar kan senyum, if ckp byk byk maybe depa dpt bleep ke phone call ke atau colleague lambai ke
so, sambil bawak pinggan u kat restoran tu, lempar senyum dan menghilang
dont linger..ladies dont linger..biar lelaki tercari cari
esok atau lusa buat lagi
short bursts but selalu selalu

dress well, pants or seluar panjang
prepare witty remarks

if disapa ''apa khabar'' jgn mudah kata kabar baik
be witty
tarik muka blur-tapi-kiut lalu jwb ''i tak sure sebenarnya'' etc..membuka jln agar the doc interested to ask more
(lelaki mana suka sgt jika the other side macam agak dull dan tidak meninggalkan questionmarks?)

bill consultation ini ialah rm150
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2017 01:06 AM | Show all posts
ipes2 replied at 18-11-2017 12:53 AM
ramai docs kena pakai specs sebab rabun
mmm rasanya di pasarraya, ramailah yg pakai agak kemas, m ...

u sdri hensem tak? hehehhehehe
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2017 01:08 AM | Show all posts
ipes2 replied at 18-11-2017 01:03 AM
tak.
tak disini tak juga dimesia (sy rasa).
takde byk masa free.

rm150? huh!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-11-2017 01:09 AM | Show all posts

ya, saya kira tidak salah jika sy jawab ye.
di byk negara, docs dia agak gentlemen in bahaviour
di byk negara, byk yg really professional
ade jugak dinegara tertentu, doktor nya memberi arahan dan marah marah seolah mereka tahu semua benda (doctors sebegini jika dtg duduk dimeja makan saya saya akan bangun dan pindah makan meja lain dan sy dah pernah buat begini; protes)
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-11-2017 01:10 AM | Show all posts

bidang saya in endocrinology
boss sy kata tahun lepas awak ni kena amik satu subspecialty
sy rasa sy nak amik obesity
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2017 01:10 AM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 16-11-2017 06:12 PM
1) Tidak. Sangat ramai doctors yang tiada rupa, ''tidak-sepertinya'', tidak cantik, tidak hensem dan ...

Pengalaman teman kawan pegi check up di hospital..setelah seketika mata dia melilau memerhatikan org..boleh dia bertanya dengan muka berkerut..nape doktor2 kat sini katik2 ehh?..adehhh..
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2017 01:13 AM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 18-11-2017 01:03 AM
tak.
tak disini tak juga dimesia (sy rasa).
takde byk masa free.

Mak aiii..padan la tulis berjela2..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-11-2017 01:14 AM | Show all posts
Esmiria replied at 18-11-2017 12:01 AM
tapi aku suka doc jenis marah2, mesti best usik.

APA USIK USIK???
ORG BUSY NI!
MLM NI ADA RESEARCH MEETING!
PASTU CLASH DGN PROGRAM MOTIBASI STUDENTS
PLAN UTK CINEMA KENA BUANG!
USIK USIK KUNUN>>>>

haaaa sonok kena marah?

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-11-2017 01:17 AM | Show all posts
noraidil_06 replied at 18-11-2017 01:06 AM
u sdri hensem tak? hehehhehehe

tak
sy rendah
168cm baru ukur pakai laser tuh
dah ada uban
also kurus 66.6kg
sbb byk jln kaki sana sini
and makan berterabur
jap satni lunch megi..kol 5 ptg..dinner entah bila
so akan cekeding je lah

Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2017 01:18 AM | Show all posts
i nak letak lagu. jangan nak marah plak

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-11-2017 01:19 AM | Show all posts
howaitotaiga replied at 18-11-2017 01:10 AM
Pengalaman teman kawan pegi check up di hospital..setelah seketika mata dia melilau memerhatikan o ...

memang byk katik pon
yg tinggi hensem semua dingorat org masa tingkatan 5
lalu tak score spm
takla buat medic depa tu
yg tak berapa laku form 5
masukla medical school

Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2017 01:19 AM | Show all posts
ipes2 replied at 18-11-2017 01:17 AM
tak
sy rendah
168cm baru ukur pakai laser tuh

tak hensem? ok bye
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-11-2017 01:19 AM | Show all posts
howaitotaiga replied at 18-11-2017 01:13 AM
Mak aiii..padan la tulis berjela2..

apa sy tulis? sy lupa
penat nak go back n check

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-11-2017 01:21 AM | Show all posts

eh tunggu dulu...
mana tau kot sy pandai chat?
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2017 01:21 AM | Show all posts
ipes2 replied at 18-11-2017 01:19 AM
memang byk katik pon
yg tinggi hensem semua dingorat org masa tingkatan 5
lalu tak score spm

rotfl. oh my god. tak baik tau. ramai je yg tall dark/putih n ensem cerdik2, tp derang belajar engine dkt UKM mcm @NE_KO n @KILL_NANCY
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-11-2017 01:22 AM | Show all posts
noraidil_06 replied at 18-11-2017 01:18 AM
i nak letak lagu. jangan nak marah plak

alahhh panjang nyerr.. 4:40! tak leh summarize tak lagu ni?
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2017 01:22 AM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 18-11-2017 01:19 AM
apa sy tulis? sy lupa
penat nak go back n check

Consultation camne nak ngorat doktor
Pastu bill nye rm150..hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2017 01:23 AM | Show all posts
ipes2 replied at 18-11-2017 01:21 AM
eh tunggu dulu...
mana tau kot sy pandai chat?

tak nak la. terima kasih jelah. sakit mata sy nanti.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-11-2017 01:24 AM | Show all posts
howaitotaiga replied at 18-11-2017 01:22 AM
Consultation camne nak ngorat doktor
Pastu bill nye rm150..hahaha

murah dah tu
if kelas tutorial, tambah lagi rm350 per half hour
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.125617s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list