JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
30099
View
2270
Reply

BORAK KOSONG, CHAT, GOSIP, LUAHAN DAN BERSANTAI DI BOD PERUBATAN

[Copy link]

Author: ipes2       Show all posts   Read mode

Post time 18-11-2017 06:44 PM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 18-11-2017 12:54 AM
ye saya.
saya di dublin
sebelum ini stoke liverpool glasgow birmingham coventry london; semuanya ...

Pi stoke ada singgah london road beli port merion tak doc?
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2017 06:48 PM | Show all posts
Deidra replied at 18-11-2017 06:40 PM
Tak tau plak d ada terid borak kt bod ni (nampak nau x rajin masuk sini )

Port baik ni kak..h ...

doc @ipes2 baru buke je. m so gonna menghantui this thread.hahahahha
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2017 06:50 PM From the mobile phone | Show all posts
noraidil_06 replied at 18-11-2017 06:48 PM
doc @ipes2 baru buke je. m so gonna menghantui this thread.hahahahha

Takpe kak..d ada.bersamalah kita jadi hantu,dr bod pp ke bod medic kita konker  
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2017 06:54 PM | Show all posts
ipes2 replied at 18-11-2017 01:29 AM
kita tambah beard sekali
also throw in side burn besar

doc smlm i tidur really late. ok la, memandangkan u x ensem n m not intersted dgn org x ensem, i still bagi u chance. x yah la misai beard n all. u nyanyi boleh? since u r old with uban n the only person in here call me nora, kindly sing this song. lps tu i akn fikirkan whther i want to kawan u or not  

Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2017 06:56 PM | Show all posts
Deidra replied at 18-11-2017 06:50 PM
Takpe kak..d ada.bersamalah kita jadi hantu,dr bod pp ke bod medic kita konker

lets unite! hhehehhe.d penah duk kg ulu kt england kan? citer la skit
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2017 06:58 PM | Show all posts
2nd choice @ipes2

Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2017 06:59 PM From the mobile phone | Show all posts
noraidil_06 replied at 18-11-2017 06:56 PM
lets unite! hhehehhe.d penah duk kg ulu kt england kan? citer la skit

Bila akak sebut unite..terdengar pula lagu man u..man uuu man uuuuuuunaiiiiiteeedddddd (pdhl d x minat bola)

Pnh la dok kejap, x selama doc ipes. Nk cerita pun xtau nk mula kt mana tp d suka wales...sgtlah indah tmptnya
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2017 07:01 PM | Show all posts
Deidra replied at 18-11-2017 06:59 PM
Bila akak sebut unite..terdengar pula lagu man u..man uuu man uuuuuuunaiiiiiteeedddddd (pdhl d x m ...

someday i wanna go there.where is there is yet to determine
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2017 07:55 PM From the mobile phone | Show all posts
noraidil_06 replied at 18-11-2017 07:01 PM
someday i wanna go there.where is there is yet to determine

Its depend pd apa yg akak minat..mcm d,d minat historical places mcm old buiding,old castle- so tmpt2 mcm wales,snowdonia,york,edinburgh adalah pilihan d. Bicester village ke,cheshire oak ke..tu sume tmpt2 d x prefer pi sbb nya d x minat shopping
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2017 08:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Deidra replied at 18-11-2017 07:55 PM
Its depend pd apa yg akak minat..mcm d,d minat historical places mcm old buiding,old castle- so tm ...

I love historical place. Bdk law kut. Kite kan bljr sejarah n kena pandai sejarah. So m in!
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2017 08:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Baru tau ipes doktor, noraidil puan lawyer..terbaiklah uolss
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2017 08:53 PM From the mobile phone | Show all posts
kuihbakar replied at 18-11-2017 08:48 PM
Baru tau ipes doktor, noraidil puan lawyer..terbaiklah uolss

We are crazy pair hehehehe.  At least m crazy n his nerdy
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2017 08:56 PM From the mobile phone | Show all posts
noraidil_06 replied at 18-11-2017 08:53 PM
We are crazy pair hehehehe.  At least m crazy n his nerdy

As long as you happy
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2017 10:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Dlu jarang masuk bod ni sbb biasanya perbincangan serius just lately try join quiz utk pemahaman n menambah ilmu..

Btw doctor ipes, normally doc will prefer their spouse to be in the same profession atau prefer bukan dlm bidang yg sama?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-11-2017 07:44 PM | Show all posts
Esmiria replied at 18-11-2017 10:07 AM
kalau ipes ada kepakaran sendiri jadi doktor2 yg di klinik itu(etc,yang bukak klinik sendiri) ,nak p ...

Yg bukak klinik sendiri ialah GP (Family Doctor)
Yang seniors kat hospital adalah specialist
Specialists boleh juga kerja kat Private Hosp
Some hospital are specialists hospital eg IJN
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-11-2017 07:46 PM | Show all posts
Esmiria replied at 18-11-2017 10:08 AM
bru2 ni GI hospital,terserempak doktor cantik tapi katiklah..rasanya dia doktor pratikal. Senang je  ...

ha berjaya ngorat dia, lepas apa kesudahannya?

depends lah pasal taste tu; if professional people, rasanya begitulah.
tapi bergantung. sy mmg mkn warung and naik bus je ke bandar2 di mesia
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-11-2017 07:48 PM | Show all posts
Esmiria replied at 18-11-2017 10:11 AM
kalau jumpa doktor saja2 kat klinik,kna byr ke?

if kat klinik doctors tersebut, kena lah bayar pada mereka
jika jumpa di otpatient dept di hospital kerajaan, tak lah
if jumap di outpatients kat private hosp, kena bayar semua costs
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-11-2017 07:58 PM | Show all posts
Esmiria replied at 18-11-2017 01:20 PM
doktor kata doktor tahu cara ckp dgn org,so cmne ye nk buat org rmh ckp dgn kita klu kits nk brknln  ...

1) ckp benda yg sama dgn topic dia2) lebih menarik jika borak dari sudut yg sangat tangent (eg if tudung dia merah menyala, sambil duduk katalah ''ahhh mata ku  berpinar..'' maybe that gal senyum..boleh la start)
3) ambil one step kedepan, jika awak tahu topic itulah..if doc tu tgh baca buku cerita by Cecilia Ahern, katalah eh dah baca yg this title xxxxxxx..or eh ayah dia tu PM ireland kan, still in power ke?... akan dpt respond
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-11-2017 07:58 PM | Show all posts
Esmiria replied at 18-11-2017 12:39 PM
sebenarnya saya suka profession doctor. saya malah merawat luka kucing sy(SBB xde duit nk GI vet) dg ...

ramai minat bidang doctors, tetapi jika mereka kerja as a doctor, mereka mungkin tawar hati sbb memenatkan.

nak smbut pempuan beranak kenalah jadi ObGyn atau midwife (specialized nurse)
nak berkenalan dgn doctor perempuan kenalah tahu depa kurang masa utk awak, tetapi sebagai boyfriend, awak kena sabar.
byk je cara nak mengayat, tanya @Andyscences
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-11-2017 08:03 PM | Show all posts
Deidra replied at 18-11-2017 06:44 PM
Pi stoke ada singgah london road beli port merion tak doc?

eh mestilah
sy beli yg ''seconds'' ie reject la (padahal  tak jumpa pon dianye defect..eg slightly off-centred logo kat belakang etc.
so, pingga royal doulton mahal mahal tu saya dapat GBP1.90 je..kat para para kedai its GBP19.00.
pinggang kecik GBP1.00 je instead of GBP10.
byk sgt sy borong..
padahal dok tak jauh dari situ

ade beli portmerrion utk kakak2
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.138985s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list