Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
174765
View
789
Reply

Edisi terpisah jua: Jill Liyana & Ainah De Waal split n move on. Ainah dah kawen n preggy. Jill masih songsang??

  [Copy link]

Author: katibism    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 23-10-2018 10:38 AM | Show all posts
mikachu replied at 18-10-2018 04:31 PM
scroll twitter jill. dia pnya header mcm gmbr dia dgn ainah.

apa twitter dia? lama tak update kot heols "he ke?" macam happy je dgn gf baru itu
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2018 12:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Cuba tgk mmg ainah kan? Update je twitter dia tp nape x tukar?
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2018 12:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak dpt pulak nk share. Twitter sia dzyan ke? Type je jilliyana nnti keluar. Xdpt nk up gmbr sini
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2018 12:29 PM From the mobile phone | Show all posts
sesiapa boleh jawab mmg ainah dah putus tunang ke .. kesiannya  punya lah happy masa dieorg bertunang dulu ...
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2018 10:19 AM | Show all posts
zd84 replied at 4-11-2018 12:29 PM
sesiapa boleh jawab mmg ainah dah putus tunang ke .. kesiannya  punya lah happy masa dieorg bertunan ...

macam putus jee sbb dh xde pic dgn tunang dia.
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2018 03:16 PM | Show all posts
mikachu replied at 7-11-2018 10:19 AM
macam putus jee sbb dh xde pic dgn tunang dia.

haah la..gamba dia yg banyak2 tu da padam da..bertabah la ainah..ksian muka da lawa body model hot lak tu tapi tu la jodoh ni sapa je yg tau kan..
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2018 03:47 PM | Show all posts
Tengok twitter Jill gambar lama semua ada lagi .. gambar dengan ainah dan suami. Baru perasan Jill dulu rumah biasa-biasa bukan hidup kaya macam sekarang. Apa dia buat sampai tetiba kaya benor? takkan jadi lawyer jee
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-11-2018 05:57 PM | Show all posts
bukan_ustazah replied at 8-11-2018 03:47 PM
Tengok twitter Jill gambar lama semua ada lagi .. gambar dengan ainah dan suami. Baru perasan Jill d ...

Family kaya n berada kan kekdohnya.. sepupu SM Naza & family khenzz

Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2018 01:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Twitter jill _20181109_011757.jpg

Twitter si ainah _20181109_011830.jpg
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-11-2018 08:57 AM | Show all posts
Membercaribaru replied at 9-11-2018 01:21 AM
Twitter jill

Twitter si ainah

Wow..sindir menyindir kah uols??

Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2018 01:59 AM From the mobile phone | Show all posts
katibism replied at 9-11-2018 08:57 AM
Wow..sindir menyindir kah uols??

I speku si ainah tgh kecewa. Tweet tweet ainah menggambarkan hubungan pertunangan sekarang. Takde kena mengena dgn jill. Si jill memang sindir ainah rasanya.
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2018 09:18 AM | Show all posts
sekarang tgk ig jill asyik berkepit dgn emmil tu je. emmil dh berenti jd stewardess mcm ainah dulu ke?
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2018 09:20 AM | Show all posts
katibism replied at 8-11-2018 05:57 PM
Family kaya n berada kan kekdohnya.. sepupu SM Naza & family khenzz

aah tgk website ilapar mak dia ank SM ni
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2018 10:03 PM | Show all posts
cmf_misz1883 replied at 13-12-2017 08:49 PM
i pernah baca. dorg kawen dkt aussie. tp x ingat nama blog tu

hi.. meols lambat setahun, tapi nak reply jugak walaupun oot skit. ni ke org yg uols sebut tu? twidder heshe @zhukl. memang dah kawin kot kat aussie, wife heshe dulu pakai tudung, pastu dah cabut. zhukl ni memang suka meroyan kat twidder.
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2018 02:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Bila orang janji manis , janji seribu janji , like you deserve all this good life , sampai bila nak kerja kat dubai , kerja tak ada future , balik kl buat business i give you this and that to secure . Sekali dh jumpa penganti di buang macam tu jerrrr nyahh

Tapi back then i know it was not right to have that kind of relationship , but see I dont wanna be like others , suka judge , negative and all. Tapi bila fikir balik ada guna nya gak kita kena jadi macam tu but depends on situation .

Dulu cam tak ada lah nak kecoh apa kau nak buat like being so abusive towards me . ( i got pictures though ) and i just dont like to make things worst , so i decide to let go and forgive even though kena tinggal kan bodoh2 macam tu je


Tinggal bodoh = tinggalkan sehelai sepinggang , dibuang kerja (cause i was working with this person), gaji last tak bayar


Macam agak wow ! But its ok i take it and i swollow it . Lepas beberapa bulan tiba2 terdengar lah cerita ni dari hamba allah , dia cakap lah yang minah ni kutuk aku kaw2 punya . Padahal aku dah lupakan dah kisah dia and move on .


Dan di sebab kan mulut puaka dia tu mula lah terjejas nama baik aku ni haaaa. Tiba2 keluar lah statement aku ni gold digger . Lols . Aku cam confused


Celah mana aku gold digger. Tapi cam fikir balik , kalau aku ni gold digger kn tk ada lah hidup aku sekarang ni hari2 nk kena pening kepala fikir macam mana nak buat duit dengan lebih efektif.Kalau aku gold digger tak ada lah aku perah otak perah tenaga nak buat DDW tu


Tu la kadang2 manusia ni bangang, nak gossip , gossip lah benda biar betul biar kena , eh tqpi nama pun gossip so bukan lah cerita kita patut percaya ye ? Tapi kenapa makin ramai orang percaya pada gossip . Kesian manusia2 macam ni


Terang2 akan kebodohan nya tapi cuma tak nampak tuan badan . Tapi cukup untuk tuan badan nya tahu tahap kebodohan dan bahlol yang dia ada tu . Lol  *laughing while rolling on my lovely bed


So after all those shit cerita ntah apa2 aku pun pening . Dia cakap aku tak buat kerja , tak reti buat kerja bla bla bla semua negative je lah yang keluar tu . ( mungkin dah benci and menyampah kat kita dah masa ni ) like again , i did my studies base on apa yang kena tuduh ni


So when aku tengok balik , salah ke apa aku buat ni ? Ada ke kerja aku tak buat ? Serious confused nak mampus time ni , sebab kalau aku tak buat kerja , yang ddw selama ni berjalan and active tu kerja siapa ?? Aiyoyoyo


Ye memang staff buat kerja , tapi staff buat kerja pun dapat arahan dari siapa dong ???? Hahaha. So all the ideas and the brain idea of this child wear is all from ni . Yet aku still di tuduh tak buat kerja . Lol . Fair ke ?


Then as anyone knows , dulu kan kitorg selalu travel . Every month at least lah 2 minggu kena travel , tak kisah la travel kerja ke , travel holiday ke tapi ni routine kitorg . Pastu aku ni business partner dia , so dia pulak jenis yang nak kena berkepit je memanjang


Kalau tak berkepit tu , mesti call cari kat mana , pastu nak insecure kalau dia tak ada sebelah aku . Pastu dia ni dah la garang . Aku dulu takut gak lah , sebab salah cakap je kena marah . So everytime i wanna speak i have to think first . Tu yang sampai being so ABUSIVE


Then di sebab kan selalu berkepit dengan dia ni pun tak pasal kena tuduh tak masuk office . Dah terpaksa berkepit kan ? Kalau tak nanti emo , merajuk , insecure


Terkejut gak lah bila dengar semua cerita ni . Actually dah lama dengar dari macam2 orang and sampai aku nak cari rezeki sekarang pun susah , di sebab kan minah ni. But aku cam tabah kan diri and pekak kan telinga je .


But its ok , allah has a better plan and journey for me . But the most importantly he has saved me from perhubungan yang sangat mungkar dan dilakhnat allah . Well im not a good muslim but i still have my belief and whats important is the niat, Nawaitu .


And today finally I realize things ive done . I was stupid and i regretted leaving Emirates for a trash person like her. But i had the most amazing life experience ever . I dont get anything from you but i got a life lesson, to be better and a better person for my future


But listening about ypu from far is so funny . Still remember how people do amaze about you , but reality , its just funny . So funny . But pape lah , I dont cara cause i have a better life which no one knows about it and that is the life that i dreamed of having


A private and confidential life that I always wanted

Ok so, lepas tweet macam ni esok , lusa , tulat mesti akan perang . Lol .


Tu yang malas nak layan dulu . Lagi di layan meroyan dia tu lagi lah menjadi . And i thinknim a wiser person so I dont do gossip and fitnah . Hahaha . So i choose to diam and continue my life and find a better life opportunity


And one more thing before i end this thread. Kalau betul lah kau innocent macam muka ala ala encem ( encem tau bukand handsome ) why spread negative news like hold digger ? I thought you are a nice girl ? You should say you it in a better manner then baru you get 200% trust


Ni attitude pun dah kaki gossip kaki sebar cerita tak elok what makes you a wiser person though ?


Teringat lagi satu benda , ni cam soalan la , so kalau korang tengah kerja in a very well and established company , got paid at a very high pay. Then got offered back at your home country higher salary better benefits dan lain2



Siapa lah tak nak kan ? Better offer better future kots and can learn so much in business , so like i said i take this positively as peluang/ opportunity.



Pastuuuu pasal kan gaji tu tiba2 nak ungkit kata bayar aku mahal ? Lol . Jap jap first of all tiba2 benda ni pop out kat otak, Tak mampu dah ke ?  Tu la lain kali jangan pandai2 nak suruh orang berhenti kerja pastu kerja dengan kau or become your business partner.


Menyusah kan betul . Nasib la aku ni fikir panjang aku dah buat plan b c d e f .  duit aku pun burn banyak jugak lah untuk aku nak invest dalam ddw konon, bagi aku banyak sebab aku bukan orang kaya . Rezeki aku semua rezeki yang aku pernah kerja keras dulu .



I dont know why im tweeting this , but maybe Sebab its over my limit dah kot . Im still trying my best as best as i can to put myself together and diam and just go through this phase of life. Semoga dia sentiasa dilindungi



I have all the reason to hate you and to be a very bad person to you after all the shit and mess you have created in my life . I can say you ruined my future though (thats the negative side) but i say hey insha allah a better opportunity is coming towards me so i let you go .


I gigih minta kawan copy paste semua tweet ainah sebab i tak follow ainah kat twitter. Momod taknak kasi kacang ke i tolong update ni


IMG_20181116_145234.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2018 03:20 PM | Show all posts
Membercaribaru replied at 16-11-2018 02:55 PM
Bila orang janji manis , janji seribu janji , like you deserve all this good life , sampai bila nak  ...

Wah Ainah memang dah isytihar perang ker dengan Jill?
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2018 04:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Wowww popcorn plss
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2018 04:42 PM | Show all posts
Membercaribaru replied at 16-11-2018 02:55 PM
Bila orang janji manis , janji seribu janji , like you deserve all this good life , sampai bila nak  ...

Wow so jill tinggal her just like that??? Bukan jill sayang gila dekat ainah ke? gambar dekat twitter pun ada lagi ... adakah sebab ini ainah putus tunang?
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2018 04:54 PM | Show all posts
Membercaribaru replied at 16-11-2018 02:55 PM
Bila orang janji manis , janji seribu janji , like you deserve all this good life , sampai bila nak  ...

wow, teh panas tumpah sangat kes dorang ni. dulu bukan main lagi sweet sawit.
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2018 06:25 PM From the mobile phone | Show all posts
gamba header twitter tu bukan gamba ainah. gamba jill and anak die.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.086564s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list