Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
34329
View
364
Reply

All About Dr. Amalina Che Bakri #workhardplayharder

[Copy link]

Author: kakasotong       Show all posts   Read mode

Post time 21-1-2019 12:20 PM | Show all posts
makmelah replied at 21-1-2019 09:33 AM
yea... you are right.... perbuatan derang tu menindas students lain...

yg kat Malaysia ni, loca ...

ramai je yg camni . da stay sana then xnk rs balik.. dorang kalo dapat offer dr sana, gaji tinggi, kumpul baper bulannya gaji leh je byr balik duit denda tuh.. this is what i heard yg mana2 lecturer2 dulu yg dpt offer smbg phd kat uk, then keje sana. i rs si amalina pun buat mende yg sama.


mmg la leh byr balik tp still negara kerugian org2 camni.... tp satu hal nya msia ni, phd holder x dihargai pun melainkan kalo masuk academic line.

baru2 nih je kot ramai phd holder br bertapak kat company as analyst. tp still % rendah. tu lom masuk bab gaji.


Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2019 02:54 PM From the mobile phone | Show all posts
flipolivio replied at 21-1-2019 05:49 AM
bila u tulis camni..teringat farahlee..gigih juga dia justify panjang2 dulu

I memang kecam dia kat tered beliau. Dia kan sebaya dgn i, course sama mechanical engineering, hujung2 dia jadi instafemes i memang bengang betul.
Ni da buat master beliau tak dapat skolership merempan pulak. Cashlah.
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2019 02:56 PM From the mobile phone | Show all posts
makmelah replied at 21-1-2019 09:33 AM
yea... you are right.... perbuatan derang tu menindas students lain...

yg kat Malaysia ni, loca ...

Ingatkan tak sabar nak balik untuk serve the people. Yela, dulu kan kita hagungkan dia. Dia who are youskan aje kita ni ha bila da ada better life di uk.

Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2019 03:26 PM | Show all posts
Kalu MARA kene serve at least 8 tahun dgn government.

Then baru boleh join private or migrate oversea.

Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2019 03:53 PM From the mobile phone | Show all posts
LadyMar replied at 21-1-2019 12:20 PM
ramai je yg camni . da stay sana then xnk rs balik.. dorang kalo dapat offer dr sana, gaji tinggi, ...

Actually sis tempat i pun academic line je nak hadap phd. Kalau u ada phd keje kat luar pun sama je gaji sendu.
I duduk negara maju ni.one of the richest plak tu.
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2019 05:14 PM From the mobile phone | Show all posts
joy_ah replied at 21-1-2019 02:56 PM
Ingatkan tak sabar nak balik untuk serve the people. Yela, dulu kan kita hagungkan dia. Dia who ar ...

Sangat on point. Kekwat plus kaduk plak tu. Asyik soh org bjalan supaya tbuka. Ko tu baru dok uk kekwat. Sh muzafar p space cool ja. Adik dr halina pon cool ja. Ko acah2 over the top. Xleh move on from past glory
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2019 06:32 PM From the mobile phone | Show all posts
duffyduck replied at 21-1-2019 05:14 PM
Sangat on point. Kekwat plus kaduk plak tu. Asyik soh org bjalan supaya tbuka. Ko tu baru dok uk k ...

Ramai je org malaysia takpayah keluar duk uk pun otak terbuka. Memang tak dinafikan achievement dia untuk orang malaysia,  adalah wow.  Baju dia nak berpesen lantak dia. Duit dia baju dia.
Tapi attitude adik beradik fara lee
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 12:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Tapi sejenis kegigihan nak masuk campur isu dekat Msia ni. Dah taknak balik Msia takyah sebok laa. Dah warga Brits tak heran pun pasal dia ni, haruslah cari isu dan orang Msia baru dikenali
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 01:34 AM From the mobile phone | Show all posts
wondawonder replied at 22-1-2019 12:51 AM
Tapi sejenis kegigihan nak masuk campur isu dekat Msia ni. Dah taknak balik Msia takyah sebok laa. D ...

i ada gak kwn yg lepas study x balik msia n bayar balik scholar pastu stay uk, tp perangai sama lah dgn si kening ni sibuk letak status ambil tau hal org msia siap compare dgn uk, sibuk2 nk kutuk msia padahal sendiri pun x duduk msia, semakkk wehh
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 12:27 PM From the mobile phone | Show all posts
joy_ah replied at 21-1-2019 06:32 PM
Ramai je org malaysia takpayah keluar duk uk pun otak terbuka. Memang tak dinafikan achievement di ...

Elok la 2 tu. Perasan dlm dunia ni there's only one way of life, that is the one they took. Pg mamp la.
Mencapub x sudah. Perasan glamer pon ya.
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 12:30 PM From the mobile phone | Show all posts
wondawonder replied at 22-1-2019 12:51 AM
Tapi sejenis kegigihan nak masuk campur isu dekat Msia ni. Dah taknak balik Msia takyah sebok laa. D ...

Kaaann...gigih gila glamer. But I have to admit, I suka bila dia share p jln2, share psl krja. Xmo dok share article & Twitter dia. Kita pon reti bca aih. Dia rsa pengguna product timbang kilo dgr ka nasihat dia? Follow dia ka? Malaaaammm sket
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 03:43 PM | Show all posts
i takleh lupa thread twitter dia kot dia cerita masa interview untuk dapatkan scholarship kot, interviewer tu tanya apa special nya dia ke mcmtu lah. dia dgn bangga nya ckp you can google my name. gituhhh amalina 17A khenssss.
masa dr ni femes I darjah 6 nak masuk form 1 kot, I pun kagum la dgn dia. sek ulu tiram je bukan sbp hebat2. tapi la ni hekkk sikit tgk dia.
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 07:32 PM From the mobile phone | Show all posts
xmynnx replied at 22-1-2019 03:43 PM
i takleh lupa thread twitter dia kot dia cerita masa interview untuk dapatkan scholarship kot, inter ...

Perasannya

Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 11:41 PM | Show all posts
klutzyklutz replied at 20-1-2019 06:55 AM
Academically she's very impressive! I pun kagum. But I doubt she would come back and serve her count ...

cringe nya video ittew!! di who are yusss kan aja ya..kalau kwn2 mat saleh dia yg tag, confirm dia repost berkali2.
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2019 08:39 AM From the mobile phone | Show all posts
AdikSuka replied at 22-1-2019 11:41 PM
cringe nya video ittew!! di who are yusss kan aja ya..kalau kwn2 mat saleh dia yg tag, confirm dia ...

Iye chuols. Di whoareyuss kn jor. Kwn iols student, active in theater, study german and Servian serbian at the same time active power yoga, malam pg ja berhuha huha dgn kwn. Even habis practice theater tu dh kul 2 pg still pg minum for a couple of hours. Itu contoh org yg x di whoareyuss kn.

Bukan asyik merempan nk tgu dr rafidah dtg baru nk p mkn2 dgn kwn. Ada la sorg yg dok uk tu baik dgn dia. Dr apa ntah yg dermatologist tu. I bet x kerap jmpa pon. Knowing her stiap benda pon nk share. Yiihhhh
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2019 09:07 AM | Show all posts
Edited by goss79 at 23-1-2019 09:22 AM

at last i jumpa org yg luahkan sama dgn apa yg i rasa... masalahnya susah nak ckp pasal dia ni, sbb kang org kecam kata kita dengki. eh excuse me i don't want her life pun..


satu lagi, org puas puji dia lawo tapi i nampak muka dia a bit like ppuan nyanyi kat youtube tu.. lagu ku rap, ku rap - mass factorz.. i nak tepek muka dia, tp bila google kuar link youtube je.

Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2019 09:11 AM | Show all posts
xmynnx replied at 22-1-2019 03:43 PM
i takleh lupa thread twitter dia kot dia cerita masa interview untuk dapatkan scholarship kot, inter ...

seriously die jawab camtuh? wah, hebat!

ni nk masuk dlm golongan berlagak ke saje nk tunjuk hebat ke cmne ni?


Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2019 09:35 AM | Show all posts
LadyMar replied at 23-1-2019 09:11 AM
seriously die jawab camtuh? wah, hebat!

ni nk masuk dlm golongan berlagak ke saje nk tunjuk heb ...

lebih kurang mcmtulah. the interviewer tanya la apa hebat nya dia utk dia dpt scholar ni so dia kata you can google my name.
gituhhh. yelahhh ko yg cipta sejarah kan student spm first amik sampai 17 subjek.
layaklah dia nak berlagak walauponnn
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2019 10:13 AM | Show all posts
nura88 replied at 22-1-2019 01:34 AM
i ada gak kwn yg lepas study x balik msia n bayar balik scholar pastu stay uk, tp perangai sama la ...

ramai je org camtu..
kalo suka sgt dok oversea, lantak korg lah kan, tak yah la condemn msia lak
pastu sibuk lak follow ig org msia & masuk forum kat msia.. kutuk2 msia. Hadap pulak nak berchit chat ngan org msia
Buat apa lagi nak follow forum negara mundur ni kan?
Bila tengok ig dia org takde sorg pun org putih kebanggaan dia org tu follow.


Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2019 10:18 AM | Show all posts
makmelah replied at 21-1-2019 09:26 AM
Honestly what i can see is....She's a very  lonely person. Full Stop.

She's VERY lonely.

ingatkan i sorg rasa camtu

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.078726s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list