JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
13657
View
161
Reply

All About Dr. Amalina Che Bakri #workhardplayharder

[Copy link]

Author: kakasotong       Show all posts   Read mode

Post time 22-1-2018 02:59 PM | Show all posts
bestnya jadi dia
pandai cantik
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2018 07:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Sheolss classy. X melatah pun kalau kene bash. Beauty with brain indeed. Cuma x suke kening sheolss nmpk grg
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2018 02:10 PM | Show all posts
betul2 beauty with brain. admire sgt
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2018 07:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Ini baru betul landener. Teringat kakpam. Kikiki
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2018 05:09 PM | Show all posts
kene sedas.. admire Amalina ni.. hopefully 1 day akan balik Malaysia & berkhidmat utk negara..jgnlah jadi macam si Sophea yusuf tu..
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2018 08:37 AM From the mobile phone | Show all posts
ciknam replied at 25-1-2018 05:09 PM
kene sedas.. admire Amalina ni.. hopefully 1 day akan balik Malaysia & berkhidmat utk negara..jgnlah ...

Mcm prof imelda balchin. Lepas berpuluh tahun hidup negara org, berbakti kat anak bangsa sendiri pulak. Prof imelda terus jadi famos amos kat pesbuk.
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2018 09:02 AM | Show all posts
ciknam replied at 25-1-2018 05:09 PM
kene sedas.. admire Amalina ni.. hopefully 1 day akan balik Malaysia & berkhidmat utk negara..jgnlah ...

Sophea Yusuf yang mana ni?
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2018 09:04 AM | Show all posts
TwelveThirteen replied at 27-1-2018 08:37 AM
Mcm prof imelda balchin. Lepas berpuluh tahun hidup negara org, berbakti kat anak bangsa sendiri p ...

Tulah .. respect prof Imelda. Dia punya ilmua mmg byk . Dah la O& G specialist , ade masters in epidemiology plak tu . So dia mmg bijak intepret research paper dgn baiknya. Tapi some tak agree dgn prof imelda sbb diorang anggap dia terlalu science based , and tolak tradition.
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2018 09:28 AM | Show all posts
TwelveThirteen replied at 27-1-2018 08:37 AM
Mcm prof imelda balchin. Lepas berpuluh tahun hidup negara org, berbakti kat anak bangsa sendiri p ...

I pun follow and suka baca penulisan Prof Imelda. Yes hope Amalina pun camtu. Sheols bijak and classy menangani so called keyboard warriors meroyan kt twitter beliau hahhah. Hope akan balik sebagai doc pakar and berkhidmat utk anak bangsa..
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2018 02:18 PM | Show all posts

ampun.. iols silap.. sufiah yusuf actually.. budak genius yg masuk oxford tu tp end up jadi pekerja seks..
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2018 02:39 PM | Show all posts
ciknam replied at 29-1-2018 02:18 PM
ampun.. iols silap.. sufiah yusuf actually.. budak genius yg masuk oxford tu tp end up jadi pekerj ...

Ohhh yg tuuuuu... Tapi yg tu takyah balik Msia kan.. Mak dia je org Johor, ayah dia British citizen kan? Sufiah pun mmg british citizen. Tak rasa dia ade feel any attachment with Malaysia. Kita je selalu sibuk2 kalau ade orang yg ade separuh , se-suku, se per lapan dan sebagainya darah orang Malaysia  yg berjaya kat luar negara. Macam Nick Kyrgios , Australian tennis player tu. Masa dia start naik ,tetiba kita nak highlight mak dia org Msia, Norlaila Kyrgios. Padahal mamat tu don't give a damn pun about Malaysia.

I tak rasa Amalina ni akan jadi mcm Sufiah Yusuf, sebab both were raised in two different ways.Sufiah dikerah untuk belajar oleh ayah dia. Amalina ni u can see, dia rapat dgn mak dia. And they seem to have a tight relationship. InsyaAllah tak jadi mcm Sufiah. Itu lah beza dia org yg book smart dgn org yg street smart kot.
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2018 03:01 PM | Show all posts
eyelineronfleek replied at 29-1-2018 02:39 PM
Ohhh yg tuuuuu... Tapi yg tu takyah balik Msia kan.. Mak dia je org Johor, ayah dia British citize ...

agree!

talk about mak Dr. amalina ni, tetiba baru terperasan, mcm tak pernah tgk bapak dia..
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2018 03:05 PM | Show all posts
ciknam replied at 29-1-2018 03:01 PM
agree!

talk about mak Dr. amalina ni, tetiba baru terperasan, mcm tak pernah tgk bapak dia..

Single mother katanya. Tak sure lah cerai hidup atau mati.
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2018 04:53 PM | Show all posts
Real beauty with brain
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2018 10:48 AM | Show all posts
beauty with brain..
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2018 10:29 AM | Show all posts
best nya kena sedazzzz mcm tu.... hahahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2019 10:34 PM | Show all posts
Note: Thread has been banned by manager
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2019 11:28 AM | Show all posts
eyelineronfleek replied at 29-1-2018 03:05 PM
Single mother katanya. Tak sure lah cerai hidup atau mati.

cerai hidup. sheols said apanya engineer
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2019 09:49 PM | Show all posts
@duffyduck  chuolsss. kihkih i baru jumpa thread ni. nasib baik uols komen sini utk up kan thread
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2019 09:51 PM | Show all posts
i tolong jemput @makmelah  
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2019 06:49 AM | Show all posts
AdikSuka replied at 19-1-2019 09:51 PM
i tolong jemput @makmelah

thank you sebab menjemput
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2019 07:17 AM From the mobile phone | Show all posts
islam lagi ke dia ni?
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2019 08:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by klutzyklutz at 20-1-2019 09:27 AM

Academically she's very impressive! I pun kagum. But I doubt she would come back and serve her country. Dia pun tak pernah bg definite answer bila followers tanya nak balik Malaysia ke tak.

Btw, kalau tgk her tagged photos on instagram, ada satu video ni made by her friend (@dr.linazaira). Boleh tgk her dress up zaman dulu macam mana. Tak fashionable. Even sekarang pun pilihan baju dia tak berapa kena dengan her petite figure. I rasa kalau pakai something laid back lagi elok. Btw she tak follow pun kawan dia ni, padahal this Dr. Lina said Dr Amalina will always be her best friend. Video tu she tak like and comment pun. Sesuatu sangat hehehe.
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2019 10:48 AM | Show all posts
[at]@makmelah[/at] @AdikManja
mohon mengadap
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2019 10:51 AM | Show all posts
AdikSuka replied at 19-1-2019 09:49 PM
@duffyduck  chuolsss. kihkih i baru jumpa thread ni. nasib baik uols komen sini utk up kan thread

haaaa i baru try to tag chuols just now. x reti wei. x brapa bijak macam drama.lina aahaha.
nasib baik chuols jumpa.
tgk x story baru beliau ke bath itteww??
ingat kan jln sensorang, harus la dukung bam-bia dia bersama hahaha

frankly speaking iols suka ka tgk dia 'bawa' kita jalan2 gitu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.115140s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list