JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
97229
View
1503
Reply

RUPANYA HUBUNGAN INTAN DAN IBU PADA BEKAS SUAMINYA BAIK2 AJA. (POST #1281). SAPA TU YG GEMAR BENO MEMBURUKKAN INTAN?

  [Copy link]

Author: misslinkpk85    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 1-5-2018 11:48 PM From the mobile phone | Show all posts
misslinkpk85 replied at 1-5-2018 11:00 PM
Nnt meols reply lg eh komen2. N tepek pic lg. Tgh busy siket . Sapa2 rajin tepek la dulu, hehe.@mixe ...

tq chuols

iols ada npk jering up pic dgn anak nya caption dia panggil anaknya abang dh nak dpt adik ke? atau mmg anak intan akan anak she tp x penah npk lg dia tulis abang kt anak nya
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2018 11:57 PM From the mobile phone | Show all posts
narifalim replied at 1-5-2018 11:20 PM
Tu la.. npk gigih sangat pihak sana tu nk sakitkan hati intan kan. Apalah planning asal kudejering ...

Planningnya saja nak provoke intan. Supaya intan hilang sabar, marah then meletop end up buat pengakuan kat media betapa lahanatnya kude jering ni dlm hidup dia. Then lps tu boleh la jering memanjat semula company2 media berphotoshoot dgn alasan membela diri. Laa ni nak buat camtu takde sape sudi nak terima sbb takde isu pun. Bila intan start bukak mulut so akan nampak intan jahat then dia akan play victim sehabis baik. From there mesti start dpt job balik. Malangnya intan bo layan. Banyak sebenarnya setan dua ekor ni buat kat intan. Teruk seteruk-teruknya. Tapi intan still sabar sebab dia masih ada rasa hormat lagi pd kude sebab kude tu bapak pada anak2 dia n dia pnh hidup susah senang dgn kude. I je yg selalu rasa mendidih kalau dgr.  Pelik btl camne la dia boleh sabar sgt camni. Kalau aku laaa. Mmg telanjang iols kejekan dua ekor tu.
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2018 12:09 AM From the mobile phone | Show all posts
bonda,terus bangkit ya bonda..
support u always..
keep fighting & keep strong, bonda..
#donemuncul
#masukguabalik
#lalatlangaudimanamana
#bakperilakubondakitabolayanje
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2018 12:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Shut up lah langau! Heeee rasa nak spray langau dengan spray beracun biar nyah, menyemak jah kat sini..
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2018 12:20 AM | Show all posts
lawaknye langau tu .
sah2 la ni bod gosip.
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2018 12:20 AM From the mobile phone | Show all posts
blackredwing replied at 2-5-2018 12:01 AM
ni aku petik dari google je tau.hehe

Sabda Rasulullah S.A.W. bermaksud:Awaslah daripada mengump ...

Ummah holier than thou macam ko lagi berganda tak tau malu yah. Euw sangat zizik nasihat kemain kat orang tapi diri sundri ke laut.
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2018 12:24 AM From the mobile phone | Show all posts
drivethru replied at 1-5-2018 08:55 PM
Melancap lah kuda tengok intan lepas ni.

merempan jering..
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2018 01:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Fuh da makin lawa intan. Nanges ko kuda,sape suh ko biol sgt
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2018 01:17 AM From the mobile phone | Show all posts
DawnAngeliCa replied at 1-5-2018 11:57 PM
Planningnya saja nak provoke intan. Supaya intan hilang sabar, marah then meletop end up buat peng ...


Penyabar betul intan ni. Memang intan terpilih.

Bagus tindakan intan, x perlu londehkan kekejaman dua orang tu dekat socmed. Teruskan bersandar pada Allah, biar Allah yang balas semuanya. Intan fokus diri n anak-anak cukuplah. Setiap kali dibuli ditindas, rebut peluang untuk berdoa untuk diri sendiri n anak-anak. Doa yang dizalimi tiada hijab. Semoga termakhbul doa-doa intan.
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2018 02:02 AM | Show all posts
netto_ replied at 2-5-2018 01:06 AM
Fuh da makin lawa intan. Nanges ko kuda,sape suh ko biol sgt

ni aku petik dari google je tau.hehe

Sabda Rasulullah S.A.W. bermaksud:Awaslah daripada mengumpat kerana mengumpat itu lebih berdosa daripada zina. Sesungguhnya orang melakukan zina, apabila dia bertaubat, Allah akan menerima taubatnya."Dan sesungguhnya orang yang melakukan umpat tidak akan diampunkan dosanya sebelum diampun oleh orang yang diumpat" (Hadis riwayat Ibnu Abib Dunya dan Ibnu Hibbad)

Sabda Rasulullah S.A.W. "wahai orang beriman dengan lidahnya tetapi belum beriman dengan hatinya! Janganlah kamu mengumpat kaum muslim, dan jangan lah kamu mengintip-intip keaibannya. Sesungguhnya, sesiapa yang mengintip keaiban saudaranya, maka Allah akan mengintip keaibannya,dan dia akan mendedahkannya, meskipun dia berada dalam rumahnya sendiri" (Hadis riwayat Abu Daud)

Sabda Rasulullah S.A.W. bermaksud :"Perbuatan mengumpat itu samalah seperti api memakan ranting kayu kering".Pahala yang dikumpulkan sebelum itu akan musnah atau dihapuskan seperti mudahnya api memakan kayu kering sehingga tidak tinggal apa-apa lagi.

Diriwayatkan oleh Abu Ummah al-Bahili, diakhirat seorang terkejut besar apabila melihat catatan amalan kebaikan yang tidak pernah dilakukannya didunia. Maka, dia berkata kepada Allah "Wahai Tuhan ku, dari manakah datangnya kebaikan yang banyak ini, sedangkan aku tidak pernah melakukannya".Maka Allah menjawab :"Semua itu kebaikan (pahala) orang yang mengumpat engkau tanpa engkau ketahui".

Diriwayatkan oleh Abu Daud dari Anas, Rasulullah SAW bersabda:
Pada malam aku diIsrakan aku telah melalui suatu kaum yg mencakar-cakar muka mereka dgn kuku-kukunya sendiri, maka aku berkata: Hai Jibril siapa mereka ini? jawab Jibril: Mereka ini adalah org2 yg suka mengumpat dan mereka juga suka menjaga tepi kain org.
(Abu Daud dari Anas)

Rasulullah SAW menjelaskan mengumpat ini dalam sabda baginda yg bermaksud, mengumpat itu ialah apabila kamu menyebut perihal saudaramu dengan sesuatu perkara yang dibencinya
(Hadis Riwayat Muslim)


TAK MALUNYE MAKCIK BAWANG FORUM NI HAHAHA
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2018 03:12 AM From the mobile phone | Show all posts
I report duplicated posts ja. Kalau reply merapu lagi report je tekan malicious ramai2 sebab memang mengganggu pun.

Ini benang intan okay. Syuhh syuhh syuhhhhhhh pergi jauh2.
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2018 04:47 AM From the mobile phone | Show all posts
misslauren replied at 2-5-2018 03:12 AM
I report duplicated posts ja. Kalau reply merapu lagi report je tekan malicious ramai2 sebab memang  ...

Done report! Aiyo...pic bunga dah naik. Semoga intan tak patah semangat
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2018 05:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Pic bunga apa you

Btw iol suka tgk pic latest intan yg selfie di genting tu. Cantik ootd nya. Way to go intan. I guess intan dan i ni sama umur ye.
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2018 05:48 AM From the mobile phone | Show all posts
abadi84 replied at 2-5-2018 04:47 AM
Done report! Aiyo...pic bunga dah naik. Semoga intan tak patah semangat

Tak malu kann?  Bila post gambar bunga ni from husband to wife , macam tu , ingat orang kagum ke!?? Orang lagi gelak ada lah. Hasil rampasan je, dapat bunga hasil rampasan, hasil curang, hasil aniaya orang....
terdetik juga bila orang tengok bunga tu mesti fikir perbuatan extender dan homewrecker tu.
Intan dah pernah  dapat drpd kude kasih sayang ikhlas.,,kan dulu kude panggil dia kas(ih).
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2018 05:56 AM From the mobile phone | Show all posts
drivethru replied at 1-5-2018 08:55 PM
Melancap lah kuda tengok intan lepas ni.

Lelaki  bukan boleh percaya sangat
lagi lagi dah 5 tahun bersama....dah tau selok belok body intan tu....mana tempat tempat menarik intan tu.,..senyuman intan tu
dapat pulak intan yg fresh dan malu malu gitu
Mesti terbayang bayang juga Intan tu,,..tapi boleh le lempiaskan kat jering tu...jering kan anytime boleh beri...tak ada anak2 kecik yg clingy, yg breastfeeding, yg mengacau
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2018 06:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Mesti extender tu insecure sangat. Mesti rasa juga jika husband banding bandingkan dgn ex wife. Walaupun mulut lelaki mesti kata yg manis manis je....tapi hati mana tau kan?
Tengok muka anak anak pun mesti terkenang ex wife...
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2018 06:28 AM From the mobile phone | Show all posts
abadi84 replied at 2-5-2018 04:47 AM
Done report! Aiyo...pic bunga dah naik. Semoga intan tak patah semangat

Bunga plastik seplastik org memberi n menerima...
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2018 06:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Lain mcm merempan si jering tu yer... Dok main drama byk episod lak skrg, org share n promote pasal buku bff pon nk marah ke...
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2018 06:53 AM From the mobile phone | Show all posts
cahaya_almas replied at 1-5-2018 08:36 PM
Baju ahshannas tu lawa2...tp for me mahal lah...tk mampu..sehelai dekat rm300...kalau beli 3 lai...d ...

kan..cantik2 baju dia dan tak risau nak beli sebab mmg berkualiti..cuma part harga tu saya setuju..mmg mahal..jadi aiii beli 1 je
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2018 07:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah murah rezki beliau...
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2018 07:26 AM From the mobile phone | Show all posts
DawnAngeliCa replied at 1-5-2018 11:57 PM
Planningnya saja nak provoke intan. Supaya intan hilang sabar, marah then meletop end up buat peng ...

Ni la lebihnya Intan, tak ikut emosi marah atau dendam... nampak macam beralah tu kalah, tapi ternyata ia byk memenangkan Intan. Intan menang hati2 makcik2 bawang semalaya, hati org2 berduit utk offer job, hati wartawan dan ramai lagi
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2018 07:50 AM From the mobile phone | Show all posts
aaz replied at 2-5-2018 07:26 AM
Ni la lebihnya Intan, tak ikut emosi marah atau dendam... nampak macam beralah tu kalah, tapi tern ...

Betul iol setuju bab ni. Syukur ye.


Btw i tak brp kisah sgt pic bunga dan segala ayat tu. Sebab pic honeymoon pon dah tunjuk apekedehal dgn pic bunga. Nexttttt
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2018 07:50 AM From the mobile phone | Show all posts
DawnAngeliCa replied at 1-5-2018 11:57 PM
Planningnya saja nak provoke intan. Supaya intan hilang sabar, marah then meletop end up buat peng ...

Memang itu yg kita nampak. Kesian intan sbb kadang2 npk dia down jugak. Senjata jering sekarang kude. Dan kude pulak sanggup jadi senjata jering untuk jatuhkan intan. Nasib baik intan ada kakak2 dan kawan2 yg sangat2 menyokong. Kita doakan intan terus sabar.  Tengok kan aje heroin drama beratus episod tu berlakon..
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2018 08:02 AM From the mobile phone | Show all posts
DawnAngeliCa replied at 1-5-2018 11:57 PM
Planningnya saja nak provoke intan. Supaya intan hilang sabar, marah then meletop end up buat peng ...

Harap intan dapat bertahan and kekal macam ni, abaikan 2 orang tu intan... Diorang memang bersalah. Sbb tu nak cover dgn cari salah intan, tapi sampai skrg diorang tak mampu pecah tembok kesabaran intan..
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2018 08:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Thanks misslink  Konah check in for intan!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.118286s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list