Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
153383
View
1805
Reply

Makin Melampau2 Bekas Isteri Pemuzik Ude yg Bernama Intan Liana Ni. Tak Cukup Jadi Model, Tawaran IG Review, Kini Jadi Usahawan Tudung Kepunyaanya, Lawa by Bonda

  [Copy link]

Author: misslinkpk85       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 1-5-2018 11:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Nnt meols reply lg eh komen2. N tepek pic lg. Tgh busy siket . Sapa2 rajin tepek la dulu, hehe.@mixed
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2018 11:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Check in jugak... Dr vol 1 sampai dah vol 10 iols ikut, bertahun2 register sini jadi silent reader je, disebabkan intan punya thread terus naik level...
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2018 11:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols tunggu intan reply DM pas sudah tade, kakak dia pun tak reply.byk sgt kot takpelah nk wat cemana
No tepon xde iols pun xleh nk tunggu lelama masa makin suntuk.

So guna ig ads jelah. Si beby tora ke apatah tu pun tak balas gak DM. Mungkin kena try DM tin almy la kot hihihi
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2018 11:14 PM From the mobile phone | Show all posts
dewwy replied at 1-5-2018 11:00 PM
Check in jugak... Dr vol 1 sampai dah vol 10 iols ikut, bertahun2 register sini jadi silent reader j ...

Samalah kita. Bayangkan tahun 2009 iols register sampai tahun 2017 masih beginner sbb lama sangkut kat board bakat dan penulisan. Habis la cerpen sang arjuna tu iols khatam hihihi.. Kes intan punya pasal terus jadi senior.. bawang pun bawang la... janji kita tau apa yg kita sokong kan.
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2018 11:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Yeahhh #bondabangkit
Jering xde minda n kuda sila mereput
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2018 11:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 1-5-2018 11:07 PM
Iols tunggu intan reply DM pas sudah tade, kakak dia pun tak reply.byk sgt kot takpelah nk wat ceman ...

sis, kat front page ig intan ada phone no. kakak dia utk contact. dekat ig story yg dia saved tu.
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2018 11:20 PM From the mobile phone | Show all posts
DawnAngeliCa replied at 1-5-2018 10:13 PM
Wehooo.. thread baru! Tq misslink. Sebab thread2 ni lah kude meroyan hari2 tak berkesudahan. Iyannn  ...

Tu la.. npk gigih sangat pihak sana tu nk sakitkan hati intan kan. Apalah planning asal kudejering ni untuk intan sebenarnya ye??  
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2018 11:26 PM From the mobile phone | Show all posts
misc replied at 1-5-2018 10:43 PM
harap one day intan dpt peluang masuk tv jadi model iklan. iklan susu, pampers ke,  boleh la dekmok  ...

Hahahaha.. Betul jgk kn.. Ya Allah murah lah rezeki intan ni...
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2018 11:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Yayyyy rumah baru bau cat! Harap rumah baru ni kurang lalat dgn langau
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2018 11:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Check in.. #bondabangkit ..
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2018 11:48 PM From the mobile phone | Show all posts
misslinkpk85 replied at 1-5-2018 11:00 PM
Nnt meols reply lg eh komen2. N tepek pic lg. Tgh busy siket . Sapa2 rajin tepek la dulu, hehe.@mixe ...

tq chuols

iols ada npk jering up pic dgn anak nya caption dia panggil anaknya abang dh nak dpt adik ke? atau mmg anak intan akan anak she tp x penah npk lg dia tulis abang kt anak nya
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2018 11:57 PM From the mobile phone | Show all posts
narifalim replied at 1-5-2018 11:20 PM
Tu la.. npk gigih sangat pihak sana tu nk sakitkan hati intan kan. Apalah planning asal kudejering ...

Planningnya saja nak provoke intan. Supaya intan hilang sabar, marah then meletop end up buat pengakuan kat media betapa lahanatnya kude jering ni dlm hidup dia. Then lps tu boleh la jering memanjat semula company2 media berphotoshoot dgn alasan membela diri. Laa ni nak buat camtu takde sape sudi nak terima sbb takde isu pun. Bila intan start bukak mulut so akan nampak intan jahat then dia akan play victim sehabis baik. From there mesti start dpt job balik. Malangnya intan bo layan. Banyak sebenarnya setan dua ekor ni buat kat intan. Teruk seteruk-teruknya. Tapi intan still sabar sebab dia masih ada rasa hormat lagi pd kude sebab kude tu bapak pada anak2 dia n dia pnh hidup susah senang dgn kude. I je yg selalu rasa mendidih kalau dgr.  Pelik btl camne la dia boleh sabar sgt camni. Kalau aku laaa. Mmg telanjang iols kejekan dua ekor tu.
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2018 12:09 AM From the mobile phone | Show all posts
bonda,terus bangkit ya bonda..
support u always..
keep fighting & keep strong, bonda..
#donemuncul
#masukguabalik
#lalatlangaudimanamana
#bakperilakubondakitabolayanje
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2018 12:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Shut up lah langau! Heeee rasa nak spray langau dengan spray beracun biar nyah, menyemak jah kat sini..
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2018 12:20 AM | Show all posts
lawaknye langau tu .
sah2 la ni bod gosip.
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2018 12:20 AM From the mobile phone | Show all posts
blackredwing replied at 2-5-2018 12:01 AM
ni aku petik dari google je tau.hehe

Sabda Rasulullah S.A.W. bermaksud:Awaslah daripada mengump ...

Ummah holier than thou macam ko lagi berganda tak tau malu yah. Euw sangat zizik nasihat kemain kat orang tapi diri sundri ke laut.
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2018 12:24 AM From the mobile phone | Show all posts
drivethru replied at 1-5-2018 08:55 PM
Melancap lah kuda tengok intan lepas ni.

merempan jering..
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2018 01:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Fuh da makin lawa intan. Nanges ko kuda,sape suh ko biol sgt
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2018 01:17 AM From the mobile phone | Show all posts
DawnAngeliCa replied at 1-5-2018 11:57 PM
Planningnya saja nak provoke intan. Supaya intan hilang sabar, marah then meletop end up buat peng ...


Penyabar betul intan ni. Memang intan terpilih.

Bagus tindakan intan, x perlu londehkan kekejaman dua orang tu dekat socmed. Teruskan bersandar pada Allah, biar Allah yang balas semuanya. Intan fokus diri n anak-anak cukuplah. Setiap kali dibuli ditindas, rebut peluang untuk berdoa untuk diri sendiri n anak-anak. Doa yang dizalimi tiada hijab. Semoga termakhbul doa-doa intan.
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2018 02:02 AM | Show all posts
netto_ replied at 2-5-2018 01:06 AM
Fuh da makin lawa intan. Nanges ko kuda,sape suh ko biol sgt

ni aku petik dari google je tau.hehe

Sabda Rasulullah S.A.W. bermaksud:Awaslah daripada mengumpat kerana mengumpat itu lebih berdosa daripada zina. Sesungguhnya orang melakukan zina, apabila dia bertaubat, Allah akan menerima taubatnya."Dan sesungguhnya orang yang melakukan umpat tidak akan diampunkan dosanya sebelum diampun oleh orang yang diumpat" (Hadis riwayat Ibnu Abib Dunya dan Ibnu Hibbad)

Sabda Rasulullah S.A.W. "wahai orang beriman dengan lidahnya tetapi belum beriman dengan hatinya! Janganlah kamu mengumpat kaum muslim, dan jangan lah kamu mengintip-intip keaibannya. Sesungguhnya, sesiapa yang mengintip keaiban saudaranya, maka Allah akan mengintip keaibannya,dan dia akan mendedahkannya, meskipun dia berada dalam rumahnya sendiri" (Hadis riwayat Abu Daud)

Sabda Rasulullah S.A.W. bermaksud :"Perbuatan mengumpat itu samalah seperti api memakan ranting kayu kering".Pahala yang dikumpulkan sebelum itu akan musnah atau dihapuskan seperti mudahnya api memakan kayu kering sehingga tidak tinggal apa-apa lagi.

Diriwayatkan oleh Abu Ummah al-Bahili, diakhirat seorang terkejut besar apabila melihat catatan amalan kebaikan yang tidak pernah dilakukannya didunia. Maka, dia berkata kepada Allah "Wahai Tuhan ku, dari manakah datangnya kebaikan yang banyak ini, sedangkan aku tidak pernah melakukannya".Maka Allah menjawab :"Semua itu kebaikan (pahala) orang yang mengumpat engkau tanpa engkau ketahui".

Diriwayatkan oleh Abu Daud dari Anas, Rasulullah SAW bersabda:
Pada malam aku diIsrakan aku telah melalui suatu kaum yg mencakar-cakar muka mereka dgn kuku-kukunya sendiri, maka aku berkata: Hai Jibril siapa mereka ini? jawab Jibril: Mereka ini adalah org2 yg suka mengumpat dan mereka juga suka menjaga tepi kain org.
(Abu Daud dari Anas)

Rasulullah SAW menjelaskan mengumpat ini dalam sabda baginda yg bermaksud, mengumpat itu ialah apabila kamu menyebut perihal saudaramu dengan sesuatu perkara yang dibencinya
(Hadis Riwayat Muslim)


TAK MALUNYE MAKCIK BAWANG FORUM NI HAHAHA
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.081556s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list