JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
17425
View
160
Reply

"Omma Kahwin Dengan Daddy Maream?"- Aksi Anak Farah Lee Buat Netizen Terhibur

[Copy link]

Author: Cari-Amiey       Show all posts   Read mode

Post time 28-9-2018 04:47 PM From the mobile phone | Show all posts
joy_ah replied at 28-9-2018 03:54 PM
Masa dia buat degree dulu under scholarship ke? Kalau ye memang meols cashkan aje sebab dia balik  ...

Die kan dah kate die kat sane nak bawak kelainan bila balik malaysia nanti tuk earlychild edu kekdahnya...hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2018 07:00 PM From the mobile phone | Show all posts
miss.nora replied at 28-9-2018 04:42 PM
degree dulu dia amik course ape?

Sama dgn meols. Mechanical engineering. Tak silap meols dia under jpa. Tu yg meols plak merempan tengok sheols merempan.

Cashlah buat dia. Time da graduate lepas under skolarship dulu takde plak kau nak berbakti pada anak bangsa dan sumbang something pada industri.

Adala dia sumbang something pada industri hiburan kita ni ha sebagai instafemes.


Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2018 07:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Nham22 replied at 28-9-2018 04:47 PM
Die kan dah kate die kat sane nak bawak kelainan bila balik malaysia nanti tuk earlychild edu kekd ...

Yihhhhhh geli mek.
Dia balik korea langsung idok menyumbang apa2. Motip gomen nak percaya dia lagi masa interbiu skolarship kikiki
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2018 10:25 PM From the mobile phone | Show all posts
joy_ah replied at 28-9-2018 07:00 PM
Sama dgn meols. Mechanical engineering. Tak silap meols dia under jpa. Tu yg meols plak merempan t ...

Igt i ni je hati berkeladak bila mcm nyampah dia membebel tak dpt scholarship, tp ada gak org rasa benda sama.

So ungrateful. Setidaknya dia merasa jugak dpt scholarship.Tp, takdak ROI to gomen ponnn seiring dgn course yg gomen sponsored. Lagi nak merempan tak dpt sponsor for masters in non-tech field.

Kita yg dr pre-u ke degree ke masters-continuous study in tech field pon jenuh nak apply utk study oberseas. Dah takdpt, anggap bukan rezeki je la.

Bab #daddymatabiru. Dah mmg dia dok ulang2 sebut benda tu tak berenti2, lagik nak ckp org je dok focus benda tu. She sounds so desperate. Just admit it

Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2018 08:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Farah lee suka tulis panjang panjang dan ayat acah acah puitis macam kokpink,agaknya sebab tu i kureng dengan dia walaupun dia macam ada pakej. Lawa, kurus tapi dia tak cool. Dia macam serba serbi tahu but still nampak childish, tak abes abes #daddybaru. Bagi i maream tak perlu cari daddy baru sebab dia dah ada daddy, yang kena cari #husbandbaruomma. Omma pun memang nampak merentan nak berlaki baru. Lepas tu bila org cakap desperate dia sentap cakap orang tak faham dia bergurau. Gurau sekali dua okay. Tapi kalau selalu. Harap farah ni berubah lah lebih matang. Bila maream pun dah pandai sebut pasal nak cari daddy baru tu maksudnya kau selalu cakap macam tu depan maream...maream dah ada daddy , tak perlu berselindung nak suami baru bagitau, harap berubah.
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2018 03:11 PM | Show all posts
cik_kaer replied at 28-9-2018 10:25 PM
Igt i ni je hati berkeladak bila mcm nyampah dia membebel tak dpt scholarship, tp ada gak org rasa ...

kan..rasa geram je dgn dia tu. Langsung tak muhasabah diri tanya kenapa dia tak dapat scholarship?dia dah gunakan peluang tu dulu utk bach. degree tapi apa ROI dia pada gomen kita or at least industri and penyelidikan kita ni ha?
ada?
idok juga.....
skarang bila gomen tak bagi, tau merempan.

i kesian je dgn ally, nak tengok anak. anak jauh.
anak nak tengok daddy, daddy jauh.

gigih nak daddybaru. sebenornya nak laki baru. cuba jangan tunjuk diri tu menggeletis sangat. ramai jah mak janda muda anak 1 elok je tak petik pun nak berlaki baru.


###sekarang memang ramai kan muda2 dah jadi janda, kenapa ya? ####




Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2018 03:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Die dpt biasiswa dlu..blk msia x kje ..x bond kot...

So..sure la time iv panel tnye..ape sumbangan awk pd gov? Xkn setakat instafamous je oii...tu pn lps kawin ngn ally..

Sedar x..u xde pencapaian dari segi career..so mcm mne gov nk tau lps ni apa plan awk lps dh dpt phd tu...xkn nk jd instafamous lg...kot2 dh kawin bru..jd x guna la cert awk..bazir je...

Dh la sambung dgn totally different dgn bachelor..mmg ssh nk lulus iv..sbb basic of early edu tu awk xde..bkn semudah awk phm ank2 blh berminat nk sambung bidang tu..

Mmg awk cerdik..tp gov perlukan org yg ada vision n mision..bkn harap pujian dr alam maya semata...
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2018 03:39 PM From the mobile phone | Show all posts
joy_ah replied at 29-9-2018 03:11 PM
kan..rasa geram je dgn dia tu. Langsung tak muhasabah diri tanya kenapa dia tak dapat scholarship? ...

Masalhnya ..janda tkda ank oun tk mengiklan kan diri sebegituww.. Jnda howt lg up2 dr dia pun tk mengeletis... Post tu mcm 1 maruah tau... So mana malu kau fl..klu # tu mcm geleyar sangat... 1 day ko jd ckgu..aku pun tkt nk antau ank aku ke kau...seram ble dpt ckgu glenyar. hehehehe
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2018 03:59 PM | Show all posts
Lepas balik Korea, boleh pulak buat post berjela pasal ape xnk kerja..masa tue x pulak nk contribute kat negara..konon engineering bkn minat die la..business lg mendalam minat die..but then, tujuan amek master utk contribute kat negara..nk ubah sistem pendidikan..hmmmm
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2018 05:05 PM From the mobile phone | Show all posts
joy_ah replied at 29-9-2018 03:11 PM
kan..rasa geram je dgn dia tu. Langsung tak muhasabah diri tanya kenapa dia tak dapat scholarship? ...

Kalau tak sebab jantan gay keluar almari, jantam biawak.

Tapi yg biawak tu selalu tahan lama juga
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2018 09:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Dialog maream terus ajak keluar rumah n pegi jalan-jalan sbb nak cari daddy tu, kesian pon ada. Bukan kesian sbb dia teringin nak ayah baru. Tapi kesian sbb ntah apa yang mak dia instill dlm pikiran dia. Rosak minda budak kecik tu.

I rasa post tu tak lawak. Tp more like fl menjatuhkan maruah diri sendiri je
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2018 10:02 PM From the mobile phone | Show all posts
cik_kaer replied at 29-9-2018 09:29 PM
Dialog maream terus ajak keluar rumah n pegi jalan-jalan sbb nak cari daddy tu, kesian pon ada. Buka ...

I know right. Bdk lg la cepat ikut klu her mom always say the same thing over and over again.
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2018 04:00 PM From the mobile phone | Show all posts
obses_budak replied at 29-9-2018 03:39 PM
Masalhnya ..janda tkda ank oun tk mengiklan kan diri sebegituww.. Jnda howt lg up2 dr dia pun tk m ...

Betul juge tu. Ramai janda muda skarang tapi ada jah yg sama naik dgn fl ni.  Mana yg senyap2 je tup2 dah berlaki baru. Kalo teringin nak berlaki baru pun sesenyap la. Mana yg nak tu terus kensel
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2018 01:18 PM | Show all posts
I kesian kat mariam je.. sampai hati dia jauhkan anak dari bapak dia. Walaupun dia bengan dgn Ally, tapi Ally tu rasa baik je dgn diorang kan. Mariam should spend more time dgn daddy dia sbb dia ada ayah lagi. Ramai kids yang dah takda ayah tau..
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2018 02:36 PM | Show all posts
kekdahnya dia ni rasa dia privileged ke?
merempan bila tak dapat scholarship.
dapat scholarship masa degree, tak bermakna ko hebat and masters pon confirm dapat.

ntah2 grad pon cukup makan je. pastu balik tak kerja pon. memang la gov taknak bagi dah.
pastu dia kata education memang orang takmo sponsor.
eh cuba tengok @sweatlee . dia dapat scholarchip chevening buat master in education tak silap i. now dia special officer dr maszlee tu  
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2018 02:37 PM | Show all posts
and yes.. agak gedik di situ ber #daddybaru bagai.
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2018 11:37 AM | Show all posts
cik_kaer replied at 29-9-2018 09:29 PM
Dialog maream terus ajak keluar rumah n pegi jalan-jalan sbb nak cari daddy tu, kesian pon ada. Buka ...

ade ke weh? astagfirullah..apa la yang dia ajar kat anak dia..

dalam erti kata lain, maream ajak mak dia keluar untuk cari lelaki?
OMG.. jgnlah buat perangai suka keluar umah cari laki2/jantan2 ..byk laki buaya dikkk
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2018 01:11 PM | Show all posts
Buat degree in engineering lepas tu online bisnes instafemes...tetib education plak,in future.... if govmnt open scholar baik lah bagi kat pendidik yg sedia ada dlm bidang ni
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2018 01:12 PM From the mobile phone | Show all posts
airmineral replied at 2-10-2018 11:37 AM
ade ke weh? astagfirullah..apa la yang dia ajar kat anak dia..

dalam erti kata lain, maream aja ...

Sesampai kat umah leeds tu, maream ajak keluar..so fl tanya la nak gi mana. So maream ckp nak cari daddybaru..gitu la seigt fikiran i.

And i think dia admitted yg dia ckp nanti kat umah uk ada daddybaru..mcm tu la lebih kurang.

Ampun kalau silap..malas nak double check ;p
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2018 05:09 PM | Show all posts
Tehaisfav replied at 29-9-2018 03:59 PM
Lepas balik Korea, boleh pulak buat post berjela pasal ape xnk kerja..masa tue x pulak nk contribute ...

dia punya justification mengalahkan politician.For me bukan senang nk ubah sistem pendidikan Malaysia melainkan dia g masuk politik and ganti Menteri pendidikan.Mungkin boleh.
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2018 05:13 PM | Show all posts
pichee replied at 29-9-2018 03:18 PM
Die dpt biasiswa dlu..blk msia x kje ..x bond kot...

So..sure la time iv panel tnye..ape sumbanga ...

I rasa nk tekan button like banyak kali dgn komen u ni..Betul apa u ckp, kalau tak ada career dlm course yg dia ambil sblm ni mcm mana gov nk percayakan and simply bg scholar dekat dia kan
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2018 09:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Gigih stiap post nak hashtag daddybaru
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2018 02:12 PM | Show all posts
nk merempan sebab x dpt scholarship in edu... masa degree pun blajar lain.. tetiba nk puas hati x dpt scholar... acah2 bagus je FL..
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2018 10:22 AM | Show all posts
mohon ommah baca sini..boleh justify panjang lebar kat ig
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2018 11:02 AM | Show all posts
Nham22 replied at 28-9-2018 07:22 AM
Sampai skrg tertanye2 nape depa berpisah..
farah lawa...kurus..fashionable...pandai... bukanlah jen ...

sis, bukan sume lelaki hadap pompuan kurus putih hijabista OCD bagai
kalo ada sume ciri2 tu pun, tapi kalo TAK MATANG dan CHILDISH, aku yg pompuan ni pun menyampah gak dgn pompuan yg dah nak masuk umur 25+++ tp bajet2 kiut miut bbnu tak matang ..contoh mcm FL ni la
pompuan yg masih in 20s tp nmpk matang adalah spt diana danielle, zahirah mc wilson, amelia henderson (sekadar sebut beberapa nama sbg contoh)...tgk ig diorang, takde pun tergedik2 mcm FL ni
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.116540s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list