JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
9088
View
127
Reply

Jom jadi penulis freelance di CARI, anda tulis artikel, kami bayar!

[Copy link]

Author: admin6    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 25-7-2018 10:01 AM | Show all posts |Read mode





Anda minat menulis? Ingin menjana pendapatan melalui penulisan? Minat dengan topik trending di laman sosial?

CARI Content Warrior mungkin jawapan yang anda cari.



Mengapa?

1. Anda tulis artikel, kami bayar! Menarik, bukan?

2. Skim baharu yang membolehkan seluruh rakyat Malaysia yang berhasrat menjadi penulis freelance di medium online (Cari.com.my)




Syaratnya?

1. Artikel yang sudah terpilih haruslah menjadi viral di laman sosial.

2. Kongsi sebanyak mungkin di laman sosial, makin tinggi page view untuk artikel tersebut, makin tinggi income anda.




Bagaimana ingin sertai?

1. Daftar di sini >>> (bm.cari.com.my/warrior)

2. Terus hantar artikel anda dan anda layak menjadi CARI Content Warrior a.k.a penulis freelance kami!





Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2018 10:06 AM From the mobile phone | Show all posts
971d2e015a9286a40a51bd203d7932479bc8ee0d9396be7f87e5e44963e1cfa8.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2018 10:08 AM | Show all posts

ok jugak ni tambah side income. berapa ratus 1 artikel?
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2018 10:17 AM From the mobile phone | Show all posts
So wartawan cari xde job la cmni? Sape nk cover story kat ig, komen netizen kat ig utk wat artikel?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-7-2018 10:17 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-7-2018 10:18 AM | Show all posts
wnwa05 replied at 25-7-2018 10:08 AM
ok jugak ni tambah side income. berapa ratus 1 artikel?



daftar dulu nanti cara-cara pembayaran awak boleh tengok di page sana
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2018 10:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Terpaksa forumer amik tugas wartawan cari yg punya kelas tersendiri screenshot ig retis
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2018 10:24 AM | Show all posts
any topic atau topic yg viral saja?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-7-2018 10:26 AM | Show all posts
myakayina replied at 25-7-2018 10:24 AM
any topic atau topic yg viral saja?



any topic kecuali current issue dan gosip
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2018 10:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Menarik..tapi nanti orang tahu tak identiti kita? Ke kena buat multinick?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-7-2018 10:31 AM | Show all posts
HanaAmani replied at 25-7-2018 10:28 AM
Menarik..tapi nanti orang tahu tak identiti kita? Ke kena buat multinick?



Identiti dirahsiakan.
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2018 10:31 AM | Show all posts
menarik.
bole buat topik sejarah dan metafizik.
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2018 10:40 AM | Show all posts
harkktuih replied at 25-7-2018 02:17 AM
So wartawan cari xde job la cmni? Sape nk cover story kat ig, komen netizen kat ig utk wat artikel?: ...

of course reputs cari pun kopipes.. tu belum kira dengan kolumnis mak hayam richie rachman.. asal ada artikel jek, kena bahan dengan poremer..
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2018 10:48 AM From the mobile phone | Show all posts
X viral x byr la eh
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2018 10:49 AM | Show all posts
makna kataa
kena ramai followers jugekk ke

plus artikel kita buat tu kita sndiri kena viralkan
payment based on followers ke
like ke
mcmn nk kira tahap viral artikel tu ye





Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2018 10:50 AM From the mobile phone | Show all posts
macamana nak kasi viral
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2018 10:53 AM | Show all posts
maksud disini.

kami hantar artikel kepada Cari, then Cari akan publish artikel tersebut di FB Cari, gitu?

payment adalah berdasarkan jumlah view artikel tersebut?

identiti dirahsiakan.
kalau daftar tapi tak submit artikel macamana pulak?
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2018 11:00 AM | Show all posts
Themilo replied at 25-7-2018 10:40 AM
of course reputs cari pun kopipes.. tu belum kira dengan kolumnis mak hayam richie rachman.. asal  ...

Haah la, baru teringat apa cer mak hayam Richie? Dah give up dengan hencapan caritizen kot
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-7-2018 11:16 AM | Show all posts



maksud viral tu cari topik yang sedang viral untuk buat artikel
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-7-2018 11:20 AM | Show all posts
supernaturalee replied at 25-7-2018 10:49 AM
makna kataa
kena ramai followers jugekk ke



daftar dulu nanti penerangan ada disana
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.128482s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list