JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
8078
View
126
Reply

Jom jadi penulis freelance di CARI, anda tulis artikel, kami bayar!

[Copy link]

Author: admin6       Show all posts   Read mode

Post time 25-7-2018 12:35 PM | Show all posts
Edited by Kangkung1M at 25-7-2018 01:20 AM
pitera replied at 24-7-2018 10:53 PM
maksud disini.

kami hantar artikel kepada Cari, then Cari akan publish artikel tersebut di FB Car ...


Pitera, ni maklumatnya (edited).

c1.png c2.png
c3.png
c4.png
c5.png
c6.png
c7.png


Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2018 01:09 PM | Show all posts
Tak faham, bila claim duit you guys delete article ke?
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2018 01:17 PM | Show all posts
apa la

buat artikel kasi duit

dlm masa sama, salah bukak thread kena potong credit 100

tak logic

Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2018 01:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau xreveal id ok kot. Xde la rase sgt kene kecam dgn porumer
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2018 01:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Best ni nak try le
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2018 01:53 PM | Show all posts
Kangkung1M replied at 25-7-2018 12:35 PM
Pitera, ni maklumatnya (edited).

thanks kekkung! kekkung memang sesuai sangat ni hihihi
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2018 02:32 PM | Show all posts
kalo konsep cite ala Kak Hasanah pun lulus ke
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2018 02:34 PM From the mobile phone | Show all posts
harkktuih replied at 25-7-2018 10:17 AM
So wartawan cari xde job la cmni? Sape nk cover story kat ig, komen netizen kat ig utk wat artikel?: ...

Ahhaha sila mendaftar.
Tolg hapuskan penuis komen ig
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2018 02:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Themilo replied at 25-7-2018 10:40 AM
of course reputs cari pun kopipes.. tu belum kira dengan kolumnis mak hayam richie rachman.. asal  ...

Smpai ke sini uols membahan mak hayam ni
Tp masih wujud ka beliau
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2018 02:43 PM | Show all posts
pitera replied at 25-7-2018 01:53 AM
thanks kekkung! kekkung memang sesuai sangat ni hihihi

Welcome.

Hahaha takleh...syarat artikel penulisannya mesti bersahaja, santai & x meleret, 300-500 patah perkataan. Tapi i punya penulisan, leretan & kemerapuannya cecah beribu patah perkataan.

You cubalah hantar. Ok jugak ganjaran dia. RM2-RM3.50 utk 1000 page views.
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2018 02:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Konsepnya, fb korng tuh sendiri kena power follower tetap korang... Jadi, bila ko buat artikel kat sini, ko share dalam fb... Bila kawan2 ko shared ramai2 di fb dan jadi trendding, maka dapat la ko bayaranya setiap kali org fb masuk kat cari.com baca artikel ko....

Kalau takat fb sendu... Haukk jer laa...
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2018 03:03 PM From the mobile phone | Show all posts
netto_ replied at 25-7-2018 01:35 PM
Kalau xreveal id ok kot. Xde la rase sgt kene kecam dgn porumer

nape u tak nak kene kecam ngn forumer.
reveal je Id..chill
haha
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2018 03:16 PM | Show all posts
job yg sesuai utk kaki khayalan dan  imaginasi tinggi mcm Cik Es dan seangkatan
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2018 03:23 PM | Show all posts
ada kemungkinan diciplak tak
adakah hasil spt lapar tacang si modgngegade yg setiap jam post thread janji byk thread
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2018 03:26 PM | Show all posts
ninja boy replied at 25-7-2018 03:23 PM
ada kemungkinan diciplak tak
adakah hasil spt lapar tacang si modgngegade yg setiap jam post thread ...

Habih tenggelam perbincangan hahaha errr tak dan nak bincang mai trhread baru dah , jenuh hambat hihihi
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2018 03:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Blh try gak ni...dl rsnya pandai gak menulis..

Mana tau blh kaya
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2018 03:51 PM | Show all posts
Saya berminat
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2018 04:40 PM | Show all posts
Saya berminat.
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2018 05:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Xnklah. Terima kasih
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2018 05:56 PM | Show all posts
BERDESUP GUA HANTAU .....................
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2018 06:15 PM From the mobile phone | Show all posts
penulisan meols haussssss sgt.. so meols cadangkan @Kangkung1M . she's a good writer... ape lg kekkung, masuklah
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2018 08:33 PM From the mobile phone | Show all posts
bole try. bakat menulis ada la skit2 tp dah lama x membaca jd bakat tu dah tak brape tajam. bila suka menulis kena byk membaca. baru la gaya penulisan kreatif & inovatif.
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2018 08:52 PM | Show all posts
mcm best pulak ada title kadet kat profile. ala2 cadet kelly sebegitu

perlu ker akaun socmed bagai? mungkin buat fb dan twitter khas utk artikel kot.
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2018 09:39 PM | Show all posts
Edited by Kangkung1M at 25-7-2018 12:26 PM
multinicky replied at 25-7-2018 06:15 AM
penulisan meols haussssss sgt.. so meols cadangkan @Kangkung1M . she's a good writer... ape lg kekku ...

Huhu tq. Dah tgk terma & syaratnya, rasa kalau join kena dedahkan identity sebab kena guna socmed mcm FB utk viral & naikkan page view artikel kita. Takpelah i pilih utk kekal jadi Anonymous jelah.
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2018 09:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Kangkung1M replied at 25-7-2018 04:35 AM
Pitera, ni maklumatnya (edited).

Bila baca ni terus teringat u.. penulisan u hebat..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.116724s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list