Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12387
View
127
Reply

Jom jadi penulis freelance di CARI, anda tulis artikel, kami bayar!

[Copy link]

Author: admin6       Show all posts   Read mode

Post time 26-7-2018 05:54 AM From the mobile phone | Show all posts
*angkat tangan*

Tumpang tanya....
Jadinya kalau buat review konsert Gegar Vaganza pun boleh ke?
Apa maksud tulis topik viral? Hanya tulis perkara2 yg viral?
Sorry rasa mcm soalan bodoh jah..
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2018 06:19 AM From the mobile phone | Show all posts
capiloton replied at 26-7-2018 12:08 AM
bukan viralkan dari fb page forum ker?

7. Viralkan artikel masing-masing yang sudah diterbitkan ...

Jadinya,kita yg kena viral kan sendiri artikel kita yg  dah diterbitkan di FB cari?
Guna akaun FB kita sendiri?

Adoi byknya soalan..
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2018 06:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Kangkung1M replied at 25-7-2018 09:39 PM
Huhu tq. Dah tgk terma & syaratnya, rasa kalau join kena dedahkan identity sebab kena guna socmed  ...

tapi sayang plak.. writing chuols bagus. nmpknye kene buat keje foc la jawabnye. huntungggggg cari ni kekdahnye xpyg byr writer klu xpyh promote pki socmed chuols on jah la... xpon klu rajin blh create id socmed baru tp tulah, nnt nk kene cr followers plak
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2018 08:30 AM | Show all posts
multinicky replied at 25-7-2018 06:46 PM
tapi sayang plak.. writing chuols bagus. nmpknye kene buat keje foc la jawabnye. huntungggggg cari ...

Ha ah...kalau just tulis, dan hantar artikel tu ke Cari tanpa perlu pakai socmed sendiri utk promote, i ok je. Mungkin Cari patut ubah T&C tu, barulah dapat sambutan menggalakkan drp caritizen. Betul tak Admin?


I ok je tulis free...buat sebab passion...nak bagi org lain seronok & happy bila baca.

Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2018 09:38 AM | Show all posts
dah daftar... lepastu mcm mana nak hantar artikel kita buat tu? tak berapa clear la
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2018 10:01 AM | Show all posts
waaaa, best ni, blh dpt duit poket lebih ...dh lama tak mengarang ni, abes jer blaja, trus hilang dh ayat2 puitis
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2018 11:35 AM | Show all posts
capiloton replied at 26-7-2018 12:21 AM
aku sokong hang.
one of the best writer in forum cari.

sebab minat tidak terfikir pun pasal duit......

Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2018 11:41 AM | Show all posts
ciputnya min 1000 view RM2 jah?
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2018 12:35 PM | Show all posts
AeriSha replied at 26-7-2018 06:19 AM
Jadinya,kita yg kena viral kan sendiri artikel kita yg  dah diterbitkan di FB cari?
Guna akaun FB ...

yer. ape yg i faham, writer kena cari jalan utk viralkan artikel sendiri kat socmed.
rasa nya admin cari nak FB page Cari tu sehebat Siakap Keli dan Pen Merah.
ada banyak artikel yang kena pergi direct ke website mereka.
lagi banyak hit masuk, lagi banyak income for them.

dua2 FB page adalah top 4 the most follower in malaysia.
siakap keli ada 5.4 juta, pen merah ada 7.8 juta.
sekali release artikel, ada beribu yang comment dan like.
compare dengan FB page forum cari, jauh ketinggalan.

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-7-2018 01:05 PM | Show all posts
liyamariska replied at 25-7-2018 12:19 PM
Hi ai cam beminat utk jadi penulis.bagaimana cara utk ai apply dan boleh terangkan dgn lebih terperi ...



klik link di atas dan daftar. Nanti ada detail skop
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-7-2018 01:05 PM | Show all posts
makmelah replied at 25-7-2018 12:28 PM
Macam mana nk daftar?

Details pls.



klik link di atas
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-7-2018 01:07 PM | Show all posts
selyusi replied at 25-7-2018 01:09 PM
Tak faham, bila claim duit you guys delete article ke?



tak delete
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-7-2018 01:08 PM | Show all posts
blinkazwa replied at 25-7-2018 02:32 PM
kalo konsep cite ala Kak Hasanah pun lulus ke



submit dulu nanti editor tentukan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-7-2018 01:11 PM | Show all posts
Lagubestbest replied at 26-7-2018 12:25 AM
Err.. sila pastikan nama penuh dan bank info saya tidak dijual kepada pihak ketiga. Promise dulu bol ...



Setiap detail peribadi dirahsiakan. Promise
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-7-2018 01:11 PM | Show all posts
capiloton replied at 26-7-2018 12:36 AM
awat sejak tukar title jadi cadet ni dah tak bole post link youtube kat forum?
ker server cari ada  ...



this problem solved


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-7-2018 01:12 PM | Show all posts
zjen replied at 26-7-2018 02:07 AM
@admin6

kalu iols x minat buka facebook so tak jadi la yer



kena ada Facebook
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2018 01:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Renyahnya kena ada fb semua. ...tak apalah lagi pun akak bukan penulis yang bagus. ...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-7-2018 01:16 PM | Show all posts
AeriSha replied at 26-7-2018 05:54 AM
*angkat tangan*

Tumpang tanya....



Tak semestinya topik viral saja. Apa-apa topik yang menarik dan berkait dengan kategori yang dibenarkan contohnya sukan, politik dan macam-macam lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2018 01:25 PM | Show all posts
Edited by capiloton at 27-7-2018 12:51 AM

tak boleh jugak lah admin.
i dah try copy paste link with the code.
n then i perasan small icon kat atas comment/writing box, dah takde shortcut youtube.
utube cari.jpg


link ni my previous comment, sebelum jadi cadet.
sebelum ni ada keluar link youtube.
sekarang ni dah tinggal code.

https://bm.cari.com.my/forum.php ... ;page=8#pid67860005

Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2018 04:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Contoh artikel ada tak?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.087056s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list