Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12383
View
127
Reply

Jom jadi penulis freelance di CARI, anda tulis artikel, kami bayar!

[Copy link]

Author: admin6       Show all posts   Read mode

Post time 26-7-2018 04:25 PM | Show all posts
maaf nak Tanya, kalau kita pernah tulis thread dlm misteri page, yang tu bole diambil kira sekali ke mcm mane? huu

#malu bertanya sesat jalan, langsung tak dapat duit       
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2018 10:30 AM | Show all posts

Jom tulis...

sape x pandai menulis boleh jengah blog aku ..

http://jomtulis.blogspot.com/

Dulu cerpen aku kuar Berita Harian ,haram depa bayau ..

rencana keluau Melaka Hari Ini pun x dibayau smpi skrg ....

Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2018 10:33 AM | Show all posts
Baguslah Cari  cari bahan2  dan bayau ...

jadi menaikkan jumlah penulis berkualiti ....

Boss paper,majalah dll skrg hanya pentingkan kroni dan bernama shj .

So korang rajin2lah menulis ...Aku dh tua ni pn masih menulis....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-7-2018 11:09 AM | Show all posts
Hearty_Winter replied at 26-7-2018 04:25 PM
maaf nak Tanya, kalau kita pernah tulis thread dlm misteri page, yang tu bole diambil kira sekali ke ...



Boleh tapi kena tulis baru yang lebih proper
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2018 02:47 PM | Show all posts
1.bagaimana nak tahu bahan kita diterima ?

2.Berapa jumlah bayaran untuk satu ?

3.Apa  hak cipta dari Cari ?

TERIMA KASIH

Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2018 06:57 AM From the mobile phone | Show all posts
capiloton replied at 26-7-2018 12:35 PM
yer. ape yg i faham, writer kena cari jalan utk viralkan artikel sendiri kat socmed.
rasa nya adm ...

Owh ye ke.. Takpelah kalau mcmtu.. Lagipun apa yg I plan nak tulis dlm artikel tu nnt (kalau jadi) mcm tak termasuk dlm kategori yg dibenarkan jah..
Thanks U atas pencerahan..
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2018 07:03 AM From the mobile phone | Show all posts
admin6 replied at 26-7-2018 01:16 PM
Tak semestinya topik viral saja. Apa-apa topik yang menarik dan berkait dengan kategori yang d ...

Hiburan trending tu maksudnya?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-7-2018 11:33 AM | Show all posts

Untuk makluman semua, sesiapa yang tak mahu kacau pangkat dalam forum digalakkan register ID baru, Jika tidak, pangkat anda akan bertukar kepada kadet dan pangkat lama sudah tidak lagi tertera di profile anda
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-7-2018 11:34 AM | Show all posts
GuaDahTua replied at 27-7-2018 02:47 PM
1.bagaimana nak tahu bahan kita diterima ?

2.Berapa jumlah bayaran untuk satu ?



Akan ada notice. Bayaran seperti tertera di syarat-syarat semasa register
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2018 11:55 AM | Show all posts
admin6 replied at 30-7-2018 11:33 AM
Untuk makluman semua, sesiapa yang tak mahu kacau pangkat dalam forum digalakkan register ID baru, ...

oh man....awat x habaq awai admin oiii. patut la dah x boleh bukak benang berpagar. hadoi
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2018 12:29 PM | Show all posts
admin6 replied at 30-7-2018 11:33 AM
Untuk makluman semua, sesiapa yang tak mahu kacau pangkat dalam forum digalakkan register ID baru, ...

huwaaaa.. padanla pangkat saya jadi Kadet...


macam mana nak naik pangkat cepat?

Satu artikel dikira berapa point untuk naik ke pangkat seterusnya?


Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2018 12:29 PM | Show all posts
senahitam replied at 30-7-2018 11:55 AM
oh man....awat x habaq awai admin oiii. patut la dah x boleh bukak benang berpagar. hadoi

kannnn.. padanla dah xleh masuk pagar 7 ke atas.. huwaaa...

Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2018 12:30 PM | Show all posts

jom doktor ipes2. kita hasilkan content berkualiti dalam bahasa ibunda kita.

Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2018 12:35 PM | Show all posts
Kangkung1M replied at 25-7-2018 12:35 PM
Pitera, ni maklumatnya (edited).

oic.. ni business model yang cari buat.

hmmm.. xpela.. cuba jer.



Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2018 04:59 PM | Show all posts
cam menarik utk side income ni..
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2018 10:36 PM | Show all posts
heheheeee....

kalo profile iols terlepas kat forum ni ... iols tau ar sapa yg reveal ....
Ingat tu admin .. data protection
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2018 09:56 AM | Show all posts
admin6 replied at 27-7-2018 11:09 AM
Boleh tapi kena tulis baru yang lebih proper

baik lah..

so, macam mana caranya saya nak post cerita tu semula dan macam mana pengiraan nya nanti? boleh terangkan langkah demi langkah. terima kasih!
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2018 03:11 PM | Show all posts
admin6 replied at 26-7-2018 01:08 PM
submit dulu nanti editor tentukan

cemaner nak cancel.. takmo la jadi penulis...
biroh betul gi daftar...
tak best kat nama ada kadet.. iols malu
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2018 03:31 PM | Show all posts
senahitam replied at 30-7-2018 11:55 AM
oh man....awat x habaq awai admin oiii. patut la dah x boleh bukak benang berpagar. hadoi

thats whyyyy...

baru perasan... tiba2 dah takleh buka byk pagar
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2018 03:40 PM | Show all posts
blinkazwa replied at 1-8-2018 03:11 PM
cemaner nak cancel.. takmo la jadi penulis...
biroh betul gi daftar...
tak best kat nama ada kad ...

kan.....x best btol ada nama kadet tu...apakah. hadoi. nak balik rank seblum ni.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.079259s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list