Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12385
View
127
Reply

Jom jadi penulis freelance di CARI, anda tulis artikel, kami bayar!

[Copy link]

Author: admin6       Show all posts   Read mode

Post time 1-8-2018 03:43 PM | Show all posts
senahitam replied at 1-8-2018 03:40 PM
kan.....x best btol ada nama kadet tu...apakah. hadoi. nak balik rank seblum ni.

@admin6
cemaner nak dapatkan balik rank sebelum ni..
jenuh kumpul kacang nak dptkan rank sebelum ni, nk bace citer2 hangat..
alih2 daftar benda ni jadi kadet, apa pun xleh buka..

monyet betul la..

Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2018 04:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Menarik. Contoh if artis bergaduh kat laman social masing2. Yg tu boleh dijadikan article tak?
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2018 03:53 PM | Show all posts
Menarik offer ni.
Tapi aku tak ada masa.

Cuma nak cadangkan, jangan lupa (hire) editor juga untuk artikel yang bakal diterbitkan.
Kadang-kadang tu bahasa tunggang langgang.
Artikel BM tapi ayat macam google translate.

benda-benda ni nampak remeh tapi sebenarnya penting kalau nak maju dalam penulisan mintak viral nih..
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2018 11:24 PM | Show all posts
Hi,

I pernah tengok laman online content writer freelance kat Content Writer Malaysia.
Tu pun OK, boleh dapat kerja freelance.
Lagi satu tempat utk perkerja freelance cari kerja online kat Freelancing.my

Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2018 02:22 PM | Show all posts
sib baik aku bace dulu btol2...kalau tak tetibe kadet.....

ok bole register ID baru utk jadi penulis..kbai
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2018 06:36 PM | Show all posts
awat artikel saya masih pening? eh pending?
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2018 01:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Khen kalau fb pun sendu mana datangnya views yang tinggi & post sharing bagai. Terima kasih atas pelawaan.
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2018 11:04 PM From the mobile phone | Show all posts
blinkazwa replied at 1-8-2018 03:43 PM
@admin6
cemaner nak dapatkan balik rank sebelum ni..
jenuh kumpul kacang nak dptkan rank sebelum ...

Sama....kata identiti dirahsiakan.tp dh jd kadet..org tau gk!!

Admin tlg unregistered blk sy..xmo jd penulis..sbb xtau menulis pun..plis ye!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2018 04:57 PM | Show all posts
cupu replied at 6-8-2018 11:04 PM
Sama....kata identiti dirahsiakan.tp dh jd kadet..org tau gk!!

Admin tlg unregistered blk sy..x ...

tu lah.....
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2018 02:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Assalamualaikum Admin CARI;

Pertanyaan:-

1) Pendaftaran khusus pada warga Malaysia pemegang MYKAD IC sahaja?

2) Jika penulis berhajat wang pendapatan di dermakan terus menerus ke satu badan kebajikan (atau mana mana badan amal di Malaysia), apakah perlu sediakan butir-butir akaun bank pertubuhan berkenaan?

3) Jika artikel menumpukan isu HOW-TO umpamanya tips kewangan, tips pelaburan, tips kesihatan dll apakah itu dianggap relevant?

4) Apakah dibenarkan artikel berbahasa campuran Bahasa Malaysia & Bahasa Inggeris   mungkin diubahsuai Melayu Keinggerisan?

Sekian. Terima kasih.
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2018 08:26 AM | Show all posts
dah bnayak artikel gua hantau..1 pn x terima ????
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2018 05:12 AM From the mobile phone | Show all posts
888....
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2018 11:05 AM | Show all posts
artikel pasal apa2 berita ke. dalam & luar negara?
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2018 11:53 PM | Show all posts
Untitled.jpg

hasiltangan wartawan CARI bila edit thread forumner


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-8-2018 03:01 PM | Show all posts
R2D2 replied at 20-8-2018 11:53 PM
hasiltangan wartawan CARI bila edit thread forumner



thread mana
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2018 05:31 PM | Show all posts

https://mforum1.cari.com.my/foru ... ead&tid=1121016

lain2 thread yg @CARI-LTS edit pun sama jugak kes
sampah kod HTML


Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2018 03:55 PM | Show all posts
cupu replied at 6-8-2018 03:04 PM
Sama....kata identiti dirahsiakan.tp dh jd kadet..org tau gk!!

Admin tlg unregistered blk sy..x ...

cash lah sister, hadap sgt nak jadi cari content writer kan..hujung2 masuk kadet remaja sekolah

Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2018 03:58 PM | Show all posts
GuaDahTua replied at 9-8-2018 12:26 AM
dah bnayak artikel gua hantau..1 pn x terima ????

mungkin bahasa sister tunggang langgang sehingga editor CARI x faham.....kakak syak  sister fail BM peringkat PMR

Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2018 04:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Modngengade replied at 23-8-2018 03:55 PM
cash lah sister, hadap sgt nak jadi cari content writer kan..hujung2 masuk kadet remaja sekolah

...

Hahaha..i hate u...ngok je kan..
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2018 11:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Modngengade replied at 23-8-2018 07:58 AM
mungkin bahasa sister tunggang langgang sehingga editor CARI x faham.....kakak syak  sister fail B ...

Gua hidup zmn SRP MOD ....XDA PMR .GUA FAILED TADIKA BM PUNYA ..ALIP BAH TAH ...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.094590s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list