JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
19774
View
191
Reply

Vivy oh vivy

[Copy link]

Author: nadihazza    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 31-7-2018 08:44 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
kalau pakai telekung fake , solat kita x sah ke achaner? kemurungan hakak dah ni.. y vivy y?
Screenshot_20180731-202300.png
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2018 08:53 PM | Show all posts
dlm hal ni dia ada hak utk dia pertahankan.dia dirompak sbb org  mengunakan nama,produk dia.apa salahnya?bab sah solat atau tak ...tak belajar ke apa hukum sah solat?
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2018 08:54 PM From the mobile phone | Show all posts
orang pun tahulah tu fake
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2018 08:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Haha ayat last tu sgt bimbo.. fake telekung pkai buat solat pun berdosa ke??
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2018 08:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Whyyyy post kat sini... Vivy retis ke chuolssss
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2018 08:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Bila hidup berkiblatkan brand. Pakai beli je la apa yg mampu. X yah nak gah dgn brand yg entah pape
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-7-2018 09:02 PM From the mobile phone | Show all posts
melinda_kerr replied at 31-7-2018 08:55 PM
Haha ayat last tu sgt bimbo.. fake telekung pkai buat solat pun berdosa ke??

sebenar nya tu lah mention iolss..kenape dia nak cakap ayat mcm tu..kennot brain org yg beli fake brand ni utk solat..tak bole hadam giler ayat vivy ni..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-7-2018 09:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Anamia replied at 31-7-2018 08:56 PM
Whyyyy post kat sini... Vivy retis ke chuolssss

salah rumah ke?ingat kan retis td..sbb kuar tv..heheheh..
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2018 09:07 PM From the mobile phone | Show all posts
mcm bodoh je vivy.. agaknya sheolls fikir sebelum segala doa tu sampai ke elohim, agaknya ada security check brand tudung ori ke idok.
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2018 09:09 PM From the mobile phone | Show all posts
nadihazza replied at 31-7-2018 09:03 PM
salah rumah ke?ingat kan retis td..sbb kuar tv..heheheh..

Personaliti media la.. Aiyokkk nnt ada org bising
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2018 09:12 PM | Show all posts
fake brand/item different story,  solat sah or not different story . betul tak?
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2018 09:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Over naw bila tiba part solat tu.. Hijabistas memang bangang ek
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2018 09:22 PM From the mobile phone | Show all posts
makneng replied at 31-7-2018 09:12 PM
fake brand/item different story,  solat sah or not different story . betul tak?

Betul. Kena tahu apa syarat sah solat. Cukup syarat, sah la solat tu. Xde pulak syarat sah solat xboleh pakai barang fake   
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2018 09:41 PM From the mobile phone | Show all posts
tomaz replied at 31-7-2018 08:57 PM
Bila hidup berkiblatkan brand. Pakai beli je la apa yg mampu. X yah nak gah dgn brand yg entah pape

Ramai jer kengkawan yg haplod "duck done", "lama mengidam". X mampu i nk haplod gitu
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2018 09:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Curi, rompak = orang amik harta kau, harta kau berkurangan
Plagiat, ciplak = org tiru harta kau, harta kau ade lagi xluak pun

Ape y rompak?
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2018 09:48 PM From the mobile phone | Show all posts
haha.. ntah bila last dia
gi kelas Fardhu Ain..
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2018 09:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Solat takda kaitan pun dengan brand. I cant brain this... Kata beauty with brain. Ini apa cer?
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2018 09:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Another penunggang agama in the making.
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2018 09:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Vivy dh ada thread khas utk beliau dkt board personaliti media sana
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-7-2018 10:05 PM | Show all posts
babynina30 replied at 31-7-2018 09:59 PM
Vivy dh ada thread khas utk beliau dkt board personaliti media sana

ye ke?maaf la klu dah ada..mcm mana nk delet thread ni..susah nya pakai hp..
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2018 10:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesian batak brand... helloo brniaga markup untung beratus kali ganda pon dosa datin viviy sawi oiii
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2018 10:11 PM From the mobile phone | Show all posts
nadihazza replied at 31-7-2018 10:05 PM
ye ke?maaf la klu dah ada..mcm mana nk delet thread ni..susah nya pakai hp..

@nazadiyah please campak thread ni ke bod personaliti media, thank you very much
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2018 10:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Yg vivy tiru design handbag tu tak rip off ke? Just because u brand it under dUck takkan tetiba halal?
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2018 10:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Yela vivy nk ckpyg beli fake tu Tonggang tonggek sembahyang tp sokong pencuri
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2018 10:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Makin lama makin ntah hape2 privy ni. Bimbo nya judge ibadah orang hanya sebab org tu beli and pakai fake brand telekung.

Lantak ko la nak bising psl tudung tu kena ciplak. Ko mmg berhak pn bising. Tapi bila dah sentuh2 bab solat orang ni nak add on dlm ko punya kebisingan barang jenama ko yg kena ciplak pd aku; melampau sangat.

Rukun solat, syarat wajib/sah solat ada ke mention psl fake telekung?

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.121094s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list