JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
19683
View
191
Reply

Vivy oh vivy

[Copy link]

Author: nadihazza    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 31-7-2018 10:33 PM From the mobile phone | Show all posts
kakasotong2 replied at 31-7-2018 10:19 PM
Makin lama makin ntah hape2 privy ni. Bimbo nya judge ibadah orang hanya sebab org tu beli and pakai ...

setuju..kalau sheollss just mention pasal tudung dia kena ciplak kami ok lg..tapi bila baca part ayat yg last tu..tetibe mcm apoo??bedosa nya rasa isyak aku ni..sbb post pasal tinvi ..mohon momod kaka sotong delete kan thread ni boleh?terasa mengajak chuollss mengecam tinvi ni..walaupun sbnar nya dia mmg meminta di kecam..
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2018 10:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak pakai telekung pun boleh jer solat vivy
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2018 11:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Guna duit curi untuk derma atau bayar zakat berdosa tak?
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2018 11:07 PM From the mobile phone | Show all posts
dia kata dia cannot brain org sanggup pakai fake brand tudung to pray.

akak boleh understand.

sbb design tudung tu dibuat susah payah oleh real brand dan dgn harga tertentu. pastu org support beli fake product (tiru design n brand) dan bw solat fake design tu. dan support fake business. berkat ke solat camtu. tu maksud dia.

she didnt mention anything on solat sah ke tidak?
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2018 11:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Well duh.. jap lagi mcm biasa, salahkan je pregnant brain
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2018 11:24 PM | Show all posts
Edited by gekkou at 31-7-2018 11:25 PM

pakai skaf sebab agama.... cara pakai pun x ikut tuntutan agama
lebih proper highlight bab penat lelah, hak cipta
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2018 11:35 PM | Show all posts
org dah lahir sedia kaya. kain semayang pon nak ada brand. kalo x, x sah @ kusyuk. sangat x cerdik punya ayat
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2018 11:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Kasian.

Hmmm. Lol
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2018 11:40 PM From the mobile phone | Show all posts
sofiazara replied at 31-7-2018 11:07 PM
dia kata dia cannot brain org sanggup pakai fake brand tudung to pray.

akak boleh understand.

Apa jadi bila solat tak berkat anyway..
Mcm xbiasa dgr term gitu..
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2018 11:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Bodohnya cikki sorang ni..vivy lupa mkn ubat me???berlagak x bertempat ko kan bitch!u dont even deserved it to call ikon biz muslimah..ko tamak sebenarnya vivy..
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2018 12:05 AM From the mobile phone | Show all posts
xmampu nk beli brand dia
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2018 12:07 AM | Show all posts
Solat kita takkan dinilai brand telekung ape kita pakai, original atau fake! Kalau tinvy nak mempertahankan brand itik dia ok xpe itu hak ko. Tapi bila ko mempertikaikan solat seseorg dgn memakai barangan fake, so dia xdpt pahala ke? Sejak bila ibadah kita, dosa pahala kita dinilai dari ketulenan telekung??? Kalau nak kaya 7 keturunan sekalipun, jgn menghukum org sampai mcm ni. Sape kita nak judge ibadah org? Itu antara kita dgn Allah SWT.
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2018 12:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Teringat lak telekung housemate aku yg simpan dlm stor masa ujung sem kene curik. Hahahaha.  Cam lawakla fikir sapa yg curik tu nak wat smayang ke bg org ke.. Wallahualam
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2018 12:31 AM From the mobile phone | Show all posts
kemain lagi ayat last tu yer.
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2018 12:31 AM From the mobile phone | Show all posts
kemain lagi ayat last tu yer.
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2018 12:32 AM From the mobile phone | Show all posts
kemain lagi ayat last tu ye.
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2018 12:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Eleh tinvy pun, jual barang amek dr alibaba pastu  modify skit letak duck charm pastu  jual balik dgn harga mark up tak masuk akal.
Nak tny gak berkat ka hasil hidup mcm tu?  Yes duck ada follower tegar tersendiri tp dh mcm cult plak, bile high priest suruh derma duit smpi pengikut ajaran sesat ni ikut je
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2018 01:02 AM | Show all posts
Sale duck dah merosot ke yg marah2 sangat ni?
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2018 02:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Telekung fake, lawak yg penting solat tu sah
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2018 02:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa tak boleh tekan next
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2018 04:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Die merempan sbb vietnam dah buleh kuarkan tudung 1k she olls dgn rega 90 hengget.. Xkire agi latest duck she olls yg dah slmt dikopipes sbijik sebijon tu pun bersepah bertaburan di ig.. Katanya, deme tgh hunt down those yg jual tudung fake she olls..
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2018 04:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Vivy nih bimbo yang amat
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2018 06:42 AM From the mobile phone | Show all posts
meols ok tinvy mengamuk pasal hakcipta ni..tp motif pertikaikan solat orang.. klu gittew meols sndr nk judge chuols jual tudung harga yehudi smp mark up berapa byk lah untg tu dgn tudung pon ko pakai jerut leher xlabuh sampai ttp tetek ko dgn pakej baju n seluar ketat giler GOOD MUSLIM ke tu

#Donejudge

Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2018 06:43 AM From the mobile phone | Show all posts
btw, thread ni bukan ade dkt bod personaliti tu ke... kasik pindah la n biar tinvy merepot dkt sane
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2018 07:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Jarum peniti sikit je jual sampai 10 hinggit. Mark up gila gila punya. Yg tu x rasa salah pulak?? Boleh pula dia brain yg tu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.118972s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list