JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
21373
View
192
Reply

Vivy oh vivy

[Copy link]

Author: nadihazza    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 31-7-2018 10:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesian batak brand... helloo brniaga markup untung beratus kali ganda pon dosa datin viviy sawi oiii
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2018 10:11 PM From the mobile phone | Show all posts
nadihazza replied at 31-7-2018 10:05 PM
ye ke?maaf la klu dah ada..mcm mana nk delet thread ni..susah nya pakai hp..

@nazadiyah please campak thread ni ke bod personaliti media, thank you very much
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2018 10:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Yg vivy tiru design handbag tu tak rip off ke? Just because u brand it under dUck takkan tetiba halal?
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2018 10:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Yela vivy nk ckpyg beli fake tu Tonggang tonggek sembahyang tp sokong pencuri
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2018 10:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Makin lama makin ntah hape2 privy ni. Bimbo nya judge ibadah orang hanya sebab org tu beli and pakai fake brand telekung.

Lantak ko la nak bising psl tudung tu kena ciplak. Ko mmg berhak pn bising. Tapi bila dah sentuh2 bab solat orang ni nak add on dlm ko punya kebisingan barang jenama ko yg kena ciplak pd aku; melampau sangat.

Rukun solat, syarat wajib/sah solat ada ke mention psl fake telekung?

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-7-2018 10:33 PM From the mobile phone | Show all posts
kakasotong2 replied at 31-7-2018 10:19 PM
Makin lama makin ntah hape2 privy ni. Bimbo nya judge ibadah orang hanya sebab org tu beli and pakai ...

setuju..kalau sheollss just mention pasal tudung dia kena ciplak kami ok lg..tapi bila baca part ayat yg last tu..tetibe mcm apoo??bedosa nya rasa isyak aku ni..sbb post pasal tinvi ..mohon momod kaka sotong delete kan thread ni boleh?terasa mengajak chuollss mengecam tinvi ni..walaupun sbnar nya dia mmg meminta di kecam..
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2018 10:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak pakai telekung pun boleh jer solat vivy
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2018 11:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Guna duit curi untuk derma atau bayar zakat berdosa tak?
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2018 11:07 PM From the mobile phone | Show all posts
dia kata dia cannot brain org sanggup pakai fake brand tudung to pray.

akak boleh understand.

sbb design tudung tu dibuat susah payah oleh real brand dan dgn harga tertentu. pastu org support beli fake product (tiru design n brand) dan bw solat fake design tu. dan support fake business. berkat ke solat camtu. tu maksud dia.

she didnt mention anything on solat sah ke tidak?
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2018 11:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Well duh.. jap lagi mcm biasa, salahkan je pregnant brain
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2018 11:24 PM | Show all posts
Edited by gekkou at 31-7-2018 11:25 PM

pakai skaf sebab agama.... cara pakai pun x ikut tuntutan agama
lebih proper highlight bab penat lelah, hak cipta
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2018 11:35 PM | Show all posts
org dah lahir sedia kaya. kain semayang pon nak ada brand. kalo x, x sah @ kusyuk. sangat x cerdik punya ayat
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2018 11:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Kasian.

Hmmm. Lol
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2018 11:40 PM From the mobile phone | Show all posts
sofiazara replied at 31-7-2018 11:07 PM
dia kata dia cannot brain org sanggup pakai fake brand tudung to pray.

akak boleh understand.

Apa jadi bila solat tak berkat anyway..
Mcm xbiasa dgr term gitu..
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2018 11:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Bodohnya cikki sorang ni..vivy lupa mkn ubat me???berlagak x bertempat ko kan bitch!u dont even deserved it to call ikon biz muslimah..ko tamak sebenarnya vivy..
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2018 12:05 AM From the mobile phone | Show all posts
xmampu nk beli brand dia
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2018 12:07 AM | Show all posts
Solat kita takkan dinilai brand telekung ape kita pakai, original atau fake! Kalau tinvy nak mempertahankan brand itik dia ok xpe itu hak ko. Tapi bila ko mempertikaikan solat seseorg dgn memakai barangan fake, so dia xdpt pahala ke? Sejak bila ibadah kita, dosa pahala kita dinilai dari ketulenan telekung??? Kalau nak kaya 7 keturunan sekalipun, jgn menghukum org sampai mcm ni. Sape kita nak judge ibadah org? Itu antara kita dgn Allah SWT.
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2018 12:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Teringat lak telekung housemate aku yg simpan dlm stor masa ujung sem kene curik. Hahahaha.  Cam lawakla fikir sapa yg curik tu nak wat smayang ke bg org ke.. Wallahualam
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2018 12:31 AM From the mobile phone | Show all posts
kemain lagi ayat last tu yer.
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2018 12:31 AM From the mobile phone | Show all posts
kemain lagi ayat last tu yer.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.119565s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list