JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
19732
View
191
Reply

Vivy oh vivy

[Copy link]

Author: nadihazza       Show all posts   Read mode

Post time 1-8-2018 07:32 AM From the mobile phone | Show all posts
poyo jer tinvy nie.. mjur iolss tak trliur nk guna duck..
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2018 08:01 AM | Show all posts
beli stapler kat ali express pastu jual rm80 tu ok la kot kan..pastu juai eyelash curler yg harga rm5 kat daiso tu tetiba jadi harga rm80 kat fashion valet tu pun ok..ohhh takpe..bukan plagiat
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2018 08:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Haiyohhh aku beli weh telekung siti khadijah inspired tu and sebenarnya lagi best dr yg ori sebab maknaku cakap yg ori nipis..so xsah ke solat kitorg weh??tlg laaa vivy jgn nk bkiblatkan brand sgt.pakai n beli mana yg mampu sajaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2018 08:12 AM | Show all posts
sofiazara replied at 31-7-2018 11:07 PM
dia kata dia cannot brain org sanggup pakai fake brand tudung to pray.

akak boleh understand.

i pun paham cam u gak

dia bukan pertikaikan solat orang, dia cakap pasal etika
nak mengadap tuhan, tapi pakai barang cetak rompak.. gitu lah lebih kurang

Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2018 08:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Ssh nk komen....kne rujuk ust dlu ni......ataupun ade ust2 dlm....tlg bg pandangan......aku jahil nak belajar dan dgr pandangan yg lebih meyakinkan dr sudut agama.....
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2018 08:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Hakak duck jual barang overpriced pung ada bahagiannya jgk kak....
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2018 08:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Amonrey replied at 1-8-2018 08:06 AM
Haiyohhh aku beli weh telekung siti khadijah inspired tu and sebenarnya lagi best dr yg ori sebab ma ...

Nipis ke? Tak la. Mungkin saya punya yang old fashion pink belacan tu kot.
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2018 09:01 AM | Show all posts
takpe aku paham maksud tin v ni. takde le dia ckp solat korang tak sah kan kalau pakai telekung fake brand kan? cuma itu lah, indirectly korang ni mencuri intellectual property duck, so the fact sambil buat pahala tapi pakai garb yg "curi" tu mcm contradicted kan.

tp still, kenapa korang hadap sangat dengan brand fake?

kawan2 aku kecoh pasal benda ni. terasa la sebab diorg pun ada pakai scarf duck fake. so baru le aku tau selama ni diorg dok belagak pakai duck tu tiruan vietnam punya. kahkah...
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2018 09:02 AM | Show all posts
dr dulu mmg xpenah minat dgn vivy ni...dr dulu mmg dh obvious bimbo dia walaupun dgn berdiam diri
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2018 09:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Scammer duit org pon takbley tin oi...habaq kat fil
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2018 09:03 AM | Show all posts
bodohnya ko vivy

forbes tak mencerminkan tahap iq seseorang

Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2018 09:06 AM | Show all posts
gekkou replied at 31-7-2018 11:24 PM
pakai skaf sebab agama.... cara pakai pun x ikut tuntutan agama
lebih proper highlight bab penat le ...

kan..tudung pendek dedah dada, tu blm lagi nampak anak rambut...pastu kalau pakai seluar kang senteng plk nampak kaki lagi ckp pasal religion...


Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2018 09:17 AM | Show all posts
I dont like to own fakes... if tak mampu, beli lah apa yg mampu, janji bukn fakes. so I beli lah apa yg mampu, yg takde brand, bukan duck wannabes or lofa wannabes...

her point is that it's not ethical. especially kita org islam, it's like perilaku yg tidak baik lah gitu. sbb buying fakes is like supporting mencuri harta intellek.

she didn't say lah solat tu sah ke tak sah.

I think her point is like, semayang, nak tutup aurat, tapi mencuri (harta intelek) .. gitu lah kot.

tapi, nak je bg Sharnaaz quote..."berdosa besar sangat ke pakai fakes ni??"

Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2018 09:42 AM | Show all posts
honeybee1802 replied at 1-8-2018 08:56 AM
Hakak duck jual barang overpriced pung ada bahagiannya jgk kak....

dia tak paham konsep riba dalam islam
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2018 09:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Pak mentua scammer amik duit kena tipu org tu buat start up fv, rasa2 halal ke hasil fv, duck ni?? Berdosa ke tak.  
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2018 09:54 AM | Show all posts
AnaisAnais replied at 1-8-2018 09:17 AM
I dont like to own fakes... if tak mampu, beli lah apa yg mampu, janji bukn fakes. so I beli lah apa ...

setuju. first of all kenapa nak pakai fake brand? tak paham sungguh. perlu ke acah2 berduit when you are not?
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2018 10:10 AM | Show all posts
agaknya dia takut bisness dia jatuh sbb yang kata fake tu lagi laku dari yg ori....
hehhehehh
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2018 10:11 AM | Show all posts
best ke duck ni?
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2018 10:13 AM | Show all posts
quality vietnam ni cantik giler dowhhh aku baru je balik dari sana
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2018 10:33 AM From the mobile phone | Show all posts
sofiazara replied at 31-7-2018 11:07 PM
dia kata dia cannot brain org sanggup pakai fake brand tudung to pray.

akak boleh understand.

Itu yg aku faham. Tak de pon dia cakap x sah solat kan.
Contoh korang curi makanan untuk buka puasa, buka puasa korang tu sah. Tp x malu ke kat tuhan buka puasa dengan makanan curi.
Hanatttt.. apa yang korang duk putar belit ayat orang ni!!!
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2018 10:35 AM From the mobile phone | Show all posts
LipasComel replied at 1-8-2018 09:01 AM
takpe aku paham maksud tin v ni. takde le dia ckp solat korang tak sah kan kalau pakai telekung fake ...

Dorang ni kalau pakai tudung biasa tak leh Ker???? Mak paling nyampah Hijabista ni bila pakai branded tudung mesti nak tunjuk brand tu di kepala...Ish very d pprt tau...
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2018 10:39 AM From the mobile phone | Show all posts
AnaisAnais replied at 1-8-2018 09:17 AM
I dont like to own fakes... if tak mampu, beli lah apa yg mampu, janji bukn fakes. so I beli lah apa ...

Kat sini boleh tengok ramai betul rakyat malaysia yang tak de etika. Duk pom pang pompang nak malaysia maju. Tapi sendiri otak ke laut. Mentaliti kelas ketiga.

Kalau kau tak mampu nak beli barang branded. Xboleh ke beli yg tak de jenama. Pandai pulak cari barang yg fake sbb nak nampak gah kannn??
So sebenarnya ko nak la pakai jenama tu kan. Acah acah aku tak suka barang brand tp beli fake.
Duk kutuk2 apalah beli tudung ratus2 pakai tudung rm10 pon cantik tapi gigih cari yg fake.... tak mampu buat je la cara tak mampu..

Sekian dari aku yang tak pakai duck
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2018 10:44 AM | Show all posts
vivy ouh vivy. dah kau jual mahal sgt sbb tu laa org ciplak
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2018 10:45 AM From the mobile phone | Show all posts
anikarma replied at 1-8-2018 10:35 AM
Dorang ni kalau pakai tudung biasa tak leh Ker???? Mak paling nyampah Hijabista ni bila pakai bran ...

Kalau pakai brand biasa2 mana ada tag brand nak tunjuk kat orang..nanti tak boleh show off dalam insta.malu lah hijabi2 semua kalau orang taw dorang pakai tudung biasa..macam tak diterima masyarakt giteww..so bergolok gadai la menghambakan diri dengan tudung ratus2..barulah tak ketinggalan and up to date..gittchhewww
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2018 10:52 AM | Show all posts
dari apa yg aku faham dia x ckp x sah solat pakai telekung fake. tapi dr segi moral la kot.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.127547s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list