JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
21374
View
192
Reply

Vivy oh vivy

[Copy link]

Author: nadihazza       Show all posts   Read mode

Post time 1-8-2018 09:03 AM | Show all posts
bodohnya ko vivy

forbes tak mencerminkan tahap iq seseorang

Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2018 09:06 AM | Show all posts
gekkou replied at 31-7-2018 11:24 PM
pakai skaf sebab agama.... cara pakai pun x ikut tuntutan agama
lebih proper highlight bab penat le ...

kan..tudung pendek dedah dada, tu blm lagi nampak anak rambut...pastu kalau pakai seluar kang senteng plk nampak kaki lagi ckp pasal religion...


Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2018 09:17 AM | Show all posts
I dont like to own fakes... if tak mampu, beli lah apa yg mampu, janji bukn fakes. so I beli lah apa yg mampu, yg takde brand, bukan duck wannabes or lofa wannabes...

her point is that it's not ethical. especially kita org islam, it's like perilaku yg tidak baik lah gitu. sbb buying fakes is like supporting mencuri harta intellek.

she didn't say lah solat tu sah ke tak sah.

I think her point is like, semayang, nak tutup aurat, tapi mencuri (harta intelek) .. gitu lah kot.

tapi, nak je bg Sharnaaz quote..."berdosa besar sangat ke pakai fakes ni??"

Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2018 09:42 AM | Show all posts
honeybee1802 replied at 1-8-2018 08:56 AM
Hakak duck jual barang overpriced pung ada bahagiannya jgk kak....

dia tak paham konsep riba dalam islam
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2018 09:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Pak mentua scammer amik duit kena tipu org tu buat start up fv, rasa2 halal ke hasil fv, duck ni?? Berdosa ke tak.  
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2018 09:54 AM | Show all posts
AnaisAnais replied at 1-8-2018 09:17 AM
I dont like to own fakes... if tak mampu, beli lah apa yg mampu, janji bukn fakes. so I beli lah apa ...

setuju. first of all kenapa nak pakai fake brand? tak paham sungguh. perlu ke acah2 berduit when you are not?
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2018 10:10 AM | Show all posts
agaknya dia takut bisness dia jatuh sbb yang kata fake tu lagi laku dari yg ori....
hehhehehh
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2018 10:11 AM | Show all posts
best ke duck ni?
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2018 10:13 AM | Show all posts
quality vietnam ni cantik giler dowhhh aku baru je balik dari sana
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2018 10:33 AM From the mobile phone | Show all posts
sofiazara replied at 31-7-2018 11:07 PM
dia kata dia cannot brain org sanggup pakai fake brand tudung to pray.

akak boleh understand.

Itu yg aku faham. Tak de pon dia cakap x sah solat kan.
Contoh korang curi makanan untuk buka puasa, buka puasa korang tu sah. Tp x malu ke kat tuhan buka puasa dengan makanan curi.
Hanatttt.. apa yang korang duk putar belit ayat orang ni!!!
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2018 10:35 AM From the mobile phone | Show all posts
LipasComel replied at 1-8-2018 09:01 AM
takpe aku paham maksud tin v ni. takde le dia ckp solat korang tak sah kan kalau pakai telekung fake ...

Dorang ni kalau pakai tudung biasa tak leh Ker???? Mak paling nyampah Hijabista ni bila pakai branded tudung mesti nak tunjuk brand tu di kepala...Ish very d pprt tau...
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2018 10:39 AM From the mobile phone | Show all posts
AnaisAnais replied at 1-8-2018 09:17 AM
I dont like to own fakes... if tak mampu, beli lah apa yg mampu, janji bukn fakes. so I beli lah apa ...

Kat sini boleh tengok ramai betul rakyat malaysia yang tak de etika. Duk pom pang pompang nak malaysia maju. Tapi sendiri otak ke laut. Mentaliti kelas ketiga.

Kalau kau tak mampu nak beli barang branded. Xboleh ke beli yg tak de jenama. Pandai pulak cari barang yg fake sbb nak nampak gah kannn??
So sebenarnya ko nak la pakai jenama tu kan. Acah acah aku tak suka barang brand tp beli fake.
Duk kutuk2 apalah beli tudung ratus2 pakai tudung rm10 pon cantik tapi gigih cari yg fake.... tak mampu buat je la cara tak mampu..

Sekian dari aku yang tak pakai duck
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2018 10:44 AM | Show all posts
vivy ouh vivy. dah kau jual mahal sgt sbb tu laa org ciplak
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2018 10:45 AM From the mobile phone | Show all posts
anikarma replied at 1-8-2018 10:35 AM
Dorang ni kalau pakai tudung biasa tak leh Ker???? Mak paling nyampah Hijabista ni bila pakai bran ...

Kalau pakai brand biasa2 mana ada tag brand nak tunjuk kat orang..nanti tak boleh show off dalam insta.malu lah hijabi2 semua kalau orang taw dorang pakai tudung biasa..macam tak diterima masyarakt giteww..so bergolok gadai la menghambakan diri dengan tudung ratus2..barulah tak ketinggalan and up to date..gittchhewww
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2018 10:52 AM | Show all posts
dari apa yg aku faham dia x ckp x sah solat pakai telekung fake. tapi dr segi moral la kot.
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2018 10:55 AM | Show all posts
Edited by bukan_ustazah at 1-8-2018 10:57 AM

Bimbo nyee pakai fake telekung tak bersalah ke solat??? You pun beli telekung dari chinaa lepastu repack jee lepastu kau cakap orang tak sah solat
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2018 10:58 AM | Show all posts
ala. nape kena pagar thread dekat bod media sosial tuuu. sedehhh takleh baca thread vivy kat situu. mesti hotssss.
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2018 11:02 AM | Show all posts
sofiazara replied at 31-7-2018 10:07 PM
dia kata dia cannot brain org sanggup pakai fake brand tudung to pray.

akak boleh understand.

itula yg i faham jugak.. tak minat dia nie tp she's got her point there.

btw, dia pun mark up harga maha firaun gak
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2018 11:24 AM | Show all posts
die mark up harga tinggi, xpe lak..pastu nk marah org pakai fake.

tp yg lagi i x le brain, solat x sah? err.. hello. sejak bila syarat sah solat kene pakai branded ?

yang org pun hadap sgt nk berduck2 da pesal smpi sanggup beli fake? xde telekong lain ke kat msia nih sebok sgt nk ada cap duck2 nih... duhhh!
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2018 11:31 AM | Show all posts
sapa laaa yg mula2 claimed Tinvy ni beauty with brain
beauty tidak, with brain pun tidak... lucky sbb berkulit putih & lahir dlm keluarga kaya, tu je!

betapa tak cerdiknya sheol sampai ayat yg dia tulis psl ni pun tak sampai maksud, and people boleh twist here n there.. bila ppl salah interpret her poorly constructed words, then she meroyan!

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.113906s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list