Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
25486
View
195
Reply

Vivy oh vivy

[Copy link]

Author: nadihazza       Show all posts   Read mode

Post time 1-8-2018 11:36 AM From the mobile phone | Show all posts
nanasno replied at 1-8-2018 10:58 AM
ala. nape kena pagar thread dekat bod media sosial tuuu. sedehhh takleh baca thread vivy kat situu.  ...

Tak de apa2 hot kat situ.
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2018 11:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Sharnaz kata bukan guna duit bapak nko pun
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2018 11:53 AM | Show all posts
Yg beli tudung/telekung fake duck tu knp?
Sbbnya nak merasa jugak pakai duck. Nak beli yg original tak mampu.
Banyak je tudung/telekung jenama lain/yg tak berjenama yg mampu milik.
Yg hadap nak pakai jenama duck tu knp?
Kalau i jadi vivy pun i bengang.

Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2018 11:54 AM From the mobile phone | Show all posts
multinicky replied at 1-8-2018 06:43 AM
btw, thread ni bukan ade dkt bod personaliti tu ke... kasik pindah la n biar tinvy merepot dkt sane: ...

I noob..bod personaliti kat mano?bg lah link T____T
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2018 01:32 PM | Show all posts
fake telekung?

maybe she means telekung siti khadijah kot laaaaaaaaa



Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2018 01:40 PM | Show all posts
Amonrey replied at 1-8-2018 08:06 AM
Haiyohhh aku beli weh telekung siti khadijah inspired tu and sebenarnya lagi best dr yg ori sebab ma ...

tak berkattt wehhh solat korangggg..gituuuu rempanan vivy dan duckiesss...
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2018 02:09 PM From the mobile phone | Show all posts
despicablyanon replied at 31-7-2018 10:14 PM
Yg vivy tiru design handbag tu tak rip off ke? Just because u brand it under dUck takkan tetiba hala ...

sy faham apa yg dia nak cakap, benda nak buat ibadah agak2 tuhan terima ke bila benda tu adalah hasil curian harta intelek org lain? tapi kalau betul dia pon ripoff je design org lain pastu claim as dUck, saya sarankan org yg ripoff dUck tukar je ke nama dIck, ala2 abibas ciplak adidas gitu
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2018 02:11 PM | Show all posts
part design tudung tu iouls boleh faham tapi comparison dengan telekung tu jauh sangat. Contohnya telekung siti khadijah, telekung putih renda2 sikit. adakah telekung lain yang putih & berenda akan direct termasuk dalam kategori FAKE PRODUCT. iouls kalau beli telekung xde nye tengok "eh, ni SK ciplak.. eh, ni  LEANEN GOSHOP Ciplak. Nak beli la", xtahu pulak kalau ada acik2 yang mmg aim nak beli telekung tiruan. Stakat ni pon i belum jumpa lagi geng2 fake SK, ada eh?
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2018 02:16 PM | Show all posts
smlm dia bole ltk igs laki nya x reti sidai towel betul2
tu pn dia bole nk malu kan laki
siap ckp jd bos bole sidai/street kan towel x reti
pagi ni pn dia ckp laki nya dh pandai sidai towel
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2018 02:26 PM | Show all posts
erm...iols xde la beli barang fake, tapi tu kan pilihan customer untuk beli ikut kemampuan...fake ke tidak itu la cabaran nye nak harungi pasaran...kalau patented...pegi sue. tayah la meroyan.  sampai pertikaikan ethical orang yang beli barang fake untuk semayang.
kalau tak patented, nasib la...sape suh.
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2018 02:31 PM From the mobile phone | Show all posts
xsangka seorg tin vy bole ckp psl telekung fake hahahaaa muka mekap tebal tu baru la fake adoiiiiiiii
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2018 02:31 PM From the mobile phone | Show all posts
xsangka seorg tin vy bole ckp psl telekung fake hahahaaa muka mekap tebal tu baru la fake adoiiiiiiii
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2018 02:33 PM From the mobile phone | Show all posts
acikbajuhijau replied at 31-7-2018 09:50 PM
Solat takda kaitan pun dengan brand. I cant brain this... Kata beauty with brain. Ini apa cer?

kannn selama ni mmg suka tengok idea2 bisnes dia yg sungguh mengkayakan.....tp bc sttment telekung fake ni terserlah bimbo jugak rupanye
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2018 02:45 PM From the mobile phone | Show all posts
nanasno replied at 1-8-2018 10:58 AM
ala. nape kena pagar thread dekat bod media sosial tuuu. sedehhh takleh baca thread vivy kat situu.  ...

Tauxpe sis. Nak sambung membawang tapi pagar tinggi pulak
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2018 02:51 PM | Show all posts
duh... ape kene mengena.. org yang reka tudung tiru rekaan asal zaman tuk kaduk tu... xde plak tuduhan yang telekung tu ciplak dari pencipta asal tak? anyway its just a brand. janji solat tutup aurat sudah..

hak pembeli nak beli barang macam mana ikut kemampuan yang dia ada.. janji boleh pakai. dari sudut penguatkuasaan tu biarlah tugas pihak berkuasa... owner brand asal boleh buat laporan la klu rasa barangan diciplak. dengan syarat... sila trademark / daftar dulu brand tu...

selagi brg  fake tu terjual.. pengguna boleh jek beli. org pon nak sapot biznez penjual-penjual baru nak up ni.. takkan asyik nak sapot jutawan2 jek
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2018 02:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Well aku tak kisah ko nak pakai tudung fake, bag fake, baju fake or kasut fake. Yang aku kisah products oem yg fake mcm supplement or makeup, benda2 memudaratkan tu mmg aku hanginnn...

Lagi satu tinvy its people money and people choice. suka hati diorang la nak pakai ori or fake. siapa yg brand concious mmgla hanginnn tgk others pakai fake yg sebijik sebijon but price wise way cheaperr
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2018 02:55 PM | Show all posts
despicablyanon replied at 31-7-2018 10:14 PM
Yg vivy tiru design handbag tu tak rip off ke? Just because u brand it under dUck takkan tetiba hala ...

handbag x bawak solat .....so solat vivy sah....  #sarcasmkalotakfaham
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2018 02:56 PM | Show all posts
makin lama makin bodoh pulak vivy pivy neh..mohon mereput lepas nih
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2018 02:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by multinicky at 1-8-2018 04:00 PM
Zuzu75 replied at 1-8-2018 11:54 AM
I noob..bod personaliti kat mano?bg lah link T____T


suruh mod pindahkan or merge je dgn yg asal.. cc: mod @nazadiyah
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2018 03:01 PM | Show all posts
Boleh tak kalau sheols sentuh part produk fake tu jer? Perlu ker nak kaitkan dengan solat?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.084494s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list