JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
19762
View
191
Reply

Vivy oh vivy

[Copy link]

Author: nadihazza    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 1-8-2018 11:16 PM | Show all posts
Victorioussss replied at 31-7-2018 09:47 PM
Curi, rompak = orang amik harta kau, harta kau berkurangan
Plagiat, ciplak = org tiru harta kau, ha ...

pemikiran acik kepam yang bodoh tapi mengaku muslim, pakai tudung tonggang tonggek shalat tapi mencuri hak intelektual/cipta orang lain.baik murtad jah dek



Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2018 02:01 AM | Show all posts
Changa replied at 1-8-2018 11:16 PM
pemikiran acik kepam yang bodoh tapi mengaku muslim, pakai tudung tonggang tonggek shalat tapi men ...

Biarlah dosa setinggi gunung sekali pun, jauh lebih baik dari murtad!

Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2018 02:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Bukannya solat tak sah cuma kalau org yg ada integrity yg tinggi dia akan rasa bersalah pakai barang tiruan apa entah lagi bawak solat. Tak rasa bersalah,kalau tak rasa bersalah maknya takde integrity diri.
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2018 09:03 AM | Show all posts
immi replied at 1-8-2018 06:33 AM
kannn selama ni mmg suka tengok idea2 bisnes dia yg sungguh mengkayakan.....tp bc sttment telekung ...

bimbo dia selama ni tersembunyi dalam almari. bila dah femes ni, itu yang terserlah... bila dah perangai camni, rupenye vivy ni sama level je rupanya dengan sajat, toklip dgn tokvida... i tot she is playing in a different league. ternyata being classy (acik tak cakap dia classy tapi acah-acah classy) cant buy brain.
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2018 09:16 AM | Show all posts
aku x tahular pasal korang

tapi bagi aku kalau kau solat pakai barang haram x berkat solat nye

batal ke tak tu tak tau
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2018 09:35 AM From the mobile phone | Show all posts
bakingsoda replied at 1-8-2018 02:09 PM
sy faham apa yg dia nak cakap, benda nak buat ibadah agak2 tuhan terima ke bila benda tu adalah ha ...

Omg dick?! Hahahahahaha lagilah orang takut nak pakaiii produk brand dick. Merata2 kang jenjalan pakai tudung brand dick kena kecam
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2018 09:36 AM From the mobile phone | Show all posts
LipasComel replied at 1-8-2018 09:01 AM
takpe aku paham maksud tin v ni. takde le dia ckp solat korang tak sah kan kalau pakai telekung fake ...


Kan.. umpama ko solat dgn barang curi
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2018 10:35 AM | Show all posts
Barang fake haramkah? Kalau pakai telekung duck fake kah? Kena sertu/samak?

Letak logo itik kat telekug sah ke solat?

Meroyan macam produk dia je yg ada Nam-inspired.
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2018 10:42 AM From the mobile phone | Show all posts
tak payah nak brand consious sgt.... duit masing2 ikut masing2 nak beli fake or ori.. integrity only apply on work/attitude tak perlu nak apply dekat material. gettit
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2018 10:45 AM | Show all posts
selagi ada org suka barangan curi selagi tu la ada demand.. so cik tinvy sila buat repot polis.. . haisshhh.. pakai ajee brand mydin.. cantik gak..
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2018 10:48 AM | Show all posts
melinda_kerr replied at 31-7-2018 08:55 PM
Haha ayat last tu sgt bimbo.. fake telekung pkai buat solat pun berdosa ke??

ye la ko nak solat tp beli telekung yg 'dirompak', itu maksud dia, pikir la sendiri, bkn x sah solat mksud dia
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2018 10:54 AM From the mobile phone | Show all posts
cik.panda replied at 1-8-2018 03:09 PM
Sorry OT japs.

Kenapa i cek i level 0 dan takleh nak baca thread tinvy kat board sana tu ye? Se ...

Rase situ thread pagar 3 tak silap. U boleh kumpul kredit dulu. Masuk board game paling senang nak dpt kredit.
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2018 11:00 AM | Show all posts
snazzydaisy replied at 1-8-2018 11:31 AM
sapa laaa yg mula2 claimed Tinvy ni beauty with brain
beauty tidak, with brain pun tidak...  ...

she made it clear there on the etique to solat but wearing fake telekung
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2018 11:02 AM From the mobile phone | Show all posts
ninnamina replied at 2-8-2018 10:54 AM
Rase situ thread pagar 3 tak silap. U boleh kumpul kredit dulu. Masuk board game paling senang nak ...

Sorry newbie here! Macam mana nak cari board game? Jangan kecam. Tunjuk ajarku sifu
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2018 11:15 AM From the mobile phone | Show all posts
ninnamina replied at 2-8-2018 10:54 AM
Rase situ thread pagar 3 tak silap. U boleh kumpul kredit dulu. Masuk board game paling senang nak ...

Tak tak i sebelum ni dah RA 12 or 16, i tak ingat. Suddenly tetiba drop jadi RA zero. Tu yang i pelik mana hilang RA tu. Credits i ada je semua.
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2018 11:21 AM | Show all posts
Ascii replied at 2-8-2018 11:00 AM
she made it clear there on the etique to solat but wearing fake telekung

to me, her words were poorly constructed, emotional & bimbo like always.
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2018 03:49 PM From the mobile phone | Show all posts
nobrightside replied at 2-8-2018 11:02 AM
Sorry newbie here! Macam mana nak cari board game? Jangan kecam. Tunjuk ajarku sifu

Tak sure la, maybe u boleh masuk kat  santai/lawak/trivia/borak. Situ selalu ada thread game 3perkataan. Try la.  
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2018 07:26 PM From the mobile phone | Show all posts
ninnamina replied at 2-8-2018 03:49 PM
Tak sure la, maybe u boleh masuk kat  santai/lawak/trivia/borak. Situ selalu ada thread game 3perk ...

Thank you!
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2018 07:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Changa replied at 1-8-2018 11:16 PM
pemikiran acik kepam yang bodoh tapi mengaku muslim, pakai tudung tonggang tonggek shalat tapi men ...

Kenapa u ckp mcmtu. U mengguris hati i yang rapuh ni

I menangis kat bucu katil beralaskan bantal helo kitty bc komen u ni..
Sobs sobs
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2018 08:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Korang sibuk pung pang barang branded ke tak ni xde download lagu movie dekat tenet ke
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2018 08:06 PM From the mobile phone | Show all posts
ahmad_dhani91 replied at 2-8-2018 08:02 PM
Korang sibuk pung pang barang branded ke tak ni xde download lagu movie dekat tenet ke

Felda pprt nya sis masih download lagu movie bagai secara illegal.
Subscribe jah spotify, Netflix, Amazon video etc
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2018 08:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Motip x sah solat, ade babi kah dekat telekung tu
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2018 03:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Bangangnye
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2018 04:45 AM From the mobile phone | Show all posts
snazzydaisy replied at 2-8-2018 11:21 AM
to me, her words were poorly constructed, emotional & bimbo like always.

Yas agree! Pastu nanti salahkan netizen baca penulisan dia out of context or tak pandai english or worse ckp netizen hati busuk asyik pk - ve psl dia. Cik kak tinvy, len kali tulis biar jelas, agar sampai maksudnya.
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2018 08:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Sentuh bab kena ciplak jela tinvy oi, hang sapa nak sentuh solat orang berkat ke daq?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.101894s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list