JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
21372
View
192
Reply

Vivy oh vivy

[Copy link]

Author: nadihazza       Show all posts   Read mode

Post time 2-8-2018 03:49 PM From the mobile phone | Show all posts
nobrightside replied at 2-8-2018 11:02 AM
Sorry newbie here! Macam mana nak cari board game? Jangan kecam. Tunjuk ajarku sifu

Tak sure la, maybe u boleh masuk kat  santai/lawak/trivia/borak. Situ selalu ada thread game 3perkataan. Try la.  
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2018 07:26 PM From the mobile phone | Show all posts
ninnamina replied at 2-8-2018 03:49 PM
Tak sure la, maybe u boleh masuk kat  santai/lawak/trivia/borak. Situ selalu ada thread game 3perk ...

Thank you!
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2018 07:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Changa replied at 1-8-2018 11:16 PM
pemikiran acik kepam yang bodoh tapi mengaku muslim, pakai tudung tonggang tonggek shalat tapi men ...

Kenapa u ckp mcmtu. U mengguris hati i yang rapuh ni

I menangis kat bucu katil beralaskan bantal helo kitty bc komen u ni..
Sobs sobs
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2018 08:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Korang sibuk pung pang barang branded ke tak ni xde download lagu movie dekat tenet ke
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2018 08:06 PM From the mobile phone | Show all posts
ahmad_dhani91 replied at 2-8-2018 08:02 PM
Korang sibuk pung pang barang branded ke tak ni xde download lagu movie dekat tenet ke

Felda pprt nya sis masih download lagu movie bagai secara illegal.
Subscribe jah spotify, Netflix, Amazon video etc
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2018 08:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Motip x sah solat, ade babi kah dekat telekung tu
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2018 03:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Bangangnye
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2018 04:45 AM From the mobile phone | Show all posts
snazzydaisy replied at 2-8-2018 11:21 AM
to me, her words were poorly constructed, emotional & bimbo like always.

Yas agree! Pastu nanti salahkan netizen baca penulisan dia out of context or tak pandai english or worse ckp netizen hati busuk asyik pk - ve psl dia. Cik kak tinvy, len kali tulis biar jelas, agar sampai maksudnya.
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2018 08:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Sentuh bab kena ciplak jela tinvy oi, hang sapa nak sentuh solat orang berkat ke daq?
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2018 08:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Sentuh bab kena ciplak jela tinvy oi, hang sapa nak sentuh solat orang berkat ke daq?
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2018 08:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Kawan akak,A beli telekung SK fake dan hadiahkan kpd seorang kawan kami, B.. Adakah solat si B x sah bila pakai telekung SK Vietnam tu?
Dlm kamus hidup Vivy ni, telekung fake termasuk dlm senarai Perkara2 yg menyebabkan solat tidak sah kot.. Please la Vivy.. Boleh la minta ustaz/ustazah ulang balik bab sah/tidak sah solat..
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2018 08:51 AM | Show all posts
ok la so she's talking about integrity.tp die tu berintegriti sangat ke kalau bapak mertua disyaki kaki scam, laki dpt dato pun mayb dato beli, dan die sendiri pun penah kantoi beli barang kt alibaba pastu mark up gile bai? ha gitu la
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2018 09:15 AM | Show all posts
makin hari makin bimbo rasenye vivy ni
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2018 08:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Kekadang bukan sengaja nak beli tudung fake, tapi bila dah jejalan ke vietnam tu dgn tudung duck rm15 je mestilah terjebak nak beli, sama gak dgn telekung mcm2 kaler dan tau mmg x sama dgn SK ori tapi beli sbb murah dan nak guna so kira kita byr utk material dan workmanship yg setara dgn quality bukan beli sbb brand or tak mampu tapi nak beli juga walaupun fake.
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2018 08:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Vivy was referring to telekung Siti khadijah,banyak Gila ciplak. Imagine la beli telekung ciplak utk solat sounds so wrong, siapa yg rasa ok tu maknanya integrity rendah.
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2018 08:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Bukan ke dulu tiru beg A B C Mary Katranzou?
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2018 08:54 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 3-8-2018 08:38 PM
Bukan ke dulu tiru beg A B C Mary Katranzou?

Win! Bag2 duck tu pon semua ciplak designer bags lah.
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2018 09:01 PM From the mobile phone | Show all posts
nh1129 replied at 3-8-2018 08:54 PM
Win! Bag2 duck tu pon semua ciplak designer bags lah.

Buat2 tak ingat dia pun ciplak orang punya. Selected amnesia
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2018 09:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Tp sure ke sume brand2 kt vietnam tu sume tu fake? Nth2 mmg die beli bhn2 kt vietnam then jahit semula di malaysia? Iols x pnh lg rasa material duck vivy dgn duck vietnam sm ke x. Kwn iols yg pnh g vietnam kata lain... Tp since da pnh kantoi beli brg kt alibaba then markup gegile, terpikir bnd yg sm dgn brg2 lain...
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2018 09:26 PM | Show all posts

vivy yusof ni bukan ker org kata dia beli brg2 kt alibaba..
pastu rebranding dgn jenama dia dan letak harga yahudi..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.116930s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list