JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
19682
View
191
Reply

Vivy oh vivy

[Copy link]

Author: nadihazza       Show all posts   Read mode

Post time 5-8-2018 08:43 AM | Show all posts
masa g indo; mostly jual telekung SK menurut derang la, tapi tinggal bukan plastik SK or beg kain SK tu...

so in that case, kira menciplak gak ke gane? sebab verbal claim je pon...

soal harta intelektual, serba sket paham , cuma orang tu beli ngan duit jugak,kot? bukannya dia g curi...

tapi sekali pun telekung curi, tak masuk list syarat sah solat...

Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2018 10:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Ayat vivy yg last tu tak boleh nak hadam la
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2018 11:24 AM | Show all posts
vivy oh vivy
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2018 04:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Yg beli brand sk kat sana..brand dia tulis kat dlm pun...dah byk je kat sana..n berkualiti...pakai je laa...bukan niat nk nunjuk pon....worth for money...
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2018 04:44 PM | Show all posts
sbb tuh la jgn jual agama...
ni semua barang ko nak kaitkan dengan konsep menutup aurat suruhan Allah dan keagamaan.. udahnya jerat diri ko sendiri..
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2018 05:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Nasigorengpetai replied at 3-8-2018 08:01 PM
Kekadang bukan sengaja nak beli tudung fake, tapi bila dah jejalan ke vietnam tu dgn tudung duck rm1 ...

Hahaha. Mmg betul. Dah jalan2 terpandang pulak yg cantik. Murah pulak tu kan.  Tak tau pun sebenarnya brand asal nya apa sbb I jenis tak follow sgt design tu tu ariani ke, duck ke.
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2018 05:39 PM | Show all posts
Edited by borrow at 5-8-2018 07:05 PM

SK1.jpg

picci google


Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2018 07:35 PM | Show all posts
vivy oh vivy
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2018 11:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Terpulang pada individu nak pakai barang fake ke idak .. duit masing masing ... prefer barang yang tak de jenama ... bab ibAdah hanya Allah yang mengetahui ..
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2018 12:11 AM From the mobile phone | Show all posts
RooneyMara replied at 5-8-2018 05:18 PM
Hahaha. Mmg betul. Dah jalan2 terpandang pulak yg cantik. Murah pulak tu kan.  Tak tau pun sebenar ...

Kebanyakan org pun mcm ni, membeli sbb perlu pakai tudung telekung... Dah depan mata dpt tgk rasa material kain mcm mana, dgn harga mampu milik.... Bukan sbb brand hunting pun... Aku pun tak suka penjual highlight famous brand nak laku barang dia. Material okay sedap pakai, sape nak peduli pasal brand. Letak brand itik... Org beli je
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2018 01:50 PM | Show all posts
telekung ciplak tu antara kita dengan tuhan. tapi tulah sebab nak lakukan barang letak jenama SK or Itik.. mcm dah salah tu..
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2018 12:38 PM From the mobile phone | Show all posts
murung sebenarnya tk dpt masuk thread vv. dari vol 1 i sr je kt situ. malas nk sign up.
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2018 11:04 PM | Show all posts
ape dowh VV ni
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2019 11:32 AM | Show all posts
ambooii..bila cakap pasal tudung or telekung fake, pandai pulak si Vivy niy nak bercakap pasal halal haram bagai..
tapi hakikatnya sendiri ntah pape..
duuhhh..
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2019 02:07 PM From the mobile phone | Show all posts
babynina30 replied at 31-7-2018 09:59 PM
Vivy dh ada thread khas utk beliau dkt board personaliti media sana

Nak tanya kena cukup kan point ke kalau nak baca L8 tu?
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2019 02:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Putriputeh replied at 3-1-2019 02:07 PM
Nak tanya kena cukup kan point ke kalau nak baca L8 tu?

99 points.
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2019 02:16 PM From the mobile phone | Show all posts
friedfishsoup replied at 3-1-2019 02:09 PM
99 points.

ioll kena gigih lagi ni
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.111771s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list