JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
29376
View
1824
Reply

Rumah 2 BigStage : Edisi Pasca Finale ~ Congrats Sarah Suhairi pemenang BS musim 1 !! | siapa BBNU pilihan chuols utk next season (2) yachhh...??

[Copy link]

Author: qqOfficial    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 28-12-2018 11:32 PM | Show all posts
Disebabkan iols suka layan BS ni , so ni calon-calon iols

Calon Rembesan Tokti a.k.a muka heloks :


Iqbal Insomniacks
  


Sabran Treehill
  


Yazid Izaham
  


Naim Daniel
  


Kucaimars
  


Luqman Faiz
  


Calon wanita untuk si bias FT

Bahiyya Haneesa ( so the underrated yach )
  


Masya Masyitah
  


Fieya Julia
  


Eza Edmond
  


Sheryl Shazwanie
  

Reply

Use magic Report

Post time 29-12-2018 06:23 PM From the mobile phone | Show all posts
chanthik replied at 28-12-2018 11:32 PM
Disebabkan iols suka layan BS ni , so ni calon-calon iols

Calon Rembesan Tokti a.k.a muka heloks  ...

Sheryl ni mmg suara sheols setakat cmtu je ek? Sheols asa nada tggi guna falsetto je ke? X puas hati dgr suara sheols. Mcm x guna suara btl.
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2019 10:51 AM | Show all posts
iols suka Eza Edmond. harap she tercalon di BS 2.



sedap suara sheols.
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2019 10:54 AM | Show all posts
cmf_blingblings replied at 26-9-2018 06:12 PM
Rief baru nak wat single tapi suara dak ni sedap husky tapi tak tahu naik stage takut ketaq mcm Ba ...

yg dah confirm is Luq lah..hehe
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2019 10:55 AM | Show all posts
BS season 2 byk competition sebab views MV juta2 semuanya..tak mcm season 1..so mmg audition nanti betul2 yg ada luck lah dapat..hehe
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2019 12:01 PM | Show all posts
Edited by Rhyno at 4-1-2019 12:04 PM

ya wajib dpt Fieya Julia, Naim Daniel, Luqman Faiz, Eza Edmond ....









Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2019 12:21 PM | Show all posts
Edited by Rhyno at 4-1-2019 12:25 PM

masukkan Zynakal ni skali dlm BS2. mv dia je 4 juta views. anak saudara kepada Zamani. suara not bad. lagu pun sedap.





Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2019 12:28 PM | Show all posts
Edited by Rhyno at 4-1-2019 12:33 PM

antara semua BBNU keluaran 2018, Isma Sane paling mendonia di Youtube dgn 8 juta views.  




tapi sorry to say, suara dia live tak sedap.

Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2019 12:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Rhyno replied at 4-1-2019 12:28 PM
antara semua BBNU popular, Isma Sane paling mendonia di Youtube dgn 8 juta views.  



Sorry chuolsszahh.. luqman faiz lagi mendonia dgn 10M view lgu kepuraanmu
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2019 12:34 PM | Show all posts
Edited by Rhyno at 4-1-2019 12:35 PM
kiah_mai_pulak replied at 4-1-2019 12:31 PM
Sorry chuolsszahh.. luqman faiz lagi mendonia dgn 10M view lgu kepuraanmu

oh yaaaaa Kepuraanmu. motip iols taktau sbb iols tak penah tgk mv lagu tu. iols tgk dia nyanyi live jahhhh.

tp Luqman Faiz mmg wajib masuk BS2. nyanyi live sedap + pandai main gitar.


Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2019 12:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Rhyno replied at 4-1-2019 12:21 PM
masukkan Zynakal ni skali dlm BS2. mv dia je 4 juta views. anak saudara kepada Zamani. suara not bad ...

Mcm usop mentor lak muka dia ni
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2019 12:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Rhyno replied at 4-1-2019 12:34 PM
oh yaaaaa Kepuraanmu. motip iols taktau sbb iols tak penah tgk mv lagu tu. iols tgk dia nyanyi liv ...

Muka pun helokk.. boleh jadi stok gelenyar tokti.. haha
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2019 01:54 PM | Show all posts
kiah_mai_pulak replied at 4-1-2019 12:48 PM
Muka pun helokk.. boleh jadi stok gelenyar tokti.. haha

Tok Ti lagi ke juri ? mohon tukar please. menyampah tgk bini org menggatal dgn peserta. kosser!!!

mohon ambik Nandung or Kak Ecah Janji Manismu jd juri BS2 please.
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2019 06:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Rhyno replied at 5-1-2019 01:54 PM
Tok Ti lagi ke juri ? mohon tukar please. menyampah tgk bini org menggatal dgn peserta. kosser!!!
...

Tak mungkin kor.. kalau oppo yg sponsor lg
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2019 07:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Rhyno replied at 5-1-2019 01:54 PM
Tok Ti lagi ke juri ? mohon tukar please. menyampah tgk bini org menggatal dgn peserta. kosser!!!
...

Sbb tokti la oppo nk sponsor rancangan ni.. klu x mmg x wujud lah... tp iol pun x brapa bknan sheols jd juri season 1 mereyam semacam.. utk season 2 ni hope sheols improve lah.. rasa mcm season 2 ni akn meletop je BS nih
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2019 07:48 PM From the mobile phone | Show all posts


Iol suke bdak ni nynyi.. feels dia mmg mntap
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2019 08:02 PM | Show all posts
Rhyno replied at 28-12-2018 10:03 PM
1. Naim Daniel
2. Kucaimars
3. Megat Rahim

2. Kucaimars
3. Megat Rahim
9. Farisha Irish
10. Shalma Eliana

Kalau bigstage punya priority ikut jumlah views, 4 nama ni very very low priority sbb video diorg x sampai sejuta pon masing2.


Btw, nape kumpulan Insomniacks popular di kalangan golongan2 BBNU urban(Spotify) tp x brp mendunia pd BBNU pprt (youtube) ? Pdhal lagu punya la boring nk mam.

adakah boyband bakal mencemar duli di BigStage tahun ni? tp rata2 boyband Malaysia x leh nyanyi live kan. Tetiba teringat kumpulan Qanda nyanyi live hancur lebur kat semifinal bebrapa tahun lps


Tp byk2 boyband yg keluar thn lps aku suka Twenty2. Lagu best gak. keluar gak la radio sekali skala. Girlband cuma Bahiyya Haneesa je kan? lagu Material sedap gak wlpn masing2 mcm setazah gedik


Tapi aku nk request Tyka Zatyka masuk bigstage la. lagu dia pon popular kat Suria FM tu


Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2019 08:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Body_language replied at 5-1-2019 08:02 PM
2. Kucaimars
3. Megat Rahim
9. Farisha Irish

X silap views 500k layak pegi audition bigsatge..

Ok gak kalau 2-3 org yg ada views sendu tetiba layak final 12 kan mcm Sarah Suhairi tu.. yg sebelum ni mmg who r yuss sgttt
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2019 12:46 AM | Show all posts
Edited by Rhyno at 6-1-2019 12:48 AM
Body_language replied at 5-1-2019 08:02 PM
2. Kucaimars
3. Megat Rahim
9. Farisha Irish

sis, syarat nak msk Big Stage kena 500k views tak kisah la official mv atau cover. Megat Rahim, Kucaimars, Farisha Irish layak sbb bideo masing2 dah over 500k.




Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 10:22 AM | Show all posts
Rhyno replied at 28-12-2018 10:03 PM
1. Naim Daniel
2. Kucaimars
3. Megat Rahim

Shalma Eliana tu baru 50K views
Comel tapi BBNU urban je kot yg minat
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 01:43 PM | Show all posts
Rhyno replied at 4-1-2019 12:28 PM
antara semua BBNU keluaran 2018, Isma Sane paling mendonia di Youtube dgn 8 juta views.  

Dia ada masalah dengan sebutan mcm lidah sangkut gitu, both rakaman and live tak sedap. Dia patut bg penyanyi yg betul-betul bagus nyanyi lagu dia. Anyway good try
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 02:55 PM | Show all posts
Rhyno replied at 4-1-2019 12:34 PM
oh yaaaaa Kepuraanmu. motip iols taktau sbb iols tak penah tgk mv lagu tu. iols tgk dia nyanyi liv ...

luqman faiz suara sedapade dekat 1k kali aiols ulang tgok mv lagu kepuraanmu ni
hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 02:05 AM | Show all posts


Zynakal for BS2.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 08:55 AM | Show all posts
Edited by wordlife at 12-1-2019 09:00 AM

Luqman Faiz tu dh tgk persembahan dia live, jenis yang stage fright mcm Bahran & Khai Bahar jugak tu rasanya Naim Daniel bakalan berlawan lawanan dgn Kucaimars utk BS2

Naim Daniel
Kucaimars
Amir Masdi
Yazid Izaham
Luqman Faiz
Hasha Roslan


Fieya Julia
Sheryl Shazwani
Wani Syaz
Fatin Husna
Eza Edmond
Aniey Emlan


Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 11:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Rhyno replied at 11-1-2019 02:05 AM
Zynakal for BS2.

Lagu heols macam sandaran hati letto...yg terbang terbang melayang tu..btw motip apa lagu ni? Macam tgh high isap weed jah adoi
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.100595s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list