JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
24880
View
428
Reply

ALL ABOUT MUA MALAYSIA

[Copy link]

Author: anony-mous    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 2-10-2018 02:42 PM From the mobile phone | Show all posts
wtvmjls replied at 2-10-2018 02:19 AM
Dulu i selalu tgk dia makeupkan amyra rosli..and hasilnya mmg kureng sebab dimata i amyra  tak ses ...

Org da cantik, jgn mcm2. Epi sesuai utk jihan, retis berbakat tapi dipandang sepi dek rupe. Hiburan perlu org cam epi temerloh. Sentuhan die kat siti sarah sampaikan dituduh wat idung. Amazing hands
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2018 02:14 PM | Show all posts
hotmak replied at 26-9-2018 11:26 AM
naqiahrahim ni dulu rajin mekap kan juma kan, tak tau skrg masih dgn juma ke tak

tgk job makeupkan juma skrg qasehanna tu je..follow smpai ke overseas kut

Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2018 02:22 PM | Show all posts
Suchi replied at 29-9-2018 11:35 PM
Wah kalau dedepan cantik makna lawa la tu nak plak bila guna dslr amik gambar akan jadi lg cantik  ...

rse ye ke kut..
mmg dr ms zmn membeli@ majalah in trend mmg khir kalid style cam tu..
plg suke tgk makeup izara time nikah..ya allah cantiknye


Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2018 02:24 PM | Show all posts
bookehkahkoh replied at 27-9-2018 11:31 PM
uols ada tak suggestion mua for dinner event? kalau boleh rate marhaen sajorh sbb tu je i mampu takd ...

cube tgk intan yusoff die makeup wow jd cam neelofa trus..
fazira pe ntah cube cr


Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2018 02:25 PM | Show all posts
putriTS replied at 27-9-2018 02:57 AM
Najeeb tu dulu i pnah la request harga dia. This was back in 2012 okeh utk reception. Mak aiii...kem ...

maheinye ..bestfriend I amik ayang kamell rse rm500 je kut time thn 2011..
rse cam x pcy je..kdg2 kte ingt dieorg senior ltk mhl2..


Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2018 09:57 PM From the mobile phone | Show all posts
asyura_85 replied at 30-9-2018 03:44 PM
Yang senior senior cam ayang kamell.. tiar zainal.. satu kali nikah or reception..paling murah RM100 ...

I pun terfikir muslim ke dia... berleluasa sungguh lgbt dia. Cmane ler anak ikan dia leh selera.
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2018 10:03 PM | Show all posts
tensic~ replied at 2-10-2018 05:42 AM
Bes la channel ad ummi nasir buat.. mcm ad betul..
nak tanya mua mana or sape instafamous yg panda ...

Ummi nasir ni mmbr i time kt rpkj um dulu (tp i bukan rpkj)..
dia ni mmg educated pun..dia amik engineering ke multimedia ntah kat jepun dulu..
pastu balik keja ngn company jepun jap pastu jd MUA..sebab tu dia pandai cakap jepun..
dak BBGS ni..time dia rpkj pun dia mmg dh comel2 cmni..peramah betul..semua orang dia tegur..semua org suka dia
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2018 01:34 AM From the mobile phone | Show all posts
BedahBedul replied at 25-9-2018 10:36 PM
Tt masukkan sekali vee elfaiiziens.. iols xdelah dgr cerita busuk ttg dia, suka sbb sheols tu comel  ...

oh makcik vee ni...zaman fesbuk 2008 dulu adalah si vee ni gaduh kejap dgn kawan sama2 comolot si Pinas ex TV9 now keja TV alhijrah. Gaduh pasal apa? Cik Sya tak pasti ok
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2018 04:52 AM | Show all posts
misz_sanggul replied at 4-10-2018 02:25 PM
maheinye ..bestfriend I amik ayang kamell rse rm500 je kut time thn 2011..
rse cam x pcy je..kdg2 ...

Betul..mahal sungguh la Najeeb tu. Nasib la I x pnah nampak dia mekap buruk lagi setakat ni. Tapi tak leh accept MUA mcm Khir Khalid yg konsep 'no makeup' makeup ni tapi mahal betul dia caj. Yes, I know apparently dorang ckp susah nak dpt that kind of look and barang2 mahal sume. Tapi mcm x berbaloi je. Macam dia mekap ND time nikah. Sangat pucat. And also, dia reported to be agak kekwat dgn rakyat marhaen kalau nak book dia?
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2018 11:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Siapa kenal mua etty garib. Kesian sgt sibuk promo makeup natural dia tu tp xlawa langsung. Turn off sgt tgk hasilnya. Dah la
Make uo diri sendiri je. Iklan kan hire dia klu nk make up gitu. Adui zaman skrg ni makeup natural pun tebal snanya. Even makeup korea tu pun 10 step skin care dulu dia pakai b4 bb cushion nk bg nmpk flawless natural. Tp etty garib ni meke up sedih sgt.

Katanya buat styling tudung gak. Sedih sgt. Mcmne dia dpt job eh. Style yg kita boleh buat sendiri kt rumah dalam 2 minit. Berbaloi ke hire stylist klu gitu?
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2018 11:25 AM From the mobile phone | Show all posts
putriTS replied at 6-10-2018 04:52 AM
Betul..mahal sungguh la Najeeb tu. Nasib la I x pnah nampak dia mekap buruk lagi setakat ni. Tapi  ...

Mnyampah khir khalid buat makeup mata xblend betul2 tu. Style katanya. Tah la lawa kot bg majalah majalah urban
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2018 03:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Hi, i baru masuk thread ni. Boleh i kongsi mua2 yg slalu i tengok. Tp mua yg i tengok ni tk femes
@fazirah_mua (fd mua ni nars)
@madameshafira
@myramegan (kakak madame shafira)
@mieraakina (selalu nmpak mua ni makeup artis, tp artis sendu.. Opppss )
@mimieyroslan ke hape tah nama ig dia. Mua penang. Tp i tak kenan makeup dia. Mcm stail indon2 jawa makeup. Boleh intai2.
Btw, i tak minat mua malaysia suka pakai fake lashes bulu banyak2 tu. I suka tgok ig @pathmcgrathreal dia ada tunjuk tuto tang mata and fake lashes tu maigaddd, lawa sgt. Nampak natural je. Eyeshadow pallet and lipstick dia semua lawa tp mahal .

Btw, i suka tengok mua from Philippines make up kan artis like kathryn bernado, liza soberano etc..
Justin claudia kot nama mua tu. Cantik giloss makeup.
I prefer makeup no makeup look. Idaman hati
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2018 11:49 AM | Show all posts
rolypoly replied at 26-9-2018 12:00 PM
iols dulu penah join kelas intan kaharudin. Sheols ajar basic natural look and harga RM100 je. pad ...




intankaharudin ni at first iols suka tengok make up sheols, pastu suggest kat my sister

sadly tak lawa pun make up sheols, range harga 700-800, tang celah2 hidung my sister tu boleh pulak tak kena foundation, iols pulak yang kena touch up kan, laju je si intan tu balik, kalau tak dah suruh sheols touch up semula


sejak dari hari tu iols blacklist intan ni, dalam ig memang nampak cantik sangat dia makeup model2 tu semua, sampai tang kita yang biasa2 ni.. haih sedih
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2018 06:30 PM | Show all posts
Menarik info2 dalam thread ni.. Menyesal tak join awal2.. By the way, iolls ada follow a few make-up artists yang iolls suka

@shazreeyanashukri
@ferra_rossa

Diorang ni adik-beradik, and ada keluar products sendiri jugak..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-11-2018 11:23 PM From the mobile phone | Show all posts
minah_selekeh replied at 17-11-2018 06:30 PM
Menarik info2 dalam thread ni.. Menyesal tak join awal2.. By the way, iolls ada follow a few make-up ...

I kenal both n suka mekap diaorg. Tp baru tau theols sister
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-11-2018 11:28 PM From the mobile phone | Show all posts
SayaSayangMama replied at 7-11-2018 11:24 AM
Siapa kenal mua etty garib. Kesian sgt sibuk promo makeup natural dia tu tp xlawa langsung. Turn off ...

I tgk styling dia not bad. Bagus jgk. Dan xde la simple sgt. Tp mekap dia dekat client ada yg ok. Dia mekap diri dia mcm hauk sikit
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2018 11:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Ada sesapa tau tweets pasal Nvdism tu?
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2018 12:02 AM From the mobile phone | Show all posts
ayorsuam replied at 19-11-2018 11:05 AM
Ada sesapa tau tweets pasal Nvdism tu?

wondering jugak. kenapa ya?
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2018 01:06 AM From the mobile phone | Show all posts
irish_ieka replied at 20-11-2018 12:02 AM
wondering jugak. kenapa ya?

Ada customer dh byr deposit RM900 utk makeup bridal. Tapi dia tanya thru email boleh tak tukar from bride kepada bridesmaid (which is worth RM500). The mua reply tlg baca clause dlm terms and condition (which means the answer is no). Cuma dia tak explicitly reply no. Lps tu dia post email and gbr customer tu dlm her igs.
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2018 03:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by munchkin at 20-11-2018 03:54 AM

Tak tahu mana betul.

According to client si nv tu move time to 11am sebab scehdule tight. ..aku pernah kena ngan makeup retis kertu dulu femes sxryx. Janji nak tunggu habis majlis utk touch up tapi dia kata dia makeup je lepas tu belah sebab dia buat booking lain. Biadap gila. Deposit aku rm100 burn. Dia datamg aku suruh balik je. Menyampah kot ngan makeup retis gini suka suka je nak ikut jadual diaorang. Sepatutnya kalau dia tukar masa dia patut pulang deposit.

According to nv client tu pulak berkenan ngan makeup retis lain. ..upload makeup retis a and b kat ig

Makeup bride - rm1800 (depo rm900)
Makeup bridesmaid - rm500

Aku rasa merepek gila dia kata burn rm900 suruh letak depo baru bridesmaid rm250 and balance rm250 menjadikan makeup bridemaid rm1400. Crazy. Kalau tukar masa tarikh logik lah rm900 burn and buat booking letak deposit baru dan bayaran baru bridemaid.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.105063s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list