JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
16534
View
420
Reply

ALL ABOUT MUA MALAYSIA

[Copy link]

Author: anony-mous    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 24-12-2018 10:10 AM From the mobile phone | Show all posts
After survey2, ni latest price make up for wedding as off november 2018.
1. Syedewa rm2000
2. Nvdism rm2500/ promo rm1800  
3. Aizat rm1000

Boleh tahan ye keje 1 hour to 2 hours je.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-12-2018 06:55 PM From the mobile phone | Show all posts
zaza201516 replied at 24-12-2018 10:10 AM
After survey2, ni latest price make up for wedding as off november 2018.
1. Syedewa rm2000
2. Nvd ...

I rasa selayaknya lah. Bkn sng u. Pengalaman & ilmu. Sesuai sgt. Harga brg mekap lg. Alha berapa eh?
Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2018 10:46 PM | Show all posts
zaza201516 replied at 24-12-2018 10:04 AM
Intan kaharudin mekap rm600 for wedding. Cantik look ni.. i suka. Anyone ada experience with her? Ok ...

my sis dulu nikah ambik intan kaharudin ni make up kan dia, kecewa betul, sebab make up tak secantik gambar2 yg intan ni post, tak kemas, tepi2 hidung my sis dah macam longkang sebab tak kena foundation, aku pulak yg kena touch up kan
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2018 12:43 AM From the mobile phone | Show all posts
MissMoustache replied at 25-12-2018 10:46 PM
my sis dulu nikah ambik intan kaharudin ni make up kan dia, kecewa betul, sebab make up tak secant ...

Ohmy ye ke? Kalau i sure baran je buat keje tak kemas macam. Yang dia uplod semua nampak cun melecun and model pon cun jugak.
Thanks for the info, cancel lah nak shortlist kan sheols.
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2018 07:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Serius la kerja si intan tu hauk? Beria2 sheols canang kemain lawa di twitter. Nyaris i nak terperdaya.
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2018 07:20 PM From the mobile phone | Show all posts
I suka juga tengok hasil make up mafarikha. Dulu dia kerja dekat mac. Now tengok ig dia banyak make up kan show tv3 camtu la.
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2018 08:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Mekap ni kalau org lawa muka smooth mmg sng nak nmpk seri lepas mekap. Keje mua pon sng. Nk carik mua bagus ni bila dia mekap org x lawa dan skin x brapa smooth jd lawa. Br boleh pakai ye dak. Yg aku suka mekap depa syedewa, shazreeyana ngan adik dia nama apa tah, umminasir sesuai mekap function sbb mekap dia sgt natural kalau yg kawen x lawa sgt.
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2019 11:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Chuolls jijiezainal mua tu perempuan ke perempuan jadian?
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2019 11:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Baru je follow syedewa...dulu malas nak follow Menarik jugak tgk IG dia rupanya.. Xrugi la follow.. Plus dia encem..  
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2019 01:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Sape tau produk skincare bella tu timbang kilo  punye k?
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 02:43 PM | Show all posts

i pernah try her once....natural make up. her price is rm500 untuk normal/event make-up
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 02:58 PM | Show all posts
putriTS replied at 27-9-2018 02:57 AM
Najeeb tu dulu i pnah la request harga dia. This was back in 2012 okeh utk reception. Mak aiii...kem ...

...seriously dulu najeebazami asked for rm3k untuk makeup dinner? nov 2018 dia make up i untuk untuk attend wedding dinner rm600 aja, slightly more from other MUA which is rm500 for chomel, jijiezainal, jaticharlo etc. boscoo pulak his price is rm800 untuk event makeup. khirlakhalid i tak pernah try lagi...ada siapa2 tau berapa harga dia untuk makeup for dinner?
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 05:59 PM | Show all posts
riantika replied at 10-1-2019 02:58 PM
...seriously dulu najeebazami asked for rm3k untuk makeup dinner? nov 2018 dia make up i untuk unt ...

Ha'a...itu la yg dia bgtau I...x tau la kalau dia saje ckp mcmtu ke apa nak test harga...tapi time tu dia mmg tgh meletop kan, Siti Nurhaliza slalu panggil dia time tu. Skrg ni dah ramai sgt MUA baru yg can give more or less the same end result so tak boleh nak letak harga sgt.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 09:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Betul nuex dah bt official announcement yg dia dah 5 bulan putus tunang..
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 01:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Update confirm putus. Kjp jelah bertunangnya... Tros dilanda badai.

2019-01-13-01-44-53.jpg
2019-01-13-01-45-48.jpg
2019-01-13-01-47-35.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 03:57 AM From the mobile phone | Show all posts
zaza201516 replied at 24-12-2018 10:10 AM
After survey2, ni latest price make up for wedding as off november 2018.
1. Syedewa rm2000
2. Nvd ...

1 to 2 hours only?? Itu my dinner makeup. My friends and cousins punya wedding makeup, average MUA is 4 hours. Yang tu pun paling sekejap.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-1-2019 06:22 PM From the mobile phone | Show all posts
fairy_fairy replied at 13-1-2019 03:57 AM
1 to 2 hours only?? Itu my dinner makeup. My friends and cousins punya wedding makeup, average MUA ...

4jam tu utk mekap je ke? Masa i kahwin mcm xsmpai 4jam. Then after habis mekap MUA terus balik
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 06:36 PM From the mobile phone | Show all posts
anony-mous replied at 13-1-2019 06:22 PM
4jam tu utk mekap je ke? Masa i kahwin mcm xsmpai 4jam. Then after habis mekap MUA terus balik

Kalau plus hair dan tudung lagi lama. 5hours gitu. Sebab for my cousins and friends yang nikah tengahari, 7am gitu MUA dah start makeup.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-1-2019 08:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Eh nvdism tu kenapa perangai kg.com sgt?? I tot dia classy gitu until ada kes dia gaduh psal hrga dgn pengantin tu kan? Then ni post gmbar free hair pkai dress yg challenge 10y ago. Lepas tu justify supaya dia jd contoh
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2019 08:50 AM | Show all posts
anony-mous replied at 16-1-2019 08:18 AM
Eh nvdism tu kenapa perangai kg.com sgt?? I tot dia classy gitu until ada kes dia gaduh psal hrga dg ...

Aaa semalam i pun nampak her pic before and after..
Mcm boasting sgt how she is different now and better than her sexier past..
Tapi just now i check,pic tu dah takda..netizen bash la tu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-1-2019 11:55 AM From the mobile phone | Show all posts
hagrid replied at 16-1-2019 08:50 AM
Aaa semalam i pun nampak her pic before and after..
Mcm boasting sgt how she is different now and ...

Haha pdn muka kena bash. Bengap sgt. Tudung kemain labuh walau pon bawal. Alih2 up pic seksi (bg i seksi la jgk sb pkai dress) lps tu sibuk justify. Bodoh
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.113537s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list