JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
16535
View
420
Reply

ALL ABOUT MUA MALAYSIA

[Copy link]

Author: anony-mous    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 26-9-2018 02:08 PM From the mobile phone | Show all posts
SirihPinang replied at 26-9-2018 10:19 AM
bagus benang ni..iols nak cari mua belah2 utara, ada tak?

Utara ramai! Nabihan, shafinaz, bella
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-9-2018 02:08 PM From the mobile phone | Show all posts
nipskacang replied at 26-9-2018 11:06 AM
TT,  to add into your list -  ummi nasir,  die mua fashionvalet.

Thanks! Later i compile kan bebetul.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-9-2018 02:09 PM From the mobile phone | Show all posts
moonbug replied at 26-9-2018 11:11 AM
Paling ingat dia ni pasal kes black face tu la, terus dapat thread sendiri gitu

Haha teruk kena bahan. I 50-50 nak slhkan dia sb dia pon kg2 gitu belajar xtggi mana (dia sdri ckp) so maybe xtau sensitiviti tu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-9-2018 02:10 PM From the mobile phone | Show all posts
fleurdelis replied at 26-9-2018 11:20 AM
Mua perempuan i suka makeupbynurulmf. Simple and clean.

Dia n nvdism mmg diff level. Kening natural. Jenis make up no make up. Ishh susah la
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-9-2018 02:11 PM From the mobile phone | Show all posts
ohmyvitamin replied at 26-9-2018 11:51 AM
Noriana the Face designer pun best gak. Dah lama merembes nak gi kelas dia.

Korang tau tak mana2  ...

Sama! Anyone can suggest / ada experience pegi class diaorang? Nak yg betul2 kita boleh ikut, sng nak ikut
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-9-2018 02:15 PM From the mobile phone | Show all posts
arya2609 replied at 26-9-2018 12:27 PM
i pulak suka tengok mekap saidatulnisa, sbb dia more to natural look
naikkan seri pengantin tu

...

Apa ig sheol? Skg style MUA mcm terpisah 2. 1 style tebal, another classic look. Mostly i perati MUA yg high end / mahal2 yg classic look. I rasa sb xramai ada bakat nak naikkan seri tu. Bkn sng guna natural color tp still mampu tonjolkan seri.

While yg pinkish2 tu start with alha lps tu skg rmai follow sb mostly yg rajin share tutorial mmg ajar mekap style tu. Jd ramai yg buat.

Another 1 yg i rasa cantik, kak mek. Org jb. Cantik gila
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2018 02:17 PM | Show all posts
MissLily89 replied at 26-9-2018 12:12 PM
Khir Khalid jangan dilupakan top jugak tu

berapa dia charge?

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-9-2018 02:17 PM From the mobile phone | Show all posts
QasehOrked replied at 26-9-2018 01:46 PM
Nuex tu i rasa dari segi education & mindset memang serasi la dengan tunang dia. Rasanya dia ada mas ...

Aizat tu MUA jgk ke? I geli nk tgk geng2 LGBT punya mekap tuto. Sb tu i suka alha, nuex, syed dewa walaupon main mekap tp mantain kejantanan dri segi fizikal
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2018 02:18 PM | Show all posts
anony-mous replied at 26-9-2018 02:08 PM
Utara ramai! Nabihan, shafinaz, bella

shafinaz tu ada iols ushar, bella tak nak..i tengok review cakap makeup muka dia ok, tapi muka org lain cam so-so

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-9-2018 02:24 PM From the mobile phone | Show all posts
SirihPinang replied at 26-9-2018 02:18 PM
shafinaz tu ada iols ushar, bella tak nak..i tengok review cakap makeup muka dia ok, tapi muka org ...

Nabihan tu pon cantik u mekap dia. Dri dlu i adore.

Rmai sgt dah ckp bella xsesuai mekap org lain. Ada a few yg i tgk tutorial, i ikut. Esp bella. Smpai i giv up nak main mekap. Asal ikut je x jd. Sekali follow 1 youtuber ni (xingat nama) simple gila n menjadi!

So i rasa tutorial bella walaupon duk pungpang2, tp mgkin sesuai utk yg dah expert mekap jah
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2018 02:25 PM From the mobile phone | Show all posts
anony-mous replied at 26-9-2018 02:17 PM
Aizat tu MUA jgk ke? I geli nk tgk geng2 LGBT punya mekap tuto. Sb tu i suka alha, nuex, syed dewa ...

Mua jugak rasanya.

Yes. I agree - syedewa, nuex & alha memang cantik sangat mekap diorg. Kemas, smooth, tak nampak fake.
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2018 02:33 PM From the mobile phone | Show all posts
QasehOrked replied at 26-9-2018 01:46 PM
Nuex tu i rasa dari segi education & mindset memang serasi la dengan tunang dia. Rasanya dia ada mas ...

oh tolonglah aizat tu, dulu elok je skrg ni kemain nak drag, dahlah haritu tertgk video yg konon nya frust bercinta, kemurungan i lol
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2018 03:00 PM | Show all posts
nazzse replied at 26-9-2018 01:54 PM
Tertengok ig ads dia ni..lawa hasil tangan dia, nampak natural walaupun lelaki..betula org cakap ...

cuki ni satu school ngn i
mmg lawa hasil dia, bagi i kemas

Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2018 03:01 PM | Show all posts
ummi nasir jgn you alllls lupa
dan juga attyusof hehe

Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2018 03:05 PM | Show all posts
kak love shazreeyana tu da kurus kaaaaan
HCG weight loss tu bukan ka sama ngan kak red buat dulu ke
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2018 03:09 PM | Show all posts
anony-mous replied at 26-9-2018 02:24 PM
Nabihan tu pon cantik u mekap dia. Dri dlu i adore.

Rmai sgt dah ckp bella xsesuai mekap org l ...

make up simple2 okla, yg heavy i tak reti
you tengok youtube tu famous ke orgnya?

sekrg trend makeup yg natural pink2 ala korea tu ke?


Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2018 03:20 PM From the mobile phone | Show all posts
hi uols,i suka ynasakinah mekap natural n timeless bg i..anyone thu rate dia brape x?,i cuba masukkan gmbr tapi x keluar plak
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2018 03:30 PM | Show all posts
anony-mous replied at 26-9-2018 02:15 PM
Apa ig sheol? Skg style MUA mcm terpisah 2. 1 style tebal, another classic look. Mostly i perati M ...

saidatulnisaaminuddin


Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2018 04:26 PM From the mobile phone | Show all posts
arya2609 replied at 26-9-2018 03:01 PM
ummi nasir jgn you alllls lupa
dan juga attyusof hehe

Attyusof baru lagi kan? Tapi bagi i dia biasa2 je.
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2018 04:56 PM From the mobile phone | Show all posts
SirihPinang replied at 26-9-2018 02:17 PM
berapa dia charge?

Tak pernah tanya pulakss. I rasa mahal jugak tu tengok kan Gaya. Tapi masa jugak makeup dia.. I pernah try ramza je. Memang lawa makeup dia.
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2018 05:00 PM From the mobile phone | Show all posts
beeeee replied at 26-9-2018 12:38 PM
range harga bee ramzamode & fiqahafizi berapa ek? yang ni fav iolls!

I pernah try ramzmode. Basic dulu untuk nikah or reception 700-800 belum transportation
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2018 05:02 PM | Show all posts
MissLily89 replied at 26-9-2018 05:00 PM
I pernah try ramzmode. Basic dulu untuk nikah or reception 700-800 belum transportation

wowers hahahahah thanks!!! itu dulu kann sekrang harus lah dah naik harga
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2018 05:02 PM From the mobile phone | Show all posts
nazzse replied at 26-9-2018 01:54 PM
Tertengok ig ads dia ni..lawa hasil tangan dia, nampak natural walaupun lelaki..betula org cakap ...

Wah cantik jugak hasil dia makeup. Tapi tu lahh malangnya husband iols selalu berpesan kalau nak hire mua haruslah wanita dia tak kenan lelaki lain sentuh2 dekat2 gitu gamaknya
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2018 05:03 PM | Show all posts
khadeeja2016 replied at 26-9-2018 03:20 PM
hi uols,i suka ynasakinah mekap natural n timeless bg i..anyone thu rate dia brape x?,i cuba masukka ...

ynasakinah ni iolls perasan selalu mekap retis taraf2 siti. so i bet mahal jugak ni hahahah
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2018 05:06 PM From the mobile phone | Show all posts
beeeee replied at 26-9-2018 05:02 PM
wowers hahahahah thanks!!! itu dulu kann sekrang harus lah dah naik harga

Tapi I rasa berbaloi sangat sampai petang lawo. Lepas tu dah jadi kelas makeup uols. Hilang debar nak nikah nak reception duk belajar makeup. Memang baik kak bee tu. Tak kedekut
My sister punya mua tanya lelebih dia suggest masuk kelas sheols. Hilang mood terus sekali jelah amik dia sebab dinner. I lupa apa nama. Famous jugak dikalangan hijabister tak silap
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.113089s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list